Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta5566

łupież różowy gilberta

Polecane posty

Gość aneta5566

co slychac różówiutcy?? jak choroba przebiega..mnie wszystko strasznie swedzi ale juz zauważyłam że krostki robią się białe pa

Gość daba
Polecam MINERAŁY SCHINDELE, efekt gwarantowany!

mi pomógł sudocrem, praktycznie natychmiast zbladły plamy i ustało swędzenie. Polecam. Mozna go kupić w aptece , cena waha sie od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych w zależnosci od pojemności opakowania. Jest też bezpieczny bo stosuje się go u niemowląt w pieluszkowym zapaleniu skóry.

Gość juz zdrowa
Meczylo mnie to dwa miesiace a teraz mam jakas alergie.

witam rózówych i różowe ja mam to świństwo już drugi raz, tylko że teraz jestem w ciązy, juz mam dosć swedzi i swedzi wyspać sie przez to nie mogę, bardzo bym chciała aby mi to juz znikło, ma to juz dobry misiac. Piszcie co wam jeszcze pomaga, ja słyszałam ze nizoral, oliwka dla dzieci i jakies żele do mycia o neutralnym ph. a oczewiście ja nie moge nic brać z powodu ciązy, nawet wapno odpada.

Gość no jak to
...przecież łupież Gilberta nie swędzi, przechodzi po 6 tygodniach bez stosowania żadnych środków i nie ma prawa wrócić wcześniej, niż za kilka lat? Właśnie wczoraj go u mnie stwierdzono i NIC mnie nie swędzi...

Gość ohydaaaaaaaaaaaaaaa
no no no nizoral pomaga-kiedys mialam dziadostwo, umylam sie nizoralem jak zelem pod prysznic, zostawilam na ciele na 5 minut, splukalam, powtorzylam za 2 dni i po wszystkim bylo

Gość mózg
witam! Właśnie dziś stwierdzono u mnie to różowe paskudztwo, dostałem jakąś tam maść, no i na efekty trzeba czekać kilka tygodni. Rzeczywiśćie, to nie swędzi. Pozdrawiam i życzę wytrwałośći!!!

mnie tez to nie swędziła jak miałam za pierwszym razem i mogłam brac rózne preparaty na to,teraz jestem w ciaży i nie moge nic doustnie brać. ale naszczęście juz mi schodzi. Pozdrawiam

U mnie łupież Gilberta zdiagnozowano dzisiaj, jeżeli oczywiśie diagnoza jest poprawna, ale z opisywanych tu obiawów widzę że tak. A myślałam że to alergia kontaktowa. Mam jednak pytanie. Czy jak się ma tę przypadłość to w każdym przypadku swędzi, bo mnie nie swędzi w ogóle.

Gość bez zeba na przedzie
Mnie swedzialo i to okrutnie ! Trwalo dosc dlugo,ale pytalam lekarza co moge brac ,zeby mi troche pomoglo - odp,ze to musi samo przejsc i nic na to nie ma. Potem poszlam do apteki i mowie,ze szukam czegos,co lagodzi objawy lupiezu rozowego gilberta... Tez mi powiedziala,ze nic takiego nie ma :( i ze to musi samo minac:( I meczylam sie

Gość jaka róznica
czym się rózni łupież pstry od łupieżu gilberta ?

Gość kania001
Słuchajcie mam od kilku dni problem z czerwonymi swędzącymi plamkami na ciele.Na początku myślałam że to od komarów ale teraz zaczynam w to powoli powątpiewać bo codziennie ich troche przybywa i to na całym ciele na stopach i na twarzy też(coprawda nie mam nic jeszcze na dekolcie).Nie wiem być moze rzeczywiście to od komara ale nie daje mi to spokoju.Czy ktos mógłby mi pomóc zdiagnozować czy to rzeczywiście jest Gilbert czy tylko wpadam w panike ;)?

Gość Rudra_
Mija jedenasty tydzień od diagnozy- łupież różowy Giberta. Znowu mnie wysypało. Kiedy to przejdzie?? :(