Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelowa amatorka

Czy ktos pomoze mi w zakladaniu paznokci zelowych???

Polecane posty

Gość mysiaaaaaaaaaa
w sklepach takich jak np. rossmann jest specjalny preparat żeby płytki były białe.. nie pamiętam jak się dokładnie nazywa ale zapytaj.. sprzedawczyni na pewno będzie wiedziała o co chodzi :)) pozdrwiam

Gość HELP ME
hej.tydzien temu przyszla do mnie paczka ktora zamowilam na allegro sa to zele firmy MIRACLE do francuskigo.Zrobilam sobie jednego pazurka zeby wyprobowac te zele i bylam bardzo zaskoczona kiedy po nalozeniu wszystkich(oprocz nablyszczajacego) warstw zaczelam nadawac ksztalt temu paznokciu oczywiscie pilnikiem zeszla mi koncowka bialego zelu i praktycznie moglam go zdrapac innym paznokciem.Iteraz nie wiem co mam myslec.Czy zrobilam cos zle czy te zele sa do d....?Utwardzalam je 120sek probowalam tez 180 i bylo to samo.Czy ktoras z Was miala kiedys doczynienia z tymi zelami?Jeszcze dodam ze uzywam pilnika 100/180.

Gość paulinesis
witam.. mam maly problem.. za kazdym razem jak zakladam tipsy to po dwoch dniach pekaja w polowie.. co moze byc przyczyna? moze zle przyklejam?

Gość Pati11
czesc mam prosbe powiedzcie mi jak sie robi tipsy zelowe z uzyciem zelu bez doklejania sztucznych chodzi mi o takie na szablonie wlasnie kupilam lampe reszte pozniej bo mnie nie stac na kupienie wszystkiego do zaraz a o kursie juz nie mowie czy jest ktos kto zgodzilby sie podjąc i nauczys mnie tego zawodu??? w zamian oferuje duze zniżki na kosmetyki oriflame oraz te które mam u siebie. piszcze na e-mail p.szczesiak@op.pl czekam na wiadomosc Dziewczyny nie badzcie takie samolubne przeciez nie zabierzecie swojej wiedzy do grobu podzielcie sie czekam

Gość Pati11
chce robic tipsy samym zelem ale niepotrafie piszcze na p.szczesiak@op.pl

Gość gasiorek
hejka mam prosbe bardzo chcialabym robic paznokcie zelowe ale tylko sobie ,nie wiem co zakupic prosze o pomoc POZDROWIONKA

Gość Pati11
czesć juz kiedys pisalam czy Ktoraś z Was robi tipsy zelowe bez uzycia sztucznego i ile w koncy musze miec tych zel. czy jeden+bialy wystarczy ?? jali to jest??

Gość paulinajak
ja przyznam sie ze mam 13 lat i nie jestem po kursie, to chyba zrozumiałe. Ja uważam że samemu mozna sie nauczyc robic takie tipsiki bo robie i wychodzą mi naprawde nie najgorsze ale chciałabym iść na kurs. Niestety mam ten problem że mnie nie przyjmą

Gość pati11
baz obrazy ale czy Ty czasami to nie powinnas sie bawic jeszcze lalkami??? jesli masz 13 lat jak piszesz to moim zdaniem nie powinnaś sie brac za cos tak odpowiedzialnego sama mam 23 i bede robiła kurs dla własnego poczucia bezpieczeństwa ze nie zrobie nikomu krzywdy. na razie to składam sprzęt i kosmetyki oraz szukam w int. jak dbać o zdrowe i chore paznokcie jeszcze niedawno chcialam to robić bez kursu ale przemyślałm to i poczekam.

Gość kasioreczka
zele potrzebne sa 3, jesli uzywasz bondera, budujacego i nablyszczacza lub jeden zel, jesli uzywasz zelu jednofazowego :) bez tipsa mozna zrobic na formie :) jesli ktoras chce wiecej info to zapraszam do nas na forum :) pomozemy :) http://nailcity.myboard.pl/

Gość kasioreczka
sa i takie i takie 3 zele uzywasz, gdy jedengo paznokcia budujesz 3 roznymi zelami: bonderem, budujacym, nablyszczaczem 1 zel, gdy budujesz caly paznokiec jednym zelem jednofazowym jesli chcecie wiecej info to zapraszam do nas na forum :) na pewno pomozemy :) http://nailcity.myboard.pl/

Gość kasioreczka
sa i takie i takie 3 zele uzywasz, gdy jedengo paznokcia budujesz 3 roznymi zelami: bonderem, budujacym, nablyszczaczem 1 zel, gdy budujesz caly paznokiec jednym zelem jednofazowym jesli chcecie wiecej info to zapraszam do nas na forum :) na pewno pomozemy :) http://nailcity.myboard.pl/

Dostala w prezencie mikolajkowym lampe od meza do robienia paznokci zelowych..i ta lampa ma tylko jedna zarowke czy jest zla?? bo robilam sobie paznokcie to musialam bardzo dlugo trzymac reke w lampie. Czy to moze zalezec od zelu?? bo byl w komplecie. A jaki zel i akryl jest najlepszy?? i skuteczny..?? jaka firme preferujecie??

Bardzo prosze o POMOC! Niedawno zakupiłam zestaw do zeli i powiem wam jak zrobilam pierwsze moje paznokcie to bylo pelna podziwu ze tak doskonale wyszly.Natomiast prze drugich zakupilam nowy zel budujacy z uv i cos zaczelo mi sie p..... Zaczne moze od tego momentu jak juz przykleilam tipsa,spilowalam przejscie i calego tipsa blokiem polerskim,przemylam clenerem i zaczelam nakladac zel.Nałozylam cienka warstwe zelu budujacego,wlozylam na 3min do lampy a po wyjeciu oczywiscie przemywalam clenerem i co? zaczoł mi zel odchodzic jak stary lakier na paznokciach i co jest najdziwniejsze ze nie z calego paznokcia tylko z jego czesci. To samo bylo z bialym do fencha.Jeden paznokiec jest good a drugi odchodzi:( PROSZĘ O POMOC!! co robie nie tak??

Gość kada69
Witam, Mam maszynkę do robienia tipsów i jestem po kursach. Od kilku lat się tym zajmuję.. Jeśli ktoś ma problem z założeniem tipsów bądź nie bardzo wie, co do czego służy to zapraszam do zadawania pytań na mojego maila: kada69@o2.pl. Chętnie pomogę każdemu !! Na terenie Szczecina i okolic (najdalej 100 km od Szczecina) mogę założyć tipsy oraz pokazać kurs robienia tipsów na waszym sprzęcie! Kurs za darmo- chyba że muszę dojechać. Tipsy- cena do uzgodnienia (w zależności jakie mają być)

Gość kaska8989
no ja tez poczatkujaca, sobie robie akryle i mam mleczne tipsy z zestawu i widac, choc piluje cienko, to i tak je widac:(, , po prostu te tipsy sie tak jakby to powiedziec "rysuja" i sie robia biale prawie;( czy przy tipsach clear nie trzeba pilowac? bo tak slyszalam?:/

Tak ma być :) Tipsa musisz spiłować przed nałożenie akrylu czy żelu. Inaczej akryl bądź żel w ogóle nie będzie się trzymał. To że tips robi się biały to nic złego. Po nałożeniu żelu/akrylu nie będzie taki. Będzie mleczny. A co do tego że tipsa mlecznego widać nawet po piłowaniu. Nie piłuj go bardzo cienko bo to nie ma sensu. Ja osobiście zajmuję się jedynie żelami. Ale sądzę że z akrylami jest podobnie. Mam na myśli to że na rynku są różne kolory i odcienie akryli i żeli. Są przezroczyste ale również różane i kremowe. Używając ich zakryją one przejście między tipsem a płytką paznokcia. Bynajmniej ja tak robię :)

Gość Angel****
Kurs czy nie kurs.....to w ogóle jest bez sensu rozmowa. Ja zakładam paznokcie żelowe, akrylowe i często metodą Combo, ale zanim się tym zajęłam poszłam na kurs który trwał 3 dni i dowiedziałam się tylko podstaw(koszt oczywiście to 1000zł). I powiem wam szczerze że na tych kursach to oni tylko wyzyzkują kase. Bo wmawiaja ze po tym kursie jestesmy lepsze niz te bez kursu. bzdura. jezeli ktos ma troche pojecia z biologii i talent to i bez kursu da sobie rade. a te panienki co tam na poczatki sie wymadrzały o tych wspaniałych kursach poprostu maja zal ze wybulili tyle kasy a zarabiaja mniej i robia gorzej niz te bez kursu, tak na serio to liczy sie czy kochasz to co lubisz, czy kazda klijentke traktujesz poważnie i z profesjonalnym podejsciem....jesli ktos ma zadatki na kosmetyczke to wystarczy sie duzo dowiadywac i bedzie git. wiec ja zycze wszystkim pania powodzenia....

Gość Angel****
Aha i jeszcze jedno. Najlepsze produkty to te marki Sun Flower www.sunflower.com.pl tel:(091)45 00 454....Równiez mozecie kupic w ich sklepach np w Warszawie, Włocławku, Poznaniu itp. Polecam Kamuflaż!!!!!

Gość Angel****
miało byc www.sunflower.com.pl... sorry

Gość kada69
Zgadzam się w pełni z Angel !! Jeśli ktoś nie lubi tego co robi i nie ma predyspozycji do tego, to nie wiadomo jakby się starał to mu i tak nie wyjdzie. Ostatnio miałam klientkę, która kupiła sobie zestaw do tipsów na allegro, bo chciała sobie zarobić robiąc komuś tipsy. Mówiąc szczerze, widać że lubiła to co lubi. Sama sobie wykonywała paznokcie żelowe i byłam pełna podziwu bo faktycznie, miała je bardzo ładnie i dokładnie wykonane. Nie miała kursów, zupełnie jej wystarczyła instrukcja dołączona do zestawu jak zrobić żele. Prawdą jest również to, że kursy uczą podstaw- zależy to jednak na jaki kurs się pójdzie. Ja byłam za granicą na kursach i trwały one dużo dużo dłużej niż 3 dni (tam było ok.3 miesięcy) i poznałam nie tylko podstawy ale również wiele więcej. Więc to zależy gdzie się pójdzie. Jak wspomniałam wcześniej mogę ZA DARMO pomóc w zakładaniu tipsów żelowych (od przyklejenia po samo wykończenie). Pozdrawiam

Gość Monixia
wiecie co, film to tylko ma ła pomoc w praktyce a podstawa jest poznanie wszystkich chorób aby komus zdrowia nie zmarnowac bo grzybica czy drozdzyca to bardzo powazne i łatwo przenoszace choroby, kurs to tylko maly dodatek do tego co robicie, albo ma sie do tego talent albo nie i juz,

Gość marlenkaKazimierska
ja pracuje na żelach miracle (wczesniej pracowałam na żelach miracle gold, teraz mają takie różowe) i są super - jestem po kursie i długo pracuje na metodzie żelowej, więc może robisz coś źle

Gość do aaana
beznadziejna egoistyczna wypowiedz bleee

Gość Czerniaczek
wiecie co jak czytam wypowiedzi co niektórych panienek to az cisnienie mi sie podnosi przeciez wiadomo jest, ze jak ktos nie ma zdolnosci do tego kompletnych to czy ukonczy nawet 10 kursow nie bedzie ich mia.Wiadomo jest tez, że na wyrobienie sobie wprawy w tym raczki do tego potrzeba czasu, ciaglych prob i checi.A gadanie ze jak ktos sobie robi w domu tipsy bez kursu i nszczy sobie paznokcia, bo nie zna chorob jest glupota. W zyciu jest roznie i nawet panienki co ukonczyly takie kursy czesto sa tak beznadziejne i malo kompetentne ze szok...ludzie po studiach sa tez tacy...wiec po co tu takie spory...ja obecnie skonczylam licencjata z fizjoterapii i niektorzy ludzie, ktorzy ukonczyli go ze mna sa tak beznadziejni w tym co robia, ze mozna sie tylko modlic by komus nie zrobili krzwydy...tak jest w kazdej dziedzinie sa i tacy lekarze, chirurdzy,krawcowe,kosmetyczki i inni...chodze teraz rowniez na studium kosmetyczne i nie wiem czy taki kursik pozwoli nauczyc w ciagu 3 dni tego wszystkiego...szczerze gadanie o chorobach jest glupota bo tu trzeba znac cala fizjologie a nie tylko dermatologie...poza tym ksiazka to jedno a zycie to drugie mozna w rzeczywistosci tego nie rozpoznac nawet jak sie widzialo to w ksiazce wiec taki kursik w d...sobie wsadzcie co niektore.

Gość kada69
Czerniaczek : Nie rozumiem Twojego zbulwersowania... Wg mnie (nie wiem czy inni mają takie wrażenie) jesteś egoistką. Po cholerę mówisz co ukończyłaś itp niby próbując się wywyższyć? Wybacz, ale jeśli ktoś robi paznokcie- na własną rękę- to uważam, że to tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa- nie twoja. Czy sobie niszczy paznokcie i prowadzi do ich ruiny to nie powinno cie to w ogóle obchodzić bo nie masz nic do tego. Ciesze się bardzo, że się kształtujesz, ale nie musisz robić z siebie bardzo inteligentnej, utalentowanej i wykwalifikowanej osoby bo nie wierzę, iż nie ma lepszych osób od ciebie. Więc proszę bez krytyk bo to forum jest po to aby pomagać...

Gość Czerniaczek
po pierwsze sady i opinie osoby ktora czyta bez zrozumienia mnie nie interesuja....nie zycze sobie wiec byc nazywala mnie egoistka bo zeby stwierdzic o mnie takie cos musialabys mnie znac a mnie nie znasz...wiec zanim cos powiesz przemsyl to 10 razy bo masz jak widac z tym problem...po drugie...co do wyksztalcenia nie mowilam tego po to zeby sie chwalic wywyzszac czy cos w tym sensie...masz dziwne mniemanie o ludziach ktorzy sa wyksztalceni...mowilam to w takim sensie bo wiem ze swojego doswiadczenia ze roni ludzie w roznych dziedzinach jak nie maja do tego predyspozycji co robia to sa beznadziejni w swoim fachu i tak jest chocby w moim zawodzie tak jest wsrod lekarzy kosmetyczek krawcowych i wielu innych ludzi pracujacych w innych zawodach...i chocby te osoby ukonczylyby kurs a nawet ich 10 to duzo to nie zmieni bo nie nadaja sie do tego...nie twierdze tez ze jestem najlepsza i nie ma lepszych w tym co robie...masz dziwny sposob czytania ze zrozumieniem a raczej go brak...watpie by na kusie 3 dniowym jak to inne osoby mowily mozna bylo sie zapoznac dokladnie ze wszystkim np z dermatologia zapewne przedstawiaja tam jedynie wiedze ksiazkowa zdjecia jak to wyglada a to nie zastapi kontaktu z tym w rzeczywistosci poza tym rownie dobrze ktos moze sam sie w tym doksztalcic sam indywidualnie...poza tym sama dermatologia nie jest tylko potrzebna bo rowniez fizjologia jak to wplywa na paznokcie jak niszczy jak przebiegaja procest itd.po trzecie wiem po co jest te forum bo sama w domu ucze sie teraz robic tipsy dlatego do ciebie napisalam a ty od razu z jakimis stwierdzeniami o mnie wyskakujesz.... "Wybacz, ale jeśli ktoś robi paznokcie- na własną rękę- to uważam, że to tylko i wyłącznie jego prywatna sprawa- nie twoja. Czy sobie niszczy paznokcie i prowadzi do ich ruiny to nie powinno cie to w ogóle obchodzić bo nie masz nic do tego. ">>>nic takiego nie powiedzialam nie skomentowalam ze to osoby sobie cos niszcza i ze to jest glupie nieodpowiedialne czy cos w tym sensie...wrecz przeciwnie skomentowalam osoby, ktore tak twierdza i tu to napisaly....a jak nie wiesz co to krytyka polecam chocby encyklopedie...

Gość pati11
Kada - chciałam tylko dodać ze nie piszemy > kształtujesz< ale kształcisz albo uczysz, zdobywasz wiedze, ja robię pazurki bez kursu mam kochane kolezanki które mi pomagają i dzięki nim mogę tylko piąć się ku górze,

Gość misia95op.pl
Mówię Wam dziewczyny, kupcie sobie książkę Aleksandry Sójki "Piękne paznokcie. Pielęgnacja i zdobienie." Jest tam opisane wszystko co piwinnyście wiedzieć o chorobach i przedłużaniu paznokci a także o metodzie żelowej i akrylowej :) a przy okazji jest też pokazane trochę zdobień do wykonania samemu. Ja jestem początkująca i chociaż nie skończyłam żadnego kursu to nawet nieźle mi to wychodzi, a dzięki tej książce jeszcze więcej dowiedziałam się na ten temat. Pozdrawiam misia95