Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no no

Czy Wasze dzieci ucza sie chodzic w bucikach czy skarpetkach?

Polecane posty

Gość no no

moze smieszne pytanie...ale moja corcia ma 10 miesiecy ,zakladam jej po domu cieple skarpety z tymi gumowymi znaczkami,zeby sie niby nie slizgala,moze powinna uczyc sie chodzic w bucikach?

Gość yhhhhhhhh
przede wszystkim to powinna miec mozliwosc chodzenia NA BOSO, nawet bez skarpetek, oczywiscie nie caly czas a juz na pewno nie w bucikach!

wydaje mi sie ze nawet male dziecko powinno miec na nogach jakiej kapcie ja wkladalam mojego synka do chodzika i zawsze mial na nozkach paputki ze sztywna podeszwa :-) oczywiscie chodzenie na boso jest zdrowe, ale np po piasku, po trawie i innych takich...

Tylko boso! Chodzenie boso jest bardzo zdrowe, wcale nie musi być po piasku, jak twierdzi moja poprzedniczka. Mówiącz szczerze, ona nie bardzo sie orientuje, co jest zdrowe, skoro wsadza swoje dziecko do chodzika. Chodzik jest odradzany prez pediatrów.

mi ortopeda zalecił zakładanie skarpetek z \"abeesem\" - jest duzo lepsze niż wciskanie malca w kapcie.

Gość __Acha__
ja mojemu bobasowi zakładam glany z wolnobieżką

olkaa----> nie kazdy pediatra chodzik odradza... poza tym pytalam roznych lekarzy nawet ortopedow i owszem opinie sa podzielone. ale zawsze slyszlam to samo zdanie zeby dziecku zakladac buciki:-) wiadomo ze nie mozna dziecka wkladac w chodzik na cale dnie, moj akurat spedzal w nim chwile kiedy ja szlam do toalety badz obieralam ziemniaki i nieprawda jest tez ze chodzik opoznia stawianie pierwszych krokow, bo moje dziecko zaczelo je stawiac majac 9 miesiecy a w wieku 11 miesiecy chodzilo juz stabilnie i w bucikach kazda matka sama wie co jest dla jej dziecka dobre, ja wkladalam moje w chodzik i zakladalam buty to uwazalam ze to jest sluszne ty nie chcesz to nie rob a dzieci sie najczesciej od stop przeziebiaja, wiec nie radze puszczac bąbla boso

Najlepiej i najzdrowiej na bosaka. Jak jest zimna podłoga to skarpetki z bieżnikiem. I nie demonizujmy chodzika - używany z rozsądkiem jest wspaniałym wynalazkiem.

dzieki rafinka :-) gdyby chodzik rzeczywiscie szkodzil to by go wycofanu z produkcji i nie posiadlaby atestu IMiD

Dziecko najlepiej wyczuwa podłoże w skarpetach. Buty są ciężkie i męczą delikatne stópki. Możesz jeszcze kupić specjalne skarpety z całą gumową podeszwą. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Napewno ci się spodobają.