Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dziełła

MARCOWE TESTOWANIE

Polecane posty

Właśnie, ja juz planuję wakacje (gdyby z dzidzią nie wyszło do lata). Kocham podróżować, mam nadzieję, że nasze maleństwo, które kiedys sie pojawi, będzie chetnym turystą juz od najmłodszych lat. Wawa cala zlana słońcem, ale zimno. A ja właściwie jestem pewna, że to nie ciąża tylko @. Chyba \"zaatkowałam\" męża zbyt późno ;-)

Gość MAŁA_KACZUSZKA
A JA JUZ PO TESTOWANKU I PO WIZYCIE U GINA W LISTOPADZIE BEDE MIAŁA DZIDZIE I TO JUZ DRUGĄ:):):):)

Gość Do mała kaczuszka
jak się czujesz? możesz opisac jakie miałaś objawy na początku?

Gość MAŁA_KACZUSZKA
jedyny objaw to brak @ w poprzedniej ciąży było tak samo żadnych mdłości zachcianek olbrzymiego apetytu ze gdybym nie miala tak wielkiego brzucha to nie wiedziałbym ze jestem w ciąży. Chodziłam na spacery jeszcze 41 tygodniu ciąży mam nadzieje ze tym razem tez tak dobrze bede znosiła ciąże

Gość MAŁA_KACZUSZKA
nawet nie chciłam wierzyc jak test wyszedł pozytywnie dopiero wczoraj jak zobaczyłam to na usg i dostałam karte ciąży od mojego gin to zaczelo do mnie docierac:):):)

Mała-Kaczuszko gratulacje!!! Ciekawa , jestem czy masz chlopca czy dziewczynke, i w jakim wieku Twoje dziecko jest, czyli jak szybko zaszlas w kolejna ciążę. Ja myślę, że bym chciała mieć diość szybko nastepne dziecko, ale co ja sie rozpisuję, na razie chyba nawet w ciąży nie jestem :-) A tak poza tym to gdzie są dziewczyny z tego topiku? Taki on jakis opuszczony biedaczek ;-( Założycielko, gdzie jestes????

Gość mała_kaczuszka
pierwsze dzieciątko to dziewczynka ma roczek czyli minal rok od porodu. Planowaliśmy ze nastapio to o jakies pół roku pozniej no ale jak juz sie stało to tez sie trzeba cieszyc:):)

Mała-Kaczuszka Supergratulacje!!!!! A prawie dwuletnia róznica między dziećmi jest chyba optymalna.

Gość mała_kaczuszka
a dziekuje bardzo dokładnie ro i 7 miesiecy bedzie róznicy bez 2 dni jezeli wszystko bedzie mniej wiecej w term8inie

witam Panie goraco:-)))) mała kaczuszka to chyba sie dopiszesz do topiku listopad 2006 co?ja mialam stracha przed wczoraj bo mialam niewielkie plamienie a po poprzednim poronieniu mam hopla na tym punkcie,ale ginka kazała zwiekszyc dawke duphastonu i sie uspokoilo,a ja chyba osiwieje do usg,czyli do przyszłego tygodnia

Cześć kobietki! Kaczuszko, gratuluję i trochę zazdroszczę. :) Ja nadal nie mam @, badanie nie wykazało ciąży. Dostałam luteinę na wywołanie okresu. Biust troszkę większy i twardszy, brzuch wrażliwy na uciskanie, np. pasek muszę mieć luźniejszy niż zwykle a kiedy leżymy w łóżku i mąż obejmie mnie w pasie to przesuwam jego rękę bo mi to przeszkadza. Kompletnie nie wiem co jest grane i zaczyna mnie ta sytuacja drażnić.

Vikki a ktory to dzien cyklu?no i czy usg było dopochwowe?zdażało Ci sie juz cos podobnego?jakis sters ,zmiana diety?

USG po brzuszku, prywatnie, dobry sprzęt i oblegany lekarz. Gin powiedział że \"ciąży nie widać, chyba że jest jeszcze bardzo malutka. Jeśli luteina wywoła okres to nie jest Pani w ciąży a jeśli nie wywoła to być może mamy ciążę \". Dzień cyklu nie do ustalenia bo ostatni @ miałam 11.01. Boję się że luteina - hormon zaszkodzi ewentualnej ciąży... Chociaż gdybym zaszła to z pewnością ciąża byłaby już widoczna dla lekarza. Miałam już rozchwianie spowodowane tabletkami ale od roku wszystko jest w miarę regularne. Tzn. było :o

Acha, nie miałam ostatnio żadnych stresów ani zmiany diety.

przez brzuszek?to chyba raczej nic nie pokaze az do ok 10 tyg ciazy,z tego co sie orientuje do 12 tyg lekarze zwykle wykonuja dopochwowe bo zdecydoawnie lepiej widac to co jeszce takie malusie:-)))) ja jak skonczyłam brac tabsy to miałam tylko jeden@potem ciaza,potem juz nie i cykle przez 5miechow po 32-34 dni takze dłuższe niz przed braniem(hehe ale to ujuz tak dawno ze prawie nie pamietam)a co do luteiny to jak jestes w ciązy to jest jeden z popularnych lekow na podtrzymanie(skład to progesteron),ale wtedy bierze sie luteine dopochwowo,sama wciągam duphaston(skład podobny do luteiny) od dnia pozytywnego testu

dzien cyklu Twoj to 59ty ,liczy sie od pierwszego dnia miesiaczki a tą miałas 11.01 czyli dzis jest 59dc,jesli robiłas tescik i nie wyszedl to moze dla pewnosci badanie krwi na beta hcg?

właśnie Vikki-zrób to badanie-będziesz wiedziała na 100% u mnie nadal @ brak-brzuch boli jakby miała nadejść,dziwne to,ale może spowodowane przeziębieniem..czekam (powiedzmy) cierpliwie;)

małymiś - dziękuję za zainteresowanie i info, nie jestem jeszcze bardzo zorientowana w tematach okołociążowych. 🌼 dla Was kochane. Luteinę dostałam doustną, 3x po 2 tabletki. Czy powinnam ją zażywać? A cykle mam bardzo długie, 38-40 dniowe. Czyli jak rozumiem mogę jednak być w ciąży? Zwariować można. Chyba zmienię lekarza. Reniolku, może jednak jest szansa :)

Test nie wyszedł być może dlatego że z niecierpliwości zrobiłam go wieczorem, w dodatku przez cały dzień żłopałam wodę mineralną ;) Teraz wiem że postąpiłam dokładnie tak, jak nie należało :)

Vikki,ja bym poleciala to takiego gina ktory ma usg dopochwowe,a poza tym w tych sprawach dobrze jest miec zaufanego lekarza,ale opinia innego(jesli wiemy ze jest roznież ok)nie zaszkodzi,ja tak mialam,latałam to takiego co to niby ach i och,potem sie zbiesilam bo całe ciało mi sie buntowało i zmusiłam meza zeby mnie zabrał do Białegostoku to takiego jednego gina z Bociana(no ale mialam prosciej bo to znajomy mojego kochanego jescze ze studiow)no i potwierdzil moje przeczucia zeby zrezygnowac z diagnoz poprzedniego gina bo sie wpedze w chorobe,uff ale sie napisałam,no etraz mam na miejscu rewelacujna ginke z super podejsciem i usg dowcipnym i ide next week:-))))

Vikki-na prawdę bardzo bym chciała,żeby jednak nie wszystko było stracone:)I tobie też tego życzę-mówię Ci-zrób beta hcg-podobno to nie jest drogie-i będziesz spokojniejsza:)Ja jak do pon nie dostanę@ to idę zrobić/ewentualnie w czwartek-bo moja gina wtedy przyjmuje:) choć myślę,że raczej przyjdzie....)jasne....wcale tak nie myślę,mam cholerną nadzieję,że jednak się udało:) ) pozdrawiam....ale ja zazdroszę tym na listopadowym topiku ;)

Gość upik
upik

niestety-@ przyszła,więc już do was nie dołączę w marcowym testowaniu,ale życzę powodzenia:)

Reniolku, ja też nie jestem w ciąży. Pomyśl o tym inaczej - uroki wiosenno - letnie przed nami ! Opalanie, wycieczki, bez żadnych ograniczeń. I może ciepłe wieczory i relaks spowodują, że jesień przywitamy z pokaźnym brzusiem ;) Nie opuszczajcie topiku, bo w końcu fajna z nas gromadka (chociaż mała) :)

cześć dziewczyny! A ja testu jeszcze nie zrobiłam, jakoś się boję. @ niet, cycuszki bolą, brzucha juz nie czuje, jakis wklęsły poza tym. Dzisiaj 29 dzień cyklu, temp. 37 stopni. Piszcie kobietki, niech ten topik nie upadnie!!! Pozdrówka cieplutkie i słoneczne bardzo :-)