Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

Gość a czytałaś o tym co się
ostatnio stało w szpitalu na Bema? dokładnie 21 lipca to wydarzenie skutecznie odstraszy zapewne nie tylko Ciebie jako rodzącą od szpitala na Bema:O masakra:O

Gość oliwerek
wiexie co też miałam rodzić w feminie bardzo mi się tam podobało, ale na termin mojego porodu nie było już tam miejsca. Lekarz który prowadził ciąże był związany z feminą i przyjmował tam pacjentki (bo nieraz tam u niego byłam) jak dowiedział się, że nie ma miejsca to zaproponował mi szpital w Nowej Soli (w którym też pracuje) ,z którego jestem bardzo zadowolona. jeżeli będę miała jeszcze raz rodzić to tylko tam. jeśli chodzi o warunki to są nawet lepsze niż w feminie. sale 1 osobowe z łazienką i ubikacją, sprzęt b.dobrej jakości, na opiekę też nie ma co narzekać.

Gość aur 30
WITA! Mam pytanko co trzeba zabrać dla dziecka do szpitala na BEMA(PIELUSZKI ,CIUSZKI, KOSMETYKI),czy wszystko tam dają?A jak to jest z porodem rodzinnym czy płaci się za obecność męża i czy pokój jedno osobowy trzeba wcześniej rezerwować?Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witajcie, a więc ja już "po". Moja Oliwia ma 6 dni i jest przecudna :) Urodziła się w Feminie przez c.c. Planowałam rodzić naturalnie ale rozwarcie stanęło na 4 cm , skurcze miałam już jakiś czas, byłam na obserwacji kilka dni. Kroplówka nie pomogła. Nie męczyli mnie tylko wykonali c.c. Sam zabieg wykonany bardzo fachowo, szybko wróciłam do formy. Naprawdę z czystym sumieniem polecam Feminę. Położne cudowne kobiety, doradzą, pomogą. Lekarze również. Naprawdę nie mogę powiedzieć złego słowa o całym Personelu. Warunki również bez porównania lepsze od państwowych szpitali. Kilka razy dziennie kontrola stanu pacjentki oraz dzidziusia. Wiem już, że na pewno kolejne dziecko urodzę również w Feminie. Pozdrawiam wszystkie Mamuśki.

Gość Kasia B.
do Aur30 w szpitalu na Bema dają małą wyprawkę sponsorowaną przez Pampers ale ja i tak zabrałam ze sobą dwie pary śpioszków trzy kaftaniki i krem po kapieli dla maluszka,pieluch tam pod dostatkiem więc nie będzie problemu i zabierać nie musisz a na wyjście ze szpitala to i tak wiadomo że musisz mieć własną wyprawkę

Gość AntyFemina
Aktualnie przeciwko Feminie toczy się sledztwo w Prokuraturze w Lubinie. W wyniku zaniedbania jednego z lekrzy podczas cesarskiego cięcia polegającego na pozostawiniu w ciele ciała obcego (nici chirurgiczne oraz gaza) powstał guz realnie zagrażający życiu pacjentki. Tak więc trudno mówić o fachowym personelu w tej placówce. Warto się więc zastanowić nad porodem w tym szpitalu.

Antyfemina-podaj prosze jakies zrodla na poparcie twojej wypowiedzi-wycinki z gazet,cokolwiek,oczernic jest latwo,ale mam nadzieje,ze nie wszyscy wierza w kazda bzdure bez poparcia

Antyfemina-podaj prosze jakies zrodla na poparcie twojej wypowiedzi-wycinki z gazet,cokolwiek,oczernic jest latwo,ale mam nadzieje,ze nie wszyscy wierza w kazda bzdure bez poparcia

Gość AntyFemina
Proponuję zgłosić się do Prokuratury w Lubinie po informacje, słuchać uważnie radio w najbliższych dniach, czytać gazety. Sprawa będzie się rozwijać...

Gość 7 lat temu
na Bema zmarło ok 4 noworodków z powodu sepsy, może pójdźmy do prokuratury i wypytajmy o ten szpital może się okazać, że postępowań przeciwko Bema było znacznie więcej niż Feminie, oczywiście na Feminę wszyscy narzekają bo to prywatne a Bema luksus państwowy gdzie sami świetni lekarze i cudowne położne, 1 postępowanie w prokuraturze nie przekreśla faktu, że w feminie są warunki super a na Bema niestety może i coś odremontowali ale łóżka dla kobiet po cc to istna katorga, materace śmierdzące gąbkowe a stelaże tak rozjechane że dupa wisi ci w nich do ziemi, jeśli jesteś po cc to wyjesz z bólu bo kręgosłup nawala i brzuch a i lekarzy partaczy na Bema nie brakuje. Ps. obecnie przeciwko położnym i lekarzowi toczy się postępowanie za upuszczenie dziecka podczas porodu naturalnego, efekt dziecko z pękniętą czaszką trafiło do wrocławskiej kliniki, jaki będzie miało skutek to wydarzenie dla dziecka jeszcze nie wiadomo, rodzice są zrozpaczeni, czyli bilans prosty 1 postępowanie aktualne przeciw Feminie i jedno przeciw Bema i o co tyle krzyku???????????????????

Gość AntyFemina
Rodziłam tam 2 razy. W 2002 przy cesarskim cięciu lekarz zostawił mi w jamie otrzewnowej dwa ciała obce. Dla mnie Femina to otarcie się o śmierć 8 lat po cc, guz wielkości kilkunastu centymetrów, wycięte 30 cm jelita, blizna na cały brzuch. Prawda w związku z tym musi ujrzeć światło dzienne i dzieki Prokuraturze tak się stanie. Dla niedowierzących w najbliższym czasie umieszczę linki z potwierdzeniem moich słów.

No to gdzie ja mam rodzic?Na Bema źle, w Feminie źle,w Legnicy jeszcze gorzej...Głupieję od tego! Antyfemina-możesz zdradzic który lekarz ci to zrobił? Pracuje tam nadal?

Gość AntyFemina
Ten Pan będzie miał postawiony zarzut zagrożenia życia lub ciężkiego uszkodzenia ciała. Nie chcę wyręczać prokuratora, a jako że jestem poszkodowana nie wypada mi się wypowiadać. Ale sprawa będzie jednoznaczna więc sama się domyślisz o kogo chodzi albo usłyszysz w mediach. To bardzo znany w Lubinie ginekolog.

Gość AntyFemina
I jeszcze na marginesie zwrócę się do 7 lat temu i racjonalistki. Ja nie wypowiadam się na temat warunków porodów w Feminie. Płacisz, masz mieć wysoki standard i koniec. Nie obchodzi mnie szpital na Bema. Ja go nie wychwalam. Jest jednak lekarz od którego wymagam: Primum Non Nocere. O TO TYLE KRZYKU!!!!!!!!!!!!!! Zastanówcie się na drugi raz co piszecie. TEZ WAS TO MOZE SPOTKAC. Pytanie czy będziecie wtedy pisać o wygodnych materacach...........

link nie dziala ale chyba wiem o jaka sprawe chodzi i jesli to ta to kobieta nie poinformowala lekarzy o przewleklej chorobie i o ile dobrze pamietam nie udowodniono winy lekarzom, ile razy lekarze spartacza sprawe w panstwowym i rzadko jest to naglosnione, ale poniewaz to prywatna placowka to czesto rzucane sa falszywe oskarzenia, jesli zobacze prawomocny wyrok o winie lekarza to ja uznam, a do tej pory nadal uwazam ze ci lekarze to swietni fachowcy, mowie to po pol roku od cesarki,nie mam zadnych dolegliwosci od poczatku

Antyfemina-jesli to co piszesz jest prawda to rzeczywiscie przykra sprawa, ale skad mamy wiedziec, ze to jest prawda? kazdy moze oczerniac na forum, ja poczekam na wyrok w tej sprawie i niezdecydowanym dziewczynom nadal polece Femine z czystym sercem, przy mojej cesarce bylo 2 lekarzy i pielegniarki, ogolnie ok 5 czy 6 osob, nie pamietam, bo stres, emocje i ciezko mi uwierzyc, ze zaszyliby mi narzedzia w brzuchu i nikt by nie zauwazyl, jesli zobacze wyrok, ktory potwierdzi twoje slowa to zwroce honor

Gość AntyFemina
U mnie też było dwóch lekarzy jednak jak się okazało jeden z nich zmienił moje życie. Zwrot honoru mnie nie interesuje, raczej zwrot zdrowia... A sprawa jest z lipca 2010 więc dopiero będzie się o niej mówić. Niedługo powstanie stronna www z tak oczekiwanymi przez niektórych dowodami. Jednym z nich jest badanie histopatologiczne usuniętego guza. A rola Prokuratora w tej sprawie to określenie wyroku, winy udowadniać na szczęście nie musimy ona jest jasna nawet dla Pana doktora.

hmmm Antyfemina, a nie czulas wczesniej zadnych dolegliwosci? jesli faktycznie tak jest to bardzo sie zdziwie bo ja jestem bardzo zadowolona i trudno mi uwierzyc w tak karygodny blad, ciekawa jestem ktory to lekarz, dr N czy dr K? to najslawniejsi, moze chodzi o mniej znanego

Gość AntyFemina
Jego nazwisko zaczyna się na literę która jest dalej w alfabecie...

znam jeszcze dr P. i dr S. Antyfemina co sklonilo cie do zrobienia badan w trakcie ktorych odkryto ciala obce? mialas wczesniej jakies dolegliwosci? mi cesarke robil dr Kazzi i wszystko super, zero dolegliwosci, moge go smialo polecic, jesli udowodnia zaniedbanie lekarza, ktory tobie robil cesarke to jest to jego wina a nie calej Feminy, takie rzeczy niestety zdarzaja sie czesto w placowkach panstwowych, a tutaj to pierwszy przypadek, o jakim slysze, no i jesli bedzie udowodniona wina to jednego lekarza, wiec nie mozna krzywdzic wszystkich pracownikow, mowiac, ze caly szpital jest zly.

Ja chyba mimo wszystko zdecyduję się na poród w Feminie. Moją ciążę prowadzi pan S. i na razie jestem zadowolona.

Gość pikapuk
dziewczyny, powiedzcie mi , czy to prawda, że w feminie nie mają specjalistycznego sprzętu i w razie komplikacji przy porodzie wiozą pacjentki do szpitala? Bo ja tez zastanawiam się nad feminą i nie wiem, co o ty mmyśleć. dzięki za odpowiedzi :)

wiem ze dr N. od jakiegos czasu nie pracuje w Feminie, ja rodzilam w marcu i juz kilka m-cy wczesniej on przestal pracowac, dziwilo mnie to bo slyszalam, ze to bardzo dobry lekarz, zastanawialam sie dlaczego, moze wiec to on i dlatego zostal zwolniony?

hmmm przeczytalam artykul z linka, nie podaja poki co nazwy kliniki ani inicjalow lekarza, ale ciekawa jestem, co z tego bedzie, Antyfemino, wklejaj prosze na biezaco informacje o przebiegu procesu

wiem ze dr N. od jakiegos czasu nie pracuje w Feminie, ja rodzilam w marcu i juz kilka m-cy wczesniej on przestal pracowac, dziwilo mnie to bo slyszalam, ze to bardzo dobry lekarz, zastanawialam sie dlaczego, moze wiec to on i dlatego zostal zwolniony?