Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemiana materii

Jak często robicie kupkę?

Polecane posty

Gość regula
zazdroszcze tym, którzy często chodzą do wc, ja niestety od kiedy pamiętam zawsze mam z tym problem, staram sie dużo pić, pilnuje, by wypijać około 2 l wody dziennie, niestety nie jem jak piszecie 4-5 posiłków (i tu pewnie tkwi problem) , jadam 2 posiłki duże i prcz tego stale coś podjadam, wiem, wiem, źle robię, teraz staram się te złe nawyki zmienić , pracuję nad tym, ale z wypróżnnieniami nadal kłopot, idę raz na kilka dni i mimo to czuję sie nie do końca wypróżniona. Uwierzcie , to jest straszne, czasami mimo, że mało zjadłam brzuch mam twardy , obolały i wielki, bardzo to męczące :(

Gość uppp

Gość ja robię codziennie rano
chyba, że się odchudzam i jemj np. pomidora, dwie łyżki jogurtu i kawałek gotowanego kurczaka dziennie- to co dwa dni;) Jak się rano nie załatwię, to potem jestem zła i wqrzona, brzuch mnie wieczprem boli i w dodatku mam poczucie, że noszę w sobie coś, co powinno żyć już własnym życiem:o Robie kupę raz a porządnie, a jak nie skończę, to za jakiś czas muszę zrobić resztę;) Nie ma to jak wstać rano i pozbyć się resztek wczorajszego żarcia:) Człowiek od razu się le[piej czuje :classic_cool: Aha. Jak rano się śpieszę i nie zdążę zrobić kupy, to potem w ciągu dnia, oprócz tego, że mnie kupa męczy- fizycfznie i psychicznie- nie załatwię się w żadnym miejscu publicznym, ani nigdzie poza domem. Po prostu nie mogę:o No chyba, że złapałoby mnie jakieś megasranie;) :D

Gość megasranie
ale mnie rozbawilo :) :D ;)

Gość kurczę+
ja też jak rano nie zrobię to póżniej nie ma siły no i nie dam rady zrbić w innym miejscu- po prostu nie odczuwam tej "siły" mimo ze mi ciężko. A najgorzej to jak śpię poza domem- cały tydzień potrafłam nie robić :/

Gość ceha
gdyby co poniektóre wiedziały ile choróbsk powstaje z powodu zaparc nie żartowały by sobie... :(

Gość lulaaa
od poniedz do piatku codziennie gdy jestm w pracy ok godz 9tej (cholerka jak w zegarku) w sobote raczej nie a co do niedzieli to musz to zaobserwowac, przemiane materii to mam jak ryjowka

Gość ja robię codziennie rano
ja właśnie walnęłam kupkę dziś zaraz po obudzeniu i teraz czuję się cudownie lekka, waże 54 kg i jestem pełna entuzjazmu:)

Gość Moniqua1
świetne te Wasze wypowiedzi hahaha A tak na serio polecam wypicie szklanki letniej wody na czczo - rewelacja. A może napiszemy "odę do kupki": " jak nie ma kupy to dzień do d..y jak jesteś wyspana zrób kupkę z rana a gdy twa kupka nie chce się zjawić i jelit twoich w spokoju zostawic nie pij herbatek na przeczyszcenie zmień lepiej sposób na swe jedzenie nie mam pomysła na częsc dalszą może ktoś dokończy

Gość Jan z Czarnegolasu
Jest li taki w owej rzeczy, co by wszystki miał na pieczy?

Gość Moniqua1
cd. ody " i pamiętaj mój kolego nigdy kupki nie rób w biegu na kibelku jak na tronie siedź jak gdybys był w koronie weź gazete lub książeczkę i poczytaj tu chwileczkę potem bączka puść jednego bedzie lepiej ci kolego"

Gość ja też tak mam...
u mnie to samo-mam z tym ogromny problem,załatwiam się raz w tyg.:( ale wiem,że to przez stres,jem bardzo szybko-może tu jest przyczyna,pije litrami wodę niegaz.,ale nic nie pomaga:( straciłam już nadzieje :( może zaparcia są przyczyną nieświeżego oddechu ???? czy pomogła komus Xenna i czy całkowicie wyleczy czy trzeba ją brać cały czas ?

Gość xenna
cię tylko uzależni można DORAŹNIE stosować a z takimi problemami to do lekarza radzę iść

Gość polarna
stolec powinno sie oddawac raz dziennie, w godzinach raczej ustalonych, jezeli nie ma skutku, to powinno sie odsiedziec kilka minut. Poza tym kazdy dorosly osobnik winien wypijac 1.5 litrow dziennie plynow. taka jest norma, chociaz buddysci mowia, ze owszem europejczycy wyprozniaja sie raz dziennei ale z pozywienia zjedzonego 5 dni wczesniej...