Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chester

Urynoterapia a tradzik !!!!

Polecane posty

Gość Achtoja
Ostatecznie,jesli,.krosty.nadal.Cie.beda.dreczyc.Zrob.sobie.badanie.na.Demodex-to.taki.roztocz. Jak.sie.za.duzo.namnaza,to.powoduje.zmiany.tradzikopodobne... Pisalam.juz.o.tym.z.osobnym.temacie,ale.mnie.zlekcewazono;/ Pozdrowionka

Mam pytanie : Sa rozne wersje jaki mocz stosowac zew. Ja rano biore swiezutki - stosuje raz , pozniej jak wyschnie to poprawiam. Wieczorem nowy sobie robie :) ale podobno lepsze efekty osiaga sie gdy porannym moczem przeciera sie twarz wieczorem. Moze ktos ma jaka literature i moze doradzic :] pozdro

Gość Katarinka*
Hej! Ja cytowałam Małachowa na topiku urynoterapii (str43) ale i tutaj wpiszę (w końcu to miejsce poswięcone temu problemowi :) ) "Kosmetyka. Do celow kosmetycznych najlepiej jest uzyć moczu świeżego, aktywowanego (schładzanie, pole magnet.) lub odparowanego. Posmarujcie nim twarz, ręce, szyję. Po wyschnięciu powtórzcie tę czynnosc jeszcze kilkakrotnie i zmyjcie ciepłą woda bez mydla (do koncowego zmywania uzyjcie chłodnej wody). Dobrze jest zaobserwowac, ile moczu wchlania wasza skóra. 20-30 gramow całkowicie wystarczy. W efekcie wasza cera, skóra rąk bedzie w doskonalej formie. Na porost wlosów najlepszy jest mocz stary , dziecięcy oraz aktywowany. Te rodzaje moczu wmasowywac w skóre u nasady włosów lub robic z nich okłady."

Gość Katarinka*
Jeszcze dodam jakis przyklad z książki Małachowa: "U A.Maslennikowa czytamy: 'Bardzo korzystne jest przecieranie wieczorem twarzy nie mleczkiem, lecz świezym moczem. Pierwszą watką zwilzoną w moczu nalezy oczyścić skórę z kosmetyko i brudu, a drugą - ponownie zmoczyc skórę i pozostwic na 30-40min. Następnie spłukac chłodną wodą. Niektóre kobiety w ciągu tej półgodziny zwilżają twarz palcami, robiąc lekki masaż. Skóra staje sie gładka, reguluje sie wydzielanie tłuszczu i nie potrzeba kremu. W wyniku tych zabiegów poprawia sie kloryt twarzy, pojawiaja sie naturale rumieńce.' Z włanego doswiadczenia wiem , ze stosowanie moczu odparowanego do 1/4 objetosci czyni skóre jeszcze lepszą, odżywia cały organizm i daje olbrzymią ilość energii. Kiedy mocz jest odparowany nastepuje skondensowanie soli, a struktura wody zbliża sie do najbardziej naturalnej dla zdrowego, silnego organizmu. Mozecie rowniez korzystac z uryny aktywowanej przez schładzanie. Zachowują sie w niej wszystkie hormony, a dodatkowo wytwarzają sie substancje aktywne biologicznie." "W uzupełnieniu powiem - zmiencie sposób odzywiania. Pryszcze to objaw przesycenia potrawami zawierającymi skrobię i białka. macie zanieczyszczoną krew, a to zanieczyszczenie 'wyłazi' przez skóre." pzdr

Gość inkas
Najlepszy podręcznik do stosowania urynoterapii napisał rosjanin Małachow pt.Urynoterapia.Można go nabyć na targach medycyny naturalnej i księgarniach radakcji Nieznanego Swiata.

Dziekuje wszystkim za porady i informacje. Mam nadzieje ze ktos jeszcze sie wypowie na temat urynoterapii i jej cudownym dzialaniu w zwalczaniu tradziku :] ...wlasne doswiadczenia itp

Gość Laurita
Na trądzik ja osobiście polecam Oczar Żel przeciwtrądzikowy firmy SEPTYK a nie urynoterapie , sama wiem że to naprawdę Działa bo moje problemy nie tylko z cerą ale również z trądzikiem zniknęły!!! Polecam

Do Laurita : Powiedz cos wiecej - jak dlugo stosujesz , po jakim czasie widac efekty , czy jeszcze stosujesz , czy jeszcze masz tradzik , ile to kosztuje itp :) pozdro

Gość Katarinka*
własnie dzis kupiłam wodę oczarową (spray), o której mowa powyżej - w aptece internetowej www.domzdrowia.pl - 50ml na próbę. Cena nie jest tutaj wysoka - wcześniej widziałam spray i żel po 20 zł. Załączam link: http://www.domzdrowia.pl/products.php?name=oczar Zobaczymy jaki będzie rezultat :)

wiecie co dziewczyny ostatnio w programie jakims tam na 2 wypowiadal sie profesor i wszystkie rzeczy naturalne np maseczki z jogurtow itp. ogorki pomidory czosnki majonez na glowe to pic na wode fotomontaz i urynoterapia tez

W takim razie co ten prof. polecal ludziom ktorzy maja tradzik ??

Gość Zaczynam od 3.03.06
Do KATARINKA Mowisz by srodkowym strumieniem z porannego oddawania moczu oddac do pojemniczka, zamknac szczelnie i odstawic na wieczor nastepnie wieczorkiem sie nim posmarowac, ale co z piciem, mam zalozmy polowe z tego porannego moczu wieczorkiem wypic a druga stosowac na twarz(tradzik), klatke brzuch(zapalenia mieszkow wlosowych) i plecy(rozstepy) ??

ja stosowała-dawno bo dawno - ale z tego co pamiętam pomagało;]

Gość Claudina
Fajny temat :D ja nie mam jako takich problemów z cerą,ale jak cos wyskoczy to mocz jast najlepszy...przynajmniej dla mojej cery.Uważam,że nie ma się czym brzydzić...chyba,że tym co zjadamy i wypijamy.Może warto zapytać z kad bierą się problemy z cerą.Trzeba wziąźć pod uwagę kilka czynników.Przedewszystkim dieta:w jedzeniu i napojach,które przyjmujemy jest mnóstwo konserwantów, poleprzaczy,hormonów i antybiotyków(produkty odzwierzęce),toksyn,itp-nasze organizmy często nie radzą sobie z takimi dawkami trucizn,często wydalaja je przez skurę która jest podrażniana,itd.Brak odpowiednich witamin w diecie-nie warto zażywać suplementy-wszystko jest w jedzeniu...warto sie zainteresować tym co się je.Poza tym kawa,papierosy,alkohol,cukier,biała mąka...itp.Bez sensu się witaminizować,a potem wypłukiwać wyżej wymienionymi specyfikami.A ciągły stres zaburza gospodarkę hormonalną-to też powoduje kłopoty z cerą.Jest całe mnóstwo przyczyn,które powodują trądzik i problemy ze skórą...kosmetyki,które powodują alergie.Dlatego warto przeanalizować co się \"wkłada\'\' w siebie,itp,itd.No i jeszcze nie wyleczone zęby...Jak widać dużo może być przyczyn.A skutki mogą być różne,m.in.trądzik. Okłady,przemywanie moczem może pomóc wtedy jeśli problem jest zewnętrzny,lub działać pomocniczo. Więc polecam... :>

Gość TOXIC G

Gość upppppppppppppp

Gość normalineza
Po stosowaniu przez 2 tygodnie uryny tzn przecieraniu nią twarzy myślałem, że będzie lepiej. Co się okazało, a to, że po 4 dniach zrobiła mi sie twarz taka różowa ala tłusto i nie wyglądałem i nie wyglądam do tej pory. Spierdoliłem sobie krótko mówiąc rysy twarzy i jeszcze mogłem pogadac z laseczkami i sie oglądały bo trądzik nie wyglądał zle. Ledwo co. Ale co postanowiłem zjebaną uryną posmarować sie i do dzisiaj dałbym sobie palca u nogi odciąć za twarz jaką miałem wczesniej. KURWA !!!

Gość maira1985
Hej, na temat leczenia trądzika sie nie wypowiem, bo jakos nie moge sie zmusic do smarowania twarzy moczem. ale mogę powiedzieć ze szczerością że własnie uryną wyleczyłam brodawki których mialam mnóstwo na rękach. Gdyby nie ta "kuracja" to nie wiem jak dzis by wyglądały moje dłonie. Cała "kuracja" trwała dosyć długo bo niespełna pół roku, ale efekty znakomite! Bandaże namaczałam, wiązałam nimi dłonie i wkładałam rękawiczki na noc żeby się wszystko dobrze wchłoneło. Mało się mówi o tej terapii (do dzis nikt niewie jak udąło mi się zwalczyć te uporczywą chorobę) ale ona naprawde działa.

Gość słownim nie ortograficzny
moja mama miała wysyp trądziku ( czy czego tam:P) na całej twarzy i szyi :) przecierała uryną i po jakims czasie przeszlo. najlepiej sobie kup książkę o leczeniu urynoterapią, tam bedziesz miec wszystko napisane :)

Gość qqqqqqqqqqqqwwqqqqqqq
ja chce tez stosowac urynoterapie ale brzydze sie swoiego moczu i chcialem odkupic od jakieis dziewczyny ale zadna sie niezgodzila 50zl za 1 litr sikow bym dal

Gość Em.
Ktos napisał ,ze lekarze nie polecają tego , przeciez to oczywiste ! Ktory specjalista zaproponuje ci cos skutecznego za co nie bedziesz musiał płacić ?! byznes ys byznes .

Gość POMOCNICZKA
kochani! odpuscie tabletki , dermatologow..jesli chodzi o tradzik bo oni na nas eksperymentuja! nie ma jednego konkretnego leku ktory da 100% wyleczenia a tracimy tylko kase i nerwy ..kiedy nic nie pomaga - a raczej szkodzi!!! zastosujcie urynoterapie - przecierajcie twarz moczem ! to dziala... juz po 2 tyg widzi sie efekt!!!! mozna tez pic - to nie zaszkodzi!!! po 2 polecam glinke bialą i zieloną - maseczki argiletz z apteki!!! sama natura daje najwiecej! poza tym faktycznie odpuscic uzywki:) pic duzo wszelakich ziol .. pokrzywa, rumianek , szalwia , bratek , jeste tego sporo!! zycze pomyslnosci!!!!!

Czesc dziewczyny! Ja smaruje twarz moczem od dwoch tygodni-musze powiedziec ze widze ogromna zmiane. Przez dwa lata mecze sie z tradzikiem a w zasadzie to z okropnymi czerwonymi pryszczami ktore dojrzewaly tygodniami i pozniej zostawialy mi slady na calej twarzy. Teraz owszem wyskakuja mi nadal ale juz mniej i szybko sie goja i blizny po poprzednich pryszczach tez zrobily sie mniej widoczne. Mam nadzieje ze po dluzszym okresie stosowania beda jeszcze lepsze wyniki. Pozdrawiam wszystkich

Gość hippy
czesc mam 23 lata i mam tradzik od mnie wiecej 11-12 roku zycia czyli ponad 10 lat! bylam bradzo ladna zgrabna dziewczynka i tradzik mi zniszczyl zycie i osobowosc. dopiero po dwudziesce zaczelam uzywac podkladu zeby ludzie nie widzieli przebarwien i pogodzilam sie ze swoim wygladem. Teraz wracam do ciebie ale dalej chce sie pozbyc tradziku. jako nastolata probowalam wszystkiego. niekorzy wychwalaja lekarzy, ja chodzilam do dermatologow i bralam jakies tabletki i masci i plyny i wszystko tylko pogorszylo sprawe. Tabletki antykoncepcyjne tez nie pomogly. Zabiegi kosmetyczne nie pomogly. Trzeba dodac ze wychowalam sie w gorach i mialam wlasne warzywa z ogrodka wiec zanieczyszczenie srodowiska nie powoduje mojego tradziku. musze przyznac ze stosowanie odpowiedniej diety i sauna pomaga. naturalne maseczki so takze dobre ale przy ciezkich przypadkach sa tylko terapia pomocnicza. Uryna zawiera mocznik, naturalna substancje ktora jest uzywana przy roznych schorzeniach skory, glownie luszczycy i od dawna jest potwierdzone ze ma korzystne dzialanie dla skory. Kremy z mocznikiem so przygotowywane przez farmaceutow i moga miec rozna zawartosc mocznika, przy uzyciu takze pieka jak przy uczyciu uryny. Polecam kremy jesli sie ktos brzydzi moczu, aczkolwiek w moim przypadku nie pomoglo bo kremy sa robione na bazie z wazeliny (gliceryny). Zamierzam sprobowac urynoterapi napierw na skorze dloni ktora jest bardzo zniszczona i jesli bede widziala efekty zastosuje takrze na twarzy. Nie polecalam bym picia uryny przy braniu kaichkolwiek lekow poniewaz duza czesc hormonow, lekow, witamin i wszystkiego co sporzywamy jest wydalana z moczem i nie jest 'rozlozona' przez organizm, jedynie maly procent jest wchloniety. Picie moczu moze spowodowac nagromadzenie sie tych substacji ktore moga byc szkodliwe dla innych organow, albo przy np braniu antykoncepcji moze spowodowac zbyd duza dawke hormonow w organizmie i komplikacje. Czy ktos ma jakies informacje na temat czego nie powinno sie sporzywac przy stosowaniu uryny zewnetrznie? (np spowoduje to wieksza ilosc substacji w moczu ktora powoduje podraznienia skory itp) pozdrowionka Ps przepraszam za brak polkich fontow.

Gość maciaa
Ja probowalam tego i w sumie chyba byl efekt tylko nie wiem po czym bo stosowalam rozne maseczki domowej roboty tj drodzdze cynamonowa itd itp pozniej kupilam krem i zel la roche posay i teraz mam wysyp ale podobno tak ma byc i pozniej przechodzi ale znowu sprobuje tego :D ale moja tesciowa bardzo w to wierzy heh czy kogos to przekonalo ??xD