Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andziak33

łuszcyca jak z nią żyć

Polecane posty

Gość No coż
Ja osobiscie nie mogłem sie opalac dlatego o tym pisze:)

Gość łuszczyca eh
Jednego środka na zwalczenie choroby nie ma. Jest to kwestia podąrzania w poszukiwaniu metody leczenia na zasadzie prób i błędów. najlepiej skierować się do kliniki specjalistycznej w celu przebadania rodzaju łuszczycy i dostosowaniu odpowiedniego leczenia. W niektórych przypadkach pomogą maści i płyny, w innych należy dołączyć do tego środki farmakologiczne. Są też takie przypadki, że po ustąpieniu okresu dorastania (tu w przypadku młodych osób) łuszczyca sama ustępuje.

Gość luszczycy nie da sie wyleczyc
ale calkiem skutecznie mozna ja zaleczac... Skutecznie, bez ryzyka i tanio ;) A przede wszystkim mozna z nia zyc ;)

Gość No coż
tak ale ja sie nie leczyłem u medykow,bo oni nie pomoga,tylko swoimi metodami naturalnymi,bo dla medyków,łuszczyca nie jest wyleczalna:(

najczesciej lekarz odpowiednio dobiera sklad preparatu i sa to leki robione ;) Ale unikajcie preparatow sterydowych zwlaszcza u dzieci - bardzo pomagaja na luszczyce ale nie sa zbyt zdrowe ;)

metody naturalne mozna sobie wsadzic ;)

Gość No coż
ze wszystkim mozna życ,ale co to za zycie??ja juz bym teraz tak nie chciał:(pozatym sa jeszcze inne dobre strony pozbycia sie łuszczycy,cały organizm sie wzmacnia i młodnieje:)

Gość No coż
to sobie wsadzaj ja nie mam gdzie dlatego sie wyleczyłem a Ty nie hehe:)

taaa... i jeszcze co :P chudnie to najwyzej portfel :D Z gorszymi rzeczami ludzie zyja, luszczyca to nie taki problem ;)

ja nie musze sie leczyc - nie mam luszczycy :P (skad wniosek, ze mam? :D )

Gość łuszczyca eh
najczęściej lekarz dermatolog (nie mówię tu o lekarzach kliniki specjalizującej się w leczeniu łuszczycy) przepisuje maść która ma w składzie siarkę :D Nie działa ;P Wszelkie tłuste olejki i maście oraz kremy mozna wyrzucic do śmietnika. Mnie osobiście pomógł diprosalic, łuszczyca nie jest już moim problemem. profilaktycznie raz na miesiąc stosuję ten lek i jest wszystko w porządku

Gość No coż
AAAA materialistka,jak sie czegos chce to czasami trzeba tez zapłacic,ale najwazniejsze że warto było,ale po co??po co tak zyc???jak mozna inaczej:)

Gość łuszczyca eh
luszczycy nie da sie wyleczyc - sko9ro nie miałes/as łuszczycy to skąd wiesz czy jest to problem czy nie. osoby które doświadczyły tej choroby wiedza najlepiej jak zmiany potrafią swędzieć, piec, itd.

Gość No coż
skoro to Ci pomogło to ok,kazdy organizm jest inny mi pomogły inne metody,ale najwazniejszy jest efekt koncowy:)

tylko, ze zwykle jest tak, ze zaplacisz i nie dosc ze nie pomoze to jeszcze zaszkodzi ;) Juz slyszalam o takich przypadkach ;) Ostatnio byl nawet artykul o cud kuracjach w Anglii, ze ludzie wydawali kupe kasy i zero efektow :D Materialistka bym byla, jakbym zylowala grosze, a mialabym miliony ;) trzeba oszczedzac jak nie ma sie co do gara czasem wrzucic ;) Luszczyca to nie priorytet :P

Gość No coż
nie czytasz dokładnie co pisze,miałem łuszczyce i ja wyleczyłem:)z czego sie ciesze:)o tych problemach to nie musisz mi mowic:(

Gość No coż
to trzeba wiedziec na co wydawac pieniadze,żeby był pozytek,a nie strata:)

Gość ehhh łuszczyca
moja mama ma łuszczycę, najpierw przez kilka miesiecy chodziła po lekarzach i nikt nie wiedzial,co to jest... w końcu trafila na kogoś, kto sie poznał, dostała kilka maści, krmów itd, wydała sporo kasy, być może dzieki temu zmiany sie nie powiększały, ale na dłuższą metę nie było efektów przez przypadek znalazła super lekarza, młodego, zaangażowanego w sytuację pacjentów, zapisał badania, skierował na zabiegi - lamy, do tego przepisał odpowiednie specyfiki i pomogło bardzo! tylko, ze od roku mama juz nic z tym nie robi, tzn zrezygnowała z zabiegów, masci itd i strasznie sie choroba powiększa... niestety

Gość ehhh łuszczyca
zabiegi - lampy (nie lamy ;-) )

Gość łuszczyca eh
Tak, za pewne było to nagrzewanie lampą SOLUX. Ta lampa dobrze nagrzewa emitując promieniowanie łagodzące objawy łuszczycy :)

Gość ehhh łuszczyca
pewnie to ta lampa nagrzewanie bardzo pomogło (wyglądało na to, ze juz sie wyleczyła z choroby!), ale co z tego, skoro po zaprzestaniu zabiegów jest powrót i to bardzo drastyczny?

Gość łuszczyca eh
i tu własnie tkwi sedno choroby. Są przypadki chorych u których łuszczycę udało się zlikwidować na zawsze. Niestety jest to mniejszość bo zdecydowanie większej części chorych do konca zycia towarzyszą zabiegi hamujące przebieg schorzenia.

Gość ehhh łuszczyca
ta choroba jest straszna... wobec tego chyba muszę zmobilizowac mame do umówieniasie do Pana doktora na wizytę i kolejne naświetlania... lato za pasem, a z tymi wykwitami to wstyd z domu z krótkim rekawkiem wychodzić

Gość Mitica
ja mam juz dosyc, choruje na luszcyce od 10 roku zycia (mam 32 teraz), przerobilam juz chyba wszystkie mozliwe leki, wlacznie ze sterydami, ziolami, tabletkami, sola do kapieli i naswietlaniem. i nic. zaczynam sie zalamywac.

Z łuszczycą ciężko jest żyć, ale obecnie pojawiają się nowe metody, które umożliwiają pozbycie się tej choroby. Vimed opracował program indywidualnego programu żywieniowego do leczenia łuszczycy i przynosi on dużo pozytywnych efektów. Wydaje mi się, ze warto pomyśleć o poddaniu się takiej terapii, bo jednak może to pomóc.

Gość asiula07
Mitica-nie załamuj sie nie jestes sama,ja mam łuszczyce od 18 roku życia teraz mam 29.Wiem ze jest to okropne tez próbowałam róznych metod i nic,najgorsze rany mam na głowie drapie sie ciagle a ludzie patrza na mnie jak bym miała wszy.

Gość in ez in ez
wyleczyłam łuszczyce krostkowa dłoni i stóp oliwą z oliwe.to nie żart.