Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

witam mam termin cc w feminie na 1-go lutego, prosze mi powiedzieć ile wcześniej można zjeść ostatni posiłek, i co musze zabrać dla siebie, i jak wrażenia ze znieczulenia rodzących tam , to moje pierwsze dziecko i boje się jak to wszystko będzie wyglądać:)

Gość bellagamine
położne w szpitalu państwowym po to są żeby odbierac porody a nie po to, żeby im płacic. jak ktos ma za duzo pieniedzy i nie wie co z nimi zrobic to niech wplaci je na jakis dom dziecka - tam na pewno sie przydadza.

emilia33376 ostatni posiłek mozesz zjesc o godzinie 22 dnia poprzedzajacego cc.zreszta lekarz wszystko Ci powie.Znieczulenie boli tylko w momencie wstrzykiwania płynu znieczulajacego do kregosłupa to trwa 5 sekund i ból do zniesienia natomiast samo wklucie nic nie boli.Nie stresuj sie wszystko tak szybko sie bedzie dzialo,ze nawet sie nie zorientujesz jak ci dzidziusia wyciagna z brzucha;) A ktos kto pisze,ze 3 koła to mało to sie zastanawiam skad sie urwal?Moze z Warszawy albo innego duzego miasta to wtedy sie zgodze,bo tam pobyt w klinice z cc na zyczenie faktycznie kosztuje ok 10 000.Z tym,ze my mieszkamy w znacznie mniejszym miescie i nasze zarobki tez nie sa wygórowane,wiec nie sadze zeby to było mało.

Emilia-ja znieczulenie odebrałam jako zabieg niebolesny choc nieprzyjemny. Znieczula tam bardzo miła pani anestezjolog.Fajnie wszystko tłumaczyła i dzięki temu mniej się bałam.Sama cesarka-bajka. Gorzej było kilka godz. po...Na szczęście jeżeli poprosisz to bez problemu dostaniesz coś przeciwbólowego.Nic się nie bój.Rodziłam tam niecałe 2 mc-e temu i jestem baaaaardzo zadowolona.Nawet przez minutę nie pożałowałam że rodziłam w Feminie.Pozdrawiam!

Gość DO bellagamine
na jakim świecie Ty żyjesz teraz??????:O to co jest, a to co być powinno to dwie różne kwestie:O

to sie uspokoiłam, a powiedzci jeszcze jak wyglądała wasza torba, czy mam coś z ciuszków dla dziecka brać, czapeczke, recznik dla dziecka, ile mniej więcej wziąść podkładów lub podpasek(co lepsze?) bo zastanawiam się że jak to cesarka to czy podkłady nie będa za duże:) czy jest tam w razie czego suszarka do włosów a czy przy cesarce będzie mój lekarz prowadzący, iile się tak lerzy jak nie ma powikłań, ja mam sie wstawić we wtore,to chyba w piątek już powinnam wyjść:) mam ktg w poniedziałek to będe się jeszcze pytać ale już nie moge wytrzymać z ciekawości. a czy podczas cesarki wszystko słyszałyście czy dostałyście jakieś tbletki uspokajające?

Gość no to będzie tak:
jeśli rodzisz we wtorek, to wyjdziesz dopiero w sobotę, bo pierwsza doba jest zawsze tzw. ZEROWA (też rodziłam we wtorek;) ) dla dziecka bierzesz tylko chusteczki nawilżane, reszta będzie na miejscu dla siebie na początek podkłady, ale nie kupuj więcej jak jedno opakowanie, bo faktycznie szybko przydają się same podpaski;) suszarkę musisz mieć swoją jeśli chcesz suszyć włosy najprawdopodobniej będzie Twój lekarz prowadzący przy CC, ale dopytaj się;) podczas cesarki wszystko będziesz słyszeć:)

Gość mia.1
Proszę o polecenie lekarza prowadzącego z Feminy

Dla dziecka nie potrzebujesz nic-jedynie ciuszki na wyjście. Jeżeli chodzi o podkłady-starczy ci jedna paczka.Zaopatrz się w majtki jednorazowe siateczkowe. Jeżeli masz miec cesarkę to zaopatrz się w kilka butelek wody mineralnej.Wybieraj butelki z tzw. smoczkiem, bo po zabiegu nie wolno podnosic głowy z poduszki a bardzo chce się pic. Przy mojej cesarce był mój lekarz prowadzący.

ja polecam dr kazziego,jest sympatyczny,i bardzo dokładny, jeśli miałam jakieś wyniki podwyższone to nie lekceważył tego, a czasami czytałam na forum że lekażemówili że to nic takiego a może być odwrotnie. dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jakie teraz zakładają szwy w feminie, czy są rozpuszczalne? i czy brałyście po cc jakieś zaszczyki w brzuch?

Gość kaziaa
hej dziewczyny! czy któraś z Was miała może robioną laparoskopie w Feminie? jak ten zabieg wygląda i jaki jest koszt?

Żadnych zastrzyków w brzuch nie miałam.Szwy nie były rozpuszczalne i tydzień po zabiegu mi je zdjęto.To nic nie boli.Nawet nie poczułam.

to fajnie że zastrzyków niema bo jak bym miała se sama w domu robić...brrrr:/ a za ktg coś się płaci?mam sie w poniedziałek wstawić na ktg i usg i tak się zastanawiam ile kasy szykować czy może to już się liczy do opłaty po porodzie

Gość płacisz za wszystko osobno
100zł za usg i 30zł za ktg

dzwoniłam dzisiaj do feminy i powiedziano mi że za ktg się nie płaci tylko że mam wziąść ze sobą ubezpieczenie

Gość milia33376
dziewczyny powiedzcie mi po jakim czasie od cesarki dostałyście pierwszy posiłek?

natępnego dnia z rana dostaniesz wyśmienite suchary i kleik ;)mówią,ze niezbyt dobry,ale ja byłam taka głodna,ze sie mało nie udławiłam;) Bedziesz to jadła na śniadanie,obiad i kolacje,a na następny dzień już normalne jedzenie;)

Za ktg nie płaciłam a jeździłam tam na nie 5 albo 6 razy. Co do sucharów i kleiku-zgadzam się! W życiu mi chyba nic nigdy tak nie smakowało ;-)

ja już po porodzie.ogólnie jestem zadowolona, opieka bardzo dobra,położne sympatyczne,pomogają w każdej chwili, na wszystie pytania odpowiadają, tylko jedzenie dają dziwne np.na śniadanie dostałam paprykarz:) mimo że karmie piersią. moja córeczka ma dysplazje bioderek, w feminie badał ją dr sygnatowicz. może któraś z was coś o nim słyszał bo nie wiem czy chodzić do niego dalej czy poszukać jakiegośinnego ortopede. prosze o pomoc

a ja mam pytanie o badania prenatalne wykonywane w feminie? jestem z legnicy i mój lekarz zalecił mi ich wykonanie. dzwoniłam i umówiłam się na konkretny termin koszt to ok 350 zł, usg ma robic doktor szczepański. czy ktoś może mi o nim coś powiedziec?

Anka 1984 co to za badania za tyle kasy?jeszcze o takich nie slyszalam,wiec sprecyzuj pytanie,bo cięzko cokolwiek powiedziec ;)

same badania prenatalne nieinwazyjne raczej tyle nie kosztuja.kosztuja ok 150 zł,a badania prenatalne inwazyje moze i tyle kosztuja,ale nie slyszalam zeby je wykonywali w feminie.jak juz to we wrocławiu,

Gość ajlana
Hej, Czy któraś z Was może potwierdzić informację, że cc na życzenie kosztuje dodatkowo 1500zł?? Czyli za cały pobyt w sali jednoosobowej wychodzi 3 tys? Bardzo proszę o pilną odpowiedź :) Z którym lekarzem najlepiej rozmawiać na temat cc na życzenie i którego lekarza mi polecacie? Dr Kaziego, dr Sobolewskiego czy dr Kozubika? Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie!!!!! Pozdrawiam

Gość emmanuela704
Badania prenatalne są wykonywane w Feminie i kosz plasuje się ok.300 zł.Odradzam Wrocław. Można życzyć sobie cc i to kosztuje dodatkowo chyba 500zł.najlepiej porozmawiać z dr.Kazzim.

Gość Mama Filipa
Aljana popros o cesarke ze wskazaniem

Gość ajlana
Dzięki dziewczyny! emmanuela704 : jeśli cc na życzenie to "tylko" dodatkowe 500zł to będzie mnie stać ;) Jeśli któraś z mam, tudzież przyszłych mam ma sprawdzone informacje na temat cc na życzenie to będę bardzo wdzięczna za podanie info ile obecnie taka przyjemność kosztuje i czy faktycznie najlepiej uzgadniać to z dr Kazzim :) MamaFilipa: niestety nie mam wskazań do cc :(. Jak i kogo mam w takim razie poprosić o cc ze wskazaniem? Czytałam na innym forum, że dziewczyny które nie miały wskazań do cc umawiały się w Feminie i za dodatkową opłatą wykonano im cc, niestety ceny takiej "usługi" nie podały.

Ajlana dokladnie tak jak napisalas wczesniej.cesarka na zyczenie 1500 + 1500 1-osobowa sala.a co do tego z kim ustalac takie sprawy to wydaje mi sie,ze kazdy lekarz bedzie odpowiedzni;)

Gość ajlana
Dzięki wielkie Karola! :) A którego lekarza możesz mi polecić? Nie jestem z Lubina i nie znam żadnego lekarza z Feminy.

Gość emmanuela704
Droga ajlano.Bedę rodzic w maju i prowadzi mnie dr.Kazzi.Polecam Go z czystym sumieniem :).Zadzwoń do Feminy i o wszystko wypytaj u źródła. tel.(076)7249695 - zgłosi się rejestracja,ale tam udziela Ci odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozdrawiam cieplutko :)