Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie śpiąca królewna

NISKIE CIŚNIENIE !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość uppppppppppp

nie mam jakiś specjalnych problemów, biorę pigułki antykoncepcynje w celu antykoncepcyjnym. A trójfazowe (Triquilar), bo takie przepisała mi moja ginekolog mowiąc, że są b. dobre, z najmniejszą ilością hormonów (nie licząc kontrowersyjnej minipigułki) i najlepiej naśladują naturalny cykl hormonalny kobiety (maja rózne proporcje hormonów w róznych fazach cyklu).

Gość te mi to grozilo
na niskie cisnienie wiecej płynow

Gość ja tez mam niskie
dlaczego wiecej plynow?w czym to ma pomoc?

Gość blada ściana23
ewa dlaczego napisalas kontrowersyjna minipiułka czy mialas na mysli cerazette?

kontrowersyjna, bo ma tylko jeden rodzaj hormonów, a organizm wytwarza ich kilka (mam na mysli hormony płciowe) i jest mało skuteczna ze względu na sposób przyjmowania (dokladnie co do 15 minut)

Gość blada ściana23
ewa ale niektore kobiety nie moga przyjmowac innych tabletek oprocz tych jadnoskladnikowych np gdy maja problemy z krązeniem, wiec tetabletki to jest ich jedyna mozliwosc, a ile placisz za swoje tabletki? masz jakies skutki uboczne bo po dianie łydki mnie bolały i je odstawiłam teraz mysle moze nad cerazette ale sama nie wiem

Gość RoGi
lol moze mi ktos pomuc dzisiaj w szkole gosciuwa mi zmierzyla cisnienie i za pierwszym razem mialem 156 na iles a potem mialem 189 na iles.. Powiedziala mi ze mam isc do lekarza bo moge dostac wtrzasu...:(( Ciagle mi jest goraco boli mnie glowa az mi sie czasami kreci w glowie..Nieraz zamazuje mi sie obraz.:(:(:( nie wiem czym to jest spowodowane jak ktos wie niech napisze prosze:PP

Witajcie niskocisnieniowcy;) Ja zazwyczaj mam 80 w porywach 90/60.Kazdy, kto widzi takie cisnienie, łapie sie na glowe.Ja natomiast czuje sie swietnie. Czasem tylko jak spada cisnienie na dworze, czuje sie gorzej,ale tak jest super!Fakt, problemem sa marznace dłonie i stopy,ale jestem zaopatrzona w ciepłe kapcie i skarpety;) Ktos napisał o zylakach, mozecie napisac, dlaczego niskocisnieniowcy sa na nie narazeni?

Gość RoGi
no ale niestety ja tutaj jestem jako Wysokie cisnienie moze mi ktos pomuc?

Gość do RoGi
ty masz wysokie cisnienie,kup w apteckropelki-wyciag z glogu lub z jemioly,sa bez recepty,a najlepiej idz do lekarza,niech cie przebada.

Gość sennaja
tez mam niskie-100/60, i czesto robi mi sie slabo zwlaszczajak dlugo stoje np w kolejce...ale nawet jak chodze nogi robia mi sie miekkie,ucisk w glowie...zawroty...mam dosc...kupilam dzis krople z kofeina,moze pmaga...

Gość alicja/26
cześc wszytski niskociśnieniowcom:) ja czasmi mam tak niskie ze mdleje - ale to rzadko:) czesciej jest mi po prostu strasznie zimno:( rdłonie mam tak zimne ze dlugopisu nie mogę utrzymać:) ale wymyśliłam sposób - ćwiczę, lub jkoś aktywnie się poruszam:) wiem że to niemożliwe w parcy - wtedy ide po prostu do jakiegos sklepu (aby sie przejsc) po batona (dzięki czekoladzie jest troche mniej słabo) :):)

---> blada ściana wiem, że nie wszystkie kobiety moga przyjmowac każde piguły, trzeba być do tego zdrowym i mieć odpowiednią, unormowaną gospodarkę hormonalną ja po swoich nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, mam rodzinną skłonność do żylaków, łatwo pękają mi naczynka, ale to nie wina piguł nie mam zakrzepów, nie mam problemów z krążeniem (zawsze miałam niskie ciśnienie) koszt Triquilaru, ok. 30 zł na m-c

Gość zgadza sie
dziewczyny wiecej pic trzeba przy niskim,wiecej płynow

Gość jak sobie radzicie
w taka pogode straasznie chce mis ie spac!! a Wam? Jak sobie radzicie?

Gość marija
90/60 to juz u mnie wysokie cisnienie, bo teraz ma zwykle 80/40!Ale jak wypije dwie kawy to mi skoczy do 90/60. A najgorsze jest to ze teraz czuje sie jakby przebiegal u mnie proces otepienny :( Biore bilobil od roku ale chyba juz przestal dzialac. Czasami az ciezko mi sformulowac jakies zdanie!

Gość Anka...
No hej...Widzę, że to co mnie tak męczy to niskie ciśnienie:( Mam dopiero 18 lat a po prostu do niczego nie mam chęci, nic mi się nie chce:(((Wdzoraj wieczorem rozbolała mnie głowa, więc sie położyłam spać...Wstaję rano i...TO SAMO!!! :[ Dziś cały dzień mnie boli:( Zmierzyłam sobie ciśnienie 100/60 (więc chyba jeszcze nie tak źle!)Spałam bardzo długo...Najgorsze jest to,ze jestem taka młoda a mam już żylaki, po południu muszę sie położyc aby móc cokolwiek zrobić!Jeśli chodzi o kawe- nie przepadam za nią, a po jej wypiciu czasami tylko czuje sie lepiej:((( Nie wiem co mam robić, bo moi rodzice bagatelizują problem!Nie zarejestrują mnie do lekarza bo uważają, że nie ma potrzeby:( A ja mniewam również problemy z koncentracją, często pulsuje mi nerw koło oka!!!Kurcze..ale musze z tym żyć!Martwi mnie tylko to,że czasami nie moge sie skupic na rozmowie z innymi(np. z chłopakiem) bo jestem taka padnięta...Mam z tego powodu problemy, kłótnie...ach...:(((

Gość przespać życie
jak dla mnie cudna alternatywa.... nietety nieralna więc wspomagam się kofeiną.... pije 3-4 kawy dziennie- z ekspresu ciśnieniowego, żeby nie niszczyć żołądka..... ciśnieniomierze się na mnie psują- a własciwie nie psują się, tylko wszystkim trudno uwierzyć, że ja mam takie niskie ciśnienie- kiedyś lekarz zażartował "czy pani wogóle żyje?".... a jam mam 80/50 i żyje i w sumie nic strasznego mi się nie dziej..... oprócz tej senności, szczególnie rano i notorycznie zimnych stóp i dłoni..... poza tym jestem metopatą i jak ciśnienie atmosferyczne maleje to czuje się tragicznie- zamiast kawy, którą uwielbiam, łykam wtedy cofecorn forte i da się przeżyć unikając bólu głowy.....

Gość Dawid
Witam szanowne Panie. Chociaż nie powinienem pisać ( kobiece forum) również należę do was , ciągle mam zimne dłonie i bardzo blade , widać każdą zyłke ehh , nie wiem co mam zrobić a mam dopiero 17 lat ..... . DZiękuje za wszystkie odpowiedzi , pozdrawiam Dawid

Gość dr Romanko
Na ciśnienie pomaga zestaw mikroelementów i witamin Polecam Lifepack Senior ze strony www.suplementy.sklep.pl Jest to bezapelacyjnie najlepszy zestaw. Radze sprawdzić mi pomogło z ciśnieniem a miałem bardzo duży problem.

Gość Wreszcie trafiłam na temat
dla mnie stworzony! Rozumiem was doskonale, od lat mam problem z notorycznym zmęczeniem i sennością, do tego ciągle mi słabo. Najgorzej było, jak na studiach mialam dużo nauki lub pracę wymagajacą koncentracji. Wysypiam się a i tak wstaję rano zmęczona, dzis wstałam o 7, pogalopowalam załatwić swoje sprawy, wróciłam przed 10 i ledwo mogłam zjeść sniadanie, od razu padłam na wyro. Mam tak od liceum, szybko się meczę, staram sie nie pić dużo kay, bo i tak mi nie pomaga. Do tego bóle głowy. Na dodatek zaczęłam sie odchudzać i teraz nic już mi się nie chce. Ale postanowiłam wziąć sie za siebie - codziennie bodymax lub na zmianę magnez i żelazo, bo podejrzewam, że mojemu organizmowi czegoś brakuje. Pozdrawiam wszystkich zmęczonych!

Gość bombowiec
j mam to samo co osoba wyzej,a najgorsze jest to, ze kazdy uwaza, ze to z lenistwa...a ja ledwo chodze, bo mam niskie cisnienie.

Gość Wreszcie trafiłam na temat
u mnie jest tak samo, ogólny i wieloletni brak energii, czasem wyrzuty sumienia, że znowu dziś nic nie zrobiłam. Niedługo zaczynm pracę, nie wiem, czy dam radę jej nie przespać..

Gość Mzimu
Mam 20 lat. Zazwyczaj dużo energii ale musze się ruszać, ciagle być w ruchu inaczej trudno mi sie skupić dłuzej nad czymkolwiek. Moje ciśnienie na dziś to 70/35. Byłam juz u lekarza. Dostałam pastylki. Co z tego? po pastylkach czuje sie jeszcze gorzej :| sytuacja beznadziejna, sesja trwa, a ciśnienie coraz niższe. Kawa nie działa, jedynie ruch pomaga ale na to co raz mniej czasu. Pozdrawiam

Gość Dziś znów obudziłam się
zmęczona i nieprzytomna, mam zawroty głowy i słabo mi..

Gość 24 lata
tez tak mam. rano nie moge wstac wszedzie sie spozniam, nawet na 11.00. wieczorami o 21 juz padam i nikt mnie nie lubi, bo nigdy nie chodze na zadne imprezy, bo nawet po kawie o 22 jestem nie do zycia. wiec wszyscy moi znajomi wykorzystuja lata mlodosci na zabawe i imprezy, a ja chodze spac o 22 codziennie i spie po 10-12h. moj wspollokator spi srednio 4h/dobe i ma mnostwo energii. jak ja mu zazdroszcze. mam duzo zajec bo studiuje, pracuje i robie kursy zawodowe i wszystko zawalam ciagle, spozniam sie, bo musze polowe doby przesypiac i nie zdarzam nigdy ze wszystkim. najlepiej dziala na mnie moj chlopak, ktory mnie ciagle denerwuje i jak sie wkurzam, to mi skacze chociaz na chwile cisnienie i jest lepiej. wlasciwie to zauwazylam, ze nerwy dzialaly na moja korzysc, bo kiedys bylam bardzo nerwowa i jakos mi sie zylo, moglam siedziec nawet do 2 w nocy i bylo ok. a teraz sie uspokoilam, denerwuje sie sie tylko czasem i jest zle. myslicie, ze np pojsc pokrzyczec gdzies, pouprawiac zapasy pomoze? kiedys chodzilam na kick boxing i bylo ok... chyba znam recepte na nasz problem: aktywnosc. tylko najgorsze jest to, ze albo sie nie chce, albo nie ma czasu...

Gość dyda2
Mam dokładnie tak samo. Śpię do 11-12. Kłade się spać koło 23-24. Padam w ciągu dnia, ciągle jestem niewyspana... Mam dziedzicznie niskie ciśnienie-moja mama, starsza siostra i ja mamy 90/60. Wszystkie cierpimy na żylaki. Miałam recepte na senność i zmeczenie-kung fu, lecz nie mam juz na to teraz czasu. Pozostaje mi jedynie basen, ale w zimie nie bardzo potrafię się zmobilizować... Obecnie umieram z bólu głowy, z zimnych stóp no i oczywiście z senności... Pozdrawiam wszystkich niskociśnieniowców.

Gość =====================
http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=307 o zielonej herbacie: Ze względu na zawartość kofeiny zielona herbata jest napojem pobudzającym i jak twierdzą niektórzy jej smakosze, wzmagającym koncentracje i pamięć. Kofeina z herbaty wchłania się do krwiobiegu wolno, wolniej niż kofeina z kawy, ale za to jej działanie jest dłuższe.

Gość izuncia
witam niskociśnieniowców (ja równiez do nich naleze) czasami jest ok mam 100/60 ale taki dzien jak dzis mnie wykancza. Chodze ledwo zywa nogi zimne spac sie chce masakra poprostu. zmiezylam mialam 80/50 wypilam kawe, zmiezylam mialam 80/40 wkurzylam sie zmiezylam mialam 80/50 :) szok doslownie! jak mam takie niskie to albo lampka czerwonego wytrawnego wina, albo kawa, albo jakis batonik lub czekolada. Dobra strona podobno nisko cisnieniowcy zyja dłużej :) pozdrawiam wszystkich i nie dajmy sie :)