Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siema siema

Jak naturalnie rozjasnic wlosy?? Prosze PISZCIE!!!

Polecane posty

Siema siema kobitki jeslij macie jakies domowe (i nie tylko) sposobiki zeby sobie wloski rozjasnic to bardzo prosze piszcie !:) interesuja mnie jakies naturalne sposoby bo po moich przejsciach z rozjasniaczami i farbami juz wole nie ryzykowac :/ (nikomu nie zycze chodzienia 3 dni z czupryna zolta jak kurczak wielkanocny :/ ) proszec Was wpisujcie sie! :*:):):) buzka :*

Gość ja czytalam ze mozna

Gość qqqqw
Podobno pomagaja plukanki w rumianku.

Gość ja czytalam ze mozna
latem sobie na wlosy wylac sok z cytryny i wysuszyc na sloncu i splukac. Nie probowalam takze nie moge potwierdzic. Albo kup sobie szmpon rumiankowy on delikatnie wyjasnia wlosy

po umyciu plukac herbatka rumiankowa - kiedys to stosowalam, naprawde dziala. Dobry jest tez szampon rumiankowy do blond wlosow Yves Rocher.

Tylko nie probuj z cytryna bo sobie wlosy zniszczysz gorzej niz po chemicznym rozjasnianiu! W ogole mokre wlosy na sloncu to kiepski pomysl, a juz z cytryna to porazka. :/ Pod wplywem slonca i wody zachodza takie reakcje, jak przy utlenianiu, faktycznie zjasnieja, ale nie beda dobrze wygladac.

Hmmm myslalam ze ta cytryna to raczej nieszkodliwa jest :/ ale juz jej nie bede uzywac chyba najlepeij kupic szampon do wlosów blond jak myslicie?? zadziala?? probowalyscie?? a tak wogole to baaaaaardzo dziekuje za odpowiedzi! :*:*:* :):) jestescie kochane :D:D:D pozdrawiamwszystkich!! :):):D::D:D

ja uzywalam roznych szamponow rozjasniajacych, ale ten Yves Rocher jest najlepszy - efekty jak po plukankach rumiankowych, ale wiadomo, ze wygodniejsze w uzyciu. Timotei tez ma jakies takie rozjasniajace ale jakos nie widzialam efektow. jesli nie ma w twoim miescie sklepu tej firmy, to mozesz sobie zamowic wysylkowo ze strony. http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=219

a co do cytryny to jest nieszkodliwa w niewielkich ilosciach jako skladnik np. domowych odzywek, ale wlosow sobie nia nie polewaj ;)

No ja kiedyś całe włosy zamoczyłam sobie cytryną, potem po wysuszeniu miałam tłuste na górze i suche porozstrzępiane siano na dole, 3 razy myłam i nie chciało zejść :O Woda utleniona rozjaśnia, ale baaardzo osłabia włosy... Timotei mi leciutko pomógł, ale najbardziej to chyba Odżywka Do Włosów firmy WAX :) zapytaj panią w aptece, to będzie wiedziała... no i jeśli nie spyta sama, to uprzedź ją, że do jasnych włosów :) radze też poeksperymentować z różnymi szamponami do włosów blond... jedno zadziała, drugie nie :)

słszałam jeszcze o płukance z rabarbaru. Kroi sie łodygi i gotuje. Nie próbowałam więc nie wiem, czekam do lata jak urosną na działeczce. A tak poza tym to też się interesuje tą kwestią.Buziaki.

Oj mi rozjaśniła i to bardzo widocznie :):):) przecież bym nie pisała, gdyby to nie była prawda :P może niektórym nie rozjaśni... ale trzeba poeksperymentować ;)