Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama chrzestana

MAM BYĆ MAMĄ CHRZESTNĄ DZIEWCZYNKI, CZYM OBDAROWAĆ MALUCHNĄ CHRZEŚNICĘ ?

Polecane posty

Gość przyszła mama chrzestana

pieniądze to najlepszy prezent bo rodzice sami kupią dziecku to co chcą. A do tego np. malutki złoty medalik Matki Boskiej- na pamiątke. Ja tak dostałam od chrzestnej mojej Oliwki.

Moja córcia -również Oliwka,dostała złoty łańcuszek z Matką Boską ,pieniążki, a oprócz tego Mama Crzestna kupiła cudowne wdzianko na przebranie po całej uroczystości-(suknię i akcesoria kupiłam ja, choć często to robią właśnie mamuśki chrzestne). Tata Crzestny opłacał pamiątkowe zdjęcia u Fotografa i zamówił przepiękny album, w którym zostały one umieszczone! Super sprawa.Polecam.

Gość melindas
Ja dostalam pieniadze, musze przyznac, ze z tego teraz nie mam zadnej korzysci. Oprocz tego dostalam pierscionek - to pamiatka na cale zycie:)

Chrzestna mojej córczki podarowała jej sukieneczkę do chrztu, buciki,skarpetki i body. Kupiła też specjalną \"szatkę\" Oraz wsadziła \"wkład\" ;) do koperty

Ja mojej chrześnicy dałam złoty łancuszek i medalik z Bozią:) Tak sobie pomyślałam, że będzie miała pamiątkę na całe zycie.Oprócz tego kupowałam jej ubranko do chrztu :)

mój synek od chrzestnej dostał obrazek z Aniołkiek Strózem oraz droby wkład finansowy.Nie jestem materialistką ale z pieniędzy byłam bardzo zadowolona gdyż co tu dużo mówic -impreza się wzruciła oraz mogłam kupić dziecku najpotrzebniejsze rzeczy mojemu synkowi która ja uznałam za stosowne czyli mleko,pampersy

Moja koleżanka kupiła malutką złotą bransoletkę, z możliwością powiększenia, z wygrawerowaną data i króciutką dedykacją.

Gość a ile pieniedzy
moja maz jest chrzestnym u dziecka mojego brata- nie wiemy, ile dac, zeby sie nie wyglupic.....

mój synek to dosatwał średnio 50-100 zł .Jedynie co od mojego taty dosatł 500 zł.Dodam że od gości dostał tylko kaske lub kaske i jakiś ciuszek

Moja córeczka dostała złoty łańcuszek z wisiorkiem w kształcie serduszka, a w serduszku aniołek. Słodkie, ale oczywiście nie wkładam jej w tym wieku biżuterii. Wkład w kopercie też był, chociaż nie jestem zwolenniczką kopert... ❤️

Moja córeczka dostała złoty krzyżyk, łańcuszek, duży medalion z Matką Boską do powieszenia nad łóżeczkiem, ale najciekawszym prezentem właśnie od matki chrzestnej był malutki srebrny smoczek z wygrawerowanym imieniem, zegarem z godziną narodzin mojej córeczki, datą urodzin, oraz cyframi oznaczającymi wzrost i wagę dziecka. Super pamiątka. Podejrzewam, że u jubilera można dostać coś takiego. A z kasą miałam dylemat. Bo przecież to prezent dla dziecka, a nie dla rodziców. No i na co tu ją wydać? Rozeszła się.

Gość helaagencja
ja kupiłam mojej chrześnicy bransoletke z wygrawerowaną datą chrztu i medalik.ale moja córka na chrzest dostała obrazek pozłacany swojej patronki z piękną dedykacją pamiątka na całe życie i nie banalne.i koniecznie kup maleńki bukiecik uważam że nawet maleńka dama powinna dostawać kwiaty

Gość Doti39
Jak masz zdolnosci do wyszywania to mozesz wyszyc ladny obrazek z data, waga, godzina i imieniem dziecka i oprawic. Lub uszyc komplet poscieli albo uszyc kocyk lub nazute. Takie obrazko dostaly nasze dzieci od sisostry meza ale to jest tradycja u nich w rodzinie - mila taka pamioatka. Talerz ramka z miejscem na wpisanie daty itp. Lancuszki z wisiorkami, przytulanke z wyszytym imieniem dziecka, branzoletki ,porcelane ktora mozna kompletowac, ewentualnie wygrawerowac imie.Srebrna luzeczka lub kubeczek ewentualnie zabawka , skarbonka, ubranka. Zycze powodzenia.

To ja z innej beczki: wiadomo, że kasa jest najbardziej pożądanym towarem na chrzest, ale jeśli nie chcesz dawać kasy, to dobrym prezentem jest np mata gimnastyczna, leżaczek, albo huśtawka dla niemowląt. Chodzik raczej nie - większość już nie używa klasycznych chodzików, gdyż mają one złe notowania ortopedyczne ;)

Gość malutka_de
moja mala dostawala tylko pieniadze, ale za to spora sume.. odlozylam jej to na ksiazeczke :)