Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siemie lniane

Siemie lniane na problemy jelitowe?

Polecane posty

Gość Siemie lniane

Słyszałam, ze jest bardzo dobre dla osób z problememi jelitowymi, czy ktos moze napisac cos więcej? Jak i przez ile stosował, jakie były efekty?

Gość laura18
moja mama stosowala i jest zadowolona ale ja radzilabym ci kupic COLOM C to naprawde dobre po czerwonych herbatkach mialam tak rozlegurowana prace jelit ze tragedia a mam 18 lat a to mi pomoglo

pomaga na żołądek i cały układ trawienny, gotuje się łyżkę siemienia lnianego przez 15 min. - trzeba cały czas pilnować, bo kipi - i pije.

Gość lek med
dziewczyny -NIEGOTUJCIE!zalejcie wrzątkiem pijcie jak wystygnie nie trzeba otoać powiem wiecejzalać mozena nawet wodą o tem pokojowej ale wtedy poczekac całą noc az się "zmaceruje"

Gość do góry...

Gość Tubic
ciekawe kto pil siemie lniane ? podobno smak nie jest rewelacyjny kto nie jest w stanie wypic moze zrobic sobie lewatywe z siemienia lnianego, efekt gwarantowany

Gość Pałolka
Czesc Ja mam okropne problemy z jelitami.Chcialabym sie zapytac w jakiej postacio jest siemie lniane i gdzie sie to kupuje,No i czy jest drogie? pozdrawiam:)

kupuję siemię lniane mielone i zalewa się go tylko wrzątkiem:) Kupuje się go w sklepie zielarskim , aptece itp Kosztuje ok 7-8zł Pozdrawiam

Gość problemy jelitowe
ja od urodzenia mam problemu z jeltami-mam takie schorzenia, ktore nazywa sie wydluzona esiaca-nikomo tego nie zycze! Co pomaga na jelita? jest wiele rzeczy-ja chyba przerabialam juz wszystko. Siemie lniane- jak juz ktos wczesniej napisal, wystarczy zalac dzien wczesniej wrzatkiem i poczekac do rana,potem wypic naczczo-mozesz to zalac woda z miodem(taki sam efekt, ale smaczniejsze) Ciekla parafina- chyba najskuteczniejsza, ale trzba uwazac,bo moze skonczyc sie rozwolnieniem- lyzka stolowa naczczo przez kilka dni, potem odstawic i najskuteczniejsza forma,niestety u nas stosowana w szipitalach tylko (w stanach sa kliniki,ktore sie tym zajmuja)-oczyszczanie jelit, czyli lewatywa-samemu mozna zrobic; wystrczy zagotowac wode (od 0,5-1l)z 3 lyzkami stolowymi soli i 5 lyzkami oliwy, w aptece nabedziesz zestaw do lewatywy mankament tych sredkow poleda na tym,ze jak sie czesto to stosuje to sie organizm przyzwyczaja,ale przypuszczam,ze na ludziach bez takiego schorzenia jak ja mam bedzie dlugo dzialac-jedyne na co musicei uwazac,to zeby jelita sie nie rozleniwily i zeby ich nie przyzwyczaic to sztucznie wywolywanej perystaltyki, od czasu do czasu warto oczyscic organizm,bo nie wydalamy wszystkich swinst,tak wiec polecam lewatywe,po niej wszystko wraca do normy

Gość problemy jelitowe
aha- a prafine ciekla w buteleczce mozna nabyc w aptece cena okolo 2pln

Gość hmmmmmmmmm
a wiecie jak moja mam leczyla mnie z przeziebien kiedy bylam dzieckiem???? gotowala łyzke siemienia lnianego na bardzo wolnym ogniu (w metalowym srednim kubku) przez ten czas ucierała kogiel mogiel z zołtka i łyzki cukru lub miodu,pozniej zalewala siemieniem ten kogiel mogiel energicznie mieszajac :-) to bylo pyyyyyyyszne ,dzis ja tak robie mojemu dziecku a sobie czasami wypijam profilaktycznie oczywiscie to ,ze pomaga na zoładek i jelita to prawda i najlepiej taki soute bez kogla mogla:-) robie sobie tez oklady na buzie i dekold z siemienia .moja babcia smarowala sobie rece przegotowanym siemieniem i do 78 lat miala dłonie jak 20 latka :-) polecam wszystkim te metody