Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Gigant2015
Socjalny- kazdy chyba opisuje to czego sam doswiadczy艂. Ja nie wiem jak pracujesz i z kim pracujesz. Ja pisze, jakie rzeczy sie zdarzaja i zdarza艂y tam gdzie by艂em. I tez kazdy wierzy艂 na poczatku bez zastrzezen. Ja moze tez bym nie uwierzy艂, gdybym swiadkiem wielu rzeczy nie by艂. Co tu gadac. Ja polecam sprobowac, byle sie nie dac oszukac i zobaczyc samemu, na czym ta praca polega. Pisze krotko i na temat, nie ma co w kolko powtarzac tego samego. A Ty powtarzasz sie w kazdym poscie, ile to robisz dobra dla ludzkosci. Z postow obroncow OVB moznaby wywnioskowac, ze swiat nie mog艂by funkcjonowac, gdyby nie OVB.Moze sa tacy co pomagaja, znam takich,co maja dobre intencje, niestety musze wspolpracowac i podlegac takim dupkom, o ktorych wczesniej napisa艂em

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ANONIM.ka84
Batosai ja nie b臋d臋 opisywa膰 Ci dok艂adnie o co mi chodzi poniewa偶 mimo tego 偶e zrobili mi krzywd臋 i mam uraz臋 do ovb i nadal uwa偶am 偶e s膮 oszustami nie chc臋 na forum pisa膰 ze szczeg贸艂ami o co chodzi szanuje ich prace i biuro pod kr贸re nale偶a艂am ale szczeg贸艂贸w nie zdradz臋... mo偶esz mi nie wierzy膰 albo swoje my艣le膰...ja z ovb nie chc臋 mie膰 nic wsp贸lnego i zara偶臋 t膮 opcj膮 ka偶dego z moich znajomych czy rodziny.. a co do tego 偶e dyrektor jest w stanie zabra膰 klienta pracownikowi to mo偶e domy艣l si臋 sam dlaczego m贸g艂by to zrobi膰... bo w ovb jak cz艂owiek dorobi sie na ,,cudzym nieszcz臋艣ciu" i ma ju偶 t膮 kas臋 i dobre stanowisko dyr. to mu ma艂o widzi 偶e pracownik ma klienta z kas膮, inteligentnego i co najwa偶niejsze z kontaktami to wko艅cu odbija mu go a dlaczego sam wiesz.. i znowu tak kasa!wiesz mo偶e ten akurat dyrektor zdrowo nie my艣la艂 skoro maj膮c tyle kasy i dobrego pracownika jest w stanie bezczelnie go mu zabra膰 bo ma i na nim ma ogromny zysk zarabia za darmo:)to chyba nie jest dobro tzwane co? tylko jak to mo偶na nazwa膰 ? raczej jako oszust a skoro dr. tak robi to co mo偶na powiedzie膰 o innych pod nim...to 偶e wko艅cu i oni kiedy艣 tak zrobi膮 jak zobacz膮 okazj臋 na now膮 dawk臋 kasy!wiesz dyrektor to powinien w takiej firmie dawa膰 przyk艂ad a nie czeka膰 w fotelu na darmow膮 dawk臋 kasy!!!i dok艂adnie batosai pracownik si臋 zniech臋ci艂 czyli ja! bo jak raz mi si臋 tak przydarzy艂o to kolejne te偶 si臋 pojawi膮 to tylko kwestia czasu!dlatego mimo tego co piszesz ja m贸wi臋 偶e ovb to oszu艣ci i dalej pisa膰 nie b臋d臋 bo wida膰 ty tego jako艣 zrozumie膰 nie mo偶esz...a co do nie wyp艂acenia kasy to nie jestem jedyn膮 osob膮 co w tej kwestii si臋 wypowie i powiedz mi jak nie mog艂am sprawdzi膰 gdzie jest reszta mojej kasy o to tam chodzi o to chodzi w pracy bo pracujesz i zarabiasz i mimo tego jaki Ci sukces i karier臋 obiecuj膮 to potem przyjdzie co do czego i wida膰 ile jej masz tej kasy... to lepiej ola膰 takie ovb i robi膰 za to 1000 z艂 po 8 godzin bo ja jak mam czeka膰 3 miesi膮ce na kas臋 po g艂upim egzaminie to i tak wyjd臋 na jedna a przynajmniej wiem na czym stoj臋 pracuj臋 8 godz.i jestem zadowolona i spe艂niona nikt mi wok贸艂 mnie nie m贸wi 偶e jestem g艂upia 偶e powinnam dac sobie spok贸j z ovb i nikt mnie nie obgda 偶e pracuj臋 z oszustami bo to wszystko si臋 przenosi ..jak ja p贸jd臋 do klienta i wyjd臋 od niego to on dzwoni do znajomych pow.偶e by艂 ten osszust z ovb no tak w rodzinie si臋 nic nie ukryje!i ci膮g dalszy.. o czym tu gada膰 gdzie w normalnej firmie masz kas臋 po 3 m-cach chore to ... ale wiesz nie obra偶aj膮c mo偶e tylko mi si臋 tak trafi艂o i jestem jedyn膮 osob膮 niezadowolon膮................. tylko pytam si臋 ciebie dlaczego tyle tu ludzi niezdowolonych skoro jestem tylko ja!nie uwierzysz mi ale ja spotka艂am du偶膮 ilo艣膰 nie zadowol.i oszukanych i ka偶dy ma inn膮 historie do opowiedzenia z t膮 r贸偶nic膮 偶e jeden to napisze na forumk a inny milczy! pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meduza88
U nas tez kiero podebra艂 grubego klienta erce. Na pierwsze spotkanie poszli we dwojke, a na drugie juz sam kierownik, a erka zosta艂a w odstawce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
franque- zgoda! Musi z艂ama膰 prawo by zostac zwolniony. Ale jak zachowa sie nieuczciwie wobec klienta, naci膮gnie go, wci艣nie mu co艣 co jest mu nie potrzebne, to przecie偶 taka umowa padnie po dw贸ch miesi膮cach, a agent dostaje po ty艂ku stornem. Jak mu sie zdarzy taka sytuacja par臋 razy to przecie偶 nie b臋dzie si臋 kurczowo trzyma艂 tylko p贸jdzie kombinowa膰 dalej w innej firmie (a tu pisa膰 jak go niesamowicie oszukali艣my). Jasne wa偶ny jest pracownik, kt贸ry pisze punkty, ale nie za wszelk膮 cen臋. Powiem Ci szczerze, 偶e na d艂u偶sz膮 met臋 uczciwo艣膰 i dbanie o klient贸w pop艂aca. Nie dostaniesz od razu kokos贸w, ale w d艂u偶szej perspektywie czasu zarobki s膮 naprawd臋 wysokie. I zgodze sie z Tob膮, 偶e sa w OVB nieuczciwi pracownicy, kt贸rzy wyrz膮dzili szkod臋 klientom. Ale w ka偶dej firmie tej wielko艣ci si臋 tacy znajd膮 (i to nie wa偶ne czym sie ta firma zajmuje). Takie same zarzuty mozna mie膰 wobec ka偶dej ubezpieczalni, ka偶dego banku i ka偶dej firmy doradczej. Gigant2015- poda艂e艣 fakty: "centrala zablokowa艂a awans pracownika na wy偶szym szczeblu", potem sie poprawi艂e艣 na: "dyrektor zablokowa艂". Jaki by艂 pow贸d- nie wiesz, mo偶esz tylko przypuszcza膰. Czyli tak naprawd臋 nie znasz dobrze tej sytuacji. Gdzies s艂ysza艂e艣, a tak naprawd臋 nie wiesz o co chodzi. Nie zrozum mnie 藕le, ale takie Twoje fakty sa jak czak bez pokrycia- widzisz sum臋, ze jest, ale skorzysta膰 z niej nie mo偶esz.... ANONIM.ka84- skorzystaj z tej strony: " http://pl.wikipedia.org/wiki/Znaki_przestankowe ". B艂agam Ci臋 zastosuj, bo z Twojej wypowiedzi nie zrozumia艂em zupe艂nie NIC! Nie ma w niej 偶adnej sk艂adni i sensu logicznego. Z tego co uda艂o mi sie wyczyta膰... Przykro mi, ale w dalszym ci膮gu nie mam pojecia jaki dyrektor ma interes w tym by zabiera膰 pracownikowi klienta. Moim zdaniem 偶aden- zabierze- ma niezadowolonego pracownika, kt贸ry odejdzie i kupe kasy, nie zabierze- ma zadowolonego pracownika, kt贸ry zostanie i bedzie mia艂 wi臋cej klient贸w + mniej kasy, ale w dalszej perspektywie czasu- wi臋cej. W obu przypadkach ma tyle samo punkt贸w, kt贸re licza mu sie do kariery. Nie powiesz mi jak Cie oszukali- ok. Czyli: "oszukali, ale nie powiem jak", to tak jakby艣 zg艂asza艂a kradzie偶 na policji i powiedzia艂a: "okradli mnie, ale nie powiem co mi ukradli". Rzucasz puste oskar偶enia bez jakichkolwiek dowod贸w. Wi臋cej... wybacz, ale naprawd臋 nic nie skuma艂em :D Chyba, ze idziesz do pracy na 8h dziennie za 100z艂. Powodzenia. meduza88- ale umowa spisana by艂a bezpo艣rednio na kierownika, tak? Je艣li tak to "erka" powinna zg艂osi膰 ten fakt wy偶ej, i "kiero" ma przesrane. A je艣li siedzi cicho to jest g艂upi, ze nie dochodzi swoich praw. Je艣li natomiast doradztwo by艂o przeprowadzone tylko przez kierownika bez reprezentanta- jak i ja przy losowych sytuacjach czasami zmuszony jestem robi膰- ale umowa podpisana by艂a na reprezentanta to zn贸w powt贸rz臋: jest to puste oskar偶enie bez pokrycia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANONIM.ka84
Batosai..no prosz臋 jak to bronisz ovb niech zgadn臋 czy偶by na stanowisku dyrektora hmmm nic dziwnego 偶e tak bronisz ... POWIEM CI I ZAPAMI臉TAJ TO 偶e je偶eli chodzi o t膮 stron臋 co mi poda艂e艣 to wybacz ale sam si臋 b艂a藕nisz i pokazujesz jaki to z Ciebie ohho m膮drala a dok艂adnie bo pewnie nie zrozumia艂e艣- wym膮drzasz si臋! a ja Ci powiem 偶e to tylko dlatego 偶e nie masz mocnych argument贸w kt贸re 艣wiadcz膮 o tym 偶e masz wi臋cej racji ni偶 ja i dlatego si臋 przyczepiasz co do mojej pisowni ...wiesz nie chc臋 by膰 wredna ale musz臋...nie chcia艂abym mie膰 takiego doradcy finans.bo obra偶asz ludzi pisz膮c ca艂kiem o czym艣 innym, chodzi mi o t膮 sk艂adni臋.. i jeszcze jedno nie obra偶aj ludzi co pracuj膮 po 8 godzin nawet za to 1000 z艂 bo to te偶 praca ale w por贸wnaniu do pracy w OVB to uczciwa praca!!!my艣lisz 偶e skoro pracujesz w ovb i zarabiasz na cudzej g艂upocie to jeste艣 lepszy od tych ludzi co fizycznie si臋 m臋cz臋 ?normalnie nie mam s艂贸w do Ciebie.. Je偶eli chodzi o dyrektora to on zabiera pracownikowi klienta ale nie w tym sensie 偶e chodzi o jak膮kolwiek umow臋 czy co艣 chodzi mianowicie o prac臋 tego klienta w OVB a jak wiadomo praca w ovb opiera sie na strukturze i jak klient np m贸j zacznie prac臋 to ja mianowicie po osi膮gni臋ciu odpowiednich wymog贸w ovb zaczynam zarabia膰 na tym co zarobi ten偶e klient w ovb..a skoro klient ma dobre podej艣cie, szereg kontakt贸w i znajomo艣ci to 艂atwo zawi膮zuje umowy a co to oznacza- kas臋 dla ovb! pytanie si臋 pojawia dlaczego dyrektorowi tak zale偶a艂o by mie膰 tego pracownika-klienta pod sob膮 a nie da膰 szansy innym ? nie znam odpowiedzi na to pytanie..dlaczego?mo偶e Ty wiesz?a co do tego 偶e pisz臋...,, oszukali mnie ale nie powiem jak" ... to napisz臋 Ci 偶e oszukali mnie w ovb ale nie powiem Ci jak..ovb to oszu艣ci ja sie przekona艂am a Wy jak chcecie to popracujcie w ovb a sami sie przekonacie!!!!!!!!!!!wasza sprawa! Batosai przepraszam za pisowni臋.. jak sie nie wyczytasz to mo偶e ja Ci polec臋 fajn膮 stonk臋 ..nauka czytania... ale na powa偶nie mam nadziej臋 偶e znajdziesz jakie艣 mocne argumenty aby mi odpowiedzie膰 na wiadomo艣膰 i to wa偶ne dla mnie pytanie,kt贸re znajdziesz wy偶ej w tek艣cie?......... pozdrawiam i wybacz za s艂owa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
Batosai, tobie chocby t艂umaczy艂 slowo po slowie, to i tak nie zrozumiesz. Fakt jest taki, ze awansu nie dosta艂,choc spe艂ni艂 wszystkie warunki planu kariery.A kto zablokowa艂- widac centrala na polecenie dyrektora. Kto konkretnie nie wiem i nie zamierzam dochodzic, bo mnie to zwyczajnie nie interesuje. Sam poszkodowany dok艂adnie nie wie pewnie, ale to nie ma znaczenia akurat. Wiadomo za to po co i o tym juz napisa艂em. A ty sie czepiac bedziesz i nie bedziesz wierzyc, chocbym tu nie wiadomo co napisa艂. Nieistotne. Sam sie pewnie przekonasz predzej czy pozniej na w艂asnej skorze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
I jeszcze jedno-za nic nie wierzysz, ze j.w. napisane dyrektor mog艂 ukrasc klienta... Naiwny jestes strasznie. Po co> ? Co z tego,ze straci艂 jakiego pracownika, ktory przynosi艂 jakies zyski, skoro spisa艂 porzadna umowe i dosta艂 konkretne kontakty do konkretnych osob, ktore dadza inne konkretne kontakty. Naiwniak z cienie i tyle, slepo wierzysz, w co ci powiedzieli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meduza88
Napisa艂am wyraznie- kierownik zabra艂 gruba ryba. Nie dodawaj sobie s艂ow wed艂ug swoich mysli. Poniewaz to by艂 konkretny klient, poszli we dwojke, kiero mia艂 pomoc. Na nastepne spotkanie poszed艂 sam, bez erki.Erka zosta艂a z niczym, klient chcia艂 wspo艂pracowac z kiero. Tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bigbag
Do socjalny: czytaj膮c tw贸j post na 27 stronie o tym jak pomagasz ludziom zrobi艂o na mnie du偶e wra偶enie. Rzeczywi艣cie na szkoleniach o tym nie m贸wi膮 a szkoda. Twoja wypowied藕 to dow贸d na to, 偶e s膮 pracownicy, kt贸rzy z sercem przyk艂adaj膮 si臋 do tego co robi膮 i chcia艂em jeszcze doda膰, 偶e w stu procentach si臋 z tob膮 zgadzam 偶e je偶eli profesjonalnie obs艂ugujesz klienta i doradzasz mu co艣 co wykracza poza program ovb, za co nie dostaniesz prowizji, to klient to widzi 偶e nie chcesz mu za wszelk膮 cen臋 czego艣 sprzeda膰, tylko 偶e mu chcesz dobrze doradzi膰 - a to klient wyczuje, a w zamian za to mo偶na liczy膰 na dobre polecenia. Powiedz mi czy jak przychodzisz do klienta po raz pierwszy, to twoje spotkanie wygl膮da w艂asnie w ten spos贸b 偶e m贸wisz klientowi jak mo偶esz mu pom贸c? i co mu jeszcze przedstawiasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Widze, ze teraz nagonka z OVB zamieni艂a sie w nagonk臋 na mnie. Mo偶e i lepiej. ANONIM.ka84- wybacz, ale Twoje posty musze czyta膰 po 3-4 razy by skuma膰 co chcesz przekaza膰. Jest to ci膮g wyraz贸w oddzielony gdzieniegdzie dwiema kropkami. Jak dla mnie to bije po oczach, dlatego prosze Ci臋 nie dziw sie, 偶e zwracam na to uwag臋 i nie zdziw si臋 jak gdzie艣 kto艣 te偶 na do zwr贸ci uwag臋. Nie traktuj tego jako atak tylko rad臋- interpunkcja nie boli. Nie jestem dyrektorem, tylko kierownikiem oddzia艂u, aczkolwiek w艂a艣nie rozpoczynam pr贸b臋 na kierownika okr臋gu. Nie czuj臋 sie lepszy od ludzi, kt贸rzy pracuj膮 po 8h dziennie za 1000z艂 (cho膰by dlatego, ze moi rodzice s膮 w takiej sytuacji), ale fakt, ze ktos rezygnuje z OVB dla takiej pracy... no ja bym nie m贸g艂 tak. Po prostu bym nie umia艂 siedzie膰 przez 8h w jednym miejscu. Co do klienta, kt贸ry rozpoczyna prac臋... To dotyczy tak naprawd臋 bardzo niewielkiego % klient贸w. I w艂a艣ciwie... to juz zale偶y od sumienia kierownika czy dyrektora- ja osobi艣cie bym pewnie zapisa艂 pod pracownika, kt贸ry robi艂 mu analiz臋. Ale je艣li sam go zrekrutowa艂 to nie ma nic z艂ego w tym, 偶e zapisze pod siebie. I wszystko jest zgodne z zasadami dzia艂ania OVB. Je艣li chodzi natomiast o to co Tbie z艂ego OVB uczyni艂o... sama sie podsumowa艂a艣 pisz膮c: "a co do tego 偶e pisz臋...,, oszukali mnie ale nie powiem jak" ... to napisz臋 Ci 偶e oszukali mnie w ovb ale nie powiem Ci jak..ovb to oszu艣ci ja sie przekona艂am a Wy jak chcecie to popracujcie w ovb a sami sie przekonacie!!!!!!!!!!!wasza sprawa!" Tu mi po prostu brak艂o s艂贸w... przepraszam, nie chc臋 Cie urazi膰 w 偶aden spos贸b i nie chc臋, 偶eby艣 mia艂a mnie za jakiego艣 m膮dral臋, ale no... przeczytaj to kilka razy... Gigant2015- a ja Ci powtarzam, 偶e dyrektor ma prawo si臋 nie zgodzi膰 na awans z jakiego艣 uzasadnionego powodu. Je艣li si臋 nie zgodzi艂, oznacza to, 偶e taki pow贸d by艂. Nie neguj臋 tego i nie m贸wi臋, 偶e sytuacji, o kt贸rej m贸wisz nie by艂o. Szczere w ni膮 wierz臋. Tylko nie wierz臋 w machlojk臋, kt贸rej sie tu dopatrujesz. I nie nazywaj mnie prosz臋 naiwniakiem, bo nie masz ku temu podstaw. Meduza88- ale napisa艂em co erka ma zrobi膰 w takiej sytuacji. Kierownik ma wr臋cz obowi膮zek zajmowa膰 sie i wsp贸艂pracowa膰 z tym klientem, ale wszystkie umowy spisuje na konto reprezentanta. Je艣li tak nie jest, to reprezentant ma zg艂osi膰 to wy偶ej, bo to jest przekr臋t. Nie pisz, 偶e dodaje s艂owa, bo da艂em w rozwa偶anie dwie sytuacj臋- i poda艂em rozwi膮zania do obu.Twoja wypowied藕 mia艂a ton ataku, dlatego te偶 napisa艂em o "oskar偶eniu".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
czyli jaki to jest uzasadniony powod??? wyjasnij Plan kariery jest jasny,wiec jaki powod? uraza osobista?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Bynajmniej uraza osobista. Takich powod贸w mo偶e by膰 wiele. Np. niewystarczaj膮ca ilo艣膰 aktywnych reprezentant贸w w grupie bezpo艣redniej. Aktywny to taki, kt贸ry w ostatnim kwartale napisa艂 200JP. I opr贸cz warunk贸w JP okre艣lonych w planie kariery jest tam obok, 偶e tyle tyle aktywnych reprezentant贸w w grupie bezpo艣redniej. I moze mie膰 nawet 20 KOD贸w pod sob膮, to awansu nie dostanie. Inny pow贸d- nie min膮艂 okres karencji. 呕eby by膰 KO to musisz by膰 chyba kwarta艂 KOD. 呕eby by膰 DO musisz by膰 chyba p贸艂 roku KO. Jasne, znam przypadki, w kt贸rych wynik jest wprost osza艂amiaj膮cy i Dyrektor Krajowy zgodzi艂 sie pomin膮膰 ten okres, ale pami臋tajmy, ze nie musi tego robi膰. Jeszcze inna sprawa, gdy dana osoba, kt贸ra rzekomo powinna awansowa膰 robi podtrzymanie pr贸by. Np. po seminarium GST w kolejny kwarta艂 musi napisa膰 1000JP z grup膮 bezpo艣redni膮 by podtrzyma膰 pr贸b臋. Okazuje si臋, ze w tym kwartale pisze nie 1000JP, ale 7600JP. Teoretycznie spe艂nia wymogi na KO i awans mo偶e dosta膰- ale dyrektor NIE MUSI si臋 na niego zgodzi膰 i to wszystko zale偶y od niego! I zapewniam Ci臋, 偶e jest to zgodne z planem kariery. Jeszcze inna sytuacja jest gdy jest za ma艂o punkt贸w w grupie bezpo艣redniej. Np. jest KOD, kt贸ry w swoim oddziale promuje dw贸ch nast臋pnych, a jeden z nich kolejnego. W kwartale dany KOD napisa艂 2000JP z grup膮 bezpo艣redni膮. Jego dwaj kierownicy te偶 po 2000JP. A ten trzeci kierownik (tzw. z drugiego pokolenia) 1600JP. TEORETYCZNIE struktura napisa艂a wystarczaj膮c膮 ilo艣膰 JP, ale w PRAKTYCE awansu nie b臋dzie, bo jest za ma艂o JP w grupie bezpo艣redniej, a JP z keirownika kolejnego pokolenia juz mu si臋 nie licz膮 do kariery! Jeszcze inny przyk艂ad: jest KOD, kt贸ry promuje kolejnego. W kwartale pisze 3100 JP, a jego kierownik 4500JP. Niby pasuje. Ale awansu nie bedzie, bo najmniej po艂owa JP musi pochodzi膰 z jego grupy bezpo艣redniej. Czyli w tym wypadku brakuje mu dok艂adnie 626JP. Kolejnym przyk艂adem mo偶e by膰 fakt, 偶e po prostu JP si臋 nie zgadzaj膮. Piszesz, 偶e to awans na wy偶sze stanowisko. Tylko na KO trzeba mie膰 7500JP. Bardzo 艂atwo jest sie pomyli膰- np. gdy si臋 nie sprawdzi wieku ubezpieczonego klienta. W niekt贸rych programach za ubezpieczenia ze starszymi klientami jest mniej JP i s膮 mniejsze prowizje. NOTORYCZNIE si臋 o tym zapomina. Ale to wychodzi, gdy sie nie zna OWU i tabeli prowizji... Nie wierzysz? Sprawd藕 sam w tabeli prowizji ile JP przypadnie dla Ciebie gdy klient ma 35 lat, a ile gdy ma 55. Niestety z automatu w ZLW cz臋sto jest pisane, 偶e tyle samo- a tak nie jest. Jeszcze kilka innych powod贸w by si臋 znalaz艂o. Ale nie ma sensu bym wypisywa艂 bo i tak masz zakodowane, 偶e oszukali goscia i cho膰bym sprawdzi艂 ca艂膮 t臋 sytuacj臋 od A do Z i konkretnie wyja艣ni艂 czemu nie dosta艂 awansu, to i tak by艣 swoje m贸wi艂. We藕 pogadaj z tym cz艂owiekiem, spytaj sie go czemu awansu nie dosta艂, mo偶e wydrukuj tego posta i mu go poka偶. Za艂o偶臋 si臋, 偶e do kt贸rego艣 z moich argument贸w powie: "o, to tak w艂a艣nie mia艂em". Czy moja odpowied藕 jest zadowalaj膮ca? Plan kariery jest jasny, ale jak sie go zna na wylot.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
To szukaj tych innych powodow. Nie czyta艂es uwaznie. Mia艂 wystarczajaca ilosc jednostek, aktywnych reprezentantow z wystarczajaca iloscia jednostek.Nie t艂umacz mi jak to dzia艂a, bo wiem to doskonale. Oszukany wiedzia艂,ze go oszukali, ja, i kilka innych osob. Ales ty slepo zapatrzony, zycze trzezwosci umys艂u i wiecej sceptyzmu.Plan kariery znam,nie musisz mi t艂umaczyc oczywistosci. I nie bede wiecej dyskutowac na ten temat, bo z toba dyskusja sensu nie ma.Zebys sie nie obudzi艂 kiedys z reka w nocniku. Narka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANONIM.ka84
batosai ........... co do tych kropek to interpunkcja nie ma tutaj nic do rzeczy, ja po prostu lubi臋 te kropki hehe.................. dla Twojej 艣wiadomo艣ci co do tego klienta-pracownika to pod sob膮 go mia艂 dyrektor krajowy! jakby nie pewna uczciwa osoba z ovb, taka si臋 znalaz艂a to pewnie 艣lepo bym ufa艂a mojemu szefowi, no jak tu sie nie w**** !ja mysl臋 偶e skoro w jednym biurze tak si臋 dzieje to pewnie w innych to sie dopiero rozwija i to tylko kwestia czasu! ja przed rozp.pracy dowiedz.si臋 od mojej znajomej, kt贸ra mi opowiada艂a o pewnej pani dyrektor kt贸ra za wszelka cen臋 chcia艂a jej wcisn膮膰 pewien produkt,na kt贸ry sie nie zgadza艂a i podobno 3x u niej by艂a w tej sprawie a inna os.o tej samej p.dyr. 偶e wydzwania艂a do niej aby jednak podj臋艂a si臋 pracy w ovb, chyba jakis przymus, co nie?swoj膮 drog膮 sympatyczna by艂a ta p.dyrektor ale co z tego jak kr臋ci艂a ile si臋 da! 偶ycz臋 powodzenia w pracy bo kiedy艣 Ci sie przyda i nie 偶ycz臋 Tobie takich sytuacji jakie ja mia艂am w ovb, bo b臋dziesz wtedy musia艂 pisa膰 na forum inaczej ni偶 teraz! pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Bigbag, w tej pracy trzeba ci膮gle si臋 rozwija膰 i traktowa膰 to powa偶nie, polega膰 na wiedzy nie tylko ze szkole艅, ale te偶 samemu po艣wi臋ca膰 troch臋 czasu, aby przyswoi膰 szersz膮 wiedz臋. Je偶eli chcesz by膰 profesjonalist膮, to musisz tak偶e wykracza膰 poza produkty OVB, a to ju偶 wymaga w艂asnego wk艂adu i polegania na wielu (tu jest wa偶ne) obiektywnych 藕r贸d艂ach,a by mie膰 por贸wnanie nt wielu innych produkt贸w. I tutaj wa偶ne jest w艂a艣nie to aby nie pr贸bowa膰 sprzeda膰, tylko pr贸bowa膰 pom贸c klientowi. Moje pierwsze spotkanie z klientem ? Przedstawienie firmy dopasowane do klienta (du偶o pyta艅 z mojej strony, luz, pr贸ba nawi膮zania interakcji, dob贸r s艂ownictwa, obserwacja reakcji itp) a potem lu藕na rozmowa na temat, tego co dla klienta jest najwa偶niejsze - podczas pyta艅 dotycz膮cych rzeczy wa偶nych dla kogo艣 dzi艣 i w przysz艂o艣ci te rzeczy wychodz膮, klienci sami dochodz膮 do pewnych wniosk贸w, 偶e dobrze by by艂o zabezpieczy膰 si臋 w ten czy inny spos贸b, pod k膮tem utraty p艂ynno艣ci finansowej, zgromadzenia kapita艂u na czarn膮 godzin臋, zabezpieczenia firm itp. Tak偶e ja nie m贸wi臋 jak mam pom贸c, tylko sam klient mi m贸wi co dla niego jest wa偶ne i ja wtedy pomagam te najwi臋ksze warto艣ci zabezpieczy膰. To tak og贸lnie, to musia艂bym si臋 ostro rozpisa膰 jak wychodzi moje spotkanie i co przestawiam i jakie tematy poruszam. Raczej musia艂by艣 uczestniczy膰 w takim spotkaniu i my艣l臋, 偶e jakby niekt贸rzy mieli szans臋 poobserwowa膰 jak ja zosta艂em nauczony pracowa膰 i jak pracuje moja struktura, to by pewnie nieco inaczej spojrzeli na OVB, ale... Gigant, tak jak do znudzenia powtarzacie jakie to OVB z艂e nie jest, tak i ja do znudzenia pisz臋, 偶e s膮 ludzie kt贸rzy pracuj膮 inaczej - sumiennie i wk艂adaj膮 w to w艂asne emocje. Z moich post贸w wynika, 偶e bez OVB 艣wiat by run膮艂, a z waszych, 偶e OVB to najgorsza firma 艣wiata - po prostu lubimy koloryzowa膰 na zasadzie kontrastu. Akurat wierz臋, 偶e jakie艣 takie oszustwa nast臋puj膮, bo nie zawsze trafiamy na uczciwych ludzi, ale moim zdaniem jest to akurat mniejszo艣膰, a nie wi臋kszo艣膰 i to troch臋 boli, 偶e z waszych wypowiedzi wynika, 偶e jakie艣 95% os贸b to oszu艣ci - po prostu jest to krzywdz膮ca opinia, st膮d moje defensywne posty. Ciesz臋 si臋 偶e znasz takich co chc膮 pomaga膰, a 偶e jeste艣 pod zwierzchnictwem mniej sumiennych os贸b ? No c贸偶, zawsze mo偶esz do艂o偶y膰 stara艅 aby艣 Ty i otaczaj膮cy Ci臋 pracownicy (w tym Twoja struktura) pracowali jednak wed艂ug swoich zasad. Inna sprawa, 偶e nie ma艂o pomo偶e pisanie o jakich艣 przyw艂aszczeniach punkt贸w itp na forum - kilka razy w moim biurze zdarzy艂a si臋 taka sytuacja i wszystko zosta艂o wyja艣nione na linii dyrekcja-pracownik czasami poprzez interwencj臋 mened偶era. B艂臋dy i niedopatrzenia (b膮d藕 celowe dzia艂ania) si臋 zdarzaj膮, ale wydaje mi si臋 偶e wszystko jest do naprawienia. Kto艣 z mojej dalszej rodziny pracuje w innej strukturze i tam te偶 jakie艣 niesnaski by艂y, ale po kr贸tkiej rozmowie ze mn膮, kilka os贸b "wymusi艂o" na kierownictwie nieco inne, bardziej przejrzyste zasady kontowania um贸w i naliczania punkt贸w - nawet reprezentant ma do tego dost臋p i wida膰 wszystko jak na d艂oni. Nie wiem czy takie jakie艣 zawirowania by艂y tam podyktowane nieszczero艣ci膮 kierownictwa czy ba艂aganem organizacyjnym, ale wszystko zosta艂o rozwi膮zane i zosta艂y wporadzone zmiany podnosz膮ce efektywno艣膰 dzia艂ania i transparentno艣膰 ca艂ego biura. 呕ycz臋 wszystkim, kt贸rych dotykaj膮 jakie艣 dziwne historie aby pr贸bowali dzia艂a膰, tam gdzie pojawia si臋 problem i tam, gdzie realnie mo偶na go rozwi膮za膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Anonim.ka84, Gigant- ja przedstawi艂em swoje stanowisko. Wy macie swoje, jak dla mnie zbyt wyolbrzymione. Nie ma sensu dyskutowa膰 dalej. My艣l臋, 偶e jakby do obu spraw usi膮艣膰 na spokojnie to by obie te sprawy da艂o sie jako艣 wyja艣ni膰. Moja struktura liczy w tej chwili dok艂adnie 27 os贸b. W mojej strukturze ani ja, ani nikt inny nie zosta艂 oszukany w 偶aden spos贸b. Zdarza艂o si臋, 偶e prowizja si臋 nie zgadza艂a- ale wszystko sie wyja艣ni艂o. Znam kilkadziesi膮t os贸b pracuj膮cych w OVB, w moim mie艣cie. Tam te偶 nikt nie czu艂 sie jeszcze nigdy oszukany. Dlaczego wiec mam wierzy膰 dwom osobom, kt贸re s膮 anonimowe i na tym forum moga napisa膰 cokolwiek, 偶e zosta艂y oszukane? To nie jest tak, 偶e jestem zapatrzony w OVB bez granic. Po prostu bazuj膮c na swoim do艣wiadczeniu wiem, 偶e zdarzaj膮 sie r贸偶ne historie, ale wszystkie da si臋 jako艣 racjonalnie wyja艣ni膰. Nie mam po prostu podstaw do tego by w膮tpi膰 w to co pisz臋. Mam tylko nadziej臋, 偶e ludzie czytaj膮cy to forum dostrzeg膮 r贸偶nic臋 mi臋dzy tym co ja pisz臋 i tym co pisza ludzie atakuj膮cy firm臋. Cho膰by to, 偶e wiekszo艣膰 oskar偶e艅 (m贸wi臋 og贸lnie, nie tylko do Was) kupy si臋 nie trzyma, a moje argumenty tworza logiczn膮 ca艂o艣膰. Tyle na ten temat. I powt贸rz臋 to co juz kilka razu pad艂o. OVB NIGDY NIKOGO NIE OSZUKA艁O. Jest natomiast kilka (na skale ca艂ej Polski pewnie wi臋cej) nieuczciwych os贸b, kt贸re graj膮 nie fair. To przez nie si臋 obrywa nam wszystkim...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANONIM.ka84
batosai no musz臋 si臋 z Tob膮 zgodzi膰 偶e to nie ovb oszukuje ale ludzie w nim pracuj膮cy, nie wiem jak to jest w Twoim mie艣cie ale u mnie wiem i skoro dyrektor krajowy-g贸ra osoba kt贸ra powinna dawa膰 przyk艂ad, szanse innym, bo ma pieni膮dze i ma pracownik贸w, robi mi taki numer to wiem 偶e nie ma sensu w tej firmie pracowa膰 ani chwili d艂u偶ej, nie chc臋 mie膰 z ni膮 do czynienia. Nie wiem w jakim mie艣cie pracujesz ale tam gdzie ja by艂am par臋 os贸b zosta艂o oszukanych i wiesz nie jestem anonimowa i co bym mia艂a z tego 偶e oczerniam ovb! pracowa艂am w ovb i pisz臋 to co mi si臋 przytrafi艂o, bez szczeg贸艂贸w ale pisz臋!ja prac臋 w ovb lubi艂am i dawa艂am z siebie wszystko po prostu przez jedn膮 osob臋 i kilka historii i sytuacji kt贸re sama zaobserwowa艂am i patrzy艂am jak si臋 tocz膮 wiem 偶e nie warto jest pracowa膰 i traci膰 sw贸j czas w ovb, bo jeden zostaje oszukany inny nie ale ten inny nie ma tej pewno艣ci 偶e co艣 nie straci, 偶e go nie oszukaj膮 i to w taki spoos贸b 偶e nawet nie b臋dzie o tym wiedzia艂 nie b臋dzie mia艂 takiej sytuacji 偶e zacznie negatywnie my艣le膰 i zastanawia膰 sie dlaczego to w艂a艣nie on! ovb mi wyrz膮dzi艂o krzywd臋 i dlatego na pytanie czy warto powiem ludziom 偶e nie warto pracowa膰 w ovb, zosta艂am oszukana przez osob臋 kt贸ra pe艂ni chyba na biurze najwa偶niejsze miejsce a pokazuje kim naprawd臋 jest, jak takiego dyr.mo偶na nazwa膰...pazernym czy jakim bo ja sama nie wiem! Ty piszesz ,,OVB NIOGDY NIKOGO NIE OSZUKA艂O,, mo偶e nie ovb ale ludzie w nim pracuj膮cy tak! s艂usznie zauwa偶asz 偶e innym si臋 obrywa za innych, to te偶 prawda, bo Ty mo偶e jeste艣 uczciwy, ale ja trafi艂am na nieuczciwych nie jedn膮 os.ale kilka i przez takie osoby pisze to co wiem i te偶 wiem to 偶e nie chc臋 z ovb mie膰 nic do czynienia, nikt mi nie da gwarancji 偶e to co tam z艂e sie nie powt贸rzy! pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 daria1755
jejku ludzie co zescie sie tak OVB uczepili, firma jak kazda inna, chyba nie ma w Polsce firmy w ktorej nigdy nikt nie oszukal, wszystko zalezy od konkretnych ludzi, nie uogolniajcie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Anonim.ka, to nie pisz 偶e OVB to najgorsze z艂o na 艣wiecie, tylko ten dyrektor, kt贸rego spotka艂a艣 na swojej drodze. Ja nie neguj臋, 偶e tak nie by艂o, ale przez to stawiasz ca艂膮 firm臋 i uczciwych ludzi w bardzo z艂ym 艣wietle. Za艂贸偶 sobie bloga i wypisuj wszystko, co masz do zarzucenia temu dyrektorowi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meduza88
Socjalny, no sorry al to nie jest forum o wypiekach domowych, tylko o ovb. Kazdy pisze o swoich doswiadczeniach. Wiadomo, ze nikt nie poda oszustow z imienia i nazwiska, ani szczegolow,ale pewne informacje podac mozna. Dbajcie o swoich pracownikow, to nie bedzie takich negatywnych opinii na forach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Meduza88
Socjalny, no sorry al to nie jest forum o wypiekach domowych, tylko o ovb. Kazdy pisze o swoich doswiadczeniach. Wiadomo, ze nikt nie poda oszustow z imienia i nazwiska, ani szczegolow,ale pewne informacje podac mozna. Dbajcie o swoich pracownikow, to nie bedzie takich negatywnych opinii na forach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ANONIM.ka84
Meduza88 dzi臋ki! Socjalny ten dyrektor to w艂a艣nie ovb poniewa偶 to ludzie tworz膮 firm臋 a w tym przypadku ovb wiesz ja tutaj nie pisze o reprezentancie czy kierowniku ale w艂a艣nie o dyrektorze KRAJOWYM!wiesz mo偶e i stawiam ludzi w z艂ym 艣wietle ale ka偶dy opisuje tutaj sw贸j przypadek na podstawie danego biura pod kt贸re nale偶a艂 i nie wiem gdzie Ty pracujesz ale tam gdzie ja by艂am tak uwa偶am 偶e jest, 偶e tam w艂a艣nie pracuj膮 oszu艣ci( bo opr贸cz dyrekt.s膮 inni ale o nich pisa膰 nie b臋d臋 )!! a co do tego bloga to Ty powiniene艣 sobie go za艂o偶y膰 i zatyt.,,co dobrego robi ovb dla ludzi"!to by by艂o ciekawe!i zastanawia mnie to ile os贸b kt贸rzy korzystaj膮 z po艣rednictwa ovb by si臋 wypowiedzia艂o pozytywnie o tej firmie?! pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
A we藕no przypomnij mi jeszcze sk膮d jeste艣, bo nei chce mi sie szuka膰, a chyba pisa艂a艣...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jerzy z Bytomia
Ja jestem z miasta 艁odzi, i powiem, 偶e ca艂iek nie藕le mi si臋 powodzi !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jerzy z Bytomia
Ja jestem z miasta 艁odzi i powiem, 偶e ca艂kiem nie藕le mi si臋 powodzi!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Ile os贸b korzysta z po艣rednictwa OVB ? Hmmm, moja struktura spotka艂a si臋 w ci膮gu ostatniego miesi膮ca ze 120 osobami... a z tego co pami臋tam, odno艣nie podsumowania miesi膮ca sierpnia, to w Polsce w ci膮gu tego miesi膮ca zosta艂o napisanych 22 tysi膮ce um贸w, czyli tak na oko ze 14 tysi臋cy klient贸w i podejrzewam, 偶e zdecydowana wi臋kszo艣膰 wypowiedzia艂aby si臋 pozytywnie, skoro skorzysta艂a z naszych us艂ug. Ja mia艂em we wrze艣niu 11 spotka艅 w ramach serwisu i te偶 nikt jako艣 nie wyra偶a艂 swojej dezaprobaty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PRACUJ臉 W OVB
WARTO!!! SPR脫BUJ CHOCIA呕 I NIE CZYTAJ TYCH WSZYSTKICH BZDUR-SAM(A) SI臉 PRZEKONASZ.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przezorny
Przyjrzyj si臋, oce艅 i dopiero potem podejmij 艢WIADOM膭 decyzj臋 o wsp贸艂pracy z OVB!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Socjalnego
Socjalny, pisz膮c o 22 tys. um贸w w miesi膮cu mia艂e艣 chyba na my艣li wszystkie umowy - 偶yciowe i maj膮tkowe? O ile dobrze pamietam OVB sprzedaje kilka milion贸w z艂 m-cznie wi臋c te tysiace um贸w, o kt贸rych piszesz, w zdecydowawej wi臋kszo艣ci nie mog膮 by膰 偶yciowe (艣rednia sk艂adka 偶yciowa agenta w czo艂owych zak艂adach ubezpiecze艅 na 偶ycie zawiera si臋 w przedziale 2000-3000 z艂). To tak tytu艂em rzetelengo spojrzenia na przekazywan膮 informacj臋. Nie lubi臋 fantastyki :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownica OVB
LUDZIE skoro oni sie nie zainteresuj膮 Toba to jaka to firma?a tel s艂uzbowego nie dadz膮 bo osoby na kierownikach nie maja wiec nie gadaj g艂upot ze dawaja!!ze swoich dzwonisz i rauchunki przychodza zajebiscie!OVB TO glupia firma..chodza mu艂y w garniakach z teczuszk膮 jak 艣wiadokowie jechowi:D:D lol mozna ich wy艣miac:D:D niech spadaja i firma duzo mowi a g贸wno robi.Pieniedzy nie dostaja ludzi i im nie wyp艂acaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Udost臋pnij ten post