Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala malutka

Jestescie niedouczone! przed wypowiedzia zajrzyjcie do ksiazek!

Polecane posty

Gość mala malutka

Nie mylcie bezplodnosci( stan nieodwracalny ) z nieplodnoscia(stan odwracalny)! wstyd! i to jeszcze na takim forum! Wezmy temat o klinikach leczenia bezplodnosci! Bezplodnosci nie da sie wyleczyc ludzie! Wiec takiej kliniki poprostu nie ma! Takie madre zgrywacie a popelniacie tyle rzeczowych bledow.. zenada!

Gość żenujące
jest robienie z forum encyklopedii i zakładania o tym topiców:P

Gość mala malutka
nie moja droga! zenujace jest bawienie sie w ta co pozjadala wszystkie rozumy i udzielanie komus rad w momencie kiedynie potrafi sie odroznic tak istotnej kwestii i popelnia sie tak razacy blad:P

Gość żenujące
ależ ja wcale nie twierdze, że pozjadalam wszystkie rozumy. Gdzie się czegoś takiego doczytałaś??? :P Dla mnie rażącym błedem jest czepianie się słówek i zakładanie o tym topicu. a dziewczyny jesli pisza o bezpłodności bądź niepłodności mają to samo na mysli i wiekszośc dziewczyn je rozumie o co im chodzi. Tylko Ty udajesz, że pozjadałas wszystkie rozumy. :P

Gość dajcie sobie po razie

Gość mala malutka
no sorry ale jesli dla Ciebie nie ma roznicy miedzy stala niemoznoscia posiadania dzieci a odwracalnym stanem to poprostu jestes tepa

Gość zakompleksiony kulturysta
U bezpłodnej może wystąpić cud. Niepłodność może przerodzić się w bezpłodność

Gość żenujące
ależ dziękuję Ci bardzo:D Kochana ja to doskonale odróżniam i zdaję sobie sprawę , że jedno jest odwracalne a drugie nie. Ale bezsensem jest robienie z tego szumu i zakładanie o tym topicu. A ty się czpiasz słówek i to ty jesteś tepa w swoim upierdlistwie.

Gość mala malenka
jak Ci cud wystapi u bezplodnej skoro np nie ma macicy? to gdzie bedzie nosila dziecko? pod pacha?!? jezu co za brednie! to moze u faceta tez cud wystapi?! i bedzie nosil dziecko w worku mosznowym?!

Gość natura cudu jest
taka właśnie, że nie można jej wytłumaczyć w sposób racjonalny. Zajrzyj do encyklopedii...:D

Gość mala malenka
nie zdarzylo sie jeszcze zeby mezczyzna byc w ciazy! odpowiedz mi na pytanie jesli kobieta nie ma macicy to jak ma u niej dojsc do tego cudu? gdzie to dziecko bedzie nosic? albo jesli nie ma jajnikow?!? wez sie zastanow.. za duzo chyba czasu w kosciele spedzasz;)

Gość z jednego worka
przym. ASEKSUALNY nie znaczy że ktoś jest nieatrakcyjny!!! ktoś aseksualny to osoba nie odczuwająca pożądania seksualnego

Gość natura cudu jest
Dlaczego w kościele? Myślisz, że cuda przynależą do strefy religii chrześcijańskiej? Na płaszczyźnie teologicznej, jeśli chcesz, grzechem jest o ile pamiętam wątpić w boską omnipotencję. :D Śmieszna jesteś z tym popisem wiedzy. Im mniejsza wiedza, tym chętniej się nią niektórzy popisują ...

Gość mala malenka
wybacz nie rozumiem tego co napisalas- az tak madra jak Ty nie jestem:P jednak dziwi mnie ze znasz takie wyszukane slowa... a popelniasz rzeczowe bledy w dyskusjach:P hmm.. a moze poprostu uzywasz wyrazow ktorych znaczenia nie rozumiesz?:P wiara czyni cuda! no.. w Twoim przypadku chyba to sie nie sprawdza.. wierzysz ze madra jestes.. co nie bardzo znajduje odzwierciedlenie w rzeczywistosci:P:P

Gość do autorki topku
wal sie :O nie masz co robic ? zajmij sie lepiej czym innym bo jestes nudna wczechwiedzaca dziewczynko :O

Gość natura cudu jest
Zechciej mi powidzeć jakie to błedy popełniłam w tych dwóch wypowiedziach? Czy taki, że w religii chrześcijańskiej bóg nie jest wszechmocny? Czy też taki, że cud nie jest zjawiskiem nadprzyrodzonym i nie możliwym do racjonalnego wytłumaczenia? Czy też taki, że również inne, niż chrześcijaństwo religie dopuszczają istnienie zjawisk nadprzyrodzonych?

Gość pokręcone to
Myślisz, że jesteś taka mądra bo mamusia nauczyła cię tylko tych dwóch określeń?? Ludzie mylą bezpłodność z niepłodnością ponieważ pomiędzy tymi dwoma słowami niema wielkiej różnicy. Najpierw jest niepłodna, jak nie zachodzi po 20 latach jest bezpłodna.

Gość natura cudu jest
Albo nie, nie mów... Lepiej załóż kolejny topik - uświadamiający, że krwawienie w ciązy nie jest miesiączką, podobnie jak to przerwie podczas przyjmowania pigułek. :D

Gość to nier forum lekarzy
zreszta i tak kazdy wie, o co chodzi

mala malenka>> Jesteś nieźle upierdliwa, a Twój topic świadczy o tym, że masz mały maleńki móżdżek :D Mala Malenka w końcu pojęła różnicę pomiędzy niepłodnością a bezpłodnością i teraz będzie na ten temat prowadzić wykłady na kafe bo myśli, że tylko ona jedyna to rozumie. Mala Malenka wiesz co to jest cud? To jest skutek który nie ma żadnej przyczyny. Według religii chrześcijańskiej: cudem jest jedynie takie wydarzenie, którego wyłącznym i absolutnym sprawcą jest Bóg. Idąc dalej tym tropem możemy spokojnie stwierdzić, że za sprawą cudu Boskiego nawet kobieta bez macicy może urodzić dziecko. Ponieważ Bóg jest wszechmocny.

Gość żenujące
Mala maleńka się obraziła i nie będzie z takimi niedoukami jak my rozmawiac. :D :P

Gość mala malenka
nie moje drogie mala malenska sie nie obrazila tylko nie siedzi tak jak wy calymi dniami na kefe .. sorry ale mam lepsze zajecia:P zwisa mi co myslicie- fakt jest taki ze jak ktos wypowiada sie na temat nieplodnosci czy bezplodnosci to chociaz powinien widziec miedzy tymi pojeciami roznice:P i jeszcze jedno to ze jestes 10 lat nieplodna nie swiadczy o bezplodnosci:P niektore kobiety i po 10 latch staran zachodzily w ciaze.. no chyba ze masz na mysli ze kobieta jest bezplodna a potem jak ma klimakterium staje sie bezplodna:P szkoda z wami gadac.. jestescie zajebiscie nieudolne, tepe, zarozumiale a wasza wiedza nawet w kwestiach w ktorych tak chetnie zabieracie glos jest bliska zeru zegnam( milego dnia na kafe bidulki.. serdecznie wspolczuje malo urozmaiconego zycia:P) papa:P:P

Gość własnie zajrzalam do ksiazki
Mała Encyklopedia PWN Cytuję: NIEPŁODNOŚC, bezpłodność, u kobiet niemoznosc zajscia w ciaze wskutek wad wrodzonych lub chorób narzadów rodnych, zarosniecia jajowodówn :u męzczyzn niemoznośc zapłodnienia ...(itd)

mała maleńka:D szkoda, że nie masz odwagi podpisać się \'na czarno\', nie jesteś poważnym partnerem do dyskusji:D:D:D aaa, i jeszcze, nasz ty omnibusie - po prostu, piszę się w ten sposób, a nie razem:D pozdrawiam 🖐️

Gość wera_wera
ja również sprawdziłam w Powszechnej Encyklopedii PWN, w inter. encyklopedii i kilku jeszcze i co widać: BEZPŁODNOŚĆ → niepłodność. Mała malutka- cytuje ciebie i do Ciebie: "wstyd! i to jeszcze na takim forum!" A żenadą jest to ci Ty robisz, tym bardziej że źle kochana sprawdziłaś wiesz my tez mamy encyklopedie, a jeżeli ktoś tu jest niedouczony to tylko TY !!!

Gość rzeczywiście piękne
właśnie🌼 A zresztą co to za różnica. Na jedno wychodzi, obie panie nie mogą mieć dzieci.

Gość żenujące
no cóż autorka topicu coś tam przeczytała i chciała się popisac. Ale cosik jej nie wyszło. Jakby to było najbardziej ważne na tym forum- bezpłodnośc czy niepłodnośc. Jedno i drugie trzeba zdiagnozowac. A co do braku jajników - jej wiedza jest malutka, podobnie jak nick- do invitro nie sa potrzebne. I w tym wypadku bezpłodna jej zdaniem może zostać mamą. Ciekawe gdzie wyczytała o kulturze, bo u niej jej brak. Bo jak została wysmiana to poobrzucała błotem i wyzwała od głupoty, osoby, których wcale nie zna.

do >>>żenujące >>>tą kartkę o kulturze ze swojej encyklopedii wyrwała, po co jej ona?

Gość żenujące
też prawda Asieńko. :D

a zapomnialam dodac ze w moich encyklopediach również bezpłodność → niepłodność.