Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość santii

Dziewczyny ! Jak czesto chodzicie na SOLARIUM ?

Polecane posty

Gość odpiszcie
czy mając nieco podraznioną skóre twarzy moge pojsc na solarium? tzn moja skora jest przesuszona i łuszczy sie naskórek solarium miało zawsze dobry wpływ na wygląd mojej skóry ale teraz sie boje pojsc bo to jednak twarz a moze to własnie by mi pomogło? odp. prosze

Gość odpiszcie
hm,juz nikt sie nie wypowiada na ten temat?

Gość gwiazdeczkaAa
odpiszcie: mozesz pojsc ale na krotko ! aha i potem nie zapomnij o odpowiednim natluszczaniu skory zwlaszcza twarzy !

Gość odpiszcie
dzieki! mysle ze 8 min. wystarczy w zupełnosci

ten kto tu pisze o \"konsekwencjach\" \"starzeniu skóry\" i o tym że nikt zdrowo myślący nie chodzi na solarium to z pewnością te kobiety które nigdy tam nie były, tak więc automatycznie nastawiają się sceptycznie:o nie dostaniesz raka skóry po pierwszem razie, nie bedziesz miala skóry jak stara kobieta. te\"konsekwencje\"mogą się pojawić po regularnym długotrwałym chodzeniu na solarium. ja chodzę raz w tygodniu od ponad roku(czasem rzadziej) i tylko solarium daje radę utrzymać moją skórę w jako takiej równowadze......

Gość no a jak częśto chodzi DODA
do solarium? na pewno ZBYT CZĘSTO, bo jej skóra w wieku 22 lat wygląda tragicznie więc niech mi nikt nie mówi o dobroczynnym działaniu solarium z resztą dziewczyny - skutki wizyt w solarium teraz (bez względu na częstotliwość) zobaczymy dopiero za kilka lat wiec teraz nie ma co teoretyzować

Gość zuzia lalka nieduza
Hahahaha.... owszem mysle logicznie. Spierałam sie z jedną z dziewczyn do kogo skierowany jest topik. I wyszło na moje, bo załozycielka topiku przyznała mi racje. Tak wiec okazuje sie ze te ktore chodza na solarium nie sa takie głupie hahahaha....Tak wiec ta kąsliwa uwaga jest niecelna. A nie ma nic bardziej głupiego niz ocena ludzi poprzez pryzmat tego czy ktos chodzi do solarium czy nie. To zenujace i załosne

w ogole nie chodze i sie nie wybieram chyba ze mi sie cos zmieni... ale narazie sie nie zanosi. wole byc blada i juz :p pozdrawiam !

Gość żenujące i żałosne
jest to, że posądzasz innych o brak logicznego myślenia tym samym osądzając ich, ale cóż każdy ceni innych własną miarą poza tym to, że autorka topiku przyznała ci racje nie oznacza, że ja masz w kwestii logicznego myślenia

Gość zuzia lalka nieduza
Kogo posądziłam o brak logicznego myslenia?? Chodziło mi o to ze logiczne jest to, iz autorka topiku zwraca sie z pytaniem do chodzacych na solarium:)

Gość czyzby blu berry
zaczeła skrywac sie pod zółtymi nickami i dokucza zuzi? bo wyszło ze nie ona ma racje???:)

Gość żenujące i żałosne
nie jestem żadną blue berry, a tylko nie podoba mi się fakt, że dziewczyny, które nie chodzą do solarium traktowane są jak jakieś dziwadła, które nie mają prawa do tego by po prostu nie chodzić do solarium skoro ktoś inny ma prawo chodzić do solarium i pisać o tym ile razy w tygodniu to czyni to pozwólcie też wypowiedzieć sie tym, które tego nie czynią naprawdę nie kłóćmy się o jakieś pieprzone solarium :)

Gość zuzia lalka nieduza
Ja nigdy nie traktowałam dziewczyn ktore chodzą do solarium jak dziwadła. Denerują mnie te całe kłótnie na temat solarium. Niech kazdy robi to co chce. Najwazniejsze zeby czuc sie dobrze w swojej skórze. Jesli jakas dziewczyna lubi byc opalona to niech chodzi do solarium. Te ktore lubią swoją jasną karnacje chodzić nie muszą. Jest mnóstwo pięknych kobiet o jasnej karnacji (np. Nicol Kidman). Wkurzające są też złośliwe opinie dziewczyn, które nie korzystają z solarium na temat tych ktore tam chodzą. Na ogół oceniane są jako puste, głupie lalunie.

Gość żenujące i żałosne
Ja natomiast odnoszę wrażenie, że dziewczyny, które korzystają z solarium uważają te, które tego nie robią za zaniedbane itd. Ja sama mam naturalnie ciemną karnację i nie mam potrzeby by odwiedzać solarium, ale nie chodzę do solarium nie tylko z tego powodu, bo uważam też, że jest to niezdrowe dla skóry, a także że jest to niepotrzebny zbytek i strata czasu. Zdecydownie częściej spotykam się z atakiem na osoby, które nie chodzą do solarium niż na odwrót. Może dlatego, że ilość kobiet, które odwiedzają solarium jest zdecydowanie wieksza niż tych, które nie chodzą się opalać do solarium? w każdym razie kłónie na ten temat są zupełnie bezsensowne, bo każdy ma prawo robić co chce i postępować według własnych przekonań i własnego sumienia.

Nie mam w zwyczaju skrywac sie pod pomaranczowymi nickami. Jak chce cos powiedziec, robie to pod czarnym nickiem. Poza tym wcale nie wyszlo, ze nie mam racji. Ludzie rozrozniajcie pewne sprawy. Od poczatku spieram sie o to, co wynika z takiego a nie innego sformulowania tytulu topiku. To, o co w rzeczywistosci chodzilo jego autorce, to kwestia drugorzedna. Mogla sie nudzic i stworzyc topik, mogla robic badania do jakiejs pracy, mogla takze chciec porownac sie z innymi dziewczynami. Wszystko jedno. Nie znam jej motywacji, bo nie siedze w jej glowie i nie umiem czytac w myslach. Dlatego tez nie ryzykowalabym stwierdzenia, ze \"oczywiste jest ze autorce chodzilo o to, a nie o tamto. Dowiodlam, ze sformulowanie topiku, jest takie, ze rownie dobrze moga sie tu wypowiadac dziewczyny, ktory na solarium nie chodza i nikt nie ma prawa powiedziec im \"spizdzajcie, to nie miejsce dla was\". Moje argumenty nie zostaly odparte przez oponetke, ktora caly czas powtarzala jedynie, ze \"oczywiste jest ze autorka chciala..\", co w gruncie rzeczy nie ma zadnego znaczenia. Uwielbiam prowadzic jalowe spory o kompletnie nieistotne kwestie :D

Gość natalincia
Ja nigdy nie byłam ale chciałabym isc ale sie boje:D wiem ze to smieszne ale nie wiem co i jak i czy ta trumienka sie nie zamknie (i nie wyjde :()jak ktos byl niech mi opowie jak to wyglada wszystko i dziala

Gość zuzia lalka nieduza
do zenujące i załosne.... a moze jesteśmy przewrazliwione;) Te ktore nie chodzą wyczulone są na komentarze tych które chodza i odwrotnie.... to bez sensu do blu berry... bla bla bla... z jednym sie zgodze... faktycznie jałowe te rozmowy;)

Gość zuzia lalka nieduza
Ja jak pierwszy raz poszłam tez sie bałam. Najlepiej powiesz osobie, ktora obsługuje solarium ze jestes pierwszy raz:) Ona Ci dokładnie wszystko wytłumaczy. Trumienka sie nie zatrzaskuje... nigdy do konca sie nie zamyka i w kazdej chwili mozesz unieść ją do góry

Gość żenujące i żałosne
Może rzeczywiście jesteśmy przewrażliwione;) ale powiedz mi czy Twoim zdaniem ładna jest taka karnacja jak ma np. Doda?

heh:) Ja ostatnio poszłam pierwszy raz, chociaż zawsze byłam temu przeciwna, ale było strasznie zimno i musiałam się wygrzać i naświetlić:):)

Gość tinktink
2x 12 min i jestem baardzo opalona :)

Gość Ania czarnulka
czesc ja wczoraj byłam pierwszy raz :) żaluje tylko ze poszlam od razu na 10 minut :( bo dzis moja buzia jest cala czerwona i troszke mnie piecze :( dziewczyny co mam zrobic aby to jakos zalagodzic??i ile to moze mnie tak trzymac??prosze napiszcie :) papapapa

Gość zuzia lalka nieduza
Szczerze mówiąc nigdy Dodzie nie przyglądałam sie tak bardzo. Napewno nie podoba mi sie jak dziewczyna nienaturalnie mocno jest opalona. Podejrzewam ze gdybys mnie zobaczyła to w zyciu nie pomyślałabys ze ja chodze na solarium:)

Gość Kmisia
Dziewczyny nigdy nie byłam na solarce a chciałabym tylko nie wiem co tam trzeba robić:D prosze pomóżcie!;)

Gość entliczek
do kamisia- nie bój sie isc na solarium to ma byc w koncu przyjemność a nie jakis przysmus. W takim sezonie jak teraz dobrze jest isc sie położyc wygrzać no i przy tym wszystkim dobrze wygladać. Jak pójdziesz to powiedz pani ktora obsługuje łózko zeby Ci wytłumaczyła na czym to polega . chociaż wystarczy sie rozebrac połozyc sie w kabinie ,,zamknąc sie" i właczyc guzik zreszta dla swojej pewności zapytaj sie tej pani czy kto tam to obsługuje zobaczysz bedzie fajnie tylko na początek idz na 5,6 min a pózniej sobie zwiększaj dawke słoneczka:-) oczywiscie jezeli nie dopstaniesz zadnej wysypki lub nie zauwazysz skutków ubocznych bo kazda skóra reaguje troche inaczej. Ja chodze raz w tygodniu na 10-12 min i jestem opalona ale bez przesady. Powodzenia i napisz jak było:-)

Gość Kmisia
Entliczek dzieki;) wybiore sie jakos w tym tygodniu bo podobno sie szczesliwsyzm do teog robi a ja potrzebuje chocia zmalej dawki szcescia....dzieki.

Gość entliczek
oj tak szczesliwiej sie robi:-) a jeszcze bardziej sie zrobi jak po kilku wizytach w solarium bedziesz ładnie delikatniutko opalona zupełnie inaczej sie na siebie patrzy no i przede wszystkim krostki nie wyskakują;-)

Gość megaira
od jesieni zaczęłam chodzić na solarium w miarę regularnie- tj. raz na tydzien na 15 min. Owszem, jestem opalona i ładnie wyglądam, ale zauważyłam jak wysuszyla mi się cera ( mam 25 lat) i o zgrozo mam początki zmarszcek pod oczami! Więc na razie robię sobie przerwę...

hej Dziewczyny baaardzo często \"solariumujące\" się mam pytanka.. 1) od jak dawna chodzicie REGULARNIE na solarium? 2) w jakim stanie jest Wasza skóra? z góry dzięki :D:D pzdr :*