Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alllicja

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

witam wszystkich jak wiadomo marek i rodzajów na rynku jest mnóstwo, dlatego prosiłabym o wypowiedzi jakich Wy używacie, jakie są spostrzeżenia Wasze i jaka cena danej marki, ponieważ chciałam po dłuższej przerwie zmienić dotychczasowe.

ja biore MICROGYNON21 od ponad roku, jestem zadowolona z nich, nie mam skutków ubocznych, cena jest jeszcze lepsza bo około 9 zł ale ostatnio wyczytałam o tym że nie są przeznaczone dla młodych kobiet, no ale nie wiem, muszę pomyśleć czy nie zmienić

Gość midka
Microgynon sa tabletkami z wieksza zawartoscia hormonu i z II generacji, proponuje ci te z III lub IV generacji, z mniejsza dawka hormonow. np ...Cilest, Novynette, harmonet

Gość rybcia24
ja biore yasmin:)cena 42 zeta;/ale po za tym dobra tolerancja poa kilkoma skutkami ubcznymi na poczatku:)

ale jeśli mi nic nie jest po MICRO, czuję się świetnie, a pozatym: Cilest 0,035 norgestimat 0,25 --29,00 Microgynon 21 0,03 lewonorgestrel 0,15--- 9.00 dawki są tak samo małe ale co to za hormony w obydwoch? przecież oba są podobne to dlaczego Cilest ma być lepszy? nie kumam

Gość ciekawostka25
JA BRAłAM LOGEST(CENA OK.35Zł)ALE TO BYLO JAKIS CZAS TEMU, OD Pół ROKU ZAżYWAM REGULON I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA(I PORTFELIK SIE CIESZY BO PELNIEJSZY...REGULON KUPUJE ZA MAX.25 ZL)ANI PO JEDNYCH ANI PO DRUGICH PIGUłKACH NIE MIAłAM żADNYCH SKUTKóW UBOCZNYCH (NADWAGA,BOLąCE PIERSI,MDłOśCI ITP)..PO PROSTU NIC.WYSTARCZY BRAC REGULARNIE I GOTOWE.

ja słyszałam opinię że cilest jest bardzo silnie działający na organizm, moja koleżanka która go brała od roku usiłuje zajść w ciążę, ja wcześniej brałam mercilon ale chcę zmienić ze wzgędu na cenę (30), dlatego prosiłam o opinie jeśli któraś z was ma coś dobrego

jeszcze odnośnie tych dawek nie zawsze jest ten sam hormon? koleżanka poleciła mi coś firmy Wyeth, w nazwie miał 30 zna ktoś?

Gość merilon
microgynon - w ciagu pol roku przytylam 6 kilo:( teraz od trzech lat mercilon - super, polecam - ok. 32 zl zadnych skutkow ubocznych, cena przystepna

Gość a najlepiej to sama musisz spo
robowac !!!!!! nie zgodze sie z ciekawostka 25 Jesli uwazasz ze wystarczy jak napisalas brak regularnie to sie grubo mylisz:] kazdy organizm inaczej reaguje na tabletki, niekiedy trzeba duzo wyprobowac zeby znalesc dobre dla siebie badz w miare dobre. Tyle osob chwali np harmonet, mala dawka hormonow, i w ogole moja siostra tez je kiedys brala , miala dzieki nim piekna cere, wlosy, + antykoncepcja, skuteczna w 100% a ja po harmonecie mialam ciagle bole brzucha, dostalam na twarzy i szyi, wielkich bobow, to nie byly syfy,czy pryszcze:] lecz takie tzw.\"wrzody\" zalamka, wiec musialam je odstawic a bralam regularnie co do minuty ;]]]]]]]]]]]]]] wiec mysle ze regularnosc brania ni jak ma sie do tolerancji organizmu

Gość a najlepiej to sama musisz spo
logest sa identyczne jak harmonet, roznia sie tylko firma, chociaz niektore dziewczyny zmienia z logest na harmonet i odwrotnie i sa zadowolone. Diane faktycznie mocne Jesli chodzi o micro...21 taka chyba jest nazwa, to moja sisotra je brala i nic jej nie bylo :) a kolezanka przytyla chyba z 10 kg, jak nie wiecej:( wiec coz, wszystko zalezy od organizmu:) Nawet jak jestes pod kontrola najlepszego ginekologa, to niestety nie moze on na 100% przewidziec czy przyswoisz akurat te a nie inne..:)

ja brałam harmonet, a po logeście czułam się fatalnie... harmonet ma maleńko hormonów

dzięki za Wasze opinie ja kiedyś brałam minisiston i po nim przytyłam, ostatnio Mercilon i nic mi po nim nie było, ale nigdy też nie miałam problemów z cerą czy z miesiączkami, wszystko było jak być powinno. Kleżanka poleciła mi dużo tańsze tabletki dlatego chciałam waszych opinii

Gość ala_69
Ja bralam cilest, no przyznaje nie brałam... Polecam bo jest dobry!

Gość 30-letnia
Ja wypróbowałam sporo tabletek i najlepiej, o dziwo wpływała na mój organizm Diane35, ale brałam ją na cerę i w końcu zaprzestałam stosowania. Teraz biorę Yasmin, nie mam narazie skutków ubocznych, bardzo chce mi się jeść, ale staram się nad tym panować, niestety wkurza mnie tak wysoka cena:(

Gość Taaaaaaaa....
giulletta ja brałam harmonet, a po logeście czułam się fatalnie... harmonet ma maleńko hormonów Logest ma tyle samo co harmonet.......Roznia sie tylko substancjami pomocniczymi...

Gość kinga2
hej ja zazywałam diane 35 ok10zł potem zmieniłam na micro i to była porażka ok 9 zł jeaniene 40 yasmin najlepszy polecam 40

Gość kl
ja biore novynette place 25 zl z groszami i swietnie sie czuje zadnych ubocznych skutkow nie liczac plamienia przy 1 opakowaniu

diana - ok 10zł jeanina - 26zł yasmin - obecnie - 32zł ( tak tak mam dość tanio ;) a działanie hm w sumie to chyba najlepiej to diana ... jeanina oj po 7 opakowaniach czułąm sie bardzo zmęczona plus waga w gore - i to co najbardziej pamietam ze w czasie przerwy czułąm sie fatalnie - obecnie yasimin - pierwsza reakcja schudlam - ale wrocilo bo chce mi sie jesc ;) wiec arobik i rezygnacja z pizzy ;)a samopoczucie bardzo miło - hm na poczatku bardzo mnie mdlilo

cześć dziewczyny , u nas w aptekach nie mają już stedril30, powiedziano mi, że wycofano jego produkcję, czy coś wiecie? brałyście to i co?

Gość lilien
Witam! Ja też dowiedziałam się że jest wycofany, ciekawe dlaczego? Teraz ginekolog przepisał mi microgynon. Jakie maciezdanie o tych pigułkach?

Gość Apetita
Ja brałam Microgynon 21, może i jest tani, ale za to przytyłam po nim 2 kg i wszystko poszło mi w brzuch!! :( Teraz biore Cilest. Jutro mam iść do ginekologa po receptę. Ale nie wiem czy zostać przy Cileście (ok.16zł) bo chyba po nim nie tyje, ale trudno mi stwierdzić. Zastanawiam się dlatego bo moja lekarka powiedziała mi, że są tylko jedne tabletki, które potwierdzono badaniami, że napewno sie po nich nie tyje, a wręcz trochę chudnie. Ale są drogie... I nie wiem co mam teraz zrobić. Chce się spytać o nazwę tych tabletek i ile one kosztują... Najgorsze jest to, że ja sobie nie mogę pozwolić na ciągłe zmienianie tabletek bo za każdą wizytę u ginekologa płace ok. 50 zł. Bo chodze prywatnie (matka się sra) :( Dziewczyny doradźcie mi coś.... Jaki lek mam brac żeby nie tyć a nawet troche schudnąć?! Żeby wrócić do starej wagi! Wiem że to zależy od organizmu... No, ale może jednak poradzicie coś konkretnego!!!?

Gość Apetita
A ile kosztuje ten harmonet?? Widze że macie różne ceny.... Co z tym yasmin i jeaniene?? Jakie są w końcu ich ceny?? Bo są tu duże różnice w tym co piszecie?! Prosze o odp.