Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hukhuk

o wsi

Polecane posty

Gość ja tez uradzilam sie na wsi
To ze przed wyjsciem do pracy (czyt do obory) ludzie sie nie myja, to moze i prawda ale po kazdej brudnej robocie zawsze. I bzdury tu niektorzy wypisuja ze raz w tyg. Na jakiej wsi ??? W sredniowieczu?? Na wsi po prostu taka praca-wiecej brudzaca, bardziej smierdzaca ale ktos to musi robic!A jajka prosto ze wsi to kazdy by chcial! I nie smierdza?? A wiejska kielbase to nie?? Tez z brudnej chlewni byla a nie z miesnego!!!Rolnik nie zaklada bialej koszuli do swojej pracy, bo po prostu taka praca. Mam wiele szacumku do ludzi pracujacych na wsi. A ktos kto nie ma pojecia o zyciu i pracy na wsi niech raczej nie obraza jej mieszkancow.

Gość dobre popieram

Gość ela bnb
WRACAC NA WIES ,jak przej dziecie na zasluzona emeryture.Ja tak zrobie ,juz nie dlugo.

no co Ty nie powiesz. .............A ja nie boję sie nikogo.jestem cały czas soba i nie zamierzam się ukrywac i chować a juz napewno nie zmienię nicka. mam cię gdzieś sherlockuTaki z ciebie detektyw jak z koziej dupy trąba...........

A ja wam powiem, że to, co Filomenka napisała to wcale nie bzdury. oczywiscie, są ludzie którzy się myją i którzy się nie myją tak samo na wsi jak i w mieście. Jednak przykro to stwierdić, ale Polacy to naród flejtuchów i smierdzieli. W Warszawie wystarczy wsiąść do autobusu, wejść do sklepu i poczuć jak od niektórych wali. a co do wsi, to też mogę wam cos opowiedzieć, bo zdazyło mi się mieszkac i na si, która ma 3 tys. mieszkańców, i 60 mieszkańców. Owszem, większość osób ma łazienki, ale stan ich czystości woła o pomste do nieba. np nie spuszcza się po sobie wody - w ramach oszczedności a codziennie myje się tylko twarz, kąpiel w sobotę wieczorem, bo w niedzielę do kościoła. Moi rodzice mają aptekęwe wsi i w dzień targowy, jak zjeżdżają się osoby z sasiednich małych wsi, to smród jest nie do wytrzymania. I niestety takich ludzi jest większość.

Moi drodzy i tu wczle nie chodzi o szacunek do ciężkiej pracy rolnika - wiemy, żże jest ciężka. chodzi o to, że większość rolników po wykonaniu tej cięzkiej pracy wcale nie idzie niestety przed snem się umyć.

o rany, wszystkie topiki o wsi dzisiaj! Ja sobie pojadę na wieś jak tylko się ociepli :)