Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Artianka

SKAPA MIESIACZKA

Polecane posty

Od 3-4 miesiecy mam bardzo skape miesiaczki. Dodam ze sa one regularne. O czym to moze swiadczyc?Choroba?

Witaj! Kurcze ja czasami mam jeden dzien a pozniej to tak jakby plamienie. Tez czasami nie zuzywam calej paczki podpasek. Czym to moze byc spowodowane? Ja sie tam ciesze ze tak jest bo obfitych tez bym nie chciala, tylko boje sie ze to nie jest bez echa...

Bercia- dzieki. Oł siet! Moja mama miala 2 razy lyzeczkowanie przez endometrium... I ma problemy z tarczyca To moze byc genetyczne?Moja siostra tez to miala i cos tam jeszcze(niepamietam co) ale w rezultacie miala usuwanego jajnika. Kurcze chyba powinnam wybrac sie do gina, no nie? Przestraszylam sie ta bezplodnoscia......;-(

podobno skąpe miesiączki sa jak nie ma owulacji, ja tak mysle że mam bo czasem wiecie, kisielw gaciach w płodne dni jest a czasem nie ma i wtedy są skąpe miesiączki. U mnie to z przemęczenia.

Ej no nie straszcie mnie! Musze sie wybrac do gina bez dwoch zdan!

ale to z przemęczenia lub zmiany klimatu itp. Ale skoro masz tak od zawsze to idź do lekarza. Upewnij sie. A nie czujesz owulacji?? Ja mniej więcej wiem kiedy mam. Może taka Twoja uroda jak mawia mója lekarka i niepotrzebnie sie denerwujesz :)

Wlasnie o to chodzi ze nie mialam tak zawsze! Dlatego sie nerwuje. A co do owulacji to czasami chyba ja czuje :-). Tzn. kisiel w gaciach i bol w podbrzuszu wiec to chyba to :P Najlepiej bedzie jak sie do niego wybiore, tylko kiedy?... No ale wczesniej to z Wami to chcialam skonsultowac :P

Gość no to ja
a jeśli jest owulacja czyli ten "kisiel w gaciach" to jest to równoznaczne z tym, że jest się płodną?

owulacja to nie jest ten \"kisiel w gaciach\" to sa objawy owulacji... A jesli wystepuje owuacja no to sie jest plodna... I jesli jest owulacja to sa wtedy dni plodne.

Gość no to ja
o kurde, no to mnie załamałaś, bo jestem na tym samym etapie co autorka topiku - zawsz miałam długie, NIEREGULARNE i bolesne miesiączki, a od jakiegoś czasu są bardzo skąpe i pojawiają się w krótszych odstępach czasu

Kurde no ale co to moze byc? Moze to jest endometrium ale w tym wieku???Mam 19 lat! Boje sie.... No wlasnie to dziwne ze kiedys mialam normalne miesiaczki a teraz leje sie ze mnie jeden dzien czasem dwa i na tym koniec, pozniej lekkie plamienie.

Gość no to ja
Artinka, mam dokładnie to samo, a wcześniej miałam okres około 6-ciodniowy:O

chyba najlepiej bedzie wybrac sie do gina! Ja nie mialam obfitych miesiaczek. Uwazam ze byly \"normalne\" i trwaly 4,5 dni ale nie 1,2!! Cholera co to moze byc????

Gość no to ja
Ja przeczytałam wczoraj Twój topik i przeraziłam się choć już wcześniej zaczęło mnie to niepokoić. Nie wiem co to może być i od czego. W poniedziałek rejestruję się do gina.

No a ja sie przerazilam, bo ogladalam \"na dobre i na zle\" i tam liszowska byla u gina miala nieregularne i skape miesiaczki no i okazalo sie ze jest w ciazy!!! No ale ja odsuwam od siebie taka mysl! Bardzo pragne miec dzieci ale nie teraz!!! Tym sie wystraszylam i postanowilam rzucic takie haslo na forum! Ja wyjezdzam w niedziele i nie wiem kiedy pojde do gina! Moze w sobote, pewnie do tego czasu juz nie bede miala okresu, ale plamienia moga byc i czy wtedy warto isc do lekarza? Czy USG bedzie cos warte?

Gość no to ja
Ale jaja! ja też oglądałam w niedzielę "Na dobre i na złe" i wręcz przeciwnie - cieszyłabym się gdybym była w ciąży, (jestem starsza od Ciebie, mam 28 lat), ale to raczej niemożliwe i pomyślałam, że musi być jakiś inny powód i że w końcu muszę się tym zająć i jakoś temu zaradzić, bo to nie jest normalne.

tez mi sie wydaje zde to nie jest normalne, bo co innego jesli tak byloby zawsze! No ale w tym przypadku musimy isc do gina! Ale musimy wierzyc ze to nic strasznego czy powaznego.

Gość Skrzepkowska
Witam! mam ten sam problem! w listopadzie wrociłam z Grecji, w grudniu miałam normalna miesciaczke ( normalnie to krawie 5 dni dw pierwsze dosc obficie a nastepne dni juz mnie, piatego niznacznie) od tego roku dzieje sie ze mna cos złego.Zaczełam uzywac regularnie tamponow czy to mozliwe zeby było od tego? Moje kłopoty jak sobie przypominam zeczły sie od inntymnej sytuacji z chłopakie, nie kochalismy sie ale piescilismy, i on dosc mocno penetrował palcem moje wnetrze, na drugi dzien troche mnie bolało i dostałam krwawienia ale takiego dziwnego, ze to nie były mokre plamy tylko takie skrzepy jakby, mineło troszke czasu i zblizał sie termin okresu i znowu pojawiły sie te skrzepy i leciutkie plamienie ale nie wodniste. Czekam do nastepnego okresu moze to sie wszytsko unormuje... a jak nie to jestem zmuszona pojsc do gina. Co o tym sadzicie dziewczyny?

Skrzepy to tez nie sa normalne! Zapomnialam wskutek czego powstaja ale nie jest to dobre. Skrzepowska poczekaj na nastepny okres zobaczysz jaki bedzie. Mysle ze zmiana klimatu tez mogla zrobic tu swoje... Poczekaj na okres i wtedy zobaczysz. A ja od 3 sni mam okres... 1 dzien to bylo plamienie, 2 dzien krwawienie bylo normalne, nie za duzo nie za malo, 3 dzien leci mi bardzo malutko. Co pare godzin leje sie ze mnie i w dodatku malo, jutro pewnie juz bede mogla nosic wkladki! Musze isc do gina!

\"NO TO JA\"---->> zapisalas sie juz do gina?A Ty idziesz prywatnie czy do szpitala?

Jesli ma to komus w czyms pomoc, rozwiac watpliowsci to ja bylam wczoraj u gina i powiedzial ze wszystko jest w porzadku! Kazal mi zbadac sobie hormony. Dodm ze moja babcia miala problemy z tarczyca a teraz moja mama. Mam nadzieje ze to nie to, bo ja nie mam zadnych objawow. I nie chce zeby tez bylo to cos powaznego. Poza tym skape miesiaczki to tez moze byc ciaza, bo jak gin mnie badal to mowi ze nie widzi tu nic \"zlego\" w postaci ciazy...

Gość sylwiii
hej zawsze mialam problemy z okresem. ostatni mialam w grudniu i ginekolog zlecila mi zrobienia badań TSH, progesterunu, estradolu i prolaktyny. Okazalo sie ze TSH wyszlo 0,01 a pozostale badania tez nizsze. Poszlam do Endokrynologa i okzalao sie ze ft3 i ft4 mam w normie. nie wiem co mam teraz zrobic aby okres byl w normie. Na pewno nie jestem w ciazy!!! wiem ze ginekolog moze dac mi tabletki na wywolanie, tylko ja juz kiedys takie bralam i po czasie problem wracal czy ktos z was tez jest lub byl w takiej sytuacji?? pomozcie

sylwiii : ja też tak mialam i nadal mam! lacze sie z toba w bolu! kilka razy się zdarzylo, ze miesiaczka po prostu znikala, dostawalam luteine na wywolanie, dzialala, potem bralam ja pod koniec cyklu przez 5 dni przez pol roku, wszystko bylo dobrze, ale po odstawieniu znow to samo! potem bralam przez dluzszy czas pigulki antykoncepcyjne, wiec wszystko bylo cacy, ale po odstawieniu chyba ze dwa cykle byly normalne, potem po 60 dni, a teraz masakra - po 20 i nie mam juz normalnej miesiaczki, tylko plamienia, skrzepy, nawet po 8 dni (przy 20 dniowym cyklu)! zaznaczam, ze odstawilam te tabletki, zeby troche odczekac i zrobic wreszcie badania hormonalne. w najblizszym czasie w tym celu udaje sie do ginekologa. musze cos z tym zrobic, za jakis czas planuje miec dzieci;/ mam nadzieje, ze nie bedzie juz wtedy zadnych problemow. Skrzepowska: mnie tez sie zdarzylo cos podobnego i do tej pory nie wiem co to bylo. tez nastepnego dnia po pieszczotach dostalam plamienie, ktore trwalo kilka dni. myslalam, ze to po prostu wczesniejszy okres. ale po dwoch tygodniach sytuacja sie powtorzyla, tez po pieszczotach, z tym ze tym razem krwawienie bylo obfitsze, normalne jak dla mnie. nie sadze, zeby to bylo jakies \"uszkodzenie\" mechaniczne, bo jakies specjalnie intensywne te pieszczoty nie byly, aczkolwiek martwi mnie to do dzis. potem przez ponad miesiac nie mialam okresu, a teraz, jak juz wczesniej napisalam, juz 3 razy w odstepie 20 dni;/

aha jeszcze jedno, co mi sie wydaje naprawde dziwne: do tej pory (od baaaardzo dawna) moim problemem byly baaardzo dlugie cykle, od 40 do 70 dni, a teraz obrot o 180 stopni... o co tu chodzi?

Gość niebaćsie
ja mam okres 2 dni i też malutko i byłam u lekaża jak macie usg narządów rodnych dobre to znaczy że jest wszystko oki ja miałam doktorek powiedział że jest w porządku bo zapalenia różne czy choroby jajników wszystko na tym badaniu sie wykryje i nie ma powodów do strachu . miałam kiedyś chorą tarczyce ale okres miałam 4 dni wyleczyłam sie

Gość niebaćsie
ja mam okres 2 dni i też malutko i byłam u lekaża jak macie usg narządów rodnych dobre to znaczy że jest wszystko oki ja miałam doktorek powiedział że jest w porządku bo zapalenia różne czy choroby jajników wszystko na tym badaniu sie wykryje i nie ma powodów do strachu . miałam kiedyś chorą tarczyce ale okres miałam 4 dni wyleczyłam sie

Gość niebaćsie
masaże czy picie niektórych ziół powodują krótsze miesiączki niezawsze ale powodują . więc do tych co chcą mieć większe piersi - wybierajcie albo małe i zdrowe piersi albo po masażach mikrouszkodzenia włukien i inne paskudstwa a po ziołach ... krótszy okres lepiej mieć małe piersi ale żyć w spokoju że można mieć dzieci

Gość iprzestańcie
podawać tą strone z piersiami jak je powiększyć przecież tam nie ma nic sensownego tylko głupoty !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość anka 1991
co to ma być mam krew w pochwie ale jak podstawiłam podpaskę to nic się nie nalało