Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adaś19/20

Doradzcie nowicjuszowi starzy wyjadacze!

Polecane posty

Gość n
ale ja już głośno i wyraźnie powiedziała że już mam wystarczajające wiadmosości . nie jestem ciemnota i tak wole sie nie kochac przy 1 opakowaniu bez innego zabezpieczenia bo wpadne a jak ty tak zrobilas co juz masz dziecko czytez jakos psyhcika ci nie pozwalala na kochanie sie przy 1 tabletkach i konczenie w srodku bez dodatkowego zabezpieczenia ?? nie wiem co wy jeszcze chcecie nie rozumiecie ze owulacja moze nastapic przy 1 opakowaniu ?? masz pod reka ginekologa ja wczoraj bylam . Dokładnie sprawdzil :) pozdrawiam i wiem ze kobiety moga przy 1 opakowaniu zajsc tak ot przypadkiem ...

Gość zamek w kluczborku
nadiyah jest pier...dol.....nieta...!!!! jest gowniara, nic nie wie, ale sie wymadrza!! w dodatku kompletnie nie potrafi czytac ze zrozumeiniem, ma problemy z glowa i wyksztalceniem:O co za idiotka:O

Gość lolilu
a co te giek musiał sprawdzać, sprawdzał czy masz owulacje podczas brania tabll.?????????????????? czw wiadomoscii? bo jak wiadomosci to to jest taki ginekolog jak twoja mama po lożna. i do twojej wiadomości ciemiaku jestem duzo starsz od ciebie.,przy pierwszym op. kochałam sie i niezaszłam(wiele moich koleżanek też) ,dziecko tez juz mam ale wiedziałam kiedy chce,co mam robic itp. w przeciwieństwie do ciebie niechodze do pseudoginekologów co MUSZ SPRAWDZAĆ WIADOMOCI ty poprostu niewiesz jak działa tabletka!!!!!!!!!!! dziewczyy ci nawet wklejały ale ty nawet przeczytac niepotrafisz ze zrozumieniem.niewiem gdzie ty sie chowałaś? a moze jestes spaczona bo ci pierwszy raz niewyszedł?-tak to jest jak niedoinformowani gówniaże ,nieprzygotowani biora sie za sex. widac ze niepośiadasz dobrych inf. bo byś sie co miesiac niestresowała(sama tak piszesz)-skończyłas edukacje szkolna w wieku17lat i teraz planujesz dziecko?????pomysl lepiej owykształceiu bo tak głupi ludzie nie powinni miec dzieci.

a to jest dokładnie o tabsach które bierzesz o diane. masz czarno na białym wyróżnione kiedy musisz dodatkowo sie zabezp. ale tylko przez 7 DNI(poczyt. też swój topik o diane) tu masz link skad ten fragment.(niebedzie kłopotów z rejstracja skoro twoja mama to połozna) http://www.pharmindex.pl/baza/ Dawkowanie Doustnie: 1 tabl. raz na dobę o stałej porze, przez 21 kolejnych dni, rozpoczynając od 1. dnia cyklu. Przez następnych 7 dni nie przyjmuje się tabletek i w tym czasie, zwykle 2. lub 3. dnia, powinno wystąpić krwawienie z odstawienia. Przyjmowanie tabl. z następnego opakowania należy rozpocząć w 8. dniu, nawet jeśli krwawienie z odstawienia jeszcze trwa. Stosowanie preparatu można rozpocząć między 2. a 5. dniem cyklu, ale wówczas przez pierwszych 7 dni cyklu należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. W pierwszym cyklu stosowania przyjmowanie preparatu należy rozpocząć w pierwszym dniu krwawienia miesiączkowego. W przypadku przejścia z innego złożonego doustnego preparatu antykoncepcyjnego stosowanie preparatu należy rozpocząć następnego dnia po 7-dniowej przerwie wynikającej ze schematu stosowania dotychczasowego preparatu lub następnego dnia po przyjęciu ostatniej nieaktywnej tabletki. Przy przechodzeniu ze stosowania preparatu antykoncepcyjnego zawierającego wyłącznie gestagen stosowanie preparatu można rozpocząć w dowolnym dniu, tzn. można go przyjąć zamiast minipigułki następnego dnia o tej samej porze lub w dniu, w którym miała być wykonana następna iniekcja, w dniu usunięcia implantu lub systemu wewnątrzmacicznego. W powyższych przypadkach należy przez pierwszych 7 dni stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne.

Gość koraliczeksmoczek
zgadzm sie z przedmówcami-Nadyah chyba nie rozumiec co sie do niej pisze. I w dodatku, gadda jakieś rzeczy chyba z księzyca wzięte i jeszce wciska ,ze ma racje.

Gość 1 tydzień
brałam kiedys regulon... jakies 2 lata; przerwałam i po pół roku nie stosowania żadnych tabletek zaczełam je brać znowu; lekarz powiedial ze zaczynaja działac po tygodniu ale niestety musze sie przyznać ze juz w 3 dniu stosowania tabletek zaszalałam z moim partnerem... jakie są szanse że jest wszystko ok?