Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

Antyfemino a czy to jest ten lekarz wspolpracujacy? kurcze no rzeczywiscie za taki blad powinni odpowiedziec wszyscy, ktorzy przez tyle lat nie zauwazyli problemu...ale czy to jeden lekarz mial cie pod opieka czy kilku i zaden nie widzial?

Gość AntyFemina
Wszystkie ciąże prowadził tylko i wyłącznie Pan współpracujący.

w takim razie wyglada na to, ze on zawinil a nie reszta lekarzy Feminy, byc moze dlatego zostal zwolniony (to tylko moje domysly bo nie wiem czy zostal zwolniony czy odszedl, ale na pewno nie jest juz pracownikiem Feminy); oczywiscie jesli udowodniona zostanie wina to powinien poniesc konsekwencje tak powaznego bledu, jest to niedopuszczalne zaniedbanie i brzmi jak z filmow

Gość AntyFemina
Wg polskiego prawa, winę ponosi Szpital w którym odbywał się zabieg. A Pan doktor musi prosić prokuratora o możliwie łagodny wyrok karny. Odpowiedzialność tych dwóch podmiotów może być solidarna lub wg uznania poszkodowanego. Tyle w temacie. Jeszcze raz pytam czy w Feminie powinno się wykonywać cc. Polecam kupić jutro Gazetę Wr.

Racjonalistka.Dr Nowacki z tego co mi wiadomo sam odszedł z Feminy,bo zaszedl jakis konflikt miedzy nim, a innym lekarzem z placowki.W sumie to wiecej na ten temat slyszalam,ale nie bede powtarzac, bo tak naprawde to tylko plotki i sama nie wiem ile w tym prawdy. A co do AntyFeminy to bardzo współczuje,ale generalnie prawda jest taka,ze przypadki chodza po ludziach i wszedzie mogło sie to zdarzyc.A dyskusji nie podlega napewno to,ze w takiej klinice jak Femina był to przypadek jeden ma milion,a nie ma sie co oszukiwać,ze w panstwowych szpitalach takie rzeczy zdarzaja sie znacznie czesciej.

Gość AntyFemina
http://www.gazetawroclawska.pl/stronaglowna/313082,lubin-blad-lekarski-w-prywatnej-klinice,id,t.html Mam nadzieję Karolo że Ciebie to nie spotka. Wtedy ew. miałabyś prawo do ocen w stylu 1 na milion. A co do Panów N i K to już biznesmeni nie lekarze...

Gość AntyFemina
Ja też była zadowolona z warunków w Feminie. Do momentu kiedy w wyniku zaniedbania lekarza straciłam zdrowie i zostałam trwale okaleczona.

oczywiscie, ze szpital odpowiada, ale logicznie rzecz biorac to, ze nawalil jeden lekarz nie znaczy, ze wszyscy, ktorzy tam pracuja sa zlymi lekarzami, ja nadal uwazam, ze warto miec w Feminie cc, bo u innych lekarzy taki przypadek sie nie zdarzyl, ja drugie dziecko tez na pewno urodze w Feminie

swoja droga uwazam, ze za zaniedbanie powinien odpowiadac lekarz, ktory sie go dopuscil, a nie cala placowka, kazdy lekarz powinien miec wlasne ubezpieczenie od bledow w sztuce i tyle, bo jesli ten sam lekarz w ciagu kilku lat pracuje w 3 placowkach i popelnia bledy, ktore po czasie wychodza na jaw to 3 placowki odpowiadaja, a powinien tak naprawde ten, ktory sie dopuscil zaniedbania

AntyFemina ja nie oceniem tylko wyrażam swoją opinię na ten temat i naprawde to przykre co Cie spotkało,ale podpisuje sie pod tym co pisze racjonalistka.

Właśnie czekam na opinię ortopedy na temat tego czy mogę rodzc sn. Jeżeli okaże się że muszę miec cc, to czy w Feminie muszę więcej za to płacic? Słyszalam że jest dodatkowa opłata za cc na żądanie.A jak to wygląda w pozostałych przypadkach?

Antena-jesli masz wskazania do cc to nic dodatkowo nie placisz, ja tez mialam wskazania i nic nie placilam za cc, zaleta jest to, ze jesli sa wskazania to Femina je respektuje, co nie zawsze ma miejsce w szpitalach panstwowych, tam nawet jesli masz wskazania do cc to i tak decyduje ordynator, osobiscie znam przypadki gdzie twierdzili, ze "sprobujemy najpierw naturalnie".

Jak tak to raczej na pewno zdecyduję się na Feminę. W sumie moja koleżanka rodziła tam kilka lat temu sn i bardzo sobie tą klinikę chwaliła.Opinii na forum też jednak więcej jest pozytywnych. Muszę się pospieszyc z podjęciem decyzji bo rodzę za 1,5 miesiąca.

Gość Paula3s
Witam, rodziłam w feminie na początku września. Jestem bardzo zadowolona z warunków i opieki. Jeśli kogoś interesują szczegóły i opinia osoby, która tam spędziła tydzień a nie kieruje się plotkami to zapraszam na maila: paula3s@o2.pl- chętnie odpowiem na pytania :)

Gość Minka85
Witam wszystkie dziewczeta :) Zdecydowanie polecam Femine, rodzilam tam kilka lat temu, teraz znow jestem w ciazy i na pewno tez wybiore tą klinike. Wrunki wprost idealne, wspaniala atmosfera, polozne kochane, na kazde zawolanie, ja mialam problemy z karmieniem i polozne siedzialy przy mnie non stop, nawet w nocy. Poza tym czysciutko, przyjemnie i co najwazniejsze wspaniala opieka nad maluchami. Synek zostal na prawde bardzo dobrze przebadany, miedzy innymi sprzetem z Wielkiej Orkiestry. Podczas porodu moglam polezec sobie w wannie co zdecydowanie złagodzilo bóle. Pamietam noc przed porodem, kiedy dostalam skurcze, polozna siedziala pol nocy przy moim lózku i obserwowala co sie dzieje, tam pracują na prawde wspaniale i zyczliwe kobiety. Rodzilam tam 3,5 roku temu, jesli dobrze pamietam to za pobyt tam zaplacilam 700zł. Wszystkim paniom ktore wahaja sie czy warto wydac pieniadze i rodzic w Feminie powiem TAK, warto, porod to taki moment w zyciu kobiety kiedy zostaje odarta z intymnosci, tam sie tego nie odczuwa. Personel to na prawde wspaniali ludzie. Nie wiem ile teraz kosztuje tam pobyt ale jestem gotowa zaplacic kazda cene za porod w godnych warunkach i wspaniałą opieke nad malenstwem, bo przeciez kazda kobieta na to zasługuje. Moim zdaniem nie ma sie nad czym zastanawiac. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Gość Fraga
Dziewczyny! Ja ca la ciaze chodze do Feminy do dr Soboleskiego. Jestem bardzo zadowolona z niego. Jest to moja druga ciaza. Pierwszy porod odbyl sie na Bema- KOSZMAR!!!! trzy dni przed terminem zglosilam sie ze skurczami. Przez 3 dni meczylam sie ze strasznymi bolami krzyzowymi. Nikt nie chcial mi pomoc, nikt nawet nie poinformowal mnie o tym ze moge zazyc no-spe. Lekarza widzialam jedy ue podczas obchodu. Polozne- tragedia, w niczym nie pomagaly. po 3 dniach postanowili mnie podlaczyc do kroplowki, zeby wywolac skurcze. Pytam po co skoro juz je mam? odpowiedzi nie uzyskalam. Skonczylo sie cieciem cesarskim, poniewaz zaczelo zanikac tetno dzidzi. Dzieko pokazano mi od razu po przebudzeniu, a pozniej dopiero na nastepny dzien. Jak przenoszono mnie na oddzial noworodkowy, przyla polozna, polozyla moja torbe na wozek i kazala sie dowlec na sale samej. dodam ze blisko nie bylo. Na szczescie byl moj maz, ktory powiedzial ze wezmie torbe a zebym ja usiadla na wozku. Polozne na oddziale noworodkow tez mile nie byly. kiedy moje dziecko zaczelo plakac, przyszla jedna i zapytala- Co ta mama robi swojemu dziecku ze tak placze? ryczec mi sie chcialo, zaczelam sama sie obwiniac ze nie potrafie karmic, ze jestem zla mama. nie moglam sie doczekac wyjscia z tego zyjacego nadal komuna szpitala. Dodam ze jak sie pozniej okazalo ze moj maz zna syna ordynatora, ten powiedzial- Trzebabylo powiedziec o tym wczesniej to zona by sie tyle czasu nie meczyla! Koszmar. teraz bede rodzic w feminie. przez cc. termin mam juz ustalony na 1 grudnia. jedyne czego sie boje to tego znieczulenia podpajeczynowkowego. bede placic 1000zl za wszystko. dopalca sie jedynie za chec pobytu w sali 1 os-1500zl. za cc na zyczenie okolo 2500. mam nadzieje ze porod odbedzie sie bez powiklan i skonczy sie szczesliwie. tego nikt nie moze przewidziec. femina posiada sprzet ratunkowy dla noworodkow, inkubatory, lampy naswietlajace....itd. Laboratorium rowniez. wracajac do bema...w dniu mojego porodu jednej z dziewczyn o 13 odeszly wody, miala problemy z rozwarciem, skurcze byly co 3 min. lekarze kazali jej chodzic po korytarzu, nie podlaczyli do ktg, po polnocy zdecydowali sie zrobic cc. dziecko dostalo tylko 2 pkt.....przewieziono je do legnicy, mama zostala w lubinie. od razu lekarze i polozne zmienili swooje podejscie do niej, umiescili w izolatce, z laz i innymi luksusami. z tego co wiem rodzice dzieciatka mieli zlozyc doniessienie w prokuraturze. mam nadzieje ze dzieciatko wyzdrowialo a lekarze i polozne zostali ukarani. dodam ze bylo to 4 lata temu, warunki sanitarne tez byly straszne, brudne toalety, ubikacje a prysznice zardzewiale........

Czy któraś z dziewczyn może powiedzieć, co trzeba zabrać ze sobą do porodu do Feminy. Czy szpital gwarantuje np. pieluszki, podkłady na czas pobytu?

wszystko co dla dziecka masz zapewnione.pieluchy,mleko,kremy na odparzenia.zreszta jak Ci czegos zabraknie to dostajesz i tak 2 reklamówki gadzetów i tam masz wszelkie próbki.Natomiast dla siebie wiadomo musisz miec wszystko.

Gość Mama Filpa
Ja rodzilam w Feminie 13.09.2010. Dziwi mnie to co tu przeczytałam. Nie mniej jednak nie ma powodów do wyzywania się na tym lekarzu na forum. Przecież specjalnie tego nie zrobił . U mnie przebiegło wszystko bez komplikacji. Porod przez cesarskie cięcie . Personel jest na prawdę miły i nie podlega dyskusji, ze atmosfera w tym szpitalu jest nie porownywalnie przyjazna i ciepła. Wszystkim paniom polecam Femine. Nigdzie nie będzie lepiej wam i waszemu dziecku.

Gość Mama Filpa
Agaj2777 wszysko dla dzidziusia jest. Bardzo dobre pieluchy i kosmetyki. Mustela czy Oliatum SOFT. wszysko ci powiedzą , pokażą , wytlumacza. Polecam być przy wueczornym kapaniu i przewijaniu. Bierz dzidziunia i przystawiaj od razu do piersi. A jak jesteś z Legnicy , to pisz , pytaj służę pomocą . A na wiosnę na spacerek :)

Gość bellagamine
Dziewczyny ile kosztuje cc na zyczenie w feminie? prosze o szybka odpowiedz

Bellagamine cc na zyczenie kosztuje 1500 zł + pobyt 1000 zł w sali 2 lub 3 osobowej.jesli chcesz sale sama dla siebie to kosztuje 1500 +1500 cc.

Gość MamaFilipa
Jeśli się chodziło tam do lekarza to na pewno zrobią ze wskazaniem

Gość bellagamine
uuu drogo strasznie, myślałam że będzie coś taniej a tu takie zdziwienie. dziękuje za informację :) Pozdrawiam

Gość drogo ? Ty chyba żartujesz?
skąd Ty jesteś, że to dla Ciebie drogo? w zwykłym szpitalu, gdy dajesz w łapę lekarzowi za cesarkę płacisz więcej, a co dopiero w prywatnej klinice:O tam to są dopiero ceny:O mnóstwo dziewczyn było w szoku, gdy czytały, że cesarka w Feminie taka tania i żałowało, że jest z drugiego końca Polski przecież żeby opłacić samą położną w szpitalu trzeba około 1000zł...