Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamburkaa

czy bedac w ciazy mozna bez problemu dostac zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość zwolnienie
oczywiście i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia

Gość
oczywiscie skad masz miec wyrzuty jak nie posiadasz sumienia?

Gość
nie mysl o szefie pomysl o wspólpracownikach moze odwalali robote za ciebie gdy ty sobie odpoczywałas

Gość
\"fajna\"kolezanka jestes nie ma co egoistka ale baby sa takie w wiekszosci przypadków

Gość zwolnienie
Pracuje w firmie rodzinnej i mogłam sobie pozwolić iść na zwolnienie i wcale nie pracowali za mnie zresztą to moi rodzice chyba nie sądzisz ze mają pretensje, sami mnie wysłali

Gość
Dlatego własnie kobietom trudniej dostac prace a jak juz ja maja to zarabiaja mniej od facetów dlatego ze lubia \"odpoczywac\'choc nie muszą ale chcą

Gość zwolnienie
Pracodawcy również są egoistami droga net-ar tak samo jak pracownicy wiem coś o tym.

Gość
czyli jestescie rodzina złodziei

Gość zwolnienie
Ja tego nie odczówam

Gość
pracodawcy? twoi rodzice sa egoistami? czyli u was to rodzinne

Gość
czyli jestes usprawiedliwiona cwaniactwo wyssałas z mlekiem matki

Gość zwolnienie
No nie wszyscy ty jesteś wzorem uczciwości a my złodziejami, więc strzeż się żebyśmy i ciebie nie okradli

Gość
skoro twoi rodzice- pracodawcy mysleli tylko o zyskach a nie o córce i wnuku to dobrze im zrobiłas kto by pomyslał>?

Gość
a co chcesz mi ukrasc ??/ i jak??????? :D:D:D:D:D:D

Gość zwolnienie
A ja mam gdzieś twoje zdanie i powiem ci jeszcze jedno oni mnie zatrudnili właśnie dlatego żebym mogła być na zwolnieniu i dostać kase to wszystko było ukartowane ale jesteśmy perfidni he he he

Gość
nooo jestescie perfidni typowi polacy badz z siebie i z nich dumna ale na górze strony brzydko pisałas o swoich rodzicach ---dlaczego

Gość
poczytaj bo sama sobie przeczysz 14:10 zwolnienie Siedzisz w domu możesz odpoczywać i nie przejmować się co myśli pracodawca ,zresztą pracodawcy myślą tylko o swoich zyskach więc nie warto się nimi przejmować.Byłam na zwolnieniu w ciąży i chociaż sobie odpoczęłam

Gość zwolnienie
Net-ar bo to prowokacja była specjalnie dla ciebie ,lubisz takie dyskusje więc mam ubaw a ty głupia we wszystko wierzysz

Gość
zwyczajnie łapie za słowka i tyle a ty sie tu tłumaczysz

Gość zwolnienie
nie moge sie tłumaczyc z czegos co jest totalną bzdurą ty łapiesz za słówka to twoja metoda w takich dyskusjach a ja cie prowokuje proste spadam pa

Gość
tak zakręciłas ,zamataczyłas. ze musiałas uciec bo nie potrafiłas wybrnąc? czesc

Gość zwolnienie
z czego mam wybrnąc jak to bzdury sa ale ty tępa jesteś idz juz lepiej ja tu moge napisac wszystko co mi sie podoba uroki netu

Gość
nie poszłas>>????????????????????

Gość ciezarowka6tyg
ja bym chciała iść na zwolnienie... powiedzcie mi czy naprawde lekarze nie robią problemu? co powiedziec ginowi zeby dał zwolnienie? ja dopracy muszę jechać 2 autobusami i metrem, (+ 1,5 km na piechotę), ścisk jest potworny, a droga zajmuje mi 1,5 h w jedną stronę. poza tym w pracy większość czasu spędzam przy kompie,a jak juz od niego wstanę to stoję dla odmiany przy kserokopiarce. poza tym strasznie się stresuję w pracy, towarzyśtwo nie jest za fajne, i wszyscy palący. palą na korytarzu lub w kibelku. az mi sie rzygać chce jak muszę się wysiusiać w kłębach dymu. czy lekarz chętnie w takiej sytuacji da zwolnienie?

Gość
co to za zakład? obóz pracy?

Zbyt dużo pracy w czasie ciąży szkodzi nie mniej niż palenie Opublikowano : 2006-09-23 (3152 odsłon) Wiele kobiet w ciąży zastanawia się, czy pracować jak najdłużej, czy raczej skorzystać z L4. Znając wyniki badań, które opiszemy, nie powinny się jednak wahać. Okazuje się bowiem, że ciężarne panie pracujące ponad 32 godziny w tygodniu w stresujących warunkach ryzykują zdrowiem swojego nienarodzonego dziecka.

Gość Annagret
Jak słyszę że ktoś mowi że ciąża to nie choroba to się zastanawiam , czy kiedykolwiek był w ciąży? Jestem w 10 tygodniu, wymiotuje 3 razy dzienne , mdleje na ulicy, od 6 tygodni nie zjadłam normalnego obiadu, zwracam wszystko co zjem, jestem śpiąca i zmęczona, ale przecież to nie choroba więc pewnie zdaniem niktórych powinnam pojechać na 13 godzin do pracy, gdzie szef mnie będzie opier... za byle co. Dojeżdżam dwoma autobusami 34 km. ( ciekawe ile razy zdąże zwymiotować w tych autobusach) ale co tam Ciąża to nie choroba a ja powinnam czuć się winna bo robię z siebie jak tu ktoś napisał świetą krowę . Boże !!!!!!!!!!!!!!!

Gość Annagret
I jeszcze jedno jak facet się napier...., a na drugi dzień ma kaca i wymiotuje i weżmie urlop na żądanie to jest ok, tylko jak kobieta jest w ciąży to jest zdrowa, i co może jeszcze powinna posprzątać jego żygi z podłogi.

Gość Bona111
Anngret - podzielam twoje zdanie. Ja poronilam i wiem , że dziecko mozna starcić w każdej chwili, i teraz wiem że nie mozna nieśc nawet chleba w siatce, a co dopiero wnosić rower na piętro czy coś w tym stylu jak mi teściu proponował że mam wnieść a ja męza prosiłam. Po prostu debil. Oczywiście nie wniosłam. Ludzie chodzą na zwolnienia jak mają byle katarek. A kobieta w ciązy w tej chwili może być całą ciążę bez problemu na zwolnieniu. Oczywiście ZUS czasami to werfikuje. Trzeba tylko się stawić na badania i tyle i wcale nie musi być ciąża zagrozona. ZUS sprawdza tylko czy jest się w ciąży. Wystarczy tylko zle się czuć. Tak pozatym nie wierze że jak ktos dokonale sie czuje i ma spoko prace to chce od razu iśc na zwolninie . Ja jestem teraz w 3 misiącu ciązy i jescze troche pochodze do pracy.

Gość zocha 26
ja jestem w 2 tygodniu ciazy i pracuje w biedronce wiecie jak tak sie czlowiek nadzwiga co myslicie powinnam isc na zwolnienie od razu?