Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Destina

zapytaj o poradę fryzjerską

Polecane posty

Gość vanessaaa
czy jeżeli używam prostownice raz na 2-3 miesiące to zaszkodzi to moim włosom? Dodam,z e nigdy nie używam suszarki itp. na stałe

Gość vanessaaa
mam jeszcze jedno pytanie dotyczące zabiegów nawilżających u fryzjera, czy one są skuteczne, jakich firm są używane produkty do tego zabiegu?

Każda ingerencja wysokiej temperatury na powłokę włosa zostawia slad, ale można włos wzmocnić przed prostowaniem odżywka czy fluidem. Polecam osobiście BIO SILK ale cięzko go później zmyć z włosów. No i warto zwrócić na rodzaj prostownicy - najlepsze są ceramiczne

Gość vanessaaa
ja używam raz w tygodniu maski na włosy Pantene pro-v. no i używam serum na włosy, zwłaszcza na końcówki

Gość dziwne to
chciałm powrócić do naturalnego koloru włosów, poszłam do fryzjera i nałozyl mi farbe - taki mysi ciemny blond a wyszedł jak dla mnie rudu, nie marchewkowy ale taki bardzo ciepły - wyglądam fatalnie, farbowalam z rozjaśnianych.... oczywiście nie zapłaciłam. co ma zrobic z ta ryżą pałą???

Gość palette...
czy to prawda ze po szamponie koloryzujacym ( w tym przypadku odcien czekoladowy braz) nie mozna rozjasnic wlosow?? ( chodzi mi o pasemka)

mam ciemnobrązowe włosy, do ramion, z postrzępioną grzywką. Ogólnie włosy są pocieniowane ładnie.Mam lekko kwadratową twarz i zarysowane kości policzkowe. Ale juz od dłuższego czasu zastanawiam sie nad fryzurą. Mam ciemną karnacje skóry, bardzo szybko sie opalam. Pasują mi ciemne włosy- kazdy fryzjer tak mówi, ale chciałabym je jakos leciutko rozjasnic jakimis pasemkami tylko nie wiem w jakim kolorze najlepiej bym wyglądała. I czy warto w ogóle. Co proponujesz?

ps. mam farbowane włosy- ale mineło sporo czasu- jakies 4, 5 miesiąca.

Gość dziwne to
do yasmin nie rób tego!!! nie niszcz sobie włosów i potem co miesięczne farbowanie takiej lasce jak tobie;) nie trzeba urody poprawiać

zabiegi nawilżające polegają na tym że w strukturę włosa wnika odzywka, różne salony używają różnych odżywek , masek itp. Efekt odżywionego włosa to nie wszystko - najlepiej powtórzyć kilka takich zabiegów. Ja używam Leschera. No i zwróć koniecznie uwagę czy salon fryzjerski ma suszarkę parową - taka która nie niszczy włosa wysoką temperaturą i powiewem a nawilża parą

moge wysłac pani swoje fotki? mam pytanie czy moge miec grzywkę i jaki mi kolor pasue włosów i ubrań.i moze jaka fryzurka.mam nieco puszące się włosy po umyciu, a jak sa tłuste to są sienke i przyklapniete..generalnie nie sa ani skręcone ani proste.takie nijakie.

mam dlugie proste wlosy, wycieniowane na calej dlugosci.. efekt jest taki ze tzaczely mi sie idiotycznie falowac, a wcesniej mialam zupelnie proste. czy to ze z jednej stroy wygladaja sesnownie a z drugiej lepiej nie mowic to wina moich wlosow czy zlego strzyzeni? czy nie ma jakiesj prostej metody na ukladanie wycieniowanych wlosow, zeby wygladaly sesnownie i porzadnie?? :)

słyszałam coś takiego ze jak włosy sa na całości pocieniowane to maja tendencje własnie do wiekszych loczków(ale w przypadku gdy włosy wczesniej były falowane. W twoim przypadku powinny chyba byc po wycieniowaniu proste...ja tez mysle o cieniowaniu ale sie boję bo mi sie puszą, cienkie są ani proste ani skrecone...

Gość bombka_
czy suszarka z dyfuzorem mniej niszczy włosy?

Gość 78 kika
proszę o 2 rady ! a) dobra suszarka b) jaki kolor farby z jakiej firmy by wyszedł piękny brazylijski brąz , mokka lub cos efektownego - mam ciemne włosy i niebieskie oczy

destina to jak-poradzisz cos w mojej sprawie? ;-)

Gość laciatka
czy w salonie fryzjerskim mozna ufarbowac wlosy chna?

odpowiem na wszystkie pytania za jakiś czas. Poprostu muszę wyjść. DO: dziwne to chciałm powrócić do naturalnego koloru włosów, poszłam do fryzjera i nałozyl mi farbe - taki mysi ciemny blond a wyszedł jak dla mnie rudu, nie marchewkowy ale taki bardzo ciepły - wyglądam fatalnie, farbowalam z rozjaśnianych.... oczywiście nie zapłaciłam. co ma zrobic z ta ryżą pałą??? UŻYJ SZAMPONU KOLORYZUJĄCEGO CIEMNY BRĄZ ALBO SREDNIO CIEMNY - NADA BLASKU A PO KILKU MYCIACH STONUJE KOLOR DO NORMALNEGO :) MOŻESZ UŻYĆ SZAMPONETKI

DO: Filomenka moge wysłac pani swoje fotki? mam pytanie czy moge miec grzywkę i jaki mi kolor pasue włosów i ubrań.i moze jaka fryzurka.mam nieco puszące się włosy po umyciu, a jak sa tłuste to są sienke i przyklapniete..generalnie nie sa ani skręcone ani proste.takie nijakie. FILOMENKO PRZEDE WSZYSTKIM MUSISZ DOBRAĆ DOBRE KOSMETYKI NIEOBCIĄŻAJĄCE WŁOSÓW. NIESTETY NIE MOGE POZWOLIĆ SOBIE NARAZIE NA DORADZANIE WAM Z FOTEK BO NIE MIAŁABYM CZASU NA WASZE PRYWATNE SPRAWY ALE NAPEWNO ZA JAKIŚ CZAS. NA PUSZĄCE SIE WŁOSY DOBRA JEST ODZYWKA Z DAVE ALE NAJPIERW ZDOBĄDŹ PRÓBKE BO MOZE NIEZBYT CI PASOWAĆ POZDRAWIAM

DO: trixi mam dlugie proste wlosy, wycieniowane na calej dlugosci.. efekt jest taki ze tzaczely mi sie idiotycznie falowac, a wcesniej mialam zupelnie proste. czy to ze z jednej stroy wygladaja sesnownie a z drugiej lepiej nie mowic to wina moich wlosow czy zlego strzyzeni? czy nie ma jakiesj prostej metody na ukladanie wycieniowanych wlosow, zeby wygladaly sesnownie i porzadnie?? TRIXI BYĆ MOŻE BYŁO TAK ZE MASZ SUPER WYCIENIOWANE WŁOSY ALE POTRAFI JE UŁOŻYĆ TYLKO FRYZJERKA... NIE ROZUMIEM TAKICH LUDZI - FRYZJERÓW KTÓRZY TWORZĄC ŁADNE FRYZURY NIE POMYŚLĄ O TYM ZE CAŁY KŁOPOT ZACZYNA SIĘ PO PRZYJŚCIU DO DOMU. NAKŁADAJ NA SAME KOŃCE WOSK Z WELLI - MOGA SIE TROSZECZKE PRZETŁUSZCZAĆ SZYBCIEJ ALE POWINNO DAĆ EFEKT POZDRAWIAM

DO : bombka_ czy suszarka z dyfuzorem mniej niszczy włosy? BOMBKA KAŻDA SUSZARKA NISZCZY WŁOSY - A RACZEJ POWIEW Z NIEJ GORĄCEGO POWIETRZA. SUSZARKA Z DYFUZOREM Z JEDNEJ STRONY ROBI TO BARDZIEJ BO DYFUZOR POZWALA NA BLIŻSZY KONTAKT ZE SKÓRA GŁOWY I Z WŁOSEM. NAJLEPIEJ JAK SUSZY SIĘ WŁOSY ZIMNYM POWIETRZEM I Z DALEKA. A JESZCZE LEPIEJ JAK WOGÓLE NIE UŻYWA SIE SUSZARKI. zADBAJ O NAWILŻENIE!! POZDRAWIAM

DO: 78 kika proszę o 2 rady ! a) dobra suszarka b) jaki kolor farby z jakiej firmy by wyszedł piękny brazylijski brąz , mokka lub cos efektownego - mam ciemne włosy i niebieskie oczy 78 KILKA PRZEDE WSZYSTKIM NIE MA IDEALNYCH SUSZAREK, ZOBACZ PROSZĘ MOJA ODPOWIEDŹ WYŻEJ. ALE PRZY WYBORZE JA KIEROWAŁABYM SIĘ TYM ZE MA REGULACJĘ TEMPERATURY. SAMA UŻYWAM Z MPM I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA CO DO KOLORU FARBY - POSZUKAJ W DOBREJ DROGERII FABRY O KOLORZE TABAC. JEST PIĘKNA SERIA AUSTRIACKICH FARB WŁAŚNIE O TYM ODCIENIU TABAC CIEMNY CZY JASNY. NIE CHCESZ ZAFARBOWAĆ OD RAZU - ZAFARBUJ TYLKO KOSMYK, ALE PAMIĘTAJ ZE WŁOSY NA CZUBKU MOGA BYC WYBARWIONE OD SŁOŃCA POZDRAWIAM

DO : laciatka czy w salonie fryzjerskim mozna ufarbowac wlosy chna? ŁACIATKO CHNĄ UFARBUJĄ CI TYLKO NA WŁASNĄ PROŚBĘ, NIEKTÓRE SALONY NIE MAJĄ TYCH FARB A TO DLATEGO ZE JEST BARDZO SILNA I CIĘŻKO PO NIEJ COKOLWIEK ZROBIĆ, ALE ZA TO DAJE PIĘKNE EFEKTY. kOLORY SĄ CUDOWNE I JEST ZDROWSZA OD CHEMII. CHNA TO SKŁAD ZIÓŁ ITP. ALE CHNĄ NP CZARNĄ FARBUJĄ KOSMETYCZKI BRWII CZY RZĘSY POZDRAWIAM

Gość laciatka
no dobra, a co z ta chna????

Gość laciatka
o dziekuje wlasnie :)

Gość bombka_
dzięki :)

Gość jatoja123
mam przetluszczajace sie wlosy. na tyle, ze musze je myc codziennie rano, wiec jest to strrrrasznie niewygodne. czy jest na to jakis patent? albo moze jakies dobre kosmetyki ze sklepu fryzjerskiego lub salonu???z gory dziekuje

Gość lenaaa_
mam pytanie-od dłuższego czasu nie potrafię poradzić sobie z moimi włosami: są cienkie, oklapnięte, przetłuszczają mi się dosyć szybko i jednoczesnie wymagają nawilżenia-koszmar jednym słowem. Używałam już praktycznie wszystkiego, gdy próbuję szamponu nawilzającego włosy po jednym dniu wyglądają koszmarnie są tłuste, natomiast gdy do przetłuszczających efekt jest jeszcze gorszy elektryzują się we wszystkie strony, nie mogę zupełnie ich ułożyć. Ponadto często mam problem z nawracającycm łupiezem i wypadaniem włosów. Staram się o nie dbać:po każdym myciu odżywka, raz w tyg. wax, tabletki na ich wzmocnienie. Bez rezulatatu. Przetestowałam chyba cały rynek kosmetyczny:(proszę o pomoc:(