Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fragaria

Ogrodnictwo

Polecane posty

Hej, studiuje ogrodnictwo, Wy moze tez? Jesli tak to podzielcie sie wrazeniami :) I napiszcie jakie i gdzie widzicie szanse na znalezienie pracy Pozdrawiam

Gość kryss
ja rolnicto. ale to nei to samo

Gość dunhill
Serio....autentycznie masz nadzieję, że znajdziesz teraz na kafe kogoś studiującego ogrodnictwo? Ty te ziarenka to siejesz czy palisz?

Gość mysleze moglabys pracowac
przy zakladaniu i pielegnacji ogrodow, tirme zalozyc. Duzo ludzi chce ogrodki, np ja, a ciemna jestem w temacie.

No tak, wlasna firma... gdyby to bylo takie proste :))) To byloby milo... A bukieciarwstwo - jasne, czemu nie :) Kierunek ciekawy, perspektywy wąskie...

Gość mysleze moglabys pracowac
firmy od razu zdzieraja, np fajny by byl ktos ,kto udziela porad - przyjdzie do ogrodka, spojrzy, powie, co wyciac, jaka jest ziemia, jakie rosliny do tego sie nadaja. Bez wielkiego projektowania za jeszce wieksza kase. Mogliby cie np znajomi i sasiedzi polecac, Bralkabys ilestan za porade - tak jak lekarz za wizyte. ja bym chciala kogos takiego

Hmm to jest mysl, faktycznie bylo by to fajne, ale wtedy to juz wogole trzeba sie znac na wszystkich drzewkach, kraczkach, kwiatkach... Gleba do analizy, odpowiednie pH, ale to fajny pomysł. Ogrodnictwo jest fajne, ale bez rodzinnej formy nie jest łatwo... Za malo troche by byc florysta, architektem kraojbrazu...

Gość mysle ze moglabys pracowac
albo na przyklad wyspecjalizowac sie w malych inspekcikach , takich troche dla zabawy przy domkach jednorodzinnych, albo w mini ogrodkach ziolowych. Wazne,zeby to nie bylo jakies okropnie drogie, Ja sie np boje poprosic firme do polepszenia mojego ogrodka. Kolezanka zaplacila jakas niebotyvcnzna kase To na razie, dobtanoc.