Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PACIOŁ

ZASTRZYK ANTY !!!!!

Polecane posty

Gość PACIOŁ

INTERESUJE MNIE CZY JEST TO DOBRE ZABEZPIECZENIE, CZY SĄ JAKIEŚ SKUTKI UBOCZNE NO I ILE KOSZTUJE.

Gość podobno skuteczny sposób
ale trzeba długo czekać aby zajść w ciąże jak sie już tego chce więć nie polecam z resztą to jest zastrzyk na ok. 3 miesiące i przy tabletkach zawsze możesz odstawić a przy zastrzyku to się chyba zastzrelić jak coś będzie nie tak

Gość PACIOŁ
JA MAM JUŻ DWOJE DZIECI I WIĘCEJ MI NIE TRZEBA...

Ja brałam rok czasu i byłam zachwycona. Z wielkim zalem odstawiłam Teraz staramy sie o dzidzie

Gość fcvv
jak masz 2 dzieci to zaloz sobi spirale

Gość PACIOŁ
CZ JEST JESZCZE KTOŚ CO STOSOWAŁ TĘ METODĘ. PISZCIE PROSZĘ

Gość forumowiczka wyżej
ma rację może lepsza byłaby spirala zawsze ją możesz wyciągnąć a jak się zaszczepisz to nie "wydalisz tego z siebie" jeśli bedziesz miała skutki uboczne

Gość PACIOŁ
TAK TYLKO O SPIRALKACH NIE SŁYSZAŁAM DOBREJ OPINI. PODOBNO PRZESZKADZAJĄ JAKIEŚ SZNURKI PRZY CHODZENIU I PRZY SEXIE NO I ZNAJOMA MIAŁA PRZYPADEK -CIĄŻA POZAMACICZNA. WIĘC TROCHĘ SIĘ OBAWIAM

Gość pogodynka
Miałam dwa zastrzyki robione w gabinecie gina, koszt 45 zł jeden, na początku było ok, nie miałam okresu, a potem jak dostałam to trwał prawie miesiąc i musiałam dostać leki na zatrzymanie. Przy zastrzykach anty tak jest albo nie masz wcale okresu albo plamisz praktycznie cały czas, do tego dochodzi czasami okropna deprecha, wypadanie włosów itp. Nie odstawisz tak jak pigułek gdy nie pasują musisz czekac 3 miesiące na ustąpienie złych objawów. polecam raczej pigułki nie pasują jedne zmieniasz na inne w każdej chwili praktycznie.

Gość PACIOŁ
WŁAŚNIE ZAKOŃCZYŁAM BRANIE TABSÓW PONIEWAŻ PRZYBYŁO MI 7 KG. CIĄGŁE BÓLE GŁOWY, DRAŻLIWOŚĆ I LIBIDO PONIŻEJ 0 WIĘC NIEWIEM CZEGO UŻYWAĆ!!!!

Gość pogodynka
Ja zanim dopasowałam odpowiednie to z 10 razy zmieniałam i wkońcu się udało. Biore harmonet i jest ok. Ten przedłużający się okres w trakcie zastrzyku i wypadanie włosów zawazyło o powrocie do tabsów. Pomysl może o plasterkach anty. Albo idx prywatnie do dobrego gina niech zrobi testy hormonalne i wtedy pomoze wybrać odpowiednie tabsy. Z tabletkami tak jest, że maja taki sam skład, taka sama ilość hormonów, ale są składniki które są często nie wymieniane w składzie i to one decydują o różnicach miedzy nimi.

Gość ***dzida***
moze z ta spiralkna byc sprobowala.mirana,drogie, ale podobno jest lepsza niz zwykla spirlala.te sznureczki zawsze mozna przyciac jezeli beda przeszkadzac.skonsultuj to z ginekologiem. Ja osobiscie polecam NPR (odrazu zaznaczam ze to nie chodzi o religie,jestem ateistka) pomaga poznac swoj organizm,i daje pewnosc przy odp stosowaniu.minus jest jeden. pare dni nie mozesz sie kochac.

Gość pogodynka
przed ciążą brałam Mercilon, było idealnie. 6 miesięcy po porodzie zdecydowałam się na branie tabsów oczywiście wybrałam znów Mercilon, Boże myślałam że umrę tak fatalnie się czułam, wzięłam 3 opakowania, okazało się że po ciąży zaszły zmiany hormonalne i niestety Mercilon okazał się nie dla mnie.

Nie polecam zastrzyków. Wziełem chyba 2 czy 3 płaciłam coś koło 50 złotych za zastrzyk. Po pierwszym zastrzyku plamiłam całe 3 miesiące, ale tak obficie że prawie nie było róznicy przy miesiączce. Po drugim zastrzyku plamiłam juz troche mniej, ale jednak. Do tego lekarz nie uprzeził mnie ze zastrzyk wzmaga apetyt i utyłam 7 kilo. Odstawiłam a kilogramy zostały :( Podobno jest jakaś wkładka która działa jak tabletki. Może tego trzeba by zpróbować.

Zdecydowanie polecam plasterki! Brałam tabsiki przez 6 lat i od roku jestem szczęśliwą użytkowniczką plasterków. Super sprawa. Mają mniejszy wpływ na wątrobę, nie trzeba o nich pamiętać codziennie, nie odklejają się, mniejsza dawka hormonu niż przy tabsach. Jest git! Jedyny mankament to cena - ok. 62 zł. Ale są tego warte! Wygodne, idealne dla sklerotyków jak ja. Same zalety, a wiem, co mówię, bo materię antykoncepcji hormonalnej przerabiam od lat. Zastrzyki są dla osób po 30-tce, z potomstwem. I jednak te problemy z miesiączką zdarzają się prawie każdej po tym.

Gość PACIOŁ
DZIĘKI KOBITKI ZA WASZE WYPOWIEDZI. MOŻE FAKTYCZNIE WRÓCE DO TABSÓW-TYLKO INNYCH ,BO TE CO BRAŁAM MI NIE SŁUŻYŁY (HARMONET) MOŻE PO ZMIANIE BĘDZIE LEPIEJ!!!!!!! POZDRAWIAM

o boshe!!! generalizujecie, każda kobieta reaguje inaczej!!!!!!!!!! ja po zastrzykach czuję się rewelacyjnie, a poza tym schudłam!! pigułek nie brałam przez dłuższy czas, bo staraliśmy się o dziecko, teraz, po porodzie jestem już po 2 zastrzykach i jest wspaniale, brak miesiączki mi nie przeszkadza:P co do utycia po zastrzykach anty- wzmożony apetyt???? pierwsze słyszę:D one po prostu u niektórych kobiet zatrzymują wodę w organizmie, więc to raczej nie przez zwiększony apetyt utyłaś :D pozdrawiam p.