Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

hej dziewczyny!!!! no to kolejny upalny tydzień nam sie szykuje... ja chce deszczu!!!! cytrynka >> ty sie nie denerwuj bo włąśnie dlatego możesz mieć mniej pokarmu.... a kiedy idziesz do lekarza?? może nie czekaj na wyznaczoną wizyte tylko sie wcześniej wybierz... ja dzisiaj postanowiłam sie zabrać za sprzątanie ...zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) dziewczyny powiedzcie mi co sie wkłada do wózka ??? ja mam taki spacerowy z wkładanym nosidłem i nie wiem czym to nosidło wyłożyć, przed położeniem dziecka ???

Gość moderatorowatość
nie karmcie trolla

Gość cytrynka79
donn..do lekarza idę jutro trzymaj kciuki zeby mój szkrab przybrał na wadze i wyniki miał ok. Ten upał nas wykończy mały sam nie wie czego juz chce i jeść niezbyt i spać też nie może

Cześć dziewczyny Kurcze znowu upał nie do wytrzymania. Donn ja tez chce deszczu. A jesli chodzi o tą wkładke to raczej włóż bo bez tego to chyba dzidziuś za malutki będzie. Zrestą sama zobaczysz jak Aurorka sie urodzi. A jak wyglada wózek bez tej torby?? Do szpitala na pewno weź no chyba że macie fotelik:). Kasika zazdroszcze:) w pozytywnym tego słowa znaczeniu:). Odpoczywaj i baw sie dobrze:). Napisz jak wrócisz jak było. Cytrynka napisz jak maluszek zachowuje się przy piersi. Spróbuj sobie sciągnac pokarm przed karmieniem zobaczysz wtedy ile masz. i nie denerwuj się ;). Ja mysle że to chwilowy kryzys:).

cytrynka>> będe trzymać... Mamka.>> do szpitala bieżemy fotelik... tę wkładke do wózka to jasne że włóżę to jest takie nosidło tylko sie zastanaiam czym je wyłożyć przed położeniem dziecka... a wózek bez tego też spoko wygląda... rozkłada sie całkiem na płasko i da sie go tak zabudować że wygląda jak głęboki.. to deltim voyager...

Donn ja wkładamna dno do wózeczka kocyk i pod główkę pieluszke bo mój Alanek lubi jak ma pieluszke przy buzi

Witam dziewczyny!! Kasika udanego wypoczynku, tez bym chciała wyjechac, ale w tym roku raczej to nie możliwe. Cytrynka wszystko będzie dobrze, mały zacznie przybierać na wadze. Trzymaj się.

Gość to tylko ja....
hejka dziewczyny! dlugo mnie nie bylo, no, ale czasami tak bywa;) u mnie w pracy remont, wiec istny sajgon. pzrynajmniej przed chwila zaczelo padac- jakies pocieszenie. moze maluszki nie beda takie marudne;) cytrynka, nie martw sie. moj michalek mial 2250, a kubus 2615, gdy sie urodzili, a teraz to duze chlopy. 3 tyg temu wazyli prawie 11 kg kazdy. Mamka, kilka dni temu pytalas sie mnie, czy u nas w rodzinie byly przypadki blizniakow. otoz w mojej rodzinie NIE, aale u meza tak, ale kilka pokolen wstecz( jedne umarly, wiec nie za bardzo o tym sie wiedzialo). moje male sa dwujajowe, wiec nie wiem, czy tutaj jakies dziedziczenie wchodzi w gre. jakis czas temu przeczytalam w gazecie, ze to, ze rodza sie blizniaki dwujajowe, zalezy od jakis tam genow kobiety. ;) jesli chodzi o wage, to moje blizniaki sprawily, ze szybko wrocilam do formy. przed ciaza wazylam ok 52-53. przed porodem 69, a teraz ok 50. tak wiec nie jest zle... 3majcie sie, pozdr.

Gość cytrynka79
słuchajcie kobitki dzwoniłam do lekarki Dawidek ma dobre badanie moczu i krwii zostaje jeszcze kał jutro jedziemy się ważyć , kupiłam tą herbatkę w herbapolu i zaczynam ją pić

cytrynka>> no to super... Mamka>> właśnie też myślałam że może jakiś kocyk albo pieluszke albo to i to :)

Gość to tylko ja....
donn, poduszeczke,najlepiej płaską; można takie kupic bez problemu w sklepach z artykułami dla dzieci. mozesz tez wsadzc pod spod kocyk, zeby nie bylo za twardo. ja mialam takie gondole z takim jakby materacykiem, wiec malym bylo mieciutko i bralam tylko poduszeczki;) pozdr;)

to tylko ja byłam ciekawa własnie jak to z tymi bliźniakami jest u ciebie. Są żadkością stod moje pytanie:). Poza tym u mnie w rodzinie są bliźniaki i to jednojajowe. Może powinnam zacząć sie interesować tym tematem hehe:) Donn ja wkladałam pieluszke głownie dlatego że mój mały baaaaaaaaaaaardzo ulewał. A teraz to poprostu jego przyzwyczajenie. No i lubi ja trzymac w rączce jak zasypia. Torba do szpitala spakowana?? A chcesz karmic piersią czy butelką?? Miłego wieczorka dziewczyny:) cmok

Dziewczyny mam do was pytanko jakie herbatki dajecie swoim dzieciakom chodzi mi o takie koperkowe?? Bo oczywiscie moja doktor nic mi nie poleciła:( a to co kupiłam to jest lekarstwo bardziej niż herbatka i nie można za długo tego podawać.No i jaka moge podać dziecku które zaczeło 4 miesiąc??

dziewczyny jestem taka padnieta że już nie mam siły uciekam do łóżezka Dobranoc śpijcie dobrze:)

Cytrynka badanie kału tez bedzie dobre, trzeba myśleć pozytywnie, a stres na pewno nie wpływa dodatnio na produkcje mleczka. Mamka ja Ci nie doradze bo moja malutka ma 2mies, jest na razie tylko na mojej piersi. Też nie długo jej wprowadze jakieś herbatki, ale szcerze nie wiem które polecić. Pozdrawiam 🖐️

Gość cytrynka79
mamka>> ja sowjemu starszemu synkowi dawałam herbatki Hipp-a i ie mogę powiedzieć bo jakoś dobrze je tolerował. Muszę wam powiedzieć że jesteście fajne babki cieszę się że was znalazłam

Gość cytrynka79
donn>>do wózka też wkładam płaską poduszeczkę i oczywiście pielunia musi być. mamka>>mój maluch przy piersi zachowuje się normalnie oczywiście na początku ale odnoszę takie wrażenie że po jakimś czasie kiedy trzeba bardziej pracować nad mleczkiem żeby lepiej leciało on zaczyna się wściekać kręci buźką.Na początku myślałam że jest pusto ale skoro nacisnę i widać że leci mleko to chyba jest tylko jemu nie chce się pracować.Ale nie ma co się dziwić chłopakowi przecież jest taki upał co on będzie się wysilał:)) Dobrej nocki idę spać bo zaraz junior się obudzi a mi głowa pęka...

Czesc wszystkim Mamka ja swojemu maluszkowi podawalam jak byl mniejszy tez herbatki z hippa ulatwiajaca trawienie i uspokajajaca. Ta ulatwiajaca trawienie jest wedlug mnie najlepsza, bo nawet mojej dwu i polletniej bratanicy pomaga jak zje za duzo slodyczy i ma problemy z zalatwianiem.

Donnn ja tez do wozka wkladam poduszke i taka spejalna miekka podkladke,ktora mama mi uszyla bo dzieci w jakim wieku by nie byly to jednak czasem brudza, a tak przynajmniej nie musze za czesto prac wozka tylko to wypelnienie.

Cześć kobitki:) Dziewczyny dzieki za odpowiedzi:):). Tak właśnie myslałam o tej hippo Ale miałam dzisiaj noc:(. Mały prawie cały czas mi płakał z przerwami na sen. Juz normlanie nie wiedziałam co mu jest. Kurcze dwa dni mi już kupki nie robi i dlatego jest taki. Jak dzisiaj nie zrobi to nie wiem co poczne. I masuje mu ten brzuszek kłade na brzuszku żeby pruczki szły i w cieplejszej wodzie go wykompałam i nic:(:(. I cherbatke mu dałam specjalno i tez nic:(:(. Kurcze co moge jeszcze zrobić????:(:(Jejku jestem taaaaaaaaaaaka niewyspana normalnie oczy same mi się zamykaja Cytrynka ****mój synek przy cycku zachowywał sie pod koniec niespokojnie. Tez jak nacisnełam to leciało mleczko, ale trzeba było poproacować troszke mocniej. Czasami po karmieniu ściaglam sobie i niewiele już było. No i poszlismy do lekarza to okazało sie ze za mało waży i kazała dawać mleko. Ja na przykład nie mam problemu nocą. Mam dość wtedy pokarmu i synek nawet najada sie z jednej piersi. A karmisz z jednej czy z obydwu piersi przy jednym karmieniu?????? A próbowałaś sobie ściągnąć przed karmieniem, bo to być może da ci odpowiedz?? Sorka ze ja tak ciągle z tym odciąganiem ale sama miałam takie wątpliwosci jak ty :):) Dziewczyny miłego dnia:). Postaram się do was zagladać ale mam teraz gości no i wiecie nie wypada.

Gość to tylko ja....
hejka dziewczyny. tu mama blizniakow;) pozdrawiam;)

Gość cytrynka79
mamka>>mój mały jak miał ból brzuszka to dawałam jemu proszek troisty można kupić w aptece i koniecznie tą herbatkę na trawienie. Wróciliśmy od lekarza wszystkie badania są ok a mały przez tydzień przybrał 170 g więc pani doktor stwierdziła że nie jest najgorzej i mieliśmy szczepionkę więc teraz biedulek odpoczywa .

hej dziewczyny :) dzięki za odpowiedzi... u mnie torba już spakowanoa... czeka.. karmić mam zamiar piersią ale co mi z tego wyjdzie to zobaczymy ... cytrynka>> super że wszystko dobrze...

Cześć dziewczyny! Cytrynka to dobrze że jest wszystko wporządku. Donn teraz czekamy na Twoją Aurorke. Pozdrawiam i życze Wam dziewczyny udanego popołudnia:)

Gość cytrynka79
donn>>a kiedy termin?

Gość cytrynka79
teraz pod koniec sierpnia jedziemy na szczepionkę i ważenie bo dziś miał tylko żółtaczkę.Zastanawiam się nad pneumakokami czy zaszczepić jego slyszałam że jeśli dziecko ma kontakt z innymi dziećmi które chorują to warto o tym pomyśleć a mój starszy syn jak od września pójdzie znowu do szkoły to zacznie się cyrk strasznie często łapie od innych choroby co wy otej szczepionce myślicie oprócz tego że jest cholernie droga wyliczyłam że za te trzy dawki plus ta płatna szczepionka podstawowa zapłące 1200 zł ale mamy służbę zdrowia

Witam Cytrynka widzisz na szczescie skonczylo sie tylko na strachu. dziewczyny kiedy te upaly sie skoncza bo juz nic sie nie chce, ja juz lece do pracy. Zycze wszystkim milego dnia. Moj malusze juz mowi baba i mama. Nie wiem w jakim stopniu to jest swiadome mowienie, ala fakt jest faktem wymawia te slowa :)

Gość cytrynka79
Cześć dziewczynki Myślałam że wszystko już będzie ok ale ja chyba naprawdę mam mało tego pokarmu widzę że mały się nie najada jestem wściekła na siebie ale naprawdę robię wszystko żeby mięć tego mleczka jak najwięcej i co gucio z tego.Powiedzcie mi jeśli ędę musiała jego dokarmić jakim mlekiem najlepiej starszego syna karmiłam Nestle

Cześć dziewczyny:) Ale pustki u nas panują. Cytrynka****** wiem co czujesz. Wiesz teraz te upały to dzieci są marudzące. U mnie moje problemy zaczeły się z poczatkiem upałów. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy jak ale fakt faktem że skonczyło sie na dokarmianiu. Daje mu Nan 1 ha -a dlatego to bo u mnie w rodzinie jest skaza białkowa i dlatego pediatra zaleciła takie mleko. Dostaje je od zeszłego tyogdnia. Owszem jest spokojniejszy nawet na brzuszek da sie położyć co przed tem było niemozliwe no ale niestety zaczeły się zaparcia. strasznie jestem zła na siebie ze mam za mało tego mleka no ale co mam zrobić. cytrynka**** nie wiem co mam ci poradzić. Może spokój opanowanie. W kazdym razie życze z całego serducha żebys miała mooooooooooooooooooorze mleka:). A tymczasem głowka do góry. może to tylko przejsciowy kryzys:) Cytrynka napisz co ile twój synek je??

hej dziewczynki :) ja jeszcze 2w1 :) te upały chyba mnie wykończą ja już nie chce....!!!!!!!!!!