Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa

Prawidłowa ciąża a wizyty u lekarza?

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaaaaa

Dziewczyny jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to jak często należy chodzic do lekarza?I co ile robi się usg?

prwidlowa ciaza to wizyty srednio co 4 tygodnie.. nieraz do 6 jezeli chodzisz prywatnie to usg zazwyczaj masz na kazdej wizycie.. jesli panstwowo to mozesz liczyc tylko na 3 aa i nie wystrasz sie jak panstwowo ci odrazu karty ciazy nie zaloza nie kazdy dr zaklada.. to dziwne. bo u prywatnego od reki masz.. a na panstwowych..to tak jakby czekali czy dzidzius przerwa pierwsze tygodnie ciazy :O

Gość Aire
Co do częstotliwości - zależy od lekarza - ja chodziłam co 3 tygodnie, pod koniec co dwa. USG - są dwie szkoły. Ja miałam wykonywane 3 usg w ciązy -w 11 tc, 20 (genetyczne) i 36 tc.

Mi lekarz każe przychodzić co 4 tygodnie bo wszystko jest ok. Moja siostra miała problemy bo 2 ciąże poronila więc teraz gania co 2 tygodnie do doktora. Jej usg robi za każdym razem mi co 2 wizyta.

Mnie lekarz kazał przychodzic co 3 tygodnie i staram się w miare możliwości przestrzegać terminu wizyty :) USG mam robione na każdej wizycie.

Gość u mnie do góry nogami
chodziłam prywatnie, do 8 miesiąca co 3 tyg, potem co 2 tyg usg miałam 3 razy, a 4 raz tuż przed porodem już w szpitalu

ja mam konflikt grup krwi i choruja na niedokrzepliwość, poza tym mam mdłości wymioty dlatego lekarz kazal mi przychodzić co 2 tygodnie i co dwa tygodnie robi mi usg.. miałam tez plamienia i chyba dlatego.. karte ciazy zalozyl mi w 5 tc.. chodze panstwowo..