Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waza na zupe

CIAZA A ZEBY

Polecane posty

Gość waza na zupe

Napiszcie cos na ten temat. Czy wam sie mocno psuly zeby - albo kruszyly i inne rzeczy , tak zebysmy wiedzialy , co sie moze stac

jeśli nie jestes jeszcze w ciązy to radze się wybrac do stomatologa przed zajsciem by wsyztskie zeby były zdrowe.Mi osobiście zeby się nie psuły ale moje znajome miały z tym dośc duże problemy

Gość waza na zupe
a zazywalas wapn ? Nie jestem w ciazy i na razie nie planuje, ale to jest ta rzecz , ktora mnie mocno odstrasza - te straty w zebach.

ale to nie jest reguła, nie każda kobieta w ciąży ma problem z zębami. Oczywiście, jest większe ryzyko bo dziecko ściąga wapń, ale wystarczy spożywać więcej produktów bogatych w wapń. Ja nie miałam problemów z zębami w ciąży (mimo, że zęby mam bardzo słabe i bardzo połatane), jadłam dużo nabiału, brałam feminatal, ale nie wiem czy to jest wystarczające dla każdej kobiety.

Gość arletta34
moje drogie o swoje ząbki zadbałam na początku ciąży i przez cały czas jej trwania nie miałam żadnych problemów. Problem zaczął się po urodzeniu dziecka .... otóż po porodzie bardzo mam ochotę na słodycze, czekolady pochłania się jedna za drugą, a z resztą nie ważne co byle słodkie, na higiene nie ma zbytnio czasu, bo male dziecko i są konsekwencje: ząbez za ząbkiem, dziurka za dziurką, kanał za kanałem. I mimo iż bardzo walczę ze sobą, nie mogę siępowstrzymać. Dlatego uważam, że chore zęby w ciąży czy połogu to skutek większego zajadania się słodyczkami...