Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelowa amatorka

Czy ktos pomoze mi w zakladaniu paznokci zelowych???

Polecane posty

Gość nahst
nie rozumiem tych wszystkich dziewczyn, które czepiają się innych, że chcą się czegoś dowiedzieć a są bez kursu... sam kurs nie wystarczy... nie zawsze przekaża to wszystko co jest potrzebne... czasami nawet więcej się dowiesz poprostu czytająć fora i szperając w necie skoro tak sie martwia, ze te poczatkujace zepsuja sobie paznokcie, to niech tego nie komentuja, tylko pomoga... kazdy musi od czegos zaczac... ja zaczynalam od zera... czytalam fora i szperalam w necie... kupowalam plytki \"krok po kroku\" i zakupilam zestaw... cwiczylam tylko na sobie... poszłam do szkoły na kierunek stylizacja paznokci, tam uzupelnilam wiadomosci o stylizacji... teraz mam kurs :) i dyplom ukonczenia szkoly ze specjalizacja : stylizacja paznokci :) liczy sie przedewszystkim znajomosc przeciwskazan do przedluzania, higiena pracy, i cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc!!! i nadal czytam fora i przegladam strony internetowe, jak rowniez bywam na przeroznych kongresach, targach itp caly czas poszerzam swoja wiedze... w kazdym badz razie bardzo duzo czasu nalezy poswiecic na zebranie odpowiedniej wiedzy i cwiczenia a dziewczyny ktore same sie ucza, to jesli naprawde beda to robily z pasja i zaangazowaniem naucza sie wiele i beda bardzo dobre... albo poprostu zajma sie czyms innym, jesli to nie bedzie im szlo...

Gość do annaaaaaaaaa
"a nech robia idiotki zobaczymy jak długo beda trzymac sie pazurki" WEŹ SIE LECZ DZIEWCZYNO! JA MAM KURS, I SZCZERZE CI POWIEM, ŻE TO MI NIC NIE DAŁO, BO WSZYSTKO WIEDZIAŁAMJUŻ WCZEŚNIEJ:/ TRAKTUJESZ TE DZIEWCZYNY BEZ KURSU JAK JAKIEŚ KRETYNKI CO ŻYCIA NIE ZNAJĄ, A PRAWDA JEST TAKA ŻE TY TEŻ NA PEWNO NIE ZACZYNAŁAŚ JAK PROFESJONALISTKA. ZASTANÓW SIĘ NAD TYM CO TU PISZESZ, BO TU SIĘ R A D Z I A NIE U P O K A R Z A:/

Gość koloryzowanie
hehehe, strasznie mi się chcę śmiać z tych wszystkich wypowiedzi. niekoniecznie bez kursu nie można znać jakie mogą być choroby, po drugie nie wam osoba pytająca będzie jak coś niszczyć paznokcie, więc można odpowiedzieć, korona z główek księżniczką nie spadnie. a tutaj link do kobiety Bez Kursu "Tej Gorszej i Głupszej która nie umie modelować zrobionego paznokcie i w ogóle na KURS Z NIĄ!" http://worldofnails-gal.blogspot.com/ nie jedna z was profesjonalistek chciałaby tak umieć. :D:D wszyscy jesteście tandeciarami lecącymi na kasę, a gdzie luz i zabawa? żal żal żal. ;D

Gość fiotelowa
Dokładnie zgadzam się z przedmówczyniami. Ja widziałam jedna dziewczynę która uczyła sie z porad na naszym forum i robi przepiekne paznokcie, ładniejsze niż moje- a ja jestem po kursie i doszkoleniach... Takiej krzywej jaką wykonuje nie powstydziła by się niejedna pracująca w salonie babeczka! Zapraszamy: http://nailbeauty.mojeforum.net/

Gość Marzena 83
czy ktos mi pomoze jak w godzinke uzupelnic paznokcie zelowe...

Gość Marzena 83
czy ktos mi pomoze jak w godzinke uzupelnic paznokcie zelowe.

Gość Marzena 83
czy ktos mi pomoze jak w godzinke uzupelnic paznokcie zelowe.

Gość malinowyczar
to jest w skrócie;p trzeba odsunąć skorki potem pilnikiem i bloczkiem piłujesz paznokcie tak by wyrównać miejsce odrostu a żelu żeby po prostu odrosty były nie widoczne. przemywasz paznokcie cleanerem i dajesz cieka warstwę żelu lub lakieru.ja daje lakier gdy odrost jest niewielki

Gość Marzena 83
Dzieki ze ktos w koncu odpowiedzial....ale to jest chyba mozliwe przy malym odroscie...bo jak klientka mi przychodzi po 40 dniach chyba raczej nie dam rady wyrobic sie w godzionke?;)

Gość e2w6a
wchodzac na stronke chcialam sie czegos dowiedziec ale jest ciezko wiele dziewczyn kloci sie i po co!! to was sposob na zycie czy co ?? zamiast sie klocic powinnysy wesprzec dzieczyny ktore nic nie weidza przeciez nie zabiora nam wszystkich klientek. Czasem wazrto jest pomoc a nie dochodzic sie tylko.

Gość aw157
albo o tych http://www.allegro.pl/item642273761_zestaw_uv_do_pielegnacji_paznokci_lampa_36w.html https://ssl.allegro.pl/show_item.php?item=657975526&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0D%0A++++%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4%87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0D%0A++++%3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+Moje+Allegro+%E2%80%BA+Moje+zakupy+%E2%80%BA+Obserwowane+oferty%3A+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E ??

Gość Kaśś...
Ello...Zamierzam zakupić wszystkie przybory potrzebne do robienia paznokci żelowych... Strasznie mi się to podoba i chciałabym się dowiedzieć dokładnie jak się to robi krok po kroku... hm? Help! ;/ Piszcie na gadu: 10902245. Z góry thx ;p

Gość Korebko
Witam! Ja kończyłam kurs 8 miesięcy temu. Zapłaciłam za niego w Krakowie 1900 zł i bardzo żałuję wydanych pieniędzy. Męczyłam się bardzo, ponieważ w grupie ok 20 osób w jednym czasie próbujących zostać 'żelowymi' nie jest się w stanie nauczyć wszystkiego pod okiem specjalisty. Uwierzcie mi, wiele rzeczy, przed kursem znalazłam w książkach i na płytach CD kupionych na Allegro. Teraz robię paznokcie, mam stałe klientki, ale żadna z nich nigdy nie prosiła mnie o pokazanie dyplomu. Ja najbardziej skupiam się na estetyce i higienie dłoni. Przed pracą z żelem robię klientkom kąpiele dłoni w ciepłej wodzie z dodatkiem olejku różanego, następnie dezynfekuję i konserwuję paznokcie i dopiero potem zaczynam pracę z żelem. Tips z klejem jednak tak bardzo nie niszczy płytki paznokcia, jak sam żel formowany szablonem... :)

Gość forumowiczka 8989
Moje zdanie na ten temat jest takie.. Robiłam kilka razy tipsy u kosmetyczki, płaciłam zawsze 90-100zł, i już pierwszego dnia miałam pęcheżyki powietrza a co za tym idzie, po niecałych dwóch tygodniach odpadały same. Gdy chciałam cos z tym zrobić kosmetyczka nagfle miała pilny wyjazd.. a ostatnio zrobiłam tipsy u dziewczyny która jest samoukiem, robi już 3 lata i dopiero teraz widze jak wyglądają piękne przedłużone paznokcie! Mam już 3 tydzień i nic się z nimi nie dzieje! Wazne jest to, żeby dobrze zdezynfekować dłonie klientki! Wtedy napewno nie bedzie żadnej gzrybicy, żaden głupi kurs do tego niepotrzebny, w dodatku taki ktory trwa 3 dni! żal, jak można w tak krotkim czasie nauczyc sie wszystkiego! Dziewczyny, które uczą sie same, szperaja w necie, książkach, pytają i napewno wiedzą dużo więcej niż po kursie.. Oczywiście nie mowie zeby nie robic kursu, do pracy w salonie wiadomo ze potrzebny jest kurs, ale dziewczyny ktore robia tipsy w domu tez robią pięknie, czysto i estetycznie!

Gość Violciag
Współczuję.....Ale uwierz mi, że kurs nie ma tu nic do rzeczy....

Gość Violciag
Powiem tak.....albo coś się robi dla kasy albo dla przyjemności......czyli, albo Cię olewam, albo sięstaram..... Mam przykład...paznokcie robię z wielkiego doskoku...większą połowę życia spędzam niestety w Niemczech przy starej babci.....ale i ona ma swoje wymagania.....Uwierzcie mi ,,,,ze nie ma złych i dobrych stylistek......zaczepność żeluy ma się wiele do naturalnej płytki paznokcia. Jest fajna płytka która ma super PH i wtedy nie ma problema......wtedy nie trzeba primera itd... mimo, ze producenci zalecaja.....aleeeeeeeeeeeeeeeeeee...........zdarza sie płytka, że musisz go użyć! sama płytka jest w samie sobie tłusta i nawet primer ci nie pomoże...nie będę tu farmazonić jakmoje popprzedniczki o kursach, ja go nigdy nie miałam, a mam profesjonalne studio zarejestrowane i to u siebie w domu, tak więc te wszystkie szczypawice zapraszam, te z certyfikatami nawet......to forum powstało nioe dla konkurencji....tylko dla porad!!!!!!!!!!! głupie pipy!!!!! to hasło mego męża który dzielnie mi w tym pomaga:)

Z kursem, czy bez kursu, trzeba się znać i umieć to robić:/ Mi przed studniówką kosmetyczka po studiach tak spiłowała płytkę do tipsów, że żywym ogniem mnie paliły... Miałam dosłownie takie zapadnięcia, a rysy po pilniku było znać dopóki paznokcie nie odrosły... Nie wspominając o tym, ze mi na 2gi dzień ze 3 tipsy pękły, a żel po odpryskiwał jak lakier... I chodziłam na poprawki do dziewczyny po kursie. I byłam bardzo zadowolona... A na normalne, w miarę zdrowe paznokcie musiałam czekać pół roku... Ale to fakt, jakąś wiedzę na temat higieny z tym związanej trzeba mieć... Byle nie taką jak ta kosmetyczka...

Gość Karla.
a ja Wam powiem tyle, nie czujcie sie lepsze dlatego, że Wy byłyście na kursie. bo tego co jest na kursie to każdy może się sam nauczyć po czasie. a tak tylko pieniądze idą w błoto wg mnie. Ja robie pazurki od jakiegoś czasu sama bez żadnego kursu i trzymają się długo i nikt na nie nie narzeka.

Gość katebgd
hehe.. Kurs czy studia nie swiadczą o tym że jestes dobra. Ja od trzech lat robie u koleżanki ktora jest samoukiem nie miałam ani z żadnych schorzeń paznokci ani nic podobnego. Smieje sie gdy czytam niektóre wypowiedzi. Wielkie panie uczone.

Dziewczynki pomozcie, chcialabym kupic jakis zestaw do paznokci zelowych, alejak ogladalam na allegro to tam jest same badziewie. Czy mozecie mi zdradzic gdzie kupujecie te wszystkie ozdoby, zele itp

Gość menika
DO lena0000 witam,ja kupiłam pare miesięcy na allegro Simply Nails,cały zestaw,spodziewalam się badziewia,ale teraz po czasie mogę powiedzieć że firma calkiem niezła ,żel szybko się utwardzał,klej ok,nic się nie rozlewało poza paznokcia,byłam zadowolona,dobrze mi się na tym pracowało. Ale jak już mi się wszystko pokończyło dokupiłam produkty z sun flowera i teraz jestem mega zadowolona ,na tamtych dobrze się pracowało,ale na tych jeszcze lepiej.Także mogę Ci na początek polecić simply nails,bo sama miałam :)Ale jeśli chcesz na sam początek mieć już coś lepszego to skompletuj sobie z jednej firmy cały zestawik,sun flower jest dobry no i nie az taki drogi,IBD już droższe..jak uwazasz ,ja tu tylko wyraziłam swoje zdanie

Gość silverghost
A ja chodzę do różnych kosmetyczek od 4 lat - super profesjonalistki, na ścianach mnóstwo dyplomów ze szkoleń, a paznockcie ciągle robione byle jak. I oczywiście każda z nich ma się za kogoś super, a nie za "byle tipsiarę". Zanim się zdecydowałam na żele, przez lata malowałam sobie i zdobiłam sama, ale żele są trwalsze i dlatego zmieniłam. Przykro mi stwierdzić, ale nie trafiłam jeszcze na kosmetyczkę, która zrobiłaby mi paznokcie tak, żebym była zadowolona. Może jestem wymagająca, ale jeśli żel jest krzywo nałożony albo po małym uzupełnieniu widać, gdzie był stary żel, albo kiedy paznokieć łapie powietrze po 2 dniach... I jeżdżę co 2 tygodnie, regularnie. Ostatnio pomyślałam, że zacznę robić sobie sama. Stać mnie na kurs, ale nie chce mi się chodzić, nie zamierzam robić nikomu innemu.

Gość Chiriko
JA chce sobie kupić zestaw do żelu i już naprawdę dużo czytała o tym. O pielengnacji dłoni przed i po, o chorobach, co je powoduje i czuje się dobrze przygotowana do robienie paznokci. Wyszukałam kilku sposobów i opisów robienia paznokci. Nie uważam żeby kurs był mi specjalnie potrzebny. Moja koleżanka robiła kurs, egzaminowali ja jej nauczycie i wystawiali certyfikat, porażka, 100% zdawalność (szkoła sama nie popsuje sobie renomy). Chce kopić zestaw taki jak to niektórzy określają typowo Allegro-wy (NAIL DESIGN) Moja znajoma z tej firmy korzysta, klientki są zadowolone,moje ślubne paznokcie robiono tez żelem tej firmy i były ładne, trzymały się bardzo długo.

Gość Chcąca iść na bal
Ale tu nie chodzi tylko o marke produktów.............linie usmiechu lub krzywa C umiesz robić?

Witam. Mam do zaoferowania szybki kurs w formie prezentacji power-pointa mojego wykonania. Pokazane jest tutaj krok po proku jak zrobic paznokcie, jak wtapiac ozdoby w żel oraz jak uzupełniać takie paznokcie. Prezentacja zawiera ponad 70 slajdów ze zdjęciami i opisem mojego wykonania. Czy ktoś byłby chętny?? Cena 5zł. Wysyłam na poczte po wpłacie pieniązków na konto. Oto link do allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=992 216883 oraz na fbl http://www.photoblog.pl/ozdopki/ Jest ktoś chętny??

Gość zel
el_ch i cytrynusia to dziwki i idiotki chyba nie wiedzą co mówią