Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mioumoiu

łupiez . jak sie pozbyc tego dziadostwa

Polecane posty

Gość mea kulpa
To i tak jesteś lepsza ode mnie bo ja tylko nizoral :)

No proszę jakie wypracowanie :) Podziwiam ambicję, ale temat jest o wiele mniej skomplikowany (dla mnie przynajmniej) - Nizoral. Dziękuję za uwagę :) Nie trzeba dużo czytać.

Też nie dałam rady wszystkiego przeczytać, popieram koleżankę nade mną.

Gość piętazgięta
To ja bez tylu mądrych rzeczy wiedziałam, że trzeba iść do sklepu i zakupić szampon na "N" ;)

Gość wielkastopa
No dokładnie. Masz podobny zasób wiedzy na ten temat co ja :) Mi poleciła szampon koleżanka, a jej pewnie też jej koleżanka. Poczta pantoflowa :)

Gość ++++++
siemacie. gdybym chciała myć głowę tym waszym szamponem to jak go mam stosować? jak czesto i dlugo?

Gość nannan
jak nizoral nie zadziala polecam selsun blue

Mi zawsze się udaje :) Ale w sumie od jakiegoś czasu to wolę regularnie co dwa tygodnie go użyć i mogę spać spokojnie. Nie muszę potem awaryjnie reagować.

Gość waćpanna
Ej dziewczyny, a za ile go kupujecie? Ja mam za 25 :D

Gość paciatka
Ja za 28, widocznie jakaś stara cena. W sumie to niewielka różnica więc nie będę się jakoś specjalnie wykłócała.

Gość jedna taka.
te dziadostwo potrafi wytracic takiego cierpliwehgo czlowieka jak ja.powiem wam ze stosowalam rżóne szampony.i stanowczo mozna powiedzioec ze nizorla gowno wartny bo zózyłąm juz 3 butelki i zniknoł ale an krótko.FRuctis to jzu wogole usuwa połowe białego ze łba.. sadzę stanowczo ze head&shoulders.. :) :P

Gość drobnitka
nizoral, a jak nie to isc do dermatologa tak jak ja i mam problem z głowy

Gość mily11
bardzo mało znana jest domowa receptura. trzeba kupić masło w kostce (śmietankowe) postawic na grzejnik lub coś ciepłego, można w ostateczności podgrzać gdy juz sie rozpusci, zdjąc ubranko i nad wanna lub prysznicem(zeby sie nie podbrudzić:P ) nałozyc na wlosy i glowe to masełko. poczekac 10 min i dokładnie zmyć! po około 7dniach stosowania(Raz dziennie) łupież znika!! RECEPTURA SPRAWDZONA PRZEZEMNIE:) Pozdrawiam!!

Gość Mozak
Nizoral, jak nie pomoze to juz tylko domestos hehe. Powaznie polecam środki z ketokenazolem minimum 2% inne nic nie pomagaja, szampony sprzedawane w marketach typy palmoliwe itd nic nie pomagaja a według moich obserwacji na sobie to jeszcze bardziej szkodzą. Są rozne zamienniki Nizoralu tansze a maja ten sam składnik.

Gość tak jak wyżej
ale nie warto przepłacać za nizoral, lepiej kupić nizax med albo zoxin

Gość PanDoktorMB
To jest osłabiające. Gdy wpisze sie w przeglądarkę \"łupież\" i poczyta jakies forum na temat łupieżu pojawia sie lista wpisów handlarzy Nizoralem zachwalających swój produkt. Nie twierdzę ze to jest zły szampon i w wielu przypadkach będzie skuteczny, ale to w jaki sposób państwo prowadzicie swoją kampanię jest żenujące, nieetyczne i niebezpieczne. Dla zasady więc: odradzam wszystkim Nizoral jak i inne szampony zanim nie zasiegniecie porady lekarza - w powazniejszych przypadkach szampony będą nieskuteczne a po kilku tygodniach wzglednego polepszenia nastąpi nawrót łupieżu i co gorsza postęp choroby. Ja nie zamierzam reklamowac żadnych srodków bo kazdy przypadek jest inny. Jeśli łupież utrzymuje sie dłuzej niz kilka tygodni - POLECAM WIZYTE U DERMATOLOGA.

Gość Dudusiek
A ja np. stosowałam zamiennik Nizoralu, który nazywał się Novozoral... i choć wiem, ze jak sa dodawane jakies substancje zapachowe, to nie za dobrze. Ale on przynajmniej ładnie pachniał, miał te same składniki (poza dodatkowym zapachem) co Nizoral... i co najważniejsze użyłam raz... i jak ręką odjął...

Gość ankaankaanka
nie przesadzajcie z tymm nizoralem on wcale nie pomaga, nawet moi dermatolodzy odradzaja go jest przereklamowanyi nie spelnia obietnic. warto zasiegnac opini specjalisty oni napewno odradza nizoral

Gość carpee_08
szampon melaleuca. naturalny, a jaki dobry.

Gość kertunic
1. odstawić szampony z agresywnymi detergentami SLS, SLES etc. i najlepiej myć odżywką (tak, tak! świetny sposób, łagodzący wiele problemów , i odżywka naprawdę włosy domywa: http://czarownicujaco.blogspot.fr/2012/05/o-m yciu-wosow-odzywka.html albo czymś do mycia, ale łagodnym (u mnie genialnie się sprawdza... płyn do higieny intymnej Rossmana). 2. płukać włosy miękką, przegotowaną wodą (ostatnie płukanie) - to pierwsze, co zastosowałam i co u mnie samo spowodowało znaczne zmniejszenie łupieżu 3. co 3-4 mycia spłukiwać wodą z octem jabłkowym (łyżka-2 na litr wody) 4. Stosować "olejowanie" skóry głowy i włosów: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 Osobiście polecam olej lniany z dodatkiem oleju tamanu i rozmarynowego. A melaleuca to nic innego jak drzewko herbaciane, wystarczy dodać jego olejek do olejowania czy łagodnego szamponu i będzie efekt za 5% ceny tego czegoś wyżej reklamowanego ;)

Gość do jasnej cholery ;)
ŁUPIEŻ MOŻNA ZWALCZYĆ JEDYNIE ZMIANA NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH. LUPIEŻ NAJCZESCIEJ JEST SPOWODOWANY GRZYBICA UKĄŁDU POKAMOWEGO I JESLI TEGO NIE WYLECZYMY TO ZAWSZE BEDZIE WRACAŁ. WYSTARCZY NA JAKIS CZAS ODSTAWIC- CUKIER, BIAŁA MAKE, NABIAŁ, ŻEBY TO SPARWDZIC.

Gość c1005
Miałem łupież, zwalczyłem i nawrócił - po wizycie u fryzjera. Jak sobie radziłem wcześniej - Najpierw korzystałem około 2 tyg z szamponu przeciwłupieżowego ale zwykłego - jakiś head and shoulders itp. Trochę pomógł i wtedy przystąpiłem do stosowania Nizoral. Stosowałem go 2 x na początku w ten sposób ,że umyłem głowę zwykłym szamponem - następnie Nizoral, myłem nim głowę, szyję, uszy, i ramiona oraz górę pleców - tak trzeba. Następnie nie spłukiwałem tego tylko czekałem do wyschnięcia - lub jak było zimniej to suszyłem się suszarką (nie wycierać skóry ani głowy) - dwa 1sze razy po wyschnięciu ubierałem się i nie spłukiwałem skóry wcale. Następnie przez ok miesiąc po każdej kąpieli zostawiałem nizoral na skórze ok 15-20 min a następnie spłukiwałem. WAŻNE!! Najlepiej wywalić wszystkie grzebienie lub wymoczyć w jakimś grzybobójczym środku, ręczniki wygotować. Przyczyną są drożdżaki, rzadziej grzyby i też bakterie które atakują osłabione przez drożdże komórki. Więc niestety ale bardzo często łupież oznacza kandydozę - jeśli mamy łupież i grzybicę stóp czy paznokci to na 90 % mamy kandydozę. Wtedy na 3mce - pół roku trzeba odstawić cukier pod każdą postacią, pszennie pieczywo itd. Więcej na stronce bioslone.pl Aha - często łupież powoduje pryszcze na szyi, plecach i ramionach. Złuszczona skóra z grzybami czy bakteriami spada na ramiona i tam powstają ogniska zakażenia.

Gość gość
Propecia dziala najlepiej. W przeciwienstwie do innych wymienionych tutaj, to jest tylko jeden licencjonowany w Wielkiej Brytanii i prawnych (które przesylaja poza granicami kraju) nie wymagaja wczesniejszego recepte (tylko szybkie konsultacje on-line) nadzieje, ze to pomaga http://www.bestrx.net

Gość gośćef
ja selsunem byłem zachwycony, jedyny który mi pomaga. Po nizoralu tylko czesciej wypadaly wlosy a łupież był dalej