Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eju_nia

WYNAGRODZENIE....NIANKI.....ile płacić ????

Polecane posty

Gość sieroto
dokładnie jak powyżej

Gość Dońka
hej nianie dawno mnie tu nie było , ja obecnie na urlopie bezpłatnym oczywiście , szefowie na wczasy pojechali , w czerwcu z nimi byłam całe wakacje mi opłacili super , niestety tym razem wizy nie dostałam pozdrwaiam

Gość pszczółka1234
ja jestem niania co prawda zarabiam marnie 50zł dziennie za 9-10h ale dla mnie liczy się chyba tez atmosfera poza tym mam płatne urlopy i wolne dni kiedy mi są potrzebne.

Gość Dońka
pszczółka mało zarabiasz ale pewnie pracujesz w małym miescie , masz racje liczy się dobra atmosfera , ja strasznie lubie moja szefowa i szefa lajtowni , spoko ,

Gość bema
ja mieszkam w duzym miescie. niedaleko w-wy i stawka 7,- zl za 1 dziecko, to wszystko co mozna dostac. przewaznie ogloszenia sa za 5,-zl za godzine i do tego jeszcze obowiazki gosposi, co mnie po prostu smieszy. jak mozna pilnowac dzieco i zajmowac sie nim, jak mam gotowac, sprzatac, prac i prasowac, czyli niania maszyna. a, zapomnialam o spacerach! czy to juz nie lekka przesada? dziwie sie kobietom, ktore sie na takie stawki godza. moim zdaniem nianka jest dla dziecka i zajmuje sie tylko nim. jak dziecko spi i jej sie nudzi, to moze cos zrobic, ale z wlasnej woli. szanujcie sie nianie, a beda was szanowac! nie zgadzajcie sie na takie niskie stawki! chyba, ze formalne zatrudnienie na etat. wtedy oplacane sa skladki zus, ubezpieczenie. macie platny urlop i chorobowe, ale ktory rodzic na to pojdzie????????????

Gość To jest zenujace
Do mamy corci i synka Ty kobieto jestes chora psychicznie, sama nie umiesz zajac sie własnymi dziecmi a komus (czyt. potencjalnym nianiom)zarzucasz ze sa niezorganizowane i za duzo by chciały zarabiac?Ta praca jak kazda inna i nie pieprz o "normalnej robocie" Uwazasz ze jak jestes po studiach to jestes lepsza i powinnas zarabiac tysiace zł, a taka niania ktora nie ma wyzszego wykształcenia według ciebie to nikti powinna pracowac za jałmuzne????? Bo co? Bo to ( według ciebie) "nienormalna praca"? Brak mi słow Tobie dziewczyno poprzestawiało sie w głowie i nie wiesz co mowisz (piszesz), To ze ukonczyłas studia nie oznacza ze jestes kims lepszym od innych mniej wykształconychi rownie dobrze mozesz pracowac jako robotnik fizyczny, nawet tylko po toaby Moc zapłacic niani porzadna pensje, a jesli Ci sie nie chce To sama zajmuj sie dziecmi i nie narzekaj, Bo nie ty jedna jestes matka wychowujaca własne dzieci.

Gość To jest zenujace
Do mamy corci i synka Ty kobieto jestes chora psychicznie, sama nie umiesz zajac sie własnymi dziecmi a komus (czyt. potencjalnym nianiom)zarzucasz ze sa niezorganizowane i za duzo by chciały zarabiac?Ta praca jak kazda inna i nie pieprz o "normalnej robocie" Uwazasz ze jak jestes po studiach to jestes lepsza i powinnas zarabiac tysiace zł, a taka niania ktora nie ma wyzszego wykształcenia według ciebie to nikti powinna pracowac za jałmuzne????? Bo co? Bo to ( według ciebie) "nienormalna praca"? Brak mi słow Tobie dziewczyno poprzestawiało sie w głowie i nie wiesz co mowisz (piszesz), To ze ukonczyłas studia nie oznacza ze jestes kims lepszym od innych mniej wykształconychi rownie dobrze mozesz pracowac jako robotnik fizyczny, nawet tylko po toaby Moc zapłacic niani porzadna pensje, a jesli Ci sie nie chce To sama zajmuj sie dziecmi i nie narzekaj, Bo nie ty jedna jestes matka wychowujaca własne dzieci.

Gość To jest zenujace

Gość To jest zenujace

Gość To jest zenujace

Gość 123456789987654321
ja jestem ze szczecina i swojej niani płacę 8zł/h. jest to młoda dziewczyna (21 lat) i jestem z niej bardzo zadowolona.

Gość pszczółka1234
no właśnie niestety pracuje w wawie ale w sumie 1300 mi wychodzi i zwroty za dojazdy, a ze spedzam całe dnie w pracy to i mam wyżywienie wiec tak naprawde jak jade do domu to juz jestem po kolacji a dojeżdam akurat na sniadanie , co do dodatkowych obowiązków to gotuje ale w sumie to dla siebie i młodej i tyle zreszta gdzie ja znajde prace gdzie 3-4 godziny mam dla siebie przespie sie poucze odpoczne

Gość viol
Witam, jestem tu nowa, nie mam pojęcia o tym, ile zapłacić niani.. pomóżcie. Mój syn będzie miał 4 mce, kiedy będę o pomoc prosić nianię. Nie mieszkamy w dużym mieście(Jastrzębie Zdr.); czy stawka 5zł za godzinę jest ok ?? Pani będzie zajmować się dzieckiem i przygotowywać posiłki tylko dla dziecka oraz wychodzić na spacery. Myślę, że to rozsądna kwota... Miesięcznie pozwoli to zarobić 700 zł, biorąc pod uwagę, że tygodniowo pracować będzie 35h. Proszę o opinie.Doradźcie, na co zwrócić uwagę, o co dopytać.Boję sie zostawić dziecko z obcym, ale nie mam wyjścia. Proszę o rozsądne informacje. Dzięki i pozdrawiam.

Gość bema
droga viol! pomysl, czy ty bys pracowala za 5.- za godzine? i masz odpowiedz! dzisiaj sa takie czasy, ze 700.- zl to troche malo, zeby sie utrzymac. proponuje, wejdz na portal - NIANIA.pl - tam o stawkach masz wszystko. zycze dobrego wyboru i pozdrawiam - niania.

Gość viol
Droga BEMO oczywiście, nie masz na myśli tego, że mam oddać całe swoje wynagrodzenie niani.. Obowiązki niani są wąskie.Nie mów, za ile pracowałabym, bo nie wiesz, czym się zajmuję i jakie są moje kompetencje. 700zł na czysto, za pilnowanie dziecka, gdzie do dyspozycji ma się cały dom i można jednoczesnie pracować np. na komputerze... hmm.. Oczywiście, dziękuję za odesłanie do 'niania.pl'. Określając wynagrodzenie, wezmę pod uwagę wasze opinie, ale akurat Twoja wypowiedź wymagała skomentowania. Pozdrawiam.

Gość bema
droga viol! w takim razie, przepraszam! zycze ci wyboru niani, ktora zamiast zajmowac sie twoim dzieckiem bedzie pracowac na komputerze i dobrze sie czuc w twoim domu. poczyta gazete, pooglada telewizje i czas zleci. czego oczy nie widza.......... i bardzo prosze, nie komentuj juz mojej wypowiedzi. chcialas rady, to ci jej udzielilam. powodzenia!

Gość isaza
My mieszkamy w Rydułtowach:) mam córke,ktora w grudniu skonczy dwa lata,i w grudniu tego roku urodzi sie nam drugie dziecko.Maz pracuje,ja tez,z tymze swoja prace wykonuje w domu. Obecnie przychodzi nas dziewczyna dwudziestoletnia na kilkanascie godzin tygodniowo i otrzymuje 5,00 zł/h, zabawa z dzieckiem i spacer, pozostale rzeczy robie ja. Od stycznia bedzie przychodzila opiekunka na 8-10h dziennie(ruchome godziny pracy) i pomagala mi w opiece nad dwojka dzieci,(bez gotowania,sprzatania)stawka jaka chciala to 1500,zl za m-c,my na dzien dzisiejszy mozemy dac maksymalnie 1200,00zł, i tak zostało.Styczen ta pani i ta mloda dziewczyna, a potem zobaczymy...pozdrawiam

DO MAMY CÓRKI I SYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kobieto, przestań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O czym TY mówisz, idź do psychologa, poszukaj pracy weź nianię i zacznij żyć, bo TWOJE DZIECI cierpią, TY pewnie ciągle krzyczysz i masz humory, na Twoim zachowaniu cierpią dzieciaki, jak się mam dzieci to trzeba zapewnić im odpowiednie warunki rozwoju, ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bema
w lodzi dostaje 7.-zl. za godzine. tylko opieka. robie wiecej, ale z wlasnej inicjatywy. dziecko niespelna poltoraroczne.

na pierwszym roku dorabiałam jako niania, płacono mi 8 zł za godzinę. na drugim roku poszukałam rodziny która była zainteresowana nauczaniem języka angielskiego swojego dziecka, stawka wzrosła do 30 zł na godzinę, w tym jedną godzinę uczyłam dziecka angielskiego. Ale w tym wypadku zajmowałam się dzieckiem dwa razy w tygodniu, po 4 godziny, kiedy mama \'\'miała wychodne\'\'. Myślę, że duże znaczenie ma wymiar godzin pracy niani, jeżeli zatrudnia się dziewczynę na dwa dni w tygodniu po kilka godzin stawka nie powinna schodzić na mniej niż 15 zł, jeśli dziewczyna zajmuje się dzieckiem przez cały tydzień po 8 godzin - 8 lub 9 zł też nie jest krzywdzące.

Gość jowitakala
ja pracuje tylko 2,5 godz dzienie odbieranie malucha z przedszkola i zostawanie z nim do powrotu rodziców , i ewentualne choroby ( ustalili mi stałą pensje 1000zł jestem zadowolona )

Gość ewelinnna 80
Co Wy naskoczyłyście na tę kobietę ? chodzi mi o wyżywanie sie na tej osobie pod psudonimem"mama córki i syna". Jest zmęczona psychicznie, napewno potrzebuje pomocy ale żeby jej pisa ze jest choram psychicznie???!!!! a wy jakie jesteście jak tak piszecie??? Jest prawdą częśiowo to co pisze. Niania- prosta kobieta bez żadnego przygotowania pedagogicznego mająca tylko doświadczenie z własnymi dziemi nie może oczekiwa kokosów!!!!! Jak pracuje za małą pensję to niech się dokształci i poszuka lepszej pracy!!!! jak jej nie pasuje to niech sobie idzie!!! w obecnych czasach trudno o dobrze płatna pracę po studiach, to niania po zawodówce krawieckiej ma kokosy zarabiac??? ludzie-niańki wy to już takie wygórowane stawki macie!!!! a dlaczego tak jest??? jest tak bo jak matka musi iśc do pracy a żłobka brak to musi się zdecydowa na opłacenie niani. czyli to jest koniecznośc.jak ktoś musi to musi. ja nie mam z kim zostawic dziecka-ma rok. jestem po studiach, pracuje w szpitalu,zarabiam 1040 na rękę, mieszkam na wsi.dojeżdżam 35 km na Bilet miesięczny wydaję 200 zł i płacę niani 500/mc jest z dzieckiem od 5.30-16.30. zajmuje się tylko dzieckiem. żadnych innych obowiązków. kobieta mieszka po sąsiedzku, ma odchowane własne dzieci, nigdy nie pracowała, od 9 dziecko bierze do siebie. i co wyzyskuję ją. siedzeniem w domu nie zarobi 500 zł. a mnie mniej zostaje z pensji jak niej. i ponoszę większą dużo większą odpowiedzialnoś w pracy!!!!!!!!!!! nie mówiąc o dojazdach. naprawdę gdybym w swojej okolicy znalazła pracę jako niania za 15000 zł jak nianie w warszawie to własną pracę z miejsca rzuciłabym. Ludzie!!! w tym kraju naprawdę wiele ludzi nie zarabia dużo!!!!

Gość tralalalalalili
dużo większą odpowiedzialność? nisko sobie cenisz życie własnego potomka skoro piszesz o małej odpowiedzialności niani to raz, a dwa - wszystkie nianie jakie znam są po studiach... nie wiem skąd panience do głowy ta zawodówka przyszła... a zapomniałam powinnam napisać jaśnie pani po studiach:D i jeszcze jedno... wykształcenie nie czyni nikogo lepszym... ważne są umiejętności, dobrze wykonana praca i to jakim się jest człowiekiem

Gość ewelinnna 80
No nie wiem czy jest to taka odpowiedzialnosc. odpowiedzialnośc ponosi każdy pracownik na każdym stanowisku, więc niania niczym szczególnym się nie wyróżnia.indywidualne cechy tylko się liczą taj jak- podejście do dzieci,psychiczne nastawienie,umiejętnosc nawiązywania kontaktów,organizacja czasu wolnego. Tylko Drogie panie NIANIE trochę za wysoko się cenicie- ale robicie to tylko z czystej chęci zarobienia i zysku. To właśnie nianie wyzyskują innych.A wiadomo-gdy rodzic musi pracowac i nie z kim zostawic dziecka to ulegnie chociaz miałby wyjśc na zero. Niewiem skąd te wysokie stawki???? Wasze stawki. chyba nie macie pojęcia ile człowiek przeciętny zarabia.

Gość ewelinnna 80
Pozatym nie cenię sobie nisko życia własnego potomka płacąc niani 500 zł. Popatrz tralalii jak wrednie mówisz- czyżbyś będąc nianią w sytuacji gdy rodzic nie będzie chciał da Ci podwyżki była skłonna zagrozic życiu dziecka skoro tak piszesz???!!! zastanów się co piszesz!! WYZYSKUJECIE LUDZI I TYLE!!!! to co,że płacę kobiecie do opieki 500 zł, ja mam wykształcenie i zarabiam 1040 zł a ktoś bez kwalifikacji i przygotowania pedag. ma niewiadomo ile zarabiac????? Wiesz co? tą kobietę do opieki mam zaufaną więc nie martwię się o własne dziecko ale niedługo przeprowadzam się i będę szuka nowej niani więc dłuuuuugo zastanowię się nad nową nianią po twoich słowach- tak nisko sobie cenisz życie własnego potomka? bo wida niektóre nieobliczalne są!!!! powinnyście mie testy psychologiczne robione.

Gość niania jaha
+++tralalalalalili(((ważne są umiejętności, dobrze wykonana praca i to jakim się jest człowiekiem )))święte słowa

Gość tralalalali
ewelinnna 80 Pozatym nie cenię sobie nisko życia własnego potomka płacąc niani 500 zł. Popatrz tralalii jak wrednie mówisz- czyżbyś będąc nianią w sytuacji gdy rodzic nie będzie chciał da Ci podwyżki była skłonna zagrozic życiu dziecka skoro tak piszesz???!!! zastanów się co piszesz!! WYZYSKUJECIE LUDZI I TYLE!!!! to co,że płacę kobiecie do opieki 500 zł, ja mam wykształcenie i zarabiam 1040 zł a ktoś bez kwalifikacji i przygotowania pedag. ma niewiadomo ile zarabiać????? Wiesz co? tą kobietę do opieki mam zaufaną więc nie martwię się o własne dziecko ale niedługo przeprowadzam się i będę szuka nowej niani więc dłuuuuugo zastanowię się nad nową nianią po twoich słowach- tak nisko sobie cenisz życie własnego potomka? bo wida niektóre nieobliczalne są!!!! powinnyście mie testy psychologiczne robione. jeszcze raz poczytaj sobie boroczku co napisałaś :D bo ja jakoś tych jaśnie pani ukończonych studiów po tym tekście nie widzę :D i nie odwracaj kota ogonem... ładnie sobie dopowiedziałaś bajeczkę, że niania która mało zarabia coś dziecku zrobi... jak ktoś ma problem z agresją to mu się takie myśli jak twoje go łepetynki nasuwają;] nic mnie to nie obchodzi ile zarabiasz, jak chcesz mieć dobrą nianię dobrze zapłać proste, jak cię nie stać nie bierz niani;] bo masz rację za taką stawkę będziesz 'dłuuuugo' szukać, jak sama napisałaś ;] i nie wiem jeszcze raz dużym drukiem mam podkreślić, ŻE NIE TYLKO TY MASZ STUDIA WYŻSZE? bo się ciągle upierasz, że nianie to cytuję "ktoś bez kwalifikacji i przygotowania pedag. ma niewiadomo ile zarabiac?????" ale jeśli tak twierdzisz, to znów dziwię się że zatrudniasz kogoś "bez kwalifikacji i przygotowania pedag. ", taka wykształcona pańcia z ciebie, a nie zależy ci na rozwoju dziecka... już nie będę pisała o odpowiedzialności, skoro dla ciebie opieka nad żywą istotą to żadna odpowiedzialność, widocznie dla ciebie dziecko to worek cukru, który można odkupić a tak od strony pracodawcy podpowiem ci... pracownika trzeba doceniać, pod względem materialnym również, wtedy ma większą motywację do pracy;] no ale tyle mojego co sobie popisałam bo JAŚNIE PANI i tak mnie zaraz zbeszta;] pozdrawiam nianie i rozsądne mamusie :)

Gość ewelinnna 80
Tralalali "nic mnie to nie obchodzi ile zarabiasz, jak chcesz mieć dobrą nianię dobrze zapłać proste, jak cię nie stać nie bierz niani;]"- myślisz,że tak jest dobrze w Polsce-przecież wiadomo,że niania to koniecznośc. O wiele lepszy wpływ na dziecko ma żłobek aniżeli niania, ponieważ w żłobku/przedszkolu dzieci lepiej rozwijają się, są bardziej komunikatywne,uspołecznione, lepiej nawiązują kontakty,bardziej odnajdują sie na kolejnych etapach edukacji. Więc większośc matek zatrudnia nianię z przymusu a nie z przekonania,że niania jest naj... A nianie to wykorzystuja w negocjowaniu stawek! A niania nie powinna uzależniac jakości opieki w zależności czy będzie miała 5 czy 10 zł/godz. I tyle do Twojej Łepetynki. Nie bądź taka do przodu, bo Ci z tyłu braknie.....

Gość ewelinnna 80
bema nie pisz,że ktos nie potrafi pisac po polsku, bo to poziom Twojej wypowiedzi jest żenujący. ja mam problem z klawiaturą i brakuje końcówek czasem lub zmiekczenia c.

tralali popieram w pelni Nie stac kogos na nianie to niech nie zatrudnia Dlaczego ludzie maja problem z prostym mysleniem?