Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alima

badanie na HIV,lub cytomegalię

Polecane posty

Gość alima

Witam,czy Wasi lekarze zlecali Wam w ciązy badanie na wirusa HIV,lub cytomegalię?Ja osobiscie robiłam jedynie cytomegalię,ale wiem,ze w pakiecie NFZ jest takze i HIV.

Gość alima
ja równiez byłam zdziwiona,mnie nie proponowano tego badania,a jednak ostatnio usłyszałam od lekarza ginekologa,ze przysługuje ono w standardzie kazdej kobiecie w ciązy

Gość oczywiscie
ja tez dostalam propozycje, ze lekarz do skierownia dopisze HIV, ale nie chcialam - jestem honorowym dawca krwi - na 100% jestem zdrowa

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak mozna nie chciec zrobic sobie badania na hiv w ciazy...czego sie boicie....idiotki!!!!!!!!!

Co do HIV to przy pierwszej ciazy 6 lat temu mialam robione takie badanie,ale teraz to chyba nie jest wymagane. Na wlasny koszt moze?Nie mam pojecia. Moja bratowa 3 tyg temu rodzila i tez nie miala tego badania robionego,nie wiem czemu?A powinno byc zrobione przeciez.

Gość oczywiscie
ja akurat nie mam sie czego bac do lekarza chadzam prywatnie, wiec i badanie bylo platne - po co mam robic, placic pieniadze, skoro wiem, ze jestem zdrowa przed ciaza honorowo oddawalam krew - za kazdym razem mnie badali