Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Pytanie do dziewczyn które biorą anty....wejdźcie proszę...

Polecane posty

Gość majaa

Hej:) Wiem ze ten temat przewijal sie tu juz setki razy ale czytajac posty nie znalazlam konkretnej odpowiedzi....Wlasnie zaczelam brac Diane 35 troche sie naczytalam ale zdecydowalam ze zobacze-tabletki przepisal mi lekarz ze wzgledow leczniczych i antykoncepcyjnych nie bylo mi niedobrze po 1 tabletce ani nie krecilo mi sie w glowie ale to co mnie najbardziej martwi to spadek libido po nich !!!dziewczyny czy to prawda???? czy nie macie juz ochoty po tym??? i po jakim czasie brania ich to sie zaczyna??/ bo jestem przerazona!!!!!

Gość majaa
nie macie takich problemów??? wydaje mi sie ze to bardzo wazne dla kobiety..:((((((((((((((((9

Gość na Onecie
na stronie tytułowej jest dziś duży artykuł na ten temat. Przeczytaj.

Gość majaa
przeczytalam juz dawno ale zwracam sie do dziewczyn ktore moga mi doradzic bo wiedza to po sobie....:(

Gość Ach to ja
Owszem. Hormony z dużą dawką hormonów bardzo obniżają libido- im dalej, tym będzie niższe... :( Tylko pamietaj by je odstawić max po pół roku zażywania, bo zaczną się efkety uboczne -gorsze niż zmniejszenie libido- mianowicie: depresja, bóle głowy. Ja zaczęłam brać tabletki z najmniejszą dawką hormonów- novynette Libido jest OK, a nawet wieksze. Także wzięłam je ze względu na cerę. ale po 2 opakowaniu je odstawię, bo na efekt i tak się czeka pół roku nawet- ni ebędę się truć..Jako iż pamiętam skutki brania Cilestu- który miał mniejszą dawkę niz Diane- a dostałam deprechę, brak apetytu i bóle głowy. WIęc jesli zauważysz jakiekolwiek dolegliwości- koniecznie przemyśl czy to nie przez hormony Pozdrawiam Cie serdecznie :)

Gość majaa
dziekuje "Ach to ja" ze chociaz Ty cos napisalas,pozdrawiam rowmiez:)

Gość majaa
a czy zmniejszone czy tez zanik libido po odstawieniu anty.. wraca??? czy zmiany sa nieodwracalne....?

Gość onka2
kiedyś był taki wątek, masa dziewczyn pisała , że po hormonach libido= zero

Gość onka2
po odstawieniu hormonów wraca do normy to nie jest zmiana nieodwracalna porozmawiaj o tym z lekarzem

Gość majaa
dzięki za odpowiedź lekarz niestety nic mi na ten temat nie powiedział mam przepisane 3 opakaowania i dopiero wtedy bede z nim rozmawiac jak oczywiscie zużyje te 3.......?;(ojej po co komu te tabletki skoro traci sie przy nich ochote ehhhh:(

Gość golaaa
majaa----> bo to nie są tabletki antykoncepcyjne, pomimo że posiadają też takie działanie - to jest lek!!! Jak polecam Ci regulon - przeszłam na niego po Dianie ( zerowe libido) jeśli chodzi o działanie antyandrogenne - bo domyślam się że na to ją bierzesz - to regulon w niczym nie ustępuje Dianie - a dużo lepsze samopoczucie. Ja Dianę brałam 2,5 roku a regulon rok, więc przetestowałam dokładnie te dwa preparaty. Nie truj się Dianą - zaufaj mi, jak wykończysz 3 opakowania przepisane już przez lekarza, poproś o receptę na regulon.

Gość lornetka
mi się na szczęście nie zmniejszyło

Gość majaa
dzieki dziewczyny za wypowiedzi... tą Diane chyba zaryzykuje juz wykonczyc bo ja wykupilam:/...tylko zastanawia mnie tez i druga sprawa bo lekarze ja przepisuja np. na pryszcze-tak jak mi-skoro po odstawieniu,bo przeciez wiecznie jej sie nie bierze, wszystko wraca do normy....nie rozumiem..a to ze jest to lek to przeczytalam tutaj,...lekarz zapytal mnie czy chce to leczniczo czy antykoncepcyjnie powiedzilam ze i tak i tak..no to powiedziala ze dopiero jak zaczne 2 paczke to bedzie dzialalo antykoncepcyjnie...ale mam już mętlik..:(

Gość majaa
Dzięki golaa za radę zapamiętam nazwe tych ktore Ty polecasz...zapytam moją ginekolog o nie..a ta diana to miała jeszcze jakies skutki uboczne? oprocz tego libido ....?czytal;am ze laski tyją,ze piersi im rosną...;) ale tak naprawde kazdy ma inny organizm..ja robiac badania na hormony dowiedzilam sie ze mam zbyt wysoki tostesteron i jakis drugi hormon...czyli z jednej str dobrze_libido:)temperament a z 2 str pryszcze...qde ile problemów musimy miec....:(

Gość a ja jestem
Hej Ja kiedys ( rok temu) dostalam Diane. To byl moj najwiekszy blad. Mam jeszcze drugie opakowanie, ale nie tkne tego. Po pierwsze Diane ma najwieksza dawke hormonow jaka jest dopuszczalna, a po drugie, moze to irracjonalne, ale przypisuje Diane moje problemy z pecherzem, w jakie wpadlam niedlugo po rozpoczeciu zazywania tych tabletek. Odstawilam, wiecej nie bralam i odzyskalam poprzednia rownowage w organizmie, a lojotok o resztki tradziku staram sie zwalczac inaczej. Pozdrawiam, mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie lepiej

Gość majaa
a byly jakieś plusy?

Gość a ja jestem
u mnie zadnych, poniewaz zbyt krotko bralam Diane i nie zdazylo dojsc do pozytywnych zmian. Przerwalam bo obawialam sie ze bedzie gorzej jeszcze... Moze jestem wyjatkiem, nie wiem...

Gość majaa
dzięki za rady:)pozdrawiam Cie

Gość a ja jestem
wzajemnie. Po tym doswiadczeniu pomyslalam, ze tabletki anty to nie jest taka latwa decyzja. Niektorzy lekarze pochopnie je zalecaja. Nalezy sie nad tym zastanowic, Pozdrawiam CIE