Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość Olka1234
Co do tej igły (ona jest w takiej jakby rurce:) to najpierw zdejmuje się tą osłonkę na dole i przebija. a potem łapiesz ją od góry i wystarczy pociągnąć :) wyciągasz igłę górą i zostaje tylko ta rurka ;) he he a dalej wiadomo wkładasz kolczyk i jupi :) możesz spróbować jak to sie robi jeszcze przed przebiciem ;p

Gość Klaudusia1906
Pff, ile to juz pępków przbiłam xd Mogłam tyle kolezanek powybijac ze dramat. wszyscy tak si eustrzegacie a pewnie z 50% sami sobie przebijali

Gość Klaudusia1906
Jezu taka ta blizna jest wielka żerany boskie xd wstydzę sie z domu wyjsc. tak zal mi kasy :P bo sama sobie przbilam i mam pięknie xd

Gość madziktg65
eh ja to sie nie pieprze :p biore przebijam i nic mi nie ma :) pozdrawiam tych którzy maja odwage przebijac sobie pępki jak ja :p

Gość kamahaaa
hm...powiem szczerze ze ja przekluwalam sobie sama i jezyk i pepek akurat zrobilam sobie wszytko dobrze, ale ja jednak mialam jakies doswiadczenie;p jesli nigdy jeszcze tego nie robilas to po co masz soebie robic (krzywde) mowie krzywde z tego popwodu ze jak ci nie wyjdzie to masz blizne na cale zycie i to nie jest tak ze nie boli ,boli jak szystko inne;* ja radze zeby zrobila ci to osoba ktora robila kiedys takie rzeczy albo kometyczka;; pozdrawiam:P

Gość madziktg65
Ja już przebijalam 2 razy teraz będzie 3 ale juz wiem jak sobie zrobić :)a blizny mam takie malutkie za nawet ich nie widać :p pozdrawiam :)

Gość pem pu
to proste! kupuje najwieksza igłe w aptece i preparat do odkazania ran. Nastepnie zamrarzasz pare kostek lodu jak juz beda zamrorzone owijasz je w sciereczke i przykladasz do pepka. puzniej palcami rozciagasz skure nad lub pod pepkiem i wbijasz igle chodzisz z nia jakiesz 20 30 min puznie przemuwasz kolczyk w spierytusie lub vodce nastepnie przylkadasz znowu lud siedzac z nim przez jakie ok 5 min nasiepnoe wyjnujesz igle i wkladasz kolczyk i zakrecasz kulka proste

Gość pem pu
to proste! kupuje najwieksza igłe w aptece i preparat do odkazania ran. Nastepnie zamrarzasz pare kostek lodu jak juz beda zamrorzone owijasz je w sciereczke i przykladasz do pepka. puzniej palcami rozciagasz skure nad lub pod pepkiem i wbijasz igle chodzisz z nia jakiesz 20 30 min puznie przemuwasz kolczyk w spierytusie lub vodce nastepnie przylkadasz znowu lud siedzac z nim przez jakie ok 5 min nasiepnoe wyjnujesz igle i wkladasz kolczyk i zakrecasz kulka proste

Gość madziktg65
to ty mówisz ze nie musi byc wenflonu?wystarczy sama igła? schodziłam całe miasto i te dekle nigdzie nie maja pomarańczowych będe musiała z netu sobie zamówić :(

Gość patka3093
musisz mieć wenflon najgrubszy (pomarańczowy) i cienki kolczyk.mi koleżanka w sobote przebija i troche sie boje.nie radze samemu przebijac a na kosmetycke to szkoda kasy bo ona i tak robi to identycznie.

Gość madziktg65
hej mam kolczyk i załatwiłam wenflon pomarańczowy z netu. Z allegro ale zupełnie nie musiałam zamawiać tylko na gg i do 2 dni mi przyjdzie :):) jestem wesoła hehe :) 17 czerwca na urodzinki przebije sobie :) Oczzywiście z pomoca kumpelii :) pzdrawiam wszystkich

Gość assiax
do pępka polecam welfron pomarańczowy, ponieważ kolczyki maja różne grubości prętów. ten welfron ma 2.0 mm grubości (ewentualnie może być szary ma 1,6 mm grubości, ale nie gwarantuje, że przejdzie przez niego każdy kolczyk... kolczykuje dosyć długo i pępek to miejsce gdzie nic Ci sie nie powinno dziać jak przebijesz go sobie sama...

Gość assiax
Jeżeli chodzi o welfron to na Twoim miejscu kupiła bym sobie jeden na próbę zobaczyła w jaki sposób sie go otwiera, obojętnie jaki. Drogie to nie jest kosztuje ok 3 zł. Ciężko to wytłumaczyć, więc polecam kupno na próbę albo zobacz na filmikach na you tube:))

Gość madziktg65
mam już wiem właśnie jak to się odłącza od igły aby została sama rurka :) pozdro we wtorek lub środe przebijam :p

Gość slit =**
prettyja ja też pytałam się o przebijanie pępka i zaczeli mnie wyzywać od kretynek =/

Gość klaudyncia
siemka jakis tydzien temy przebiłam sobie pepek to naprawde nic nie boli tylko w połowie utkneło i nie chciało przejsc ale, pchnełam porzadnie i weszło smaruje sobie tryboiotykiem czy cos takiego i ładnie sie goi z venflonem sobie poradziłam nic trudnego.Mam pytanie karzda z was ktura ma przebity pepek tez sobie zachacza o cos tym kolczykiem?? tak szcerze muwiac to nie wiem po co sobie to zrobiłam nawet mi to nie było do szczescia potrzebne,no ale ja juz zrobiłam no to cuz pałakac nie bede ładnie to wyglada dziewczyny paprawde polecam pozdrawiem

Gość kwiat20
Zgroza ja czytam takie rzeczy normalnie....Dziewczyny czy wy niemacie wyobrażni?? Przecież tak niemożna, to jest żywe ciało, sztuka kolczykowania nie polega tylko na kłuciu igłą do tego trzeba być wyszkolonym, wiedzieć w którym miejscu, jak i czym to zrobić, do tego muszą być sterylne przyrządy....ja zapłaciłam za kolczyka w pępku 150zł ale poszłam do najlepszego studio tatuażu w Gdańsku i nie odważyłabym się pujść nawet do jakiejś kosmetyczki...są ludzie którzą szkolą sie w kolczykowaniu całego ciała a wy same sie kłujecie i okaleczacie (bo to różnie bywa) a potem jest płacz....trzeba pierw pomyśleć zanim się coś zrobi...

Gość kwiat20
to nie jest jakieś ucho żeby sobie samemu przebijać, po kolczyku w pępku zostaje blizna na całe życie a jeszcze jak ktoś sobie nietak brzebije...albo krzywo albo za głeboko..bo to trzeba wiedzieć bo inaczej sie kolczykuje kobiety maja wiecej tkanki tłuszczowej a inaczej kobiety chudziutkie, jeżeli przebijecie za głeboko do jamy otrzewnej to nie bedę lepiej już mówia o konsekwencjach...jak tak bardzo chcecie mieć kolczyk to ciężko poświęcić pare złoty dla własnego dobra???

Gość zadencie
myśłe, że paru chętnych znalazłoby się co nogliby by ci pomóc przegryżć. niestety, brylantowy kolczyk musisz juz kupić sobie sama:-P

Gość spoko pomysł
normalka też sobie sam przekuwałam pępek musisz mieć werflon czyli taka igła można ją kupić w aptece za jakieś 5 zł no i potem przekłuwasz to nic nieboli ;d;d

Gość ancyha
by przebic pępek wystarczy weflon 2.0 i odwaga :) kolezanka mi przebila pepek 2 lata temu i nie ropialo mi ,ani nic z tych rzeczy ladnie sie zagoilo:) przebilam pepek juz 10 osoba :) i wszystko jest ok wszystkie zyja :) zadnego zakarzenia .. pozdrawiam :) ANCYhA

Gość ancyha
kupujac weflon on jest zapakowany i Zdezynfekowany :) najlepiej zaznacz flamasteram gdzie ma byc kolczyk:)nastepnie musisz zlapac pepek tak zeby zaznaczone miejsce flamastrem bylo po obu stronach dokladnie tak samo.pozniej juz musisz tylko wbic igle :) jak odpakujesz weflon nic nie rozdzielaj :) weflon to jest dluuga igla na ktorej jest rureczka :) muszisz wbic igle tak jak jest .. jak juz wbijesz .. muszisz wyciagnac igle i zostanie ci rureczka ,ktora obetniesz po obu stronach jak najblizej pepka :) by latwie bylo zalozyc kolczyka:) do dziurki wkladasz kolczyka ( nie calego , tylko precik) teraz wyjmujac rureczke wkladasz kolczyka .. doslownie wsuwasz go :) to jest bezbolesne:) zakrecasz kolczyka i po sprawie :) pozdrawiam mam madzieje ze uda wam sie :)

Gość ancyha
DO kwiat20 => pierwsze pytanie masz kolczyka? napewno nie bo to co napisałas jest troche przesadzone :)faktem jest ze jak zle sobie zlapiesz skore to moze krzywo wyjsc :) dlatego tak sie nie robi .....nie da sie za gleboko wbic igly :) przebilam juz 10 osoba pepki i wszystkie maja ladnie prosto przebite pepki i cale narzady w brzuchu :)

Gość madziktg65
Hahaha ja mam kolcyka :) nic mi się nie dzieje narazie :p Jest spoko i jakie narządy co??buhaha :p sorki ~~kwiat20~~ ale nie moge wytrzymać śmiac mi się chce :)jak to nie przebijasz w głąb brzucha tylko małą warstwe !! Dzięki dziewczynki za podpowiedzi co do przebicia :) pozdrawiam

Gość kwiat20
no tak ale znam sobiście dziewczynę która sama sobie przekłuwała pępek, chuda jak zapałka dziewczyna, zero tłuszczyku, nic, no i spoko przekłuła sobie, pochodziła z tym kolczykiem troche i zaczęło się babrać starsznie, ropa, jakieś bąble jej wyskoczyły, poszła do lekarza w końcu i co się okazało?? że kolczyk wkuła za głęboko i naruszyła jamę otrzewną, która znajduję się pod skórą, kolczyk trzeba było wyjąć bo doszło do zakarzenia i teraz jest w trakcie leczenia:/:/:/:/ a jej nie jest do śmiechu koleżanko,także ja sobie nie wymyslam, jak ktoś sie zna i wie to spoko ale takie przypadki bezmyślności tez się zdarzają

Gość kwiat20
owszem mam kolczyka już 3 miesiące, robiłam w studio tatuażu ale chodzi o to, że martwię się o dziewczyny które same sobie przekłuwają a do końca nie wiedza jak a potem albo babra im się to strasznie albo mają krzywo:/ bo też tak się zdarza, nie chce się wymądrzać ale czasem lepiej młode dziewczyny które chca same przekłuwać a niewiedzą jak...o to mi tylko chodzi....:) pozdro

Gość kwiat20
"przstrzec młode dziewczyny" - jedno słówko zjadłam...hehe:)

Gość madziktg65
No wiesz ja nie jestem taka strasznie chuda więc mogłam sobie przebic spokojnie teraz smaruje taka maścią Tribiotyk czy jakoś tak :p Już 3 razy przebijałam i za 3 mam dobrze :) pozdro

Gość madziktg65
ja 3 raz przekłułam i nic mi nie jest :) aha i nie jestem taka chuda :p mam troszke tłuszczu więc się nie musze martwić ;pa kolczyk pięknie wygląda :) za niedługo w języku :)pozdro

Gość kwiat20
Hmn...no własnie ja bym też sobie z chęcią zrobiła w języku ale szczerze mówiąc tego się bardziej boję niż pępka, chociaż efekt jest fajny ale podobno boli i ciężko się jeść przez jakiś czas:/