Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25-letnia

Zniszczone bluzki- wina potu czy antyperspirantu ?

Polecane posty

Gość 25-letnia

Witam, już kolejne bluzki są do wyrzucenia... Pocę się dosyć mocno, od lat używam antyperspirantów- wypróbowałam chyba wszystkich. I nawet nie chodzi o sam pot, ale o PLAMY, które pozostają na bluzkach i o okropny ZAPACH, który nie schodzi po praniu- ani w pralce ani przy praniu ręcznym, z długim namaczaniem. Plamy te są BIAŁAWE, bluzki pod pachami ZESZTYWNIAŁE. Tak, jak pisałam, używałam wszelkich antyperpirantów- i tych w kremie i w żelu i w kulce (Herbina, Lady Speeed Stick, Nivea...), zawsze było to samo. Obecnie zastanawiam się nad rezygnacją z antyperpirantów a zakupem zwykłego dezodorantu w spray'u (inna sprawa, że naczytałam się o szkodliwości soli aluminium znajdujących się w antyp.).Może ten test coś wykaże ? Czy to wina mojego potu, antyperspirantów, czy też pomieszania potu z antyperspirantem ? Czy może mi ktoś coś poradzić, ma ktoś z Was takie doświadczenia ?

Gość hej hej hej hej hej hej
Uzywam zawsze Lady Speed. Tych zelowych. Sa bardzo dobre. Twoj problem moze byc zwiazany ze zbyt duza iloscia nakladanego antyperspirantu i ze zlym srodkiem do prania. Czasem zdarza sie, ze ubrania z dodatkiem sztucznego dziwnie reaguja. Mam niestety fajny niebieski sweterek, z dodatkami sztucznymi. Reakcja z dezodorantem jest zadziwiajaca. Pojawily sie rozowe pzrebarwienia pod pachami. Pozdrawiam

Gość gggggggggggggggggggggggggggggg
witam najlepszym jest antyperspirant jonson&jonspon ph 5,5. Kosztuje ok 14 zł i jest wysmienity bo nie robi plam. A te białe plamy mozna odprac vanishem. Wystarczy polac i odczekac troche i biale plamy schodzą. pozdrawiam

Gość 25-letnia
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi, bluzki te dotychczas prałam tylko w pralce, plamy ani zapach nie schodził (pralka dobra, proszek Vizir lub Persil+ Lenor do płukania), zaczęłam je więc namaczać i prać ręcznie... Też nic. Te plamy są takie jakby zaschnięte, białawe, no i ten zapach... Raczej nie używałam dużej ilości antyperspirantu, ale fakt, nie czekałam, aż wyschnie. Może skuszę się raz jeszcze (po kilkuletniej przerwie) na Lady Speed Stick, skoro tak go zachwalacie. Ręce opadają, żal mi tych bawełnianych bluzek...

Gość 25-letnia
P.S. gggggg, spróbuję sprać je Vanishem, dzięki :-)

Hej, ja też używam Lady Speed Stick żelowegi i po nim niestety też są plany. Niezależnie od tego, czy pranie było robione w pralce, czy ręcznie - zostają. Pomaga moczenie na noc i wyszorowanie (porządne!) tych miejsc mydłem, a później - jeszcze jedno pranie w proszku. I trzeba superdokładnie wypłukać. Pomaga trochę, jeżeli przed włożeniem bluzki da sie antyperspirantowi wyschnąć, ale wydaje mi się, że pot później i tak jego cząsteczki przenosi na ubranie. pozdro

Gość DziWnE
tez mam takie cos ale tylko na niektorych bluzkach i zawsze mnie to zastanawialo dlaczego? a co dziwniejsze z reguly sa to rzeczy bialego koloru. material w miejscu pod pacha jest sztywny jak maska wenecka , ze sie tak wyraze nawet podobnie wyglada...heh

Gość uzywam rexony
uzywam rexony w kulce tej przezroczystej,pure silver i jestem bardzo zadowolona...rowniez kiedys mialam podobny problem,ale juz jest lepiej.

Gość do gggggggggggggggg
a gdzie ten j&j można kupić? w drogerii go znajdę?

Gość a ja polecam
antyperspirant w kulce AA

Gość gggggggggggggggggggggggggggggg
ciezko dostać j&j ja kupuje w aptece a kiedys nawet dostałam w drogerii. Poszukaj bo warto. Pozdrawiam

Gość facet101
Wy laski chyba nie zrozumiałyście pytania. Pani pyta przecież o to jak usunąć sztywne plamy po anty-perspirantach a nie jakich perspirantów używać. Czytać ze zrozumieniem.