Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawdzajaca

DO WSZYSTKICH, KTORE ODSTAWIŁY PIGUŁKI... zajrzycie i dajcie komentarz

Polecane posty

Gość kobieetka
odstawiłam 5 miesięcy temu.. po jakichś 4 latach brania.. okres pojawił się po 30 dniach (czyli norma).. kolejny po 32.. potem był jeden wyjątkowo długi cykl (aż 45 dni) po nim znów 32dniowy.. jak na razie nic złego nie zaobserwowałam

akle - moja rada: nie wracaj do pigułek z takimi problemami. Zakrzepica to bardzo poważna choroba, komplikacje są trudne do wyleczenia, w skrajnych przypakach, jeśli jest drastycznie zaniedbywana bywa śmiertelna. Uważaj na siebie, jeśli palisz to rzuć koniecznie, jeśli masz nadwagę to schudnij. Unikaj wysokich obcasów i długotrwałego stania. To nie żarty, wierz mi.

Gość akle
Dzięki za troskę niferdil :) Przestałam brać tabletki i ostro sie wziełam za siebie 3 dzień diety. Nie pale więc nie bede musiała rzucić. Dzieki i pozdrawiam.

Brałam tabletki przez 5 lat (najpierw Dianę na poprawienie cery, potem Cilest- dla mnie najlepszy, raz Harmonet, raz Microgynon). Przez cały okres brania tabletek czułam sie bardzo dobrze,żadnych depresji, tycia czy problemów z libido. Odstawiłam tabaletki dokładnie 30 dni temu z powodu problemów z krążeniem. Bez tabletek czuję się tak samo jak poczas ich brania,cera ładna bez zmian, włosy też mi nie wypadają, jedyne co zuważyłam to pobolewanie jajników od czasu do czasu.Teraz czekam na okres,a dól brzuch pobolewa mnie juz 3 dzień, więc myslę ,że przyjdzie.Najgorszy jest seks \"z gumką\"...jesli nie będzie przciwskazań ,jeśli chodzi o moje krążenie będę brała Cerazette.

Gość len
ja przez szesc lat brałam harmonet wszystko było ok poza właśnie - bólami łydek , długo to trwało az wreszcie powiedzialam dość bo sie wystraszyłam mam prolbemy z krążeniem i do tego pale. rzuciłam tabletki w diabły niedawno i mam nadzieje ze bedzei lepiej, teraz tylko nie wiem czym je zastąpić bo gumki mi sie nie usmiechaja

ja brałam 6 lat cilest, minisiston logest. ale do prawie roku jż nic nie biorę po rzuceniu pigułek długo czakłam na okres rozregulowane cykle choć wcześniej takie nie były syfki choć wcześniej nie było z nimi problemów wątroba szwankuje ehhh mastopatia piersi jestem pod ciągłą kontrolą bo panikara ale libido skoczyło sex :)) czuje sie lżejsza fizycznie i mentalnie jakoś mi lepiej tak :) do tabletek nie wróce juz nigdy teraz mam lady-comp i jest super

Gość len
libido faktycznie sie poprawia, co do wygladu to jeszcze nie wiem bo za krotko nie biore. okres normalnie. czym zastapic tabletki, mowicie ?

Gość akle
Ja przestałam brać 22.02 teraz mam @ do tabletek chyba prędko nie wróce, (gino proponował mi Cerazette, ale narazie chcę zrobić przerwę)myślę się zabezpieczać gumkami chociaż mi się to nie uśmiecha. zobaczymy jak to bedzie. Dzusta a co to takiego lady- comp??.Pozdrawiam.

🖐️ dziewczyny ja brałam logest prawie 5 lat bez żadnej przerwy, odstawiłam w styczniu. Pierwszy okres po odstawieniu tabs. pojawił się po 32 dniach, teraz czekam na drugi. Jak na razie jest ok. Jak pisałam na poprzednich topikach pojawiały się bóle jajników, dość mocne. Cera bez zmian, tylko włosy się jakośc bardziej tłuszczą. Jeden plus to to, że czuję się lżejsza, i poprawiła mi się przemiana materii, bo inaczej bez ziółek się nie obyło. Przez ten okres 5 lat po logeście nie przytyłam. Mamy w planach ciążę, ale po czytaniu tych wszytkich postów, trochę zaczęłam panikować, czy się uda :o Jedni twierdzą, że po odstawieniu tabs. można szybko zajść w ciążę inni natomiast twierdzą, że są duże kłopoty. A jak jest naprawdę :( . My popróbujemy we wakację to zobaczymy jak to jest z mozliwością zajścia w ciążę. Dziewczyny a znacie dziewczyny rodzące po logeście? 🌻

Gość Nie biore
Odstawilam jakies 3 tygodnie temu - miesiaczka pojawila sie 3 dni po odstawieniu, a za jakis tydzien mialam takie dziwne krwawienie jakby dodatkowe. Na razie cisza i czekam kiedy pojawi sie ta pierwsza "beztabletkowa". Wlosy troche sianowate i kilka pryszczy wiecej :O i z czego sie ciesze - waga od razu w dól. Poza tym czuje sie duzo lepiej i nie mam juz zawrotów glowy. Do tabletek nie wróce.

akle lady-c0mp to nowoczesna antykoncpcja w zdrowym wydaniu. lady-comp określa dni płodne i nie płodne, w dni łodne jedziemy z gumką a w niepłodne na maksa do oporu i jest cudnie jak nigdy dotąd dlatego nie roztanę sie już z lady-compem!!

Gość akle
Do Dzusta , gdzie można kupić ten lady com i ile kosztuje?? Ile musiałaś czekać po odstawieniu aż ci sie uregulowały cykle, bo o ile rozumiem aby móc określic dni płodne i nie płodne muszą być w miare regularne cykle, których szybko po odstawieniu raczej nie ma .???

Ja brałam tabsy przez 12 lat cilest,marvelon.W tym miałam dwie pół-roczne przerwy. Od czerwca ubiegłego roku ich nie biore, zadnej \"kuracji\" hormonalnej.Nic sie nie zmieniło cera bez zmian,włosy również,cykle jak w zegarku co 28 dni. Tak wiec to sprawa indywidalna,kazdy orgaznizm reaguje inaczej. pozdrawiam milego dnia.

hej dziewczynki. Ja brałam novynette 3.5 roku bez przerwy. Teraz postanowiłam odstawić definitywnie. Odstawiłam tabletki 13 dni temu, dostałam normalny okres z odstawienia i zaprzestałam brania. Nie biorę tabletek od 5 dni. To sam początek i bacznie się obserwuje. Na poczatku troche spanikowałam bo troche miałam dłuzszy okres niz zazwyczaj (konczył sie zawsze w niedziele a ja plamiłam do poniedziałku). Teraz nic się nie dzieje, tzn nic drastycznego. Zauwazyłam że mam większą ochotę na sex, moje piersi stały się bardziej wrażliwe ( od tabletek były nieczułe na dotyk) a poza tym to nie wiem czy to wina odstawienia ale wieczorami mam zły nastój. mam nadzieje że to wszystko się unormuje. Bardzo chciałabym schudnąć bo po tabsach przytyłam sporo. Ale wiem że to od razu i samo się nie stanie. Czekam i obserwuje.... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny wyzwolone od sztucznych hormonów:)

do > do słitki Jeżeli chodzi o cerę to trądzik wrócił w nieznacznym stopniu tzn pojawia się od czasu do czasu .Jednak jest o niebo lepiej w porównaniu do tego co było przed braniem Diane .

do akle ja zamówiłam przez niemiecka strone internetową ale ostatnio znalazłam polska stronę o lady-comp www.ladycomp.pl tam też można zamówić i sprawdzić ceny. co do cykli to: odczekałam 3 cykle, zeby na pewno były prawie normalne miesiączki. regularnych miesiączek nie mam do dziś ale dla lady-comp to żaden problem, na szczęście :)

Gość kurde drogie to
o cym mowi dzusta:(

na początku też przeraziła mnie cena ale: policzyłam ile wydawałam rocznie na tabletki i lekarza i szybko mi wyszło, że jak ja brałam 6 lat pigułki, to za te 6 lat wydawania na pigułki to mogłam kupić nwet 2 takie lady-comp, a mam 25 lat, więc wiele lat antykoncepcji przede mną - wychodzi, że to wcale nie jest tak wiele, a 1 urzadzenie działa 10 lat a nawet więcej!! :))

Gość akle
To ile to w końcu kosztuje??

Gość akle
juz wiem ladycomp 1.999 zł a pearly 1.199

do Agniesia 1982 - hej mam pytanko jak ja sama chce sobie odstawic tabletki.... moge? Boje sie, bo szczerze mowiac nie wiem czy bede wspolzyla, a jak bede chciala :) to - nie bede mogla bo bede musiala czekac na okres, a i tak mam nieregularny, i wogole podczas brania tabletek pojawil mi sie okres,... wiec co radzisz? Z gory Dziekuje za odpowiedz ... K.

dziewczyny, moj lekarz ostatnio powiedzial mi ze po dluzszym zazywaniu tabletek mozna miec trudnosci z zajsciem w ciaze, gdyz sterowany chemicznie organizm po odstawieniu glupieje, jest rozchwiany hormonalnie i pojawia sie tzw. bezplodnosc wtorna. najpierw bierzesz bo nie chcesz miec dzidzi, a pozniej nie bierzesz i nie mozesz jej miec. acha ja bralam tabletki 5 lat... w poniedzialek wzielam ostatnia pigulke.

Gość fififi
Brałam Cilest 7 lat, od 4 miesięcy nie biorę, bo miałam dość ogólnie. Miesiączka uregulowała się po 2-3 miesiącach, strasznie wypadają mi włosy - nie wiem, kiedy przejdzie, pewnie to te zmiany hormonalne, moze powinnam iść do lekarza, ale uwaga: chce mi się sexu - libido powróciło, jak to wspanaile mieć ochotę na sex - lepiej użyć prezerwatywy ale z przayjemnością, niż bez stresu, tylko po co? Dajcie znać co mam robić z tymi włosami - miałyście podobnie?

Gość gbc
czyli w zasadzie niczego nie można być pewnym. 50/50 - albo problemy, albo wsyztsko okej. ja tam nigdy nie miała regularncyh okresów, do tego były bardzo bolesne, więc z pigułami się nie pożegnam. chociaz biorę już 6 rok. razzrobiłam sobie przerwę, to była makabra :o nie pamietam już ile czekałam na okres, a jak się pojawił to zwijałam się z bólu - po prostu wróciło to sprzed tabletek. jak na razie mam 27 lat, o dziecku nawet słyszec nie chcę i pozostanę przy tych tabletkach. chyba, ze mozę się zdecyduje kiedyś na spiralę.................. prezerwatywa odpada, bo nieważne z jakiejś firmy, to ja się robię praktycznie od razu sucha :o poza tym, zero komfortu jak dla mnie, ciagły stres, ze coś spadnie, pęknie........... a ufać temu lady komp?? oj nie, jestem tak nie nie jeżeli chodzi o ciążę, że rółnie dobrze mogłabym w ogóle tego nie kupować, bo i tak w dni teoretycznie bezpłodne nie odważyłabym się bez żadnego zabezpieczenia pofikać. poza tym, ufam mojej ginie :)

Gość fififi
odnośnie mojej wypowiedzi - może ktoś się wypowie?

po jakim czasie ustaje wypadanie wlosów po odstawieniu pigulek?

fififi, mam wlasnie taki sam problem jak ty.. może ktoś nam pomoże :) mam tylko nadzieje, że szybko to ustąpi..

Gość reni_b
na poczatku nie skojarzylam ale ja rowniez po odstawieniu tabletek mialam problem z wypadajacymi wlosami... Zaczelam brac zwykly skrzyp i po jakims czasie cebulki sie podbudowaly i nie ma juz problemu, "nie lysieje" ;P tak wiec proponuje zazywac jakies preparaty przeciw wypadaniu i moze cos pomoze...