Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co chodzi

windows

Polecane posty

Gość pewnie że wiem
ale pierdolicie kurwa brednie!!!!! 95% posiadaczy kompów uzywa nielegalnego windowsa o czym wy mówicie?/ tylko durnie kupuja orginały

Gość A napiszcie...
No to moze sie zdecydujcie prawda czynie? a w sklepie komputerowym mozna kupic orginal? A co z service pack???

Gość lolita65
A ja mam oryginalny i problem z glowy :D Ale na offica to juz mi nie starczylo :O

Gość A napiszcie...
A gdzie orginal kupilas? A razem z service pack? ile zaplacilas?

Gość lolita65
W sklepie komputerowym wersje OEM do ktorej rzecz jasna musialam dokupic cos bez czego komputer nie moze funcjonowac, razem wynioslo mnie to 380 zl (xp home) Wersja Box ladnie zapakowana w pudelko to jakies 750 zl :o

do seventh son--->ja się takich żartów nie boję, więc nie załapałam. A panowie w mundurkach mogą wpaść-->ja mam tylko kopie zapasowe, a nie piraty :D i nie żartujcie tak bo widzicie, że niektórzy nie łapią. :) a ty 3 grosze to se je wsadź w cztery litery, bo chwalić to ja się mogę czym chcę i komu chcę a ile w tym prawdy to nikt oprócz mnie nie wie :)

Gość lolita65
Sam jestes durniem. Musialam kupic oryginala, poniewaz moj cudowny chlopak (na ktorego komp byl brany na raty) postanowil kupic w necie jakas nieoryginalna gre- w 2003 roku. Złapali goscia, a pajac mial zapisane adresy do wszystkich ktorym to wysylal. W 2005 w lipcu Panowie grzecznie zapukali do drzwi, dziekowac Bogu ze do jego rodzicow, gdzie jest zameldowany i gdzie podal dane tamtemu gosciowi. Poniewaz M byl w pracy, ojciec opodal komorke i zadzwonili do niego z pytaniem gdzie mieszka teraz...(mieszkamy razem ale nie u jego rodzicow gdzie jest zameldowany) Nie przyszli, ale...tego sie nie wie, bo nie ostrzegaja :) To ku przestrodze dla innych. Policja chodzi moi mili po domach, nie ludzcie sie ze to brednie. Komp i wszystkie plyty lezaly miesiac poza domem, dopoki nie kupilam oryginalow. Pokazuja nakaz, ale maja prawo przeszukac tylko rzeczy danej osoby. Uprzedze wnioski, to nie sa brednie, to sie zdarzylo na prawde!

Gość lolita65
ten "duren" to do pana ktorego wpisu juz chyba nie ma..

Gość a napiszcie...
No to jak ktos np. kupuje ten oryginał powiedzmy XP to co to za roznica czy home czy box? A co musialas jeszcze kupic do tego zeby komp funkcjonowal?

Gość lolita65
Wersje OEM sprzedadza Ci taniej, ale tylko np z myszka, karta pamieci itp, wersja BOX jest drozsza ale nic nie musisz juz dokupowac. Logiczne jest ze bardziej oplaca sie ta pierwsza opcja. Na czym to polega? Nie wiem...tyle sie dowiedzialam w sklepie komputerowym, ale dlaczego tak jest i o co tu chodzi tego nie wiem... Nie mam offica bo najtanszy kosztuje jakies 700 zl (kiedys sprawdzalam, teraz nie wiem jak jest) Sporzadzilismy z moim chlopakiem umowe kupna-sprzedazy, tak wiec po tej calej aferze komp jest juz moj :) Nie moge sobie jednak pozwolic na nieoryginalne programy, bo powiem szczerze ze sie wystraszylam i jesli mieliby jednak przyjsc tu i robic mi problemy (nakaz na moje rzeczy zajmie oczywiscie kilka dni) to wole byc czysta i nie pozbywac sie komputera za 5000 zl :O

Gość hej juz wiem mam
i jakie maja byc ustawienia napisz co mam zaznaczyc

olik17 --> I co moje na wierzchu :P poczytaj sobie lolita65 z 18:23. Więc dziecko jak nie masz pojęcia to nie mów :P 1 nie home czy box tylko Windows XP Professional i Home - różnice Aby zrozumieć różnice między tymi dwiema edycjami systemu Windows XP, należy zapamiętać, że Windows XP Professional zawiera wszystkie narzędzia dostępne w Windows XP Home Edition oraz kilka narzędzi dodatkowych.Jądro systemu operacyjnego jest identyczne w obu edycjach. W ten sam sposób działają przeglądarki w obu wersjach, a także wszystkie narzędzia plików i folderów. Różnią się jednak niektóre domyślne ustawienia, na przykład w Windows XP Home Edition pasek zadań jest domyślnie zablokowany, natomiast w wersji Professional jest odblokowany. W obu wersjach znajdziesz te same narzędzia zarządzania systemem oraz rozwiązywania problemów; nie ma także różnic między dołączonym oprogramowaniem do obsługi mediów cyfrowych. Aby odkryć różnice między obiema wersjami, należy poszukać ich nieco głębiej. Jak wynika z tabeli 1-1, większość różnic staje się zauważalna dopiero wtedy, gdyużywasz wyspecjalizowanych urządzeń lub też gdy próbujesz uzyskać dostęp do zaawansowanych opcji bezpieczeństwa i opcji sieciowych. Jeżeli uważasz się za wymagającego użytkownika komputerów, to prawdopodobnie będziesz wolał wersję Windows XP Professional. Nie oznacza to jednak konieczności aktualizacji systemu w każdym komputerze w sieci. Windows XP Home Edition i Professional współpracują ze sobą bezproblemowo, co więcej, obie edycje dobrze współpracują w sieci także z komputerami na których zainstalowano starsze wersje systemu Windows, a nawet z komputerami pracującymi pod kontrolą innych systemów operacyjnych. Jeśli zdecydujesz się na Home Edition, pamiętaj, że większość informacji zawartych w tej książce dotyczy tej wersji. Tam, gdzie omawiamy funkcje właściwe jedynie Windows XP Professional, zaznaczamy ten fakt.Tabela 1-1. Najważniejsze funkcje dostępne jedynie w Windows XP Professional Funkcja Opis Obsługa wielu procesorów Windows XP Professional umożliwia obsługę wielu procesorów (Symmetric Multiprocessor - SMP), co pozwala na instalację w komputerach z dwoma procesorami. Jeżeli w takim komputerze zainstalujesz system Windows XP Home Edition, nie będzie on korzystał z drugiego procesora. Obsługa procesorów 64-bitowych Systemy zbudowane w oparciu o 64-bitowe procesory Intel Itanium muszą korzystać z 64-bitowej wersji systemu operacyjnego Windows XP Professional; wersja Home Editon nie obsługuje tych procesorów. Zaawansowane funkcje zabezpieczeń Kilka zaawansowanych funkcji zabezpieczeń dostępnych jest tylko w wersji Windows XP Professional, np. obsługa Systemu szyfrowania plików EFS oraz zasad zabezpieczeń protokołu internetowego (IPSec), a także możliwości określania zaawansowanych opcji dostępu do plików. Internetowe usługi informacyjne (IIS) W Windows XP Professional można skonfigurować osobisty serwer WWW (Personal Web Server), używając w tym celu internetowych usług informacyjnych (IIS) 5; opcja ta nie jest dostępna w wersji Home Edition. Podłączanie pulpitu zdalnego Dzięki tej funkcji można skonfigurować komputer z Windows XP Professional, tak aby pozwalał na zdalny dostęp poprzez sieć lokalną lub Internet. Klient może działać pod kontrolą dowolnej wersji 32-bitowego systemu Windows: Windows 95/98/Me, Windows 2000 i oczywiście dowolnej wersji Windows XP. Nie można uzyskać zdalnego dostępu do komputera pracującego pod kontrolą systemu Windows XP Home Edition (chociaż zawiera on podobne narzędzie Podłączanie pulpitu zdalnego, które pozwala na udostępnienie pulpitu w celu udzielenia pomocy w rozwiązaniu problemów lub w celach szkoleniowych). Członkostwo w domenie W sieci firmowej Windows XP Professional może być częścią domeny i korzystać z funkcji zarządzania opartych na domenie, takich jak zasady grupowe i mobilne profile użytkowników. Komputer z zainstalowanym systemem Windows XP Home Edition może korzystać z zasobów domeny, takich jak drukarki i serwery, jednak nie może być członkiem domeny. Dynamiczne dyski Windows XP Professional pozwala na utworzenie woluminów obejmujących wiele dysków, co pozwala na zwiększenie możliwości przechowywania plików oraz poprawia wydajność dysków. Windows XP Home Edition obsługuje jedynie podstawowe woluminy, które dzielone są na partycje według tych samych zasad co w Windows 95/98 czy Windows Me.

Gość a napiszcie...
No tak, masz racje. A jak oni mogą sie dowiedzieć, że ktoś ma np. piracki system? Ktoś to musi podkablować czy samii jakoś mogą to wyczić?

Oraż róznice OEM i BOX W odróżnieniu od wersji pudełkowych tzw. BOX oprogramowanie OEM jest to specjalne licencjonowany program który może być zakupiony wyłącznie z nowym urządzeniem. Np. program do nagrywania płyt w wersji OEM może zostać sprzedany wyłącznie z nową nagrywarką. Specjalne warunki sprzedaży takiego oprogramowania określa Microsoft dla swoich produktów. Zgodnie z umową dotyczącą sprzedaży oprogramowania OEM z dnia 2 kwietnia 2002 roku, oprogramowanie takie możne zostać sprzedane wyłącznie z nowymi komputerami lub podzespołami nie będącymi urządzeniami peryferyjnymi. Upraszczając oprogramowanie OEM firmy Microsoft nie może zostać sprzedane wraz myszą komputerową lub drukarką, ale może zostać sprzedane razem z stacją dyskietek, dyskiem twardym, cd-romem itd.

a napiszcie... --> To bardzo proste, bo na wielu stronach ze skryptami Java są np. takie: Skrypt umożliwia dokonywanie szczegółowych analiz odwiedzin twojej strony. Posiada wbudowany mechanizm do rozpoznawania adresów IP, domen, nazwy systemu, przeglądarki, odwiedzonych stron, błędów HTTP i wiele innych przydatnych elementów. Więc żaden rproblem

Gość lolita65
Trzy grosze, ja kupilam z karta pamieci. Mam nadzieje, ze w tym sklepie znali sie na przepisach :O Z tego co pamietam, czytalam na stronach Microsoftu ze "tak mozna" ale klocic sie nie bede :) A napiszcie--> raczej nie wiedza do momentu do poki nie sprawdza, w naszym wypadku punktem zaczepienia bylo zlapanie goscia ktory rozprowadzal pirackie plyty i przez to doszli (po zapisanych adresach) do tych ktorzy kupowali te plyty. To nie chodzi tylko o sam system, ale o jakakolwiek piracka plyte.

Gość lolita65
...i program :O

Gość witam w klubie
też mam od wczoraj tę ikonkę:o

Gość a napiszcie...
a jak ta ikonka wyglada? A ona sie czasami pojawia czy jest caly czas?

Gość witam w klubie
jest cały czas na pasku obok zegara. to czerwony X z takim jakby płomyczkiem z tyłu. po najechaniu na to myszką pojawia się napis: "błąd sprawdzania autentyczności systemu windows":o odsyła do strony microsoftu.

Gość a napiszcie...
witam w klubie------a sciagalas aktualizacje?

Gość witam w klubie
nooooooo :(

Gość witam w klubie
i co z tym zrobić?? zainstalować ten program, do którego były wcześniej podane linki?? formatować?? może od razu się powieścić a kompa wypchnąć do zsypu... :o :( 😭

Postarajcie sie odinsalowac aktualizacje moze pomoże :O Tzn. z Panelu sterowania: Dodaj usuń programy -> Zmień lub usuń programy.

Gość witam w klubie
niestety, ale nie mam zielonego pojęcia który z tych programów to aktualizacja. jeśli możesz mi pomóc i powiedzieć co mam wywalić, to będę wdzięczna. jeśli nie, to najwyżej poczekam ze dwa dni na przyjazd mojego guru od komputerów i obciążę go brzemieniem mojego dokonania.:(

Gość a napiszcie...
A po jak dlugim czasie pozazala sie wam ta ikonka.? A to sie pokazuje wszystkim piratom?

witam w klubie --> aktualizacje to programy, które nazywająsie Literowocyfrowo typu: KB060956 Zwykle są na samym dole listy zainsalowanych programów.

Gość aaaaaaaaaaaa
kurcze wlasnie ja mam to samo i chyba sformatuje dysk