Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie śpiąca królewna

NISKIE CIŚNIENIE !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Magda2301
Witam wszystkich niskociśnieniowców. Mam pytanie: czy przy niskim ciśnieniu można mieć bóle głowy i to nawet ponad tydzień?? ja mam ciśnienie tak średnio 90/60 i nie wiem co mam zrobić bo to mi trochę utrudnia życie

Gość Magda2301
a i generalnie mam stany depresyjne i cały czas mi się nic nie chce.Jak myślę o lekarzu to mi jeszcze gorzej;/

Gość senmyfriend
dziewuszki u mnie podobnie z tymi ojawami. Już zaczęłam myśleć, że ze mną coś nie tak: czuć się jak staruszka w wieku 25 lat?! chyba rzeczywiście zacznę chadzać na basen, bo takie funkcjonowanie jak teraz to jakaś wegetacja:( moje ciśnienie to 104 na 59 i to po kawie! a dzisiaj to samopoczucie nienajlepsze, jeśli o mnie chodzi...pozdrawiam

Gość Ania P
ja też mam niskie ciśnienie.... dziś po kawie miałam 80/60... lekarz zalecił mi już krople -Cardiamid i brałam takze tabletki... dziennie pijam po 2/3 kawy... przychodze ok. 16 ze szkoly i i tak padam... kawa to moj wierny towarzysz zycia... moje samopoczucie poprawie sie też baardzo po wysiłku fizycznym... rano nie potrafiłabym wyrwać się z łóżka, gdyby nie zmuszenie się do 30 brzuszków (zaraz pod łóżkiem) :D później załatwiam wszystkie poranne sprawy i wypijam kawe:) przychodząc ze szkoły również zaczynam od kawy a później zabieram się za nauke... chociaż czasmi i nawet po kawie oczka same mi się zamykają i zasypiam w książkach... ;/ o 22 chodzę spać... w soboty potrafię spać nawet do 13 bez przerwy... ale rodzinka już wie o co chodzi i nawet mnie nie budzi :) pomaga także zimny prysznic :) tylko, że nie używam zbyt często ponieważ często przez to nabawiam się kataru :] po mimo wszytskich trudności nauczyłam się juz z tym życ :) i smiac i czerpac z zycia co najlepsze :) a wiec pozdrowienia dla wszystkich pozostalych śpioszków :* buziaki :* RUCH TO ZDROWIE :)

Gość kaseternity
Ja też mam niskie ciśnienie, 90 /60, czasami 80/60, podnosi mi się jak jestem w ruchu, po spacerze, czy ogólnie po wyjściu z domu. Po kawie nie czuję się lepiej, a dodatkowo sprawę pogarsza pogoda- kiedy jest niskie ciśnienie atmosferyczne, to już zupełnie padam, źle widzę, czuję się jak za mgłą i nawet długie spanie nic nie pomaga..Otwieram oczy i czuję jakbym spała.. Ciężko to opisać, ale mam taki dziwny senny obraz rzeczywistości, ciężkie oczy, czuję nie do końca, ale coś w rodzaju zmęczenia, ale bardziej nie widzę normalnie świata ;)może Ktoś też tak ma?:)Badania krwi wykazały że jestem zdrowa, ale od 2 miesięcy czuję się fatalnie.. Pozdrowienia dla wszystkich niskociśnieniowców ;)

hej ja też miałam taki problem miałam strasznie niskie ciśnienie-max 90/60 byłam bardzo senna i bolała mnie cały czas głowa-masakra!!! brałam coffecorn forte na recepte i pomagało:-))) polecam też zrobic badania krwi i ekg bo zawsze są jakieś powody niskiego ciśnienia!!! życzę wszystkim 120/70 :-))) pozdrawiam

Gość Nisko
Ojj.. coś o tym wiem.. czasem sie boje iść kąpać bo jak naleje cieplej wody i siedze z 20 minut i nagle wstane to juz nie raz mało nie przewróciłam sie.. mroczki przed oczami też mam.. ;/ moje najwyższe cisnienie w zyciu to chyba bylo 100/60 ale to pare razy tylko tak to zawsze 90/50, 90/60 a do tego czesto mam wysoki puls, ale to sam z siebie nie po ruchu, raz mialam cisnienie 90/60 a puls ponad 100, he.. ale zyć z tym da ;) pozdrawiam ;)

Gość kaseternity
A dziś we Wrocławiu spada ciśnienie i od rana już pęka mi głowa, znów trzeba będzie sięgać po ibuprom :( A jakie ciśnienie u Was?:)To atmosferyczne i nie tylko?:)

Gość chyba tez naleze do was
Dzisiaj rano jak wstałam poczułam zawroty głowy, ponad to bolał mnie tył głowy. Od razu wiedziałam, że coś ze mna nie tak. Jakaś taka czułam się apatyczna... Zmierzyłam ciśnienie i wyszło, że mam: 109 na 57. Zaliczać to do niskich wyników? Dodam, że mam często stany lękowe i nerwobóle. Dzisiaj mam jakby paraliż skóry, nie mogę jej dotknąć w pewnym miejscu bo az parzy! Wydaje mi się, że cierpię na niskie ciśnienie, chociaz moze się mylę ? Moze być to objaw depresji? (też możliwe...)

Gość kaseternity
Masz dosyć niskie ciśnienie, choć niektórzy uważają za niskie takie które spada poniżej 100. Co do Twojej gorącej skóry, to chyba Cię rozumiem, miałam w październiku zeszłego roku dziwne uczucie gorącej nogi, kiedy ją dotykałam w dole na łydce, to od środka jakby parzyła. Pomyślałam sobie, że to pewnie żyła i wpadłam w panikę, ale po kilku dniach przeszło. Byłam z tym u lekarza, ale ten stwierdził, że być może to na tle nerwowym, bo nigdy z czymś takim się nie spotkał. Pokojarzyłam to z magnezem, kt.brałam codziennie od 3 miesięcy na skurcze mięśni, więc przestałam zażywać, i przeszło. Wiem, że magnez delikatnie uspokaja, przez co mogło mi się dodatkowo obniżać ciśnienie krwi, które i tak mam niskie.. Więc coś w tym chyba jest...;) Pozdrowienia :)

Gość kaseternity
a stany lękowe też czasami występują przy niskim ciśnieniu...sama doświadczam ;)Czasami też nerwica jest przyczyną niskiego ciśnienia, albo skoków ciśnienia, ale ciężko stwierdzić dokładnie, bo nie jestem lekarzem-niestety-albo na szczęście ;)

no kurde... Codziennie rano jak wstaje boli mnie głowa, ale to nie jakiś straszny ból tylko jakby ucisk na czaszkę. Dzisiaj rano jak zmierzylam ciśnienie miałam 123/ 40 ... Jezus Maria... co to w ogóle ma być. To oparzenie skóry na szczęście mi przeszło po 2 dniach. Ufff... w ogóle też miewacie jakby duszności? usisk na mostek? Pozdrawiam

Gość Nalezy pic duzo wody
mineralnej nie gazowanej. Mialam z tym problem bo nie chcialo mi sie wogule pic ale lekarz nakazal wypic 2- 2.5 litra wody dziennie. koniecznie niegazowanej. jeszcze bralam glucardiamd...

Gość i gutron na recepte

w wakacje więcej przebywam na świeżym powietrzu i już rzadziej odczuwam że mam niskie ciśnienie. Całe wakacje zamierzałam pojechać na echo serca... i nie pojechałam;/- chyba się boje. Też miewam duszności, tzn często robi mi się gorąco tak od środka i rozchodzi się po całym ciele i wtedy trudniej mi oddychać.

... a i jeszcze co do kawy. Lubię pić kawę, dlatego że mi smakuje, jak ją wypiję mogę odrazu zasnąć, a ciśnienie mi wcale nie wzrasta... Tylko że ostatnio zauważyłam, że po jej wypiciu bardziej się pocę ;/ To normalne???

Gość Elle 24
dziewczyny, ja w niedziele miałąm 83/55 masakra, myślałąm ze sie przewrócę... Dziś wpadłam w wir załatwiania spraw i miałam "AŻ" 102/64!!! To jak nadciśnienie u mnie wręcz, ale czuję sie 'nakręcona' ;) Najważniejsze to nie siedzieć bezczynnie...

no to dałaś czadu Elle. Lekarz by się Ciebie zapytał: "A Pni jeszcze żyje? " Tak jak moją koleżankę z niskim ciśnieniem.

Joasia_xx Też miewam te okropne dusznosci i takie fale gorąca! Normalnie jakbym miała menopauzę...

Gość Olgace
Witam wszystkich, od dwoch dni wiem o moim niskim cisnieniu :) zawsze mialam dobre, 120/70 wiec rewelacja i wcale go nie mierzylam. zaczelam miec zawroty glowy gdzie dochodzila panika przed tym ze zemdleje na srodku ulicy. strasznie uciazliwe to dla mnie bylo. Poszlam do lekarza, zrobilam wszystkie badania i wszystko super...to gdzie jest problem?! Lekarz pediatra :) zmierzyl mi cisnienie 80/60 i stad moje samopoczucie. Teraz gdy juz wiem co mi dolega staram sie zachowac spokoj w sytuacjach kiedy mam napady :)) rolki wieczorem super sprawa czlowiek jak nowo narodzony.

Gość Anniee
ostanio zdarzały mi się omdlenia więc poszłam z tym do lekarza. wyniki były ok a jak pani doktor zmirzyła ciśn to okazało się, że mam 73/60. dopiero czytając wasze posty zrozumiałam, że to co zwykle tłumaczyłam sobie niewyspaniem, długotrwałą nauką, przepracowaniem to niedociśn.. mam 20 lat i ciągle jestem zmęczona, niewyspana, nie mogę się skupić, często jestem przygnębiona.. mamę zawsze denerwowało, że nie ma we mnie wogóle energii co jeszcze bardziej mnie przytlaczało :( często miewa 'zawieszki' i ludzie nie mogą sie ze mną dogadać.. jakbym była w innym świecie. teraz przynajmniej wiem jakimi sposobami mogę próbować sobie pomóc. DZIĘKUJĘ. mam nadzieję, że coś poskutkuje i złagodzi objawy pozdrawiam serdecznie i życzę dużo słonka!! :)

Gość Agreścik
Noooooooooo nieźle nieźle ...... ja od dłuższego czasu mam ciśnienie 80/50.... ehhh mam zawroty głlowy i strasznie mnie boli głowa a co najgorsze to nic mi na to nie pomaga.... Jestem senna i właśnie ide spac hehe ;)) pozdrowienia dla wszystkich kobietek które mają taki problem hehe ;))

Witam ;) Dziewczyny a napiszcie mi czy temperatura też wlicza się do nisko ciśnieniowcow! Oczywiscie ta niska.Ja dzisiaj mierzyłam i wyszło 65,2 i zazwyczaj taką ma.Czasami 65,8 to moja najwyższa granica!! Ciśnienie też mam niskie,a do tego jestem meteoropatką.

Witajcie. Ja tez mam niskie cisnienie, prawie zazwyczaj ok. 90/60 do tego puls jakos kolo 75. Budze sie niewyspana, zmeczona, ziewam. Mam mroczki przed oczami przez jakis czas, jakbym miala zaslabnac. Zdarza sie to, jak szybko wstane z lozka na nogi. W ciagu dnia jestem czesto spiaca, zimno mi. Zemdlalam pare razy w dusznym i zapchanym tramwaju, jak nie bylo miejsc. Ogolnie, gdy jest zmiana cisnienia atmosferycznego to ciezko mi sie funkcjonuje. Ostatnio jeszcze zauwazylam problemy z koncentracja z powodu sennosci. Moge ogladac jakis film i np. nie pamietam co bylo wczesniej. Wyniki krwi tez w normie, myslalam kiedys, ze mam anemie, ale teraz juz wiem, ze to wszystko wina niskiego cisnienia. Kawa na nieszczescie mi nie pomaga, dziala jedynie napotnie, czuje sie po niej rozgrzana. Mam 23 latka, wiec nie wiem, czy brac cos na podniesienie cisnienia. Slyszalam, ze te leki moga tez podniesc puls. Czy to bezpieczne, czy nie zmieni mi sie to kiedys w nadcisnienie? aaa chce zapisac sie na fitness i na basen :) oby pomoglo, bo czuje sie jak trup :D

Gość Malutka 15
Witam wszystkich.. xD Chciala bym sie upewnic czy zawroty glowy po energicznym powstaniu lub czasem chęc wymiotowania mogą byc spowodowane niskim cisnieniem ? ? =[ przy okazji napiszę, ze nie jestem w ciąży ;/ i jestem w okresie dojrzewania ...... z gory dziękuję za odpowiedź ... Buziaki :*:*

Gość mloda31
witam wszystkich ja ostatnio tez mam problem z cisnieniem rano jak wstaje to mam 80\50 tetno50 a potem okolo 110\60 czy to normalne nigdy tak niemialam

mloda31 Uważam, że w Twoim przypadku może to być spowodowane tym, że za krótko śpisz, nie wysypiasz się,albo może też zbyt gwałtownie wstajesz. Proponuje z rana chłodny prysznic, lub chociaż umycie twarzy zimniejszą wodą

Gość Malutka 15
Ok dzieki za info : pozdrawiam :)

Gość Nisko cisnieniowiec
Mam takie same objawy jak Wy. Ciagle jestem senna (zima to dla mnie koszmar), mam zimne dlonie i stopy. z reguly mam cisnienia okolo 90/60. dzis rano mierzylam i szok - 67/43. zdecydowanie za niskie na prawidlowe funkcjonowanie :)