Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łydeczki

Super ćwiczenia na łydki.

Polecane posty

Gość agushjk
boszeee..co ty mowisz dziewczyno..w ten sposob wlasnie wyrabiaja sie miesnie!!

Gość fokawbasenieSobiePlywa
hejka wszystkim ja mam również podobny problem z łydkami jestem szczupla, no może mogłabym schudnąć z 3-5kg a lydki mam hm dosyc potezne;p-masywne no i wlasnie umięśnione, kiedys trochę ćwiczyłam jednak efekty mam do dziś,moze powinam schudnac calosciowo? ale naprawde waze w normie... chce poprostu zeby wyszczuplały...nie chce cwiczen na umiesnienie lydek...a przy kostce obwód mam bardzo maly, zaś w najszersym miejscu w łydce heh może ju z 40 cm? a moze jeszcze nuie?przy kostce mogę prawie objąć reka noge... pzdr

Gość La_chica_rapida
Ja mam strasznie umieśnione łydki, z tego co wiem to jest genetyczne :/ skakałam na skakance i moje miesnie przybraly tylko w masie :/ nie wyszuplily sie... nie polecam, a jak to jest z tym wspinaniem na palce?

Gość KASssIAAA
Hej! a czy rowerek wyszczupli mi łydki? bo ja ćwicze na rowerku 30 minut dziennie i tak sie zastanawiam...w dodatku robie 300 brzuszkow dziennie(w seriach) teraz 300 wczesniej mniej i tylko odpowiedni zwiekszałam liczbę w seriach no i dotego proste ćwiczenia na ręce i ogolnie na postawię wiec jak widzicie to troche czasu zajmuje...dlatego interesuje mnie czy rowerek wyszczupli te łydki? do tego koniecznie na nogi polecam masaze i cieplo-zimny prysznic :) na efekty trzeba poczekac ale jesli dodaje sie ćwiczenia to naprawde pomaga :) pozdrawiam i z gory dziekuje ;)

Gość Ehh te okopne Łydki
siemka dziewczyny ja tez mam ten cholerny problem z łydkami..;( tragedia z nimi....waze 50 kg przy wzroscie 165...wiec wszytsko jest ok ..ale moje nogi..łydki sa okropne...az mi wstyd w rybaczkach chodzic..;(bałagm o jakies skuteczne cwiczenia;( pozdrawiam:*

Gość Kasieńka_15
co do chodzenia na palcach to nie jestem pewna, przez caałe dzieciństwo (to zostało mi do tej pory) chodziłam na palcach, a łydki mam potężne :/.. ogólnie jestem szczupła mam 168 cm. wzrostu i ważę 59 kg. więc jest ok.. viegam i ćwiczę regularnie, ale łydki mam tak grubaśne, że aż się nie mieści... przez nie nawet w upalne dni musze nosić długie spodnie, bo się ich wstydzę... POMOCY!!

Gość Szczuru
Bardzo proste ćwiczenie można wykonywać s=oglądając TV. Wspinamy sie na palce od stóp (stojąc płasko na stopie, przechodzimy w stanie na palcach) na początek proponuje 6 serii po 30 powtórzeń. Ćwiczy się lekko i przyjemnie, po tygodniu zwiększamy ilość powtórzeń o 5 a serii o 1, i tak co dwa tygodnie, postęp murowany....będąc modelem, takie ćwiczenie jest zalecane na kształtowanie łydki, gorąco polecam.

Gość łydkaaaaa99
jak miec wyrzezbione i chude łydki?? bo ja juz nie wiem co mam robic :(

Gość Błagającaopomoc
dziewczynyyyy!!!!!!!!!!!!!! ratunku!!!!!!!!! mam takie grube łydki że płakać sie chce!!!!!!! pomóżcie!!!!!!!!

Gość Błagającaopomoc
dziewczynyyy!!!1 ratunku!! mam takie grube łydku że płakać sie chce!!!!!!! pomóżcie!

Gość Bartolomeo
Dziewczyny jędrne umięścnione łydki niekoniecznie są wadą, chłopacy lubią sobie złapać za taką łydke

Gość Bartolomeo
Jak powinien wyglądać trening łydek? Uda i łydki są mięśniami, które pracują każdego dnia, gdy chodzimy, biegamy lub joggingujemy. Mięśnie te są wręcz przyzwyczajone do ciągłej pracy. Jak zatem je ćwiczyć? Konieczne jest poświęcanie im więcej czasu i wysiłku podczas treningów. Mięśnie łydek należy "atakować" pod różnymi kątami i różnymi ćwiczeniami (również różnymi ich odmianami). Każda sesja treningowa powinna składać się minimum z dwóch ćwiczeń angażujących mięśnie łydek do intensywnej pracy. Każde ćwiczenie należy powtarzać w kilku seriach (zazwyczaj od 3 do 6). W serii natomiast należy wykonywać nie mniej niż 20 powtórzeń (dobrą techniką i odpowiednim - średnim tempem). Im więcej ruchów (powtórzeń) będziemy wykonywać w serii, im krótsza będzie przerwa między seriami (ok. 1-2 min.) tym lepsze efekty uzyskamy i szybciej "odchudzimy" nasze łydki.

Gość gosh7
hey,, a co mam zrobic gdy moje lydki so za szczuple... i to wlasnie jest moja zmora?!!

Gość indywiduum
to pozazdrościć takiej zmory xP

Gość Ewkaaa54
Od dziś zaczynam serię ćwiczeń na łydki, tzn. wcześniej wspomniane uniesienia na palcach, opiszę efekty... dziś mam 33 cm ;/ blee...

Gość fdghjklgf
tez mam grube łydki moze ktos poleci jakies cwiczenia?

Słyszałam, że znakomicie na łydki robią ćwiczenia wykonywane na trampolinie. Faktycznie musi coś w tym być, bo jak kiedyś poćwiczyłam sobie na takiej trampolinie u koleżanki, to na następny dzień miałam zakwasy, czyli mięśnie pracowały. Fajna przy tym jest zabawa. W sumie to mam wielką ochotę kupić trampolinę, juz nawet rozglądałam się w sieci, praktycznie tylko eden sklep trampoliny.pl miał fajną ofertę. Co myślicie, kupić?

ja poprostu nienawidzę swoich łydek do tego stopnia, że wstydze się chodzić w spódnicy! Mam 166m wzrostu i waże 56 kg. Moje łydki Są strasznie "brzuchate". Jeżdżę na rowerku treningowym 20 min dziennie i chodze codziennie do pracy na piechotę tj.40 mni i wcale się nie wysmuklają. Mam wrażenie że są jeszcze większe. :(

Gość Obeznana.
Hej ;) wdzę , że każda ma takie problemy jak ja ;) do A6W : Ja robiłam 2 tygodnie i przestałam, nie chodziło o to, że nie dałam rady czy coś bo ja trenuje i daje rade tylko o to, że taki kaloryferek to dziewczyny nie pasuje, po dwóch tygodniach były efekty i to duże, mam fajny brzuch, ale po weiderze zmieniłam ćwiczenia na różnego rodzaju brzuszki, nożyce, podnoszenia nóg. i teraz mam taki brzuch, że to bajkaaaa ! :D codziennie na niego patrze xD nogi : biegam 7 lat ot mam umięsnione, ale jest też na nich tkanka tłuszczowa bo się przez kontuzje nazbierała. teraz z tym walcze w ten sposób : biorę worek na śmieci , wycinam dziury zakładam , albo owijam wogól ud , biore getry żeby worek przylegał, na to dresy i ide biegać ( to samo z brzuchem nawet wykonując ćwiczenia w domu ) to bardzo ale to bardzo pomaga ! łydki : wchodzenie na stopień, steper, wspinanie się na nich (i to jest bzdura że to tylko powoduje umięsnienie - z góry to mówię ) ta skakanka też jest dobra. Do tego wszystkiego polecałabym siłownie i szukanie takie ćwiczyeń na internecie ogólnych. Jak się komuś chcę poświęcić poł godzinki dziennie albo nawet godzine to po miesiącu będzie niezła laska ! pozdrawiam ;)

Gość gruba noga
co robić? Piszecie, że aby odchudzić łydki trzeba schudnąć. Ja mam grube łydki (mam łydkę szerszą od uda), ale ważę 49 kilo przy 164 cm wzrostu.... I co mam zrobić?

Gość Ania Urszulka
Ciekawam co wy na to drogie panie, właśnie mija półtora roku od czasu kiedy wstąpiłam do klubu fitness i regularnie ćwiczę - około 5 godz w tygodniu. Są to ćwiczenia: pilates, zumba, sh'bam, body pump i body combat i co???? Moje łydki urosły o 2cm każda - po prostu tragedia!!!. Są umięśnione ale nie o to mi chodziło - chciałam je mieć szczuplejsze - uznałam, że tęsknię za moimi dawnymi łydkami bo były ładne a teraz co??? Pytałam trenerów co robić - kazali mi zmniejszyć ilość ćwiczeń do 2 - 3 razy w tygodniu. Przecież to śmieszne bo wszędzie piszą, żeby ćwiczyć jak najwięcej - problem w tym, że uwielbiam te ćwiczenia i teraz nie wiem co mam robić. Poradzcie mi co wy zrobiłybyście w tej sytuacji?

Gość gość
Też mam problem z łydkami..nie chodzę nawet w krótkich spodenkach!Koleżanki na urodziny kupiły mi t-shirt i legginsy z rough radical żeby zmotywować mnie do działania więc chyba najwyższa pora wziąć się za siebie!!