Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dime

Cholesterol i tran...

Polecane posty

Gość Dime

Słyszałem, że mozna zbić zły cholesterol zażywając tran.Czy ktoś coś wie na ten temat?

Gość tukan
Hm...trudno orzec, zależność nie jest prosta, na poziom złego jak i ogólnego cholesterolu wpływa bardzo dużo czynników ( jest on w pewnej ilości NIEZBĘDNY dla organizmu - większość ch. jest syntetyzowana w watrobie!), w dodatku w etiopatologii miazdzycy szkodliwy jest nie tyle ch. co homocysteina (patologiczny aminokwas). na pewno tran nie zaszkodzi, bo kwasy tłuszczowe rybie są zdrowe (ale bez przesady). Sugeruję kontakt z lekarzem zajmującym się medycyną zintegrowaną (holistyczną).

Gość Dime
Czy do takiego lekarza trzeba mieć skierowanie z wlasnej przychodni, czy można bezpośrednio?

Gość sposób na zbicie cholesterolu
kup sobie w sklepie masełko o nazwie BENECOL i smaruj pieczywo nim, oraz zrób nalewkę z czosnku i spirytusu i codziennie po łyżeczce! za miesiąc cholesterol jak ta lala!

Gość poziom cholesteru
obniża zdrowa dieta, czosnek, cebula, szczypiorek, błonnik, wysiłek fizyczny itp.

Gość poziom cholesteru
chyba że masz hipercholesterolemię o podłożu genetycznym, wtedy właściwa dieta i wysiłek fizyczny mało pomogą, zostają tylko leki

Gość Dime
Mnie nie chodzi o zbicie na określony czas tylko na utrzymaniu go na prawidlowym poziomie. He,he...obawiam sie , że po takiej łyżeczce dziennie po dluższym okresie odezwałaby sie też wątroba. Z nią też nie jest już dobrze.

Gość poziom cholesterolu
ja piję codziennie łyżeczkę tranu i nic mi nie dolega, może zrób sobie oczyszczanie wątroby według wskazówek Tombaka, trudna kuracja, ale efekty spektakularne ;) polecam bardzo :) jestem po 3 takich zabiegach

Gość Dime
Uwielbiam czosnek, cebulę ...z blonnikiem, hm... jem kasze,ryże nawet od czasu do czasu sojowe produkty. Z wysilkiem też nie ma problemu, to dostarcza mi moja praca.

Gość poziom cholesterolu
to w czym problem, mimo tego masz złe wyniki ?!

Gość Dime
A co to takiego kuracja Tombaka i dlaczego jesteś już po trzech?Dziala krótko?

Gość Dime
No właśnie.Napisac je? Mam tez nadciśnienie.

Gość poziom cholesterolu
po 3, bo z każdą kolejną kuracją wątroba oczyszcza się "głębiej" Michał Tombak to lekarz, który zainteresował się naturalnymi metodami leczenia, wypróbował je na sobie i swoich pacjentach i napisał o tym kilka książek, w nich znajdziesz opisane wszystkie kuracje oczyszczające http://www.drnatura.pl/m__tombak.htm

Gość poziom cholesterolu
możesz napisać :) masz jakieś nałogi ? ja już znikam, ale zajrzę tu do Ciebie jutro 🖐️ Dobranoc

Gość Dime
Cześc.Będę.

Gość tukan
Ponieważ temat zobowiązuje odpowiadam iż do lekarzy holistycznych można iść tylko prive niestety...i są nieliczni, trzeba szukać przez net...

Dime poproś lekarza I kontaktu o skierowanie na badnie hormonów tarczycy. Przy niedoczynności tarczycy można stosować i dietę niskotłuszczową, nie jeść słodyczy (one też podwyższają poziom cholesterolu!) i stosować ruch, a mimo to będzie wysoki cholesterol.

Gość poziom ch.
Dime to pokażesz te swoje wyniki ? Pepermint masz rację, to może być niedoczynność tarczycy tylko że z tego co się orientuję, to ona rzadko występuje u mężczyzn No i nadciśnienie, o którym wspomniał Dime - jest raczej przy nadczynności tarczycy a nie niedoczynności. Masz fajny zawód :) i w dodatku chyba go lubisz :) podwyższony cholesterol jest jeszcze przy nerczycy ( tzw. zespół nerczycowy )

Gość marissa_xx
o tranie to nie wiem ale na pewno margaryna flora i jeszcze takie jogurciki probiotyczne flora ladnie zbijaja cholesterol.

Gość Woofer
Też raczej wybrałbym florę, tran jest wiecie, niezbyt smaczny ;-)

Gość bronek
O rany, weźcie mi o tranie nie przypominajcie nawet. Pamiętam jak byłem mały i mama kazała go jeść. Łyżka dziennie, co wieczór, bleeee, co za wspomnienia. Stanowczo i bez zastanowienia wybieram Florę pro activ :)

Gość gracek
Ogólnie to wiadomo, rybki znakomicie działają na obniżanie cholseterolu. Ale żeby tran!!!! :/ ochyda!!!! Nie lepiej przyżądzić sobie łososia? Dajcie spokuj, ja też wybrałbym Florę do walki ze złym i podstępnym cholesterolem :)

Gość izydor
O nie! Tran! Czy Wy nie macie doprawdy żadnych wspomnień z nim związanych? Ja rozumiem, że trzeba dbać o serce ale wole śmigać na rowerku, jeść wiecej warzyw i owoców, prawie wcale tłustego mięcha, niż pić tran. Fuj!!

Gość don kojotte
Ale sobie ktoś z tym tranem wymyślił, dajcie spokój. Ja tam wsuwam sobie te jogurciki Flory, smak truskawkowy i wieżcie mi, że jesetm daleki od zamiany ich na tran :)

Gość kaczorgacek
Też chcę zadbać o serducho ale żeby tran :/ Też słyszałem o znakomitych możliwościach tej margarynki więc tran nie ma u mnie żadnych szans. To już wolę nawet uprawiać jakiś sport i zdrowo się odżywiać, wszystko żeby tego świństwa nie tykać.

Gość natalka23
Jak najbardziej racja! Tran może i działa ale to ochyda! Po co się tak męczyć jak można z rana zjeść ten specjalny jogurcik Flory, powiedzmy o smaku truskawkowym. Truskawki kontra stęchły wieloryb :)

Gość białewino
Też mi się obiło o uszy, że tłuszcz zwierząt morskich, można wykorzystywać w zwalczaniu cholesterolu. Zresztą ta cała Flora od obniżania LDL jest na bazie tłuszczu omega-3, który jest w rybach na ten przykład.

Gość tabliczkaczekolady
No dziękuję Wam bardzo za przypomnienie tego, wydawałoby się, niezapomnianego smaku. Już tyle lat błogo żyłam, a Wy mi tak robicie?? Dajcie spokój, nie mam mowy, żaden tran. Margarynka, rowerek i odpowiednie jedzonko.

Gość zakup sobie
tran w kapsulkach. warto.

Gość ja wolę rybkę jednak
Podobno tran w ogóle dobry jest, dużo ma witamin i w ogóle. No ale ja uwielbiam łososia norweskiego, z ziółkami, ładnie przysmażonego... mmmniam, wolę taką postać omega-3