Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliki

nocne poty-pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość liliki

mam jak dla mnie ogromnie meczacy problem..od kilku juz lat w nocy poce sie do takiego stopnia,iz musze sie przebierac.Czasem jest kilka dni przerwy,a potem znow to samo.Bylam u lekarza rodzinnego i powiedzial,ze widocznie tak mam(?).Moja p.ginekolog probowala zmieniac tabletki antykoncepcyjne na inne i tez nie dalo to rezultatu,wobec czego stwierdzila,ze tak mam(???):) dla mnie jest to jednak b.uciazliwe i krepujace,dodam,ze mam 27 lat,zazywam od 5 lat tabletki antykoncepcyjne i troche zaczyna mnie to martwic ,bo objawy sa jak u kobiet przy menopauzie,a w necie naczytalam sie o roznych chorobskach i zyje w strachu:( Moze ktos tak mial,albo wie jak mi pomoc???

witaj ja mam dokładnie ten sam problem tyle ze przed samym okresem i jak mi powiedziała pani ginekolog spowodowane jest to zmianami hormonalnymi zachodzacymi przed :)) czyli nie ma sie czym w moim wypadku martwic. Dziwie sie tylko ze twoja ginekolożka nie skierowała cie na zbadanie poziomu hormonów moim zdaniem powinna tym bardziej ze łykasz tabletki anty juz dość długo Nadmierna potliwośc bywa tez przyczyna nadczynności lub niedoczynnośći tarczycy . Proste rozwiązanie zrób sobie badanie na tarczyce wykonują ją wszystkie zwykłe laboratoria i kosztuje grosze. Pozdrawiam

Gość =====================
liliki --> może Masz problem z węzłami zrób USG ;)

Gość liliki
dzieki:) moja gin.zmienila mi tabletki na jeanine ,bo maja wyzsza dawke hormonow,ale pomoglo tylko na tydzien...dala mi tez Castagnus-taki lek na uregulowanie cyklu i tez nic...powidziala za to,ze to moze miec zwiazek z kurczliwoscia naczyn i to oznacza,ze wogole nie mam cholesterolu i to jest b.korzystne dla mnie,tak to sie niby ma objawiac....dodam ze powiedziala to bez robienia zadnych badan krwii.OB i inne ogolne badania mialam robione 2 lata temu i wszystko bylo ok.Wydaje mi sie,ze to ma zwiazek z tabletkami,chyba,ze jest to spowodowane koszmarami sennymi ,ktore miewam regularnie.. czy trzeba miec skierowanie na badanie hormonow?

Gość liliki
z jakimi wezlami?chlonnymi?mam jednego powiekszonego (podżuchwowy)od 4 lat,ale to najpradopodobniej od zeba,jestem w trakcie leczenia po ekstrakcji...

Gość mono_
kup se kefir i se walnij a jak idziesz spac to wyjdź z piekarnika i włąs do łóżka. peace

badania na poziom hormonów sa naprawdę drogie. Powiedz czy masz kłopoty ze snem w jedna albo druga strone ??? jeśli tak to naprawde proponuje zacząć od badania tarczycy. Dziwie sie tylko że przy zmianie tabletek anty twoja gin nie dała po jakims czasie skierowana na poziom ??? dziwne troszke pozdro

Gość potówka
U mnie jest dokładnie tak samo. W dzień jest wszystko normalnie, a w nocy pocę się tak bardzo, że prawie można wykręcać. Jeśli zdarzy się przerwa to rzadko i na jedną noc, aż wstawać się wtedy nie chce, bo tak fajnie, suchutko. I tak jest już od wielu lat. Przez ten czas były okresy, że brałam pigułki anty i taki, że ich nie brałam, więc to nie one są tego powodem. Chodziłam do lekarza, zrobiłam wiele badań, jakie tylko przyszły lekarce do głowy. Wszystkie wyniki zawsze wychodziły bardzo dobre. Kiedyś przepisała mi nawet tabletki uspokajające, bo powiedziała, że to mogłyby być nerwy, a ja tego nie czuję i to też nie pomogło. Nie mam problemów z zasypianiem, nie mam koszmarów sennych. Nie mogę należć żadnej przyczyny tego pocenia się, a jest ono naprawdę bardzo uciążliwe, kłopotliwe i krępujące. Co robić?

to może być objaw nowotworu...figuruje w wyakazie objawów...ale to tylko jeden z wielu. LEpiej sprawdzić.

Gość monikaaaaaaa
To chyba jest na tle nerwowym,ja tez tak mialam i niepowiedziane,ze tak nie bedzie za jakis czas.U mnie jest to etapami,albo sie poce co noc albo jest dluga przerwa i potem znowu.Nie mam pojecia,stawiam jeszcze na hormony...

Gość OKWA
no niestety liliki ginekolodzy nigdy nei mówia jak tabletki są szkodliwe.... moze u Ciebei przyspieszyły starzenei. Akurat też jestem chora od 4 lat od tabletek anty. I jak mi kiedys powiedziałą PAni ginekolog. Żaden ginekolog nie przyzna sie do tego że tabletki anty sa bardzo bardzo szkodliwe.

Gość liliki
moze to glupio zabrzmi,ale ciesze sie ze jest ktos kto wie o czym mowie...do tej pory jak sie komus zalilam,to ludzie dziwnie na mnie patrzyli... GretaBe nie wyjezdzaj tu z rakiem,bo nie chodzi o to zeby kogos straszyc,tylko pomoc!Chyba lekarz i wyniki badan wskazalyby na nowotwor?W dodatku trwa to juz kilka lat i nie zmienia sie,a w przypadku raka chyba zawsze z czasem sie pogarsza.....

Gość liliki
Okwa,wlasnie skonczylam moje ostatnie opakowanie tabletek i wiecej juz nie chce brac!!!W koncu zmadrzalam,a bralam 5 lat bez przerwy! Czy mozesz cos wiecej napisac o swoich klopotach?

Gość szszszhahhaha
et, wcale nie są tak bardzo szkodliwe :P i z tym starezniem to też lipa :P bo mi przy pierwszej cytologii wyszło, ze mam ognoiska hyperkeratopzy w pochwie (co jest normalne dla koboet w menopauzie), a w życiu tabsów nie miałam i zaczęłam brac tabsy dlaetgo, zeby było "normalnie" :P a tymi potami to bym się nie przejmowała, wiadomo, upierdliwe są, ale w 99% sa wynikiem stresu i jakiejś nerwicy :o a newrica ma to do siebie, ze może dawać najróżniejsze objawy, ale w żadnych badaniach nic nie wyjdzie, bo wyniki będą wskazywać, ze człowiek jest zdrów jak ryba :o ja tam też się poce w nocy czasem, też tak, ze musze się przebierać, , nie zdarza mi sie to często, ale jednak. i u mnie tio wynik nerwów niestety :o tak samo jak wciąż napiete mięśnie i w ogóle, nawet serce mnie od czasu do czasu boli :o

Gość Casandra222
Moja miala ten sam problem az okazalo sie ze jest problem z tarczyca dostala lekarstwo i jest zero potow. Jesli chodzi o tabletki , radze Ci uciekaj od tego ja przezylam pieklo. Bralam tylko pol roku a malo brakowalo zebym sie nie przeniosla na drugi swiat. Otoz zaczelo sie napierw cysta na jajnilu pozniej guzek na piersi i bole watroby. Lekarz dal inne lekarstwa doszla grzybica i zapalenia pochwy mialam wrazenie ze umieram za zycia ciagle cos dolegalo. Az inny lekarz ogolny powiedzial dziewczyno jestes przykladem jak twoj organizm nie lubi chemii i mam szczeszcie ze tak szybko to pokazuje bo u wielu innych kobiet jest za pozno. Wyobraz sobie rzucilam tabletki po trzech miesiacach cysta znikla i guzek takze nie moglam uwierzyc. Grzybice wyleczylam i watroba przestala dolegac. Dzis czuje sie cudownie i nigdy wiecej nie bede sie faszerowac ta cholerna chemia. Przemysl to....

Gość Casandra222
Ucieklo -Moja mama tez miala problem z tarczyca...

Gość OKWA
LILIKA - ZATOR PŁUC to chyba wystarczy.

Gość OKWA
Casndra ma racje - to wstrtn achemia i nei mówie tylko o swoim przypadku , gadałm z dziewczynami które miały tak dziwne chortopy po antykoncpecji ze dziene ze lekarze tak je zapisują... ale wiadomo kasaaaaa

Gość potówka
No widzisz Kasandro, Ty tak zareagowałaś na pigułki, a u mnie nie ma żadnych, dosłownie żadnych negatywnych skutków. Nie każda z nas widocznie może je brać, ale to nie znaczy, że są one tak katastrofalnie szkodliwe i złe dla wszystkich i wszystkie powinny się ich wystrzegać. Badania tarczyce to były pierwsze badania na jakie dostałam skierowanie i z tarczycą wszystko ok.

Gość Casandra222
potówka ja wiem kazdy organizm inny przypadek, ale ja chce jak najlepiej .Wiesz przeszlam pieklo i tez mam kumpele ktore rzucaja anty bo cos im dolega. Zycze Ci zdrowka. Jesli chodzi o tarczyce to jakie mialas badania? Wyobras sobie ze mojej mamie raz z krwi nic nie wyszlo i lekarz twierdzil ze jest okej , pozniej wyjazd do innego lekarza i bardzo szczegolowe badania i okazalo sie ze tarczyca szwankuje pocichu. Tylko to ze moja mama jest uparta szukala i znalazla i miala szczescie bo poty sie cofnely. No widzisz Kasandro, Ty tak zareagowałaś na pigułki, a u mnie nie ma żadnych, dosłownie żadnych negatywnych skutków. Nie każda z nas widocznie może je brać, ale to nie znaczy, że są one tak katastrofalnie szkodliwe i złe dla wszystkich i wszystkie powinny się ich wystrzegać. Badania tarczyce to były pierwsze badania na jakie dostałam skierowanie i z tarczycą wszystko ok.

Gość monikaaaaaaa
Ja nigdy nie bralam tabsow,regularnie badam krew,robie usg co rok i jestem ogolnie zdrowa.Tez sie poce w nocy.

Gość liliki
a do jakiego lekarza poinnam isc z wynikami badan tarczycy?jakie to sa badania?krwii?czy moge bez skierowania?

Gość Casandra222
potrzebujesz skierowanie od ogolnego lekarza. Mozesz zrobic badania prywatnie w labolatorium , zadzwon do najblizszego i spytaj sie jakie badania wykonuja na tarczyce doradza Ci bez problemu.

Gość potówka
Teraz to ja już nie pamiętam jakie to były badania ( a są jakieś różne?) pobierano mi krew - tyle pamiętam. To było chyba dwa, trzy lata temu, a pocę o wiele dłużej, więc jeśli tarczyca byłaby tego przyczyną to powinno wtedy wyjść, a wyniki nie wyszły takie sobie poprawne, wyszły idealne.

Gość Casandra222
Musisz isc po skierowanie do ogolnego. Badania tez mozesz zrobic prywatnie zadzwon do najblizszego labolatorium i oni ci doradza.

Gość liliki
wiecie co...moze ja jestem panikara,ale weszlam przypadkiem na topik o ziarnicy zlosliwej zalozony przez witchblade i sie przerazilam....wystarczylo mi przeczytac na pierwszej stronie jakie bidula miala objawy...prawie zadne....za to ja mam to samo,od 3 lat powiekszony wezel chlonny podzuchwowy...niby lekarze mowia,ze to od nieleczonej ósemki,ktora wyrwalam dopiero 2 tygodnie temu...ale nikt mnie od 3 lat nie wyslal na biopsje!!!i do tego te poty...czy ja swiruje????czy to po prostu jest tak:): poty z nerwicy wezel od zabka ?

Gość liliki
moze ktos cos jeszcze wie?

Gość hooooppp
posciel mokra,koszulka mokra......co za cholera? :)

Gość sylwiaaaaaaaaaaaa
nie masz innych objawów?nic cie nie boli??nie tracisz na wadze????jak apetyt?

Gość liliki
nie chudne,wrecz grubne....od czasu do czasu cos boli,le to juz trwa z 6 lat:) wiec trudno okreslic dodatkowe objawy:)