Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janis35

Kurzajki,brodawczak...czy ktoś wie jak się pozbyć tego wirusa???

Polecane posty

Nie wiem chyba będzie dobrze jak się udasz przede wszystkim do jakiegoś to lekarza specjalisty. On Ci na pewno pomoże i on Ci na pewno bardzo dobrze poradzi co do odnośnie tego twojego problemu. Musisz być dobrej myśli i wiedzieć, że wszystko się może na pewno udać.

Gość gość
Nie wierze w jakiekolwiek produkty apteczne... Mi pomogla dopiero prywatna wizyta u dermatologa, ktory wykonal zabieg kriodestrukcji ( cos jak krioterapia ale o wiele silniejsza) i wystaczryl jeden zabieg i po klopocie. Niestety na fundusz chodzilam jak glupia na krioterapie a nawet na chirurgiczne usuwanie i efektu zero

Gość gośćsdfsd
OK, u mnie było tak: w styczniu w wieku 40 lat dostałem to coś na stopie. Najpierw myslałem że to drzazga, potem zaczęło rosnąć i boleć. 3 czy 4 razy wymrażałem sholem do kurzajek, nic nie pomagało. Nadeszła wiosna. Codziennie zaczynałem dzień od tabletki przeciwbólowej żeby móc chodzić. Bolały mnie całe nogi bo krzywo stawiałem stopę. Przez kilka tygodni smarowałem jaskółczym zielem, to coś robiło się czarne, potem wyczytałem gdzieś na forach że amol pomaga. Smarowałem codziennie po 1 -2 racy przez 2-3 tygodnie. Potem pojechałem na wakacje i codziennie dużo kąpałem się w słonej wodzie. Gdy po 2 tygodniach wróciłem, obrzęk (zgrubienie) mi zniknęło, nic nie boli. Myślę że to koniec. Nareszcie mogę normalnie chodzić, nawet po górach, nic nie boli, chodzę na boso, jest idealnie.

Gość gość
Ja też od dłuższego czasu zmagałam się z kurzajkami na stopach. Kupowałam wiele leków, ale najskuteczniejszy okazał się preparat WARTIX. Polecam go każdemu. Nie ma sensu eksperymentować, jak jest skuteczny lek na kurzajki.

Gość gość
Najskuteczniejszy sposób to zabieg usuwania brodawek, można się na niego zapisać np do gabinetu www.drpernak.pl w Gdańsku

Gość gość
H2O2?

Gość gość
Jakiś czas temu także walczyłam z kurzajkami na stopach. Próbowałam sposobów naszych babć, próbowałam leków z apteki. Ale niestety nic nie działało. W związku z tym zaczęłam szukać specjalistów, zajmujących się takimi problemami. W ten oto sposób natrafiłam na http://www.zdrowe-stopy.com/. Dzięki spotkanym tam ludziom kurzajki – brodawki zniknęły. Jeśli jeszcze kiedyś będę miała z nimi problem na pewno ponownie wybiorę się do tego gabinetu.

Gość gość
Na kurzajki bardzo dobrze działa wyciąg z glistnika ( jaskółcze ziele). Można go znaleźć w sklepach zielarskich. Mojemu synkowi pomógł. Dla dodatkowej ochrony jego skóry używam niedawno odkrytego mydła w płynie z jaskółczym zielem GREEN PHARMACY. Na razie nic się nowego nie pojawiło. Mydło można kupić w aptece internetowej melissa.pl https://www.apteka-melissa.pl/produkt/green-pharmacy-mydlo-w-pl-jaskolcze-ziele,15208.html

Gość Flucia
Miałam 36 kurzajek na dłoniach i stopach. Doprowadzili do tego dermatolodzy, którzy przepisywali różne preparaty do smarowania i ciekły azot do wymrażania. Próbowałam domowych sposobów typu skórka cytryny, ocet, cebula itd. Pozbyłam się kurzajek w ciągu dwóch tygodni po kilku latach zmagania się z problemem. Jaskółcze ziele! Trzeba przełamać łodygę i smarować kurzajki codziennie tym mleczkiem. Roślina rośnie dookoła nas więc nawet w miastach nie problem ją znaleźć. Mleczko na kurzajce robi się czarne i nie wygląda to zbyt estetycznie ale zginęły mi wszystkie bez bólu i cierpienia. Naprawde serdecznie polecam, kurzajek nie mam już 7 lat :)

Gość Aza

Ja miałam brodawki HPV na palcach obu stóp. Udało mi się ich pozbyć. Dowiedziałam się o Przychodni Centrum Stopy w Warszawie, która usuwa te "nabytki" bezboleśnie. Polecam