Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość Klaudia*xD
Przebija sie od dolu:) a tak wogole to niektorzy tu pisza straszne glupoty nie chce sie wymądrzac ale zaraz po przebiciu kolczyk ze stali chirurgicznej? Jak ktos nie ma alergi na nikiel to prosze bardzo ale nie mozna pisac ze to jest dla kazdego(poniewaz stal chirurgiczna zawiera sladowe ilosci niklu) ... Ja np mam alergie na nikiel i moge miec kolczyk tylko z tytanu czy bioplastu i wszystkim dziewczyną polecam bo daje 100pewnosci (oczywiscie jesli dbacie tez o higiene miejsca przebicia) ze wszystko bedzie ok:) Alergicy niestety nawet po wygojeniu nie moga miec innych:( Bo cialo poprostu wypchnie kolczyk (skorka bedzie ciensza ciensza az sie urwie i po kolczyku)

Gość Klaudia*xD
Przebija sie od dolu:) a tak wogole to niektorzy tu pisza straszne glupoty nie chce sie wymądrzac ale zaraz po przebiciu kolczyk ze stali chirurgicznej? Jak ktos nie ma alergi na nikiel to prosze bardzo ale nie mozna pisac ze to jest dla kazdego(poniewaz stal chirurgiczna zawiera sladowe ilosci niklu) ... Ja np mam alergie na nikiel i moge miec kolczyk tylko z tytanu czy bioplastu i wszystkim dziewczyną polecam bo daje 100pewnosci (oczywiscie jesli dbacie tez o higiene miejsca przebicia) ze wszystko bedzie ok:) Alergicy niestety nawet po wygojeniu nie moga miec innych:( Bo cialo poprostu wypchnie kolczyk (skorka bedzie ciensza ciensza az sie urwie i po kolczyku)

Gość Klaudia*xD

Gość Blondyyna
Hej laski Ja tydzien temu pzekulam sobie sama wiecej strach niz tego bolu wszyscy mi odradzali ale mi sie podoba przekulam troche krzywo ale nie widac tylko jak sie przyjzysz ale tak to ładnie to wyglada po 4 dniach juz zmienilam kolczyka nie bolalo.Przemywalam tylko woda utleniona i teraz juz mam tydzien i nie boli ani nic ładnie wyglada :)

Gość Wykolczykowana
oki ludziska po pirwsze piszecie glupoty ja sobie same przebilam pepek wystarczy gruba igla troche wiery wsiebie i oczywiscie kolczyk xD jak dla mnie lepiej sobie zrobic samemu bo masz kontrole nad bolem jak cie boli to przestajesz na chwile :D ja sobie same zrobilam w uchu w uszach mam chyba z 8 nawet nie wiem bo nie licze a co jakies czas sobie robeie no i co najfajniejsze sama sobie zrobilam niedawno kolczyka w jezyku nic nie bolalo minutka i po sprawie i nawet mi bardzo jezyk nie spuchl mowi zsie ze potem nie wolno jesc przez tydzien ja wcinalam wszystko i nic mi nie bylo teraz mamzamiar zrobic sobie nad ustami i nei bolje sie bo mam nad tym kontrole ;P pozdrawiam tych co sa mna tyle odwazni zeby sobie przebijac cokolwiek samemu :d a tych co odradzaja kopie w pupke ;D hehe

Gość Wykolczykowana
oki ludziska po pirwsze piszecie glupoty ja sobie same przebilam pepek wystarczy gruba igla troche wiery wsiebie i oczywiscie kolczyk xD jak dla mnie lepiej sobie zrobic samemu bo masz kontrole nad bolem jak cie boli to przestajesz na chwile :D ja sobie same zrobilam w uchu w uszach mam chyba z 8 nawet nie wiem bo nie licze a co jakies czas sobie robeie no i co najfajniejsze sama sobie zrobilam niedawno kolczyka w jezyku nic nie bolalo minutka i po sprawie i nawet mi bardzo jezyk nie spuchl mowi zsie ze potem nie wolno jesc przez tydzien ja wcinalam wszystko i nic mi nie bylo teraz mamzamiar zrobic sobie nad ustami i nei bolje sie bo mam nad tym kontrole ;P pozdrawiam tych co sa mna tyle odwazni zeby sobie przebijac cokolwiek samemu :d a tych co odradzaja kopie w pupke ;D hehe

Gdzie moge kupic taka igłe ?? Bo obeszłam wszystko aptetki i najwieksza jaka była to 1,3

Gdzie moge kupic taka igłe ?? Bo obeszłam wszystko aptetki i najwieksza jaka była to 1,3

Gość Lothlorien
Osobiście odradzam samodzielne przekłuwanie pępka. Ja robiłam to u profesjonalisty w studiu i bardzo się z tego powodu cieszę. Dlaczego? Otoż w dziedzinie piercingu zawsze byłam dość samodzielna- nos, uszy (płatki i chrząstka) przekłułam sobie sama, ale własnoręczne przebicie pępka budziło we mnie obawę. I słusznie- fałd skóry okazał się twardy i trudny do przebicia (dobrze że to robił mężczyzna- miał więcej siły, więc proces przebiegł szybko i sprawnie!:), zabieg okropnie bolał a ranka bardzo, bardzo krwawiła (mam problemy z krzepliwością krwi:P). Gdybym miała to zrobić sama, to pewnie w połowie zabiegu bym się wycofała. Pan piercer fachowo opatrzył zakolczykowany pępek, podał mi szczególową instrukcję pielęgnacji i wypisał na karteczce specyfiki do odkażania skóry:D Ogólnie, dochodzę do wniosku że sama bym sobie jednak nie poradziła.

Gość metalowa księżniczka
Według mnie nie powinno sie przekuwać samemu pępka ponieważ można sie zarazic chorobami, lub przekłuć w złym miejscu. Polecam przekłucie w salonie. Ja miałam przekłuwany pępek w saloniew i po miesiacu było spoko. Przekuwanie samemu bardziej boli bo ty sie boisz a specjalista ma doświadczenie i napewno zrobi to dobrze. Jak przekujecie używajcie soli fiziologicznej i tribioticu Ps: nie przekuwajcie samemu !!!!!!!!!!!

Gość Sarcia
Nie no ja bym to zrobiła w salonie gdzie są ludzie doswadczeni.... pare moich kolezanek tam przebijało wiec ja tez tam sobie robie ale przed swietami:)

Gość Ple Ple Ple
Więc.. mi przebijała pępek koleżanka. Igłe kupiłyśmy w aptece z weflonem. Kupiłyśmy kolczyka. Następnie zamroziłyśmy pępek zimnym mięsem z zamrażalki (zamrażałyśmy ok. 15min). Wygotowałyśmy kolczyk tak aby nie było zarazków i obmyłyśmy pępek specjalnym spirytusem (kolczyk też). Gdy byłam juz gotowa położyłam się na łóżku a ona zaczeła przebijać. Przebijało się trudno ponieważ skóra sie naciągała, ale po mocniejszym przyciśnieńciu w końcu widać było igłe :). Potrzymałysmy ja w pępku kilka minut a potem ja wyciągnełyśmy i wsadziłyśmy kolczyka. Pępek posmrowałam tribiotykiem. Przekłuwanie nie za bardzo bolało a na drugi dzień nic zupełnie mnie nie bolał. Jak skakałam (na w-f) i biegałam to troszke ciągneło (dziwne żeby nie) i jak nim ruszałam to minimalnie szczypało. Po przeczytaniu tylu negatywnych zabiegach przebijania pępka u kosmetyczki ciesze się z tego że u niej go nie przebijałam :) POZDRAWIAM

Gość flinta
ja sądzę że samemu też można sobie samemu przebijać pępek bo niedługo sobie przebijam ale się boje;(

Gość Pepus
ja mam juz 2 tygodnie kolczyk w pepku i jestem z niego zadowolona pryekowala mi go kolerzanka i jest super polecam :)

Gość AgatkaD
Najlepiej lekko schłodzić pępek np. kostkami lodu lub zamrożonym ziemniakiem, musisz mieć igłę 2.8 lub 2,5 chwycić nie dużo skóry i od góry przekłuć pamiętaj o tym zeby dokładnie przeczyścić pępek przed zabiegiem i po zabiegu (najlepiej gdybyś kupiła sobie igłe z wenflonikiem)

Gość GiRl xD
ehh jaka grubą głę no chya skecz ja mialam igła 1.8 przebijalam u kolezanki trykalam sie jak nie wiem co i jednak nie bolalo schladzalam zimnym miechem ale nie 15 min. tylko krocej ... Niestety byl prolem bo mam za gruba czy twarda skore nie pamietam xD i nie radze przebbijac samemu mozecie se lrzywde zrobic a jak u kolezanki tio takiej ktora jest doswiadczona a nie przebija ci pierwszy raz bo moze sie to zle dla was skonczyc ;/. A co do tego czy od góry czy od dolu przebijac to zalezy czy kolczyk zakreca sie u gory czy na dole

Gość GiRl xD
ehh jaka grubą głę no chya skecz ja mialam igła 1.8 przebijalam u kolezanki trykalam sie jak nie wiem co i jednak nie bolalo schladzalam zimnym miechem ale nie 15 min. tylko krocej ... Niestety byl prolem bo mam za gruba czy twarda skore nie pamietam xD i nie radze przebbijac samemu mozecie se lrzywde zrobic a jak u kolezanki tio takiej ktora jest doswiadczona a nie przebija ci pierwszy raz bo moze sie to zle dla was skonczyc ;/. A co do tego czy od góry czy od dolu przebijac to zalezy czy kolczyk zakreca sie u gory czy na dole NIE PRZEIJAC SAMEMU!!!!!!!!!!!!!

Gość Ewcia....
kup sobie taka igłe w patece nazywa sie veflon i kosztuje około 2-3zł umyj dokładnie pepek i przebij ....

Gość Aśśśula
SAma sobie przkłuwałm pepek i najlepiej jest samemu . najlepiej jest przemyc sobie jakaś woda utlenioną pępek igła najlepiej takiej zeby zmieścił sie sie kolczyk do dziury po igle takze tak mniej wiecej 1,8mm ja przebijalam taką ale możesz nawe troszczeczke mniejsza poniewaz dziurka gdy bedziesz miec juz kolczyka rozciągnie ci sie ale nie wiele. przemywaj sobie najlepiej 2 razy dziennie zeby ci sie nie wdało zakazenie... przekłuwając pepek jest najłatwiej w pozycji stojacej:( powodzenia:)

Gość Mrowka000
Witam! Przede wszystkim: kolczyk, jak i igła muszą być sterylne. Co z tego, że w sklepie poprosicie o kolczyk "do przekłuwania"? Taki kolczyk wymaga najpierw użycia autoklawy, czyli maszyny sterylizującej (takie maszyny używane były do niedawna w celu sterylizacji narzędzi chirurgicznych w szpitalach). W niektórych salonach piercingu można kupić już sterylne kolczyki. Nie są one może tak atrakcyjne, jak te z wystawy, ale bezpieczeństwo przede wszystkim. Igła musi mieć nieco większą średnicę, niż kolczyk, aby mógł w nią swobodnie wejść. (np. sztanga kolczyka ma śr.1,6mm, wtedy najlepiej jest użyć igły/wenflona min. śr. 1,8mm). Do znieczulenia polecam lód w sprayu (ok.20 zł w aptece). Jest uniwersalnym środkiem, nie tylko do znieczulania miejsc przeznaczonych do piercingu. Zaoparzona w odpowiednie akcesoria możesz zabrać się za przekłuwanie, choć moim zdaniem, samodzielny piercing jest trochę ryzykowny. Pozdrawiam

Gość Mrowka000
Witam! Przede wszystkim: kolczyk, jak i igła muszą być sterylne. Co z tego, że w sklepie poprosicie o kolczyk "do przekłuwania"? Taki kolczyk wymaga najpierw użycia autoklawy, czyli maszyny sterylizującej (takie maszyny używane były do niedawna w celu sterylizacji narzędzi chirurgicznych w szpitalach). W niektórych salonach piercingu można kupić już sterylne kolczyki. Nie są one może tak atrakcyjne, jak te z wystawy, ale bezpieczeństwo przede wszystkim. Igła musi mieć nieco większą średnicę, niż kolczyk, aby mógł w nią swobodnie wejść. (np. sztanga kolczyka ma śr.1,6mm, wtedy najlepiej jest użyć igły/wenflona min. śr. 1,8mm). Do znieczulenia polecam lód w sprayu (ok.20 zł w aptece). Jest uniwersalnym środkiem, nie tylko do znieczulania miejsc przeznaczonych do piercingu. Zaoparzona w odpowiednie akcesoria możesz zabrać się za przekłuwanie, choć moim zdaniem, samodzielny piercing jest trochę ryzykowny. Pozdrawiam

Gość Mrowka000

Gość annnulka1996
Heloł ja sobie sama przekłuwałam pępek oczywiscie najpierw dobrze wyparzyłam igłęna początku troche sie bałam i troche bolało ale potem jest super.. pozdrawiam;*

Gość chmm
mam problem zroniłam sobie kolczyk w pępku ale nie wiem bo zrobiłam to igłą 1.1 i włożyłam zamiast kolczyka do pępka kolczyk do ucha narazie ale sie boje że jak se kupie do pępka to sie nie zmieści w dziure

Gość Mrowka000
Bez wątpienia masz problem. Igła jest zdecydowanie za mała na kolczyk do pępka. Poza tym, zwykły kolczyk do ucha nie jest najlepszym pomysłem. Gdy miejsce przekłycia zacznie puchnąć, opuchlizna może pochłonąć kolczyk. Mogą także wystąpić odparzenia i bolesne ranki spowodowane zbyt małym i ciasnym kolczykiem. Radziłabym wyjąć ten kolczyk, poczekać, aż dziurka się zagoi, następnie w aptece zaopatrzyć się w igłę 2.0mm i spróbować ponownie, z odpowiednim kolczykiem. Pozdrawiam

Gość Mrowka000
Bez wątpienia masz problem. Igła jest zdecydowanie za mała na kolczyk do pępka. Poza tym, zwykły kolczyk do ucha nie jest najlepszym pomysłem. Gdy miejsce przekłycia zacznie puchnąć, opuchlizna może pochłonąć kolczyk. Mogą także wystąpić odparzenia i bolesne ranki spowodowane zbyt małym i ciasnym kolczykiem. Radziłabym wyjąć ten kolczyk, poczekać, aż dziurka się zagoi, następnie w aptece zaopatrzyć się w igłę 2.0mm i spróbować ponownie, z odpowiednim kolczykiem. Pozdrawiam

Gość Mrowka000

Gość Mrowka000
Z pewnością masz problem. Igła zdecydowanie była za mała dla kolczyka do pępka. Najlepiej jest użyć igły min. 1,8mm. Osobiście do piercingu używam 2,00mm. Poza tym, kolczyk do ucha w pępku to nienajlepszy pomysł. Gdy miejsce przekłucia zacznie puchnąć, opuchlizna może pochłonąć kolczyk. Mogą teraz utworzyć się bolesne ranki spowodowane za małym lub za ciasnym kolczykiem. W takiej sytuacji radziłabym Ci wyjąć kolczyk, poczekać ok. 2-3 miesięcy, aż dziurka się zagoi i spróbować ponownie z odpowiednią igłą i kolczykiem.

Gość edit11.85
mam zamiar sobie przekuc pepek ale sie boje ze to bardzo boli

Gość aaaabbbbbbbbbbbb
kup igle z pomaranczowa zatyczka od wenflonu w aptece ok. 5 zl. popros najleoiej jakas opanowana kolezanke bo samemu zrobisz to krzywo. niech nie naciaga skory tylko zrobcie to tak: ty usiadz na niewysokim stolku zeby ona mogla sie wygodnie oprzec o twoje kolana, lekko pochyl sie do tylu. niech przystawi igle na srodku pepka nie za daleko rownolegle do skory i szybko wbije. potem trzeba przez pare minut poruszac igla w gore i dol. wyjac igle wsadzic kolczyk i gotowe. nie wolno potem przemywac alkocholem najlepiej poprostu alantan plus i tyle.