Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

Gość emmanuela704
Jeżeli ktokolwiek ma wątpliwości co do dalszych losów oddziału położniczego w Feminie to zapraszam do poczytania. http://www.lubin.pl/aktualnosci,13794,porody_teraz_tylko_na_bema.html Pozdrawiam :)

Gość emmanuela704
Porody teraz tylko na Bema A A A 20 kwietnia 2011 godz. 13:53 LUBIN. Tylko do 31 maja ciężarne kobiety będą mogły rodzić w Feminie. Od czerwca w wyniku porozumienia placówki z lubińskim ZOZ-em oddział położniczy i neonatologiczny zostanie przeniesiony na Bema. Ale jednocześnie uspokajamy pacjentki: nie likwidujemy placówki, tylko zmieniamy zakres jej działalności zapewnia Wiesława Mańko, prezes Feminy. - To pierwszy krok z zapowiadanego przez nas rozwoju usług medycznych świadczonych w Lubinie tak o porozumieniu mówi członek zarządu powiatu, Damian Stawikowski. To dla nas obupólna korzyść Femina będzie rozwijać inne aspekty swojej działalności związane z opieką matki i jej dziecka jeszcze przed narodzinami, a my podniesiemy jakość naszych usług dodaje wicestarosta Krzysztof Maj. Od lewej: Damian Stawikowski, Rafał Koronkiewicz, Wiesława Mańko i Krzysztof Maj W ramach porozumienia Femina przekaże na rzecz ZOZ-u cały sprzęt stosowany dotąd przy porodach i podczas opieki nad noworodkiem, czyli przede wszystkim trzy inkubatory czy specjalny aparat do oddechu zewnętrznego. - Femina miesięcznie odbierała około 50 porodów, więc teraz musimy przygotować się na to organizacyjnie. Chcemy przede wszystkim podnieść standard świadczonych przez nas usług, poprawić kulturę personelu, by przyjeżdżały do nas pacjentki z całego Dolnego Śląska. Femina ma swoją renomę, chcemy, by relacje wypracowane na linii pacjentka-lekarz były przeniesiona do nas tłumaczy dyrektor ZOZ, Rafał Koronkiewicz. Dyrekcja obu placówek uspokaja też pacjentki, że lekarz, który opiekuje się nimi przez cały okres ciąży, będzie mógł uczestniczyć przy porodzie. Bo wiem z własnego doświadczenia jak ważna jest obecność przy porodzie lekarza, któremu ufamy podkreśla szefowa Feminy. Od czerwca pracę w szpitalu znajdzie też część załogi z Feminy. Rozpiszemy nowe konkursy i kilku lekarzy położników na pewno znajdzie u nas pracę. Nie przewidujemy jednak zatrudniania nowych neonatologów dodaje dyrektor Koronkiewicz. Żeby porozumienie weszło w życie, zgodę wyrazić musi jeszcze Narodowy Fundusz Zdrowia. Na dziś mamy z NFZ-em kontrakt zawarty na około 2 mln zł. Jesteśmy już po wstępnych rozmowach z przedstawicielami służby zdrowia, by tę część kontraktu przekazać szpitalowi na Bema. Myślimy, że nie będzie żadnych przeciwwskazań, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie ma dodaje prezes Feminy. Nie można otworzyć linka,więc wkleiłam tekst.

Gość nie wiem kto normalny
będzie ryzykował i rodził na Bema:O

Gość playboy051188
Witam. Przyznam , że ciekawy artykuł ... wychodzi na to , że trzeba będzie teleportować się na Bema. I uważam , że nie ma się czym martwić ! ekipa lekarska z Feminy jeżeli przejdzie do Bema to będzie tam jak w niebie ! Poza tym , kto bierze się za cc jeżeli nie ma do tego drygu ? lekarze pracujący czy w Feminie czy na Bema mają takie kwalifikacje , i nie ma się czym martwić , ja miałam cc w Feminie i mile wspominam , a jeżeli zajdę w ciążę za 2 lata i skoro rzeczywiście nie będzie Feminy to udam się na Bema , wiadomo że przy każdym cc jest ryzyko zgonu pacjentki z jakichkolwiek powikłań związanych z tym zabiegiem no ale cóż wolny wybór. Pozdrawiam Gosia.

Gość emmanuela704
Rozmawiałam dziś ze swoim lekarzem i rzeczywiście oddziału położniczego w Feminie od czerwca już nie będzie.Placówka skupiać się będzie na diagnostyce położniczo-ginekologicznej. Ja jeszcze urodzę w Feminie :) Pozdrawiam

Gość kakało
Aje jajca.... Oddałabym każdą kasę za cc. Spokojnie czekałam i planowałam wizytę w celu ustalenia terminu cc a tu taki zonk. Nie mam wskazań do cc, do kogo tu teraz pójść i dogadać się na cc? Może możecie kogoś polecić?

Gość howww
wie ktos jak wyglada teraz sytuacja na bema po przeniesieniu porodow z feminy tam?

Gość Dlaczego każdą kasę za cc?
To już normalnie nie można rodzić, tylko kombinować? ;-)

Gość a co to znaczy
A co to znaczy normalnie??? Żyjemy w wolnym kraju więc niech każda kobieta wybierze sposób zakończenia ciąży naturalnie czy cc!

Gość gość
Podnosze temat bo jestem ciekawa czy w lubinie mozna zaplacic za wykonanie cc?

Gość gość
Zdecydowanie odradzam femine niby dobre opinie ale mają tam taki mętlik z przyjęciem przez nich dziecko mi zmarło na drugi dzień pobytu u nich bo źle zbadali. W pierwszy dzień niby dziecko zdrowe 10/10 a na drugi dzień umiera. Szok naprawdę dziewczyny zdecydowanie odradzam.

Gość gość
I po tylu latach przypomnialaś sobie, ze dzieckotam ci zmarło? :O dziwne, ze nikt w Lubinie o takim przypadku nie slyszal :O