Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Kajoinkaaaaa po pierwsze kosmetyczki często robią wszystko źle. Przebijajcie sobie dalej z niedoświadczonymi koleżankami a jak wam się pępki będą babrać to będziecie płakać :O czeresnia_xD przede wszystkim jak będzie Ci ktoś przebijał pępek w domowych warunkach niech odkazi miejsce spirytusem, ubierze rękawiczki jednorazowe. Potrzebny będzie wenflon musi mieć conajmniej taką średnicę jak kolczyk, kolczyki mają zazwyczaj 1,6 czyli wenflon szary (1,6-1,7) albo pomarańczowy. Musi przebić, odkręcić plastikową część wenflonu i włożyć już do samej kaniuli (czyli tej "igły") i wyciągnąć kaniule i po robocie.

Gość QoQniunkaQoQ
Ja się właśnie zastanawiam czy przekłuć sobie pępęk ... Moja kumpela sobie robiła i kilku znajomym i jest ok

Gość Netri
Przekłuwałam sobie sama pępek oraz inne cześci ciała.Zaczęłam od uszu i tak zrobiłam sobie kilka dziurek, póżniej przyszedł czas na pępek i nos. Do wykonania "zabiegu" użyłam wenflonu szpitalnego najwiekszego, znieczuliłam miejsce maścia o wdzięcznej nazwie EMLA 5% (używa się gownie u dzieci przed szczepieniem) i przystapiłam do dzieła, samo przekłucie nie bolało ale sztuka okazało sie przełożenie przez pępek kolczyka.Wenflon jest to długa igła z dość gruba "żyłka" igłe sie wyciąga i pozostaje tylko "żyłka" na która zakładamy kolczyk i wyciągamy "żyłke" razem z kolczykiem przez dziurkę.Po zabiegu bardzo boli podbrzusze jak po serii wykonania brzuszków, ale jest to do wytrzymania , natomiast żeby rana szybko sie goiła należy użyc gencjany(najlepiej zamoczyć nózke kolczyka i włożyc w miejsce przebite).

ja sobie kiedys przebilam kolczyka w pepku u kosmetyczki ale za wczesnie zmienilam na wiszacy i mi sie niestety wyrwal:-(((teraz chce sobie jeszcze raz przebic i nie wiedzialam jaka bedzie dobra igla kupilam najgrubsza ale byla za cienka a innej nie moglam nigdzie dostac teraz jestem w zabrzu i tu kupilam igle z wenflonem ale jak przymierzalam do niej kolczyka wiszacego to nie pasowala igla do niego chyba jest za gruby mam nadzieje ze jak kupie na poczatek krotki to gbedzie pasowala i igla zeby moc przeciagnac kolczyka i i kolczyk zeby znowu sie nie wyrwal ale krotki nie powinien:-)))nos sobie sama przebijalam brew kumpela a pepek moze tez sama a jak nie to u kumpeli :-)))pozdro dla odwaznych:-))):pp

Gość madziktg65
hejka wszystkim dawno nie pisałam :) mój kolczyk super!!! nie żałuje że sama przebiłam teraz dziewczynom przebijam i są zadowolone...Kupiłam nawet zapas wenflonów z netu bo u nas nie idzie go dostać :/ ogólnie super dziewczyny nie bać się wystarczy silna wola i chęć. :) pozdrawiam wszystkichhh :*:*

Gość slonko18
Hej:-)probowalam wczoraj przebic jezyk igla z wenflonem przebic jezyk ale mi nie pyklo bo jezyk jest bardzo umiesniony i nie dam rady sama:-(((chorobcia no:-(a np tu gdzie teraz jestem na wakacjach czyli w Zabrzu nie znam zadnej kumpeli , ktora mialaby odwage to zrobic :-(eh:-(

Gość pan doktor
jesli któras z dziewczyn ma do mnie pytania prosze podawac swoje e-maile zebym mogł na nie odpowiedziec.

Gość pan doktor
odpowiem na Twoje pytanie ''SŁONKO'' Język radze przebijać w profesjonalnych studiach przystosowanych do przekłówania ciała ze wzgledu ze jezyk jest bardzo unerwiioną i unaczyczyniowa czescia ciała jest w nim wiele tetnic które nie wykrztałcona w tym temacie osoba moze uszkodzic co doprowadzi np do utraty smaku.

Gość slonko18
i wogole jest bardzo umiesniony i jest ciezko go przebic niestety:-)

Gość wlasnie
ejjjj jak ja waze 55 kilo i mam 162 to brzydko bedze wyglondac czy nie to jest wlasnie problem zrobie sobie i mi sie nie bedze podobac;)

Gość wlasnie
mam pytanko ?? czy boli mocno przebic sobie pepek??mam 14 lat i sie bardzo boje :(:(:(:( nie wiem czy mam to zrobic

Gość madziktg65
Dziewczyny spokojnie...wystarczy igła z wenflonem i kolczyk :) ja się też bałam więc rozumiem to uczucie ale gdy przebijałam myślałam cały czas o wiszącym wisioreczku z pępka :) hehe i teraz mam sobie :) a czy boli hmmm nie mnie nie bolało :) 2 dzień był gorszy ale to jest do wytrzymania....A co do to nie masz problemu bo grubsze dziewczyny mają lepiej bo nie przebija tam jakiegoś narządu...ja mam oponke ale nie dużą oczywiście!! i wszyscy mówią że ślicznie to wygląda.. :) pozdrawiam i trzymie kciuki :)

Gość KamĆ
Siemka :** No tak ja miałam u kosmetyczki robione i wszystko okey i nawet z znieczuleniem!.

Gość jghjfgjg
ja mialam znajomą w podstawówce która sama przebiła sobie pępek igłą i potem z tą igłą chodziła do szkoły jak ona kurwa nie balą sie ze wbije jej sie to w brzuch widzialam na wlasne oczy ta igla byla goła szpikulcem nastawione ku górze łłłeee

Gość madziktg65
o Jezu nie normalna czy co? (nie obrazając jej) ale z igłą? ja rozumiem że igłą ale potem w to kolczyka a nie....

Gość lili778
ja też wlasnie chce sobie przekłuc sama ale sie boję że później będą jakieś powikłania:/ znaczy bedzie ropialo albo coś...:/

Gość Aśka =D
Ej a ja chce sobie pepek przebić niech mi ktoś krok po kroku wyjaśni jak mam to zrobić .

Gość MALInka**
HEJO... SŁUCHAJCIE NIE PRZEBIJAJCIE SOBIE SAMEMU PĘPKA TO GŁUPOTA,POZATYM MOGA WYSTAPIĆ KOMPLIKACJE,LEPIEJ IŚĆ DO SPECJALISTY NAPRAWDE JA ROZUMIEM PRZEBIĆ SOBIE SAMEMY USZY,NOS ALE NIE JEZYK,PĘPEK,ŁUK BRWIOWY ITP WYŻADZICIE SOBIE TYLKO KRZYWDE!!!!!!

Gość madziktg65
Gówno prawda ja sama przebiłam i jest super!!! Jeśli tylko macie silną wolę i chcecie mieć kolczyka wystarczy igła z wenflonem pomarańczowa (2.0) i kolczyk stal chirurgiczna :) spoko mam teraz i prawie mam zagojone smarowałam trybiotykiem i spyrytusem salicylowym :) pozdrowionka :*

Gość Karolinka DP
mam 14 lat i chciała bym mieć kolczyk w pepku.. Bardzo sie boje, że bedzie bolało... Mówicie ze bez kolczyka 50 zl kosztuje??;> tyle sie nasluchalam o tym peknieciu skory i bardzo sie boje nie przeklucia ale tego co bedzie potem.. a poza tym moi rodzice sie nie zgadzaja ;/ i dlatego niewiem co robic..

Gość Aśka =D
Mam już kolczyka ! Jest super. Sma przebiłam. Lód dużo lodu i trzymałam przy pępku ,później jeszcze popsikałam takim lekiem zamrażającym. Potem przytrzymałam sobie jedną ręką skórę i od spodu szybko wbiłam igłę. Zatrzymała się na środku ! Masakra. Ale pomyślałam ,że jak do połowy weszła to szkoda zostawiać. I z całej siły pchnęłam i weszło. Wyjęłam igłę i zostawiłam rurkę. Obcięłam i wsadziłam kolczyka. Trochę poruszałam i gotowe. Smaruję maściami itp. Pokazałam mamie i się jej spodobał .

Gość Oluśś
niema problemu samemu najlepiej !.!. Ja sama warge porzbiłam i jakoś żyje nic mi niebyło i niejest!.!.! :-D musisz kupić wenflon trylkotaki spory żeby kolczy się w nim zmieścił ...a reszte to wiadomo co ztym zrobić!.!.!. niema strachu jak się o to dba i przemywa to efekty są extra :-D podro :* i powodzenia

Gość karcia12
jak mam przekuc pepek przez kolezanke czy u kosmetyczki

Gość daria14
mam 14 moja kolezanka przebija innym pepek z jej kumpela ale ja troche z jej znajoma mam na pienki i oje sie ze specjalnie zrobia mi krzywo :(:(:(mama sie nie zgadza ale bede starala sie to ukryc przy niej tylko potrzebuje rady czy samej to z robic czy u kolezanki a moze u kosmetyczki??kosmetyczka pewnie bedzie chciala dowod osoby po 18 a ja nie chcem o tym mowic mamie bo wiem ze sie nie zgodzi pomozcie wytlumaczcie dokladnie jak to zrobic?jak wsadzic kolczyk w ta rurke prosze zalezy mi na tym

Gość Ysuniaa
Hm... ale za bardzo przeżywacie ja sobie przebiłam sama wargę, nos i pępek oraz uszy i nic mi nie było xD tylko pępek troszku ropiał ale malutko xD więc się tak tym nie przejmujcie he he bądzcie pozytywnie nastawione tak jak ja a będzie dobrze he he pozdro i mi się to podoba i nie żałuje że przebiłam ;D

Gość Ysuniaa
Ej Daria a nie masz innej kolezanki która by mogła ci przebic pępek ??? Dużo dziewczyn przebija pępek to jest proste xD musisz troszke o tym poczytać xD tak jak ja to zrobiłam ale wiesz co moze kolezanka nie bedzie na tyle msciwa ze ci przebije krzywoo albo po prostu sama w lustrze zaznaczysz sobie tak żeby było prosto i powiesz koleznace zeby w to miejsce zaznaczone przebiła i po sprawie hehe wiesz to nic nie boli xD