Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drogie mamy

powrót do przedciążowej figury

Polecane posty

Gość drogie mamy

Drogie mamy :) Wiem że po porodzie najważniejszy jest dzieciaczek, ale mam pytanie z innej beczki: jak szybko po urodzeniu maluszka wróciłyście do dawnej formy? Chodzi mi o wage ciała, figure, itd. Czy w celu wrócenia do dawnej kondycji ćwiczyłyście, czy może sama przyszła? A może wcale nie wyglądacie już jak dawniej? No i jeszcze jedno pytanie natury intymnej, czy po porodzie rzeczywiście zauważyłyście różnicę podczas sexu?

ja do wagi sprzed ciąży (przytyłam 16 kg) wróciłam bez żadnych starań po 2 miesiącach (karmię piersią). Do figury wciąż nie, mimo intensywnych cwiczeń brzuszek sobie wisi...mam trening 6-tygodniowy, to dopiero koniec 2. tygodnia, ale jak nie pomoże, to zarzucam starania i zostanę już taka:O o seksie nie mówię, bo miałam cc, a tobie pewnie tradycyjnie o rozciągniętą poochwę chodzi??:O pozdrawiam

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
Ja pierwsze dziecko urodziłam w maju (koniec maja) a do figury wracałam bardzo szybko, pamiętam, że chodziłam w kostiumie dwuczęściowym na swojej działce. Chyba zbyt byłam zadowolona, że wcale nic nie robiłam poza dłuuuugimi spacerami z wózkiem. I chyba źle bo w końcu została mi taka fałdka na brzuchu (mała, ale zawsze). Teraz jestem znowu w ciąży i mam plan więcej ćwiczyć, teraz juz mieszkamy sami to mi będzie łatwiej (nie potrzebne komentarze itd). Zamierzam ćwiczyć na mięśnie brzucha i mięśnie klatki piersiowej. Przede wszystkim trzeba dużo ruchu, ja podchodziłam do sprawy tak - każde wstawanie/podchodzenie do dziecka to jednocześnie strata kalorii. A tak na prawdę to nigdy wcześniej nie miałam problemów z nadwagą, dlatego byłam przekonana, że szybko mi waga spadnie. A tak w ogóle w ciąży przytyłam 20kg. Jesli chodzi o sex po porodzie to oczywiście na poczatku ciało kobiety jest nie wygojone, ale szybko dochodzi się do siebie, nie mozna się od razu przemęczać, trzeba spokojnie nabrać sił. Sex - nie odczułam negatywnej zmiany. Ja w ciąży czułam się dobrze, dlatego nie mielismy bardzo dlugiej przerwy w sexie, a po wygojeniu ran mogliśmy się normalnie kochać, na początku bardziej oczywiście ostrożnie. Wg mnie to jakaś bzdura z tym rozciągnięciem się pochwy, w każdnym razie w razie wątpliwości można na wszelki wypadek w okresie po porodzie ćwiczyć mięśnie spinając je (tak jak przy zatrzymywaniu moczu) i rozluźniając.

Gość drogie mamy
dzieki za odpowiedzi, a czy będąc w ciąży można wykonywać jakieś ćwiczenia żeby wzmocnić mięśnie? Wiem że lepiej już przed ciążą, ale może lepiej późno niż wcale? Albo czy dobre byłoby np chodzenie na basen?

Gość kuszaga
W czasie ciąży można wykonywać ćwiczenia mięśni Kegla, tak jak pisała poprzedniczka, jakbyś wstrzymywała mocz. To bardzo mi pomogło. Po porodzie też tak ćwiczyłam, seks mieliśmy już 45 tygodnie po urodzeniu dziecka. Nie czuję żadnej różnicy, jest tak samo cudownie jak przed ciążą. W ciąży przytyłam 19 kg, wróciąłm do figury po 2,5 miesiaca po porodzie. Ćwiczyłam w domu, 20 minut dziennie, przez 3 tygodnie, począwszy od 8 tygodnia po porodzie. W pasie zostało mi 3 cm więcej, ale nic mi nie wisi, skóra jest bardzo ładna. Używałąm kremu Mustella, takiego specjalnego po porodzie, a potem Liposyne Vichy, potem ujędrniający Evelline. Obecnie smaruję ciało po prostu balsamem nawilżającym codziennie po kąpieli i jestem zadowolona ze swojego wyglądu.

Gość kuszaga
Oczywiście chciałam napisać, że seks był po 4 tygodniach...

ja w ciazy przytyłam 20 kg. , po porodzie ( miałam cc) nie cwiczyłam, karmie do dzis piersia, dziecko ma 9 mies., jednak do wagi wróciłam dopiero ok.8 mies.,

ja bez ZADNYCH cwiczen aniu zabiegow po roku od porodu mialam figure sprzed ciazy, a rok pozniej--nawet lepsza- bo jeszcze zeszczuplalam. Przez pierwszy rok z hakiem karmilam piersia.

Ja już 5 mc po porodzie i nic szczególne nie schudłam. Karmię piersią i to też nie pomaga a tyle się nasłuchałam w ciąży jak to szybko wrócę do poprzedniej wagi bo karmienie pomaga. Przytyłam 20 kg ale jak przestanę karmić to wezmę się za dietkćwiczenia

powiem tak ja po porodzie zrzucialm 13kg, przed wazylam 58kg a teraz 60kg ale mam wikesze uda i tylek i troche brzuszka ktory staram sie zrzucic chodzac na kurs tanca.

Mi to zajęło trochę czasu. Na początku próbowałam samą dietę, ale potem musiałam dołączyć ćwiczenia. Nie było wyjścia. Polecam fajny zestaw do ćwiczenia na brzuch. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.