Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cyna

Kwasy Owocowe

Polecane posty

Gość Cyna

czy ktoś może mi podpowiedziec o zabiegach w gabinetach z uzyciem kwasów...chciałabym zlikwidowac kurze łapki czy toc pomoże???

Gość mnie też
interesują kwasy owocowe, ale raczej gotowe produkty (maseczki, peelingi) do użycia w domu,chce wyrównać koloryt skóry i rozjaśnić piegi.Polećcie coś sprawdzonego..

Ja stosowałam kwasy.W gabinecie kosmetycznym,ok. 15 zabiegów, jeden w tygodniu (2 lata temu płaciłam ok.35 zł za jeden zabieg).Takie zabiegi najlepiej przeprowadzać zimą ze względu na to,że twarz poddaną działniu kwasów trzeba podczas zabiegów chronic przed słońcem i nie mozna opalać się w solarium, w każdym razie ja się nie opalałam,a zabiegi kończyłam z początkiem marca.Mi pomogły na dośc mocne przebarwienia po trądziku i na rozszerzone pory. Wiem,że takie zabiegi wykonuje się nie tylko u kosmetyczki,ale także w gabinetach lekarskich. Stężenie kwasów dobiera się indywidualnie.Jeżeli ktoś ma wybór to lepiej zrobic te zabiegi u dermatologa, chyba ,że macie szczególne zaufanie do swoich kosmetyczek (jak ja) i jesteście pewne ich wiedzy i doświadczenia.Jeżeli chodzi o preparaty z kwasami dostepne w drogeriach to polecam Mikrodermabrazję Eveline. Mi ładnie wygładziła twarz i rozjaśniła drobne plamki.Takie preparaty \"sklepowe\" pomagają raczej na bardzo drobne defekty cery.

Gość cyna
a ile ta mikrodembrazja Eveline kosztuje???

Gość cyna
czy mozna kupic kwas glikolowy lub aha w aptece i samodzielnie stosowac w domu??? Dodam ze ja mam popekane naczynka i nie wiem czy mi te zabiegi dodatkowo nie podraznia

kosmetyki z kwasem glikolowym (AHA) są dostępne w aptece. ale AHA nie służy cerze naczynkowej. przy naczynkach lepsze są kosmetyki z BHA (Effaclar K) lub kwasem azelainowym (Acne Derm, Skinoren) lub ew. słabe kwasy AHA, np. Cleanance K Avene, Diacneal (który zawiera dodatkowo retinaldehyd - dobry na naczynka). unikaj mocniejszych kwasów AHA typu Lysanel czy Glyco-A.

Gość cyna
Justa dziekuje za cenne informacje...Tylko powiedz mi czy oprócz Aveny cos jeszcze można kupic w aptece??? bo ja jakoś po stosowaniu kremów tej marki mam uprzedzenia:-( Pozdrawiam

Mikrodemabrazja Eveline kosztuje ok.25 zł - w zestawie jest peeling do mikodermabrazji i krem po 75 ml każdy,

Effaclar La Roche Posay. poza tym, można też sobie sprowadzić z zagranicy np. kwasy Paul Begoun (najlepiej w kilka osób, bo wysyłka droga). ale Avene ma naprawdę niezłe kremy, np. chyba jedyne na rynku kremu z retinaldehydem (skuteczną formą wit. A): Ystheal, Diroseal i wspomniany wcześniej Diacneal. a z których konkretnie kremów nie byłaś zadowolona?

Cyna , na wygładzenie skóry (np.kurze łapki) stosuje się też ultradźwięki i można je wykonywac cały rok. Ja właśnie zaczynam serię w gabinecie kosmetycznym,cena 1 zabiegu to ok.30 zł, trzeba ich wykonac kilkanaście.

oprócz kwasów owocowych jest coś takiego jak yellow peel (steżenie kwasu glikolowego i salicylowego). Do robienia tylko u dermatologa - ładnie wygładza. Ja robiłam ze względu na kaszkę na policzkach. Zabieg kosztuje 400-500 zł(w zalezności od ilosci warstw). Człowiek łuszczy sie piekielnie, piecze i swędzi.. ale mnie pomaga. W celach kosmetycznych powinien wystarczyć zabieg na wiosnę i jesienią.

Gość czy naprawdę
nikt nie używał kosmetyków z kwasów samemu, nie u kosmetyczki?

Gość cyna
Do justy Kochana ja uzywałam pudru w kompakcie couvrance i krem nawilzający Hydrance Optimale...wiesz i jak na te cene to nie widziałam żadnych rewelacji.....;-( A powiedzcie mi jaki dobry salon kosmetyczny z zabiegami na naczynka poleciłybyście mi w wawie??? czy Afrodyta i zabiegi laserowe sa dobre???