Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostrzenica

hiperlipidemia, czy ktos wie do jakiego lekarza sie udac???

Polecane posty

Gość siostrzenica

hej, moja ciocia ma hiperlipidemie. w swoim mieście byla juz u wszelkich mozliwych lekarzy, kazdy ją odsyła nie wiedzac jak jej pomoc. moze orientujecie sie jaki lekarz zajmuje siętą chorobą? a moze kogos znacie>? w grę wchodzi- jelenia góra, walbrzych, wrocław... dzieki za odp.

Gość upupupu

Gość gość
jestem z Gdanska, choruję na to samo. Na hiperlipidemię złożoną. Długo lekarz ogólny nei wiedział co ze mną zrobić, wiec dostawałam recepty na leki które nic mi nie pomagały, aż w końcu dostałam skierowanie do immunologa. Immunolog okazał się wspaniałym lekarzem i człowiekiem, mimo ze to nie jego działka, zajął się mną i kazał mi zrealizować jak najszybciej taki plan: iść do hepatologa (wątroba itd...), iść do endokrynologa (doszła dodatkowo u mnie jeszcze niedoczynność tarczycy ale często hiperlipidemia jest związana z chorobami tarczycy i ida ze sobą w parze), zrobić USG tarczycy, i iść do diabetologa. To chyba najważniejsze. Poza tym zachęciła do udania się do poradni kardiologicznej. Niestety, to taka choroba, że nie da rady chyba wyznaczyć konkretnego lekarza w tej sprawie. Trudno to sprecyzować.