Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokoko

sucha skora bardzo sucha pomocy

Polecane posty

Gość pokoko

jekie balsamy moze jakies tabletki czy ja dobrze nawilzyc i zeby tak nie swedziało sucha na wior

Gość ale sie nażarłam
2 litry wody niegazowanej dziennie herbatki TYLKO ziołowe zero papierosów i alkoholu w mieszkaniu nawilżacze powietrza na kaloryferach krem nawilżający na dzień i na noc intensywniejszy (polecam Vichy do suchej skóry) maseczki intensywnie nawilżające podkłady tylko nawilżające mycie twarzy bez użycia wody (tylko mleczka i śmietanki) peelingi tylko enzymatyczne Po 3 tygodniach nie poznasz swojej skóry :)

Gość ale sie nażarłam
aha tu chyba chodziło o skóre na ciele tak? ja myslalam, że twarz.. No ale wszystko stosuj to co napisalam a balsamy najlepiej tez Vichy do suchej skory- polecam!!!!!!!!!! i zero długich kąpieli w wannie!!! Tylko letnia woda i najlepiej szybki prysznic Pod prysznic zamiast żelu do kapieli - olejek do kąpieli Nivea :)

Gość pokoko
tak chodzi mi o ciało a ten z vichy to jak sie nazywa

Gość ale sie nażarłam
Lipidose- bodajże. Zapytaj pani w aptece- na pewno bedzie wiedziala. Ma zielono-białe opakowanie i naprawde jest rewelacyjne. Jest dosyc drogi jak na balsam ale wystarczy, że uzyjesz jedno opakowanie a pozniej używaj juz dove i powinno wszystko byc ok. :) I pamietaj o tych kąpielach- gorąca kąpiel i w ogóle woda bardzo wysuszaja skore- dlatego smaruj sie po każdym prysznicu :)

Gość moromu22
basamy z vichy sa straszne klejacy klajster na skorze zostaje a kosztuja duzo, za te pieniadze zadna rewelacja, lepdze sa balsamy z garniera i tansze.

Gość ja mam takie pytanie
bo jestem facetem. A po czym poznać, że skóra jest sucha? Bo mnie swędzi jak chodzę w spodniach, czy to znaczy, że jest sucha? Jakie muszą być spełnione czynniki, aby stwierdzić, że skóra jest sucha?

to zalezy, skora sucha swedzi, luszczy sie czasami, jest nieprzyjemna ( taka chropowata ) w dotyku. W Twoim przypadku Drogi mezczyzno moze chodzic tez o uczulenie na detergent w ktorym pierzesz ubrania, albo o rodzaj materialu z ktorego sa wykonane:) moze jest szorstki, przez co podraznia skore i dlatego swedzi

A co do suchej skory to bardzo dobre jest mleczko garniera takie w czerwonym opakowaniu, polecam tez dove. I zero mydla!!!!

-->Milka_7_7_7 Próbowałem tego mleczka, ale nic to nie dało, a jeśli chodzi o spodnie to chodziłem zarówno w jeansach jak i w sztruksach (lepszej jakości) i nic. :-(

hmmm w sumie to mnie tez czasem swedza nogi w jeansach, moze to wynik przegrzania, poza tym jeans i sztruks to jednak chropowate materialy i tak czy inaczej podrazniaja delikatna skore zwlaszcza na udach. Moze zamiast nawilzajacego balsamu, sprobuj natluszczajacego kremu??? taka kolderka ochronna stworzy bariere miedzy skora a materialem i powinna pomoc

W zimie to normalne,ze skora dokucza.Sama mam b.sucha od.lat.Pomagaja mi mleczka (balsamy) do suchej skory po kapieli.Nivea,Avon.Do twarzy krem nawilzajacy.Rzeczywiscie-zadnego mydla!Sztuczne rajstopy tez robia swoje

--> Milka_7_7_7 Tylko na nogach. Głównie uda i łydki.

czyli wina materialu. Tak jak pisalam krem natluszczajacy, a po domu zmieniaj je na jakies z delikatniejszego materialu:) Sprobuj tez plynu do plukania tkanin, zmiekczy material:)

W domu chodzę w krótkich spodenkach, a i tak mnie swędzą :-(

Gość ale się nażarłam
ja mam pytanie --> być może to uczulenie. Pij codziennie wapno - moze przestanie. Albo idz do dermatologa- moze to jakas choroba skory- bo to nie jest normalne

Gość dfghjk---
do kąpania oilatum tj, płyn do kąpania , dla wyjątkowych przypadków przed wyjściem z wanny po umyciu, wlac do wanny troche oliwy z oliwek i w tym zanurzyć na trochę suche partie. A derma X omega balsamy do smarowania. Proszek do prania lowella , lub cos takiego, żadnego płynu do płukania, to chemia, często wywołuje podrażnienia, no i ma zapach, a skóra wrażliwa tego nie lubi. Dermatolodzy zalecają znaczne ograniczenie płynów do płukania, i dobrze wypłukiwac proszek.

Gość do dziewczyn
ktore swedza nogi - a czy wy uzywacie depilatorow? bo mi sie wydaje ze odkad zaczelam go uzywac to nogi mnie non stop swedza....

Gość KatarzynaZawałka
Ja stosuję krem Nanobase, nawilża skóre a na dodatek ma właściwości przeciwzmarszczkowe