Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Agent Bolek ma rację
Dalej masz problem z czytaniem ze zrozumieniem , napisałem wyraźnie : ,, przeniosłem się do HDI i na wstępie ,, Czy dalej nie rozumiesz ? Włącz rozum , halo , halo słyszysz ? Ale ty nie kimasz , bo masz klapki i tylko pierdzielisz jak Farmazon o konkurencji , tobie nawet Compensa i Generali śmierdzi konkurencją , zapewne nie rozumiesz , że jesteś akwizytorem tych firm , tylko zatrudnionym przez podwykonawcę zwanego OVB. Tyle merytoryki.

Gość OVB MyWay
Zapraszam na prezentację otwartą naszego nowego produktu , jest to mongolska koniobijka automatyczna , super nowość i nie urywa torby , jak chińskie.

Gość Pracownik OVB
Przestrzegam przed tą firmą! Pracowałem w niej od czerwca 2011 roku do stycznia 2012. Panowie z owej firmy mi ładnie co miesiąc wysyłali listy, ile w tym miesiącu zarobiłem ile dostane prowizji, ale wpłat na konto nie było (dostałem tylko jedną wpłatę za pierwszy miesiąc, pewnie, abym nie zrezygnował z prac). Później podpytywałem swojego kierownika, kiedy dostanę swoje pieniądze, to mówił, że mam się nie przejmować na pewno je dostane. Po pewnym czasie się zdenerwowałem i sam napisałem do szefostwa OVB w Warszawie, nawet nie raczyli mi odpisać. Dzisiaj mimo, że już dawno nie pracuję w tej złodziejskiej firmie dostaje od nich list, gdzie mnie informują, że muszę im zapłacić 350zł za jakieś seminarium kierownicze, albo widzimy się w sądzie. Ta firma jest niepoważna nie dość, że pracują w niej ludzie, którzy nie mają żadnego pojęcia o finansach, to jeszcze ich owa firma wykorzystuję. Panowie z firmy są mi dłużni z wypłatą ponad 1500zł. Przestrzegam Was przed tą firmą, nie pracujcie dla nich. P.S. Pracowałem w OVB Poznań

Gość były OVBowiec
Chłopie sam nie wiesz o czym piszesz gdybyś rzeczywiście zarobił 1500 zł to nie zapłaciłbyś za to seminarium ono jest płatne dla osób które nie wykonały minimalnego planu sprzedaży. Tobie porostu robić się nie chciało a chciałbyś od razu kokosy. To praca tylko dla samozdyscyplinowanych i ambitnych, mi brakło samodyscypliny aby móc zostać w ovb ale nie mam powodów aby tak jak pozostali frustraci obsrywać firmę bo mi się nie chciało robić zasady miałem przejrzyste. Widzę że mało osób wypowiada się pozytywnie ale to pewnie przez to że pracują na swoje w czasie gdy forumowi frustraci wypisują głupoty. Każda firma to ludzie i też trafiają się nieuczciwi ale poczytajcie o MC Donalds a wszyscy tam jadają

Gość Długoletnia klientka
Witam czytam czytam i nie wierzę Jestem klientką OVB od siedmiu lat za trzy lata kończy się mój produkt faktycznie początek polisy był na minusie ale od ok 5 roku trwania zaczęła pokazywać się wartość dodatnia teraz jest ok 4200zł więcej niż wpłaciłam dla mnie zadowalająco i nie będę narzekać Po drodze było chyba z 5 agentów którzy mnie obsługiwali i odeszli z pracy (to chyba ci z forum :) ) 2 lata temu drodze do domu zauważyłam szyld ovb na budynku i wstąpiłam miły pan zaktualizował mi dokumenty i co pół roku odwiedzam biuro i widzę jaki jest stan mojej polisy Jestem w 100% zadowolona z obsługi OVB

Gość Magyster d/s zbytecznych
Heh, to tak jak ja wypowiadał bym się na temat warunków pracy w Tesco po zrobieniu w nim zakupów :D Po za tym co wspólnego ma OVB z polisą którą ty posiadasz ?. Przecież OVB to pośrednik a nie ubezpieczyciel. To tak jak zachwycała byś się Tesco bo kupiłaś tam świetny telewizor :D Bez sensu jest twoja wypowiedź i pachnie mi ona wybitnie nieudolną próbą reklamy . No ale cóż ?. Wszak OVB to pośrednik pracujący w systemie MLM, a to wiele wyjaśnia :D

Dajcie sobie spokój z tą firmą. najpierw zarabiasz dla nich kasę a po 2 latach dostajesz że musisz im oddać kasę, masakra. Polecam pracę w firmach ubezpieczeniowych ale nie dla pośredników ubezpieczeniowych. Jeśli są tu na forum osoby które muszą oddać kasę dla tej firmy to proszę o kontakt.

Gość ssdsdsfasf
straszni oszuści niestety :/... na rozmowie kwalifikacyjnej obiecali podstawę 1tysiąc złotych, czyli nawet gdybym nie sprzedał żadnego ubezpieczenia, to tyle miałem mieć gwarantowane, do tego umowa o pracę, a po półtora roku szkoleń, pensja gwarantowana 4 tysiące złotych! Jak można tak kłamać i naciągać? Do tego manipulacja - mówią, że wybrali Ciebie pośród wielu kandydatów, co jest kolejnym kłamstwem, bo mój znajomy w tym samym czasie do nich poszedł i zaserwowali mu ten sam tekst :D. Biorą wszystkich chętnych 'z ulicy' i wciskają kit, że jesteś wyjątkowy, na koniec okazuje się, że wynagrodzenie jedynie prowizyjne itd. Kłamstwo, na kłamstwie, żeby tylko zmanipulować i wciągnąć na służbę naiwniaka. Tak naprawdę to chodzi im o Ciebie jako klienta (zmiana OFE), oraz twoją rodzinę i znajomych. Jak się wycofasz, zerwiesz współpracę, to po kilku latach każą zwrócić co zarobiłeś. Przysyłają pismo, że twoi klienci się wycofali z ubezpieczenia i masz zwrócić prowizje. Zdecydowanie odradzam!!!

A powiedz mi czy też do ciebie pisali altus i inne firmy abyś oddawł kasę czy nie?. Boja uważąm po to mają storno rezerwę aby im to pokryło co klient nie płaci. Ja już powiedziałem każdemu mojemu znajomemu czy nawet najgorszemu wrogowi mówie daj sobie spokój z OVB.

OVB, Novision i BEZWZGLĘDNIE WSZYSTKIE PLAGI MLM. MLM = największe globalne oszustwo współczesnego świata, żerujące na naiwności, bezradności i bazujące na bezczelnym kłamstwie wśród ludzi rozpaczliwie poszukujących pracy.

Gość Srokolokospoko
Witam, jezeli wybieracie się do tej firmy to musicie się zastanowić kilka razy : -czy mam wystarczającą liczbę znajomych którym coś "wcisnę" oraz dostane polecenia czyli dostajemy 10 nr. z czego --> 8 odbiera --> 4 umówione spotkania --> dochodzi do 1-2 spotkań --> i jak jesteś dobry będzie doradztwo podpisane :) -czy mam ochotę użerać się z wielce super kierownikami kiedy brakuje Ci numerów, potencjału żeby zadzwonić do kogokolwiek ? Wtedy zaczynają się naciski że masz mame, ojca, brata siostre i kuzyna mieszkającego w Indonezji. -rekruting --> haha pic na wodę, bierze się wszystkich tzn. jedna osoba może przyprowadzić ok. 5-6 osób bo oczywiście później trzeba z takimi osobami pogadać o wszystkim ale nie o pracy, czyli to jest tak zwane pierwsze spotkanie tutaj też musisz je zmusić żeby przyszły na drugie spotkanie, -storno i prowizja, szczerze mając historycznie ponad 2,5 k jp zarobiłem ok. 16 tys. zł. hah ! ALE jak tylko zrezygnowałem z pracy muszę oddać ponad 700 zł !!! A pieniądze które się zarobi bardzo, ale to bardzo łatwo wydać ! -najlepsze w tym wszystkim jest to, że takie ALA DORADZTWO FINANSOWE to możesz sobie założyć jako mgr po ekonomii i sam podpisywać wnioski Compensy, Generali i Uniqa'i bo nic więcej nie ma ! pozdrawiam OVB i naprawdę szacun dla DK że tak ludźmi potrafią manipulować i wciskać GENERALI FUTURE INVEST osobom po 50 mającym 800 zł dochodu miesięcznego ! Mam nadzieję, że tej szajs upadnie albo większość DK zrobi tak jak pewna osoba i założy własne doradztwo typu Effekt, Gold Finance itp. !!! Będzie chociaż ru**chać dla siebie a nie mając innego ch*ja w dupie !!! (MLM ;)

OVB, Novision i BEZWZGLĘDNIE WSZYSTKIE PLAGI MLM. MLM = największe globalne oszustwo współczesnego świata, żerujące na naiwności, bezradności i bazujące na bezczelnym kłamstwie wśród ludzi rozpaczliwie poszukujących pracy.

Najgorsze jest to że co za robisz to musisz oddać. Często doradcy nie zwracają na to uwagi, szczególnie młodzi, wypiorą im muzgi na wyjeżdzie a pózniej młody sprzedaje byle komu, ten rezygnuje, a po 2 latach dostaje info zarobiłeś to teraz oddaj kasę.

Gość To zwykła pazerność OVB
To co opisujecia jest szczerą prawdą , powie ktoś , trzeba czytać umowę , ale OVB bierze z Łapanki ludzi i nie ma co się dziwić , że wielu nawet nie zna terminu storno , nie wie na jakiej podstawie następuje przymusowy zwrot prowixji . Faktycznie jest to niezgodne z prawem i są w Polsce przypadki wygrania sporu przed sądem nawet z TU , tak więc z takim podwykonawcą , jakim jest OVB też można wygrać , dlatego OVB zleca ściąganie haraczy firmie zewnętrznej. GDYBY NIE PAZERNOŚĆ OVB SPRAWA JEST DO ROZWIĄZANIA W PROSTY SPOSÓB , OVB POBIERA Z GÓRY 170 % PIERWSZOROCZNEJ SKŁADKI , CZYLI KLIENT WPŁACA 200 ZŁOTYCH SKŁADKI MIESIĘCZNEJ A OVB INKASUJE 4.080 ZŁOTYCH. R I MA Z TEGO 200-300 ZŁOTYCH , I JEŚLI KLIENT ZERWIE UMOWE TO MUSI ZWRÓCIĆ , A OVB PRZEZ DWA LATA OBRACA KWOTĄ OK. 2000 napisałem celowo dużymi literami można to zlikwidować wypłacając od inkasa , jak robi większość firm w Polsce , ale wtedy R I od takiej składki dostanie..... 40-50 złotych , ale............. przez 12 miesięcy !!!!!! i nie ma ryzyka zwrotu , proste.. ... a jakże ciężkie do zrobienia przez pazerność Dyrekcji i całej nadbudówki Firmy.

Potrzebuje info bo nie wmeim czy muszę oddać im kasę czy też nie, chcą mnie wsadzić do BRE a tak nie za bardzo mi się uśmiecha tam być. Musze im oddać ok 1300 zł więc nie za fajna suma. Odezwali się do mnie po 3 latach super nie? Jak znacie kogoś kto ma podobną sytuację albo musiał oddać kase.

Gość POwiec
Zamiast pisać farmazony zacznijcie składać w tym czasie długopisy coś zarobicie czasu nie stracicie na durne wypowiedzi i będziecie mieli z czego oddać nienależnie pobrana prowizje

Gość Takie rzeczy to tylko......
No....pomysł z długopisami jest genialny :D. Można też w tym czasie zapisać się do innego MLM. I tu i tam zarobek gwarantowany :D Później już tylko komornik i lokum w noclegowni :D

Pomysł masz fajny POWIEDZ ---- tylko jest taka rzecz żę ja nie muszę tego robić jak skłądać długopisy czy inne rzeczy. Nie narzekam na płynność finansową, tylko szukam ludzi gdzie można by zrobić złożyć pozew grupowy o nie słuszne wyciągnicie pieniędzy. Gdy bym chciał to bym już oddał ale dla mnie to są pieniądze, tego się nie znajduje na ulicy. Przy tak dużęj korporacji samemu człowiek nic nie zrobi nawet mając znajomości, Ale teraz grupowe zbiory ludzi daje duży efekt.

Gość ssdsdsfasf
trochę nie w czas dla mnie, bo jakiś rok temu zwróciłem im te pieniądze. Teraz siedzę z rodziną za granicą i unikam tego typu firm.

Jak rozumiem miałeś też listy itp rzeczy. Ja na razie czekam jeszcze, ale być może też zapłacę i będe miał spokój. Tylko jeszcze muszę przedyskutowac umowę czy by nie powalczyć z tą firmą z prawnikiem.

Gość kiedyś pracownik
Koledzy nic nie da żaden pozew ani wymigiwanie się od zwrotu w umowie którą się podpisuje Jasno jest napisane że wszystkie nienależne prowizje muszą zostać zwrócone jeżeli rezerwy storno pracownika ich nie pokrywają. Jeżeli pracownik zrobi np 3 umowy i przestanie pracować a dwie z nich klienci przestaną opłacać to jest pewne że to jest nienależnie pobrana prowizja (uczciwość i metoda podpisywania tych umów to inna kwestia). Ja pracowałem trochę czasu i tych umów miałem na pewno więcej niż niektórzy co pytają o zwroty, i w moim przypadku po rezygnacji z pracy już drugi rok dostaję jakieś prowizje, nie kokosy ale dobre i to. Dlatego czytajcie umowę, którą podpisujecie bo tam wszystko pisze tylko że dużo czytania :)

Gość Kobietkakaka
witam wszystkich... a może ktoś z czytających może coś powiedzieć o spotkaniu w Zamościu z 26bm, jak to widzicie i w ogóle co sądzicie?

Gość były kierownik
Witam jeżeli ktokolwiek zastanawia się nad pracą dla OVB to niech lepiej pomyśli dwa razy. Oni na prawdę potrafią wyprać mózgi tylko niektórzy potrafią się z tego wyrwać bez problemów, większość po odejściu zostaje z długami i z szarganą reputacją, no i ciężko pomiąć fakt że OVB zwalnia nieużytecznych pracowników czyli takich którym się skończyli znajomi albo rodzina której dało by się cokolwiek wcisnąć. To całe doradztwo to jeden wielki kit. Najpierw szkolenie produktowe z tym że Ci debile z OVB mają tak wyprane mózgi że nawet nie wiedzą że sprzedają jeden produkt tylko na trzy różne sposoby mowa o trzecim filarze. A mianowicie forma tak zwany produkt spokojna starość, oszczedności dla dziecka, bądz tez na szybszą spłate kredytu, dokładnych nazw juz nie znam bo juz troche czasu minęło. Ale tak czy inaczej to zaden z tych tak zwanych prodóktów a tak naprawde jeden nie jest w stanie wypracować 15% rocznie a tak naprawde nie jest w stanie nawet 5% więc dajcie sobie z tym spokój oszczędzicie sobie nerwów i długów. ale tak na przykładzie mój były znajomy i niestety klient wpłacił 100 000 zł po dwóch latach pomimo zapewnien pewnego dyrektora z warszawy oo tym ze napewno zarobi w dwa lata minimum 30%, to zamiast zarobic dużą kase to stracił 80% czyli wypłacił 20 000 zł. Mam nadzieje że dzięki temu wpisowi choc jedna osoba zaoszczędzi sobie problemów z tymi pseudo doradcami. W mojej ocenie jest to jedno wielkie oszustwo i piramida finansowa. \

Gość były pracownik12331211
były kierownik 100% racji nie polecam tej pracy u nich to naciąganie i nic więcej

Witam Pracowalam tam 4 m-ce po czym zrezygnowalam Moja szefowa widziala ze nie mam zadnej umowy wiec wziela mnie ze soba zeby pokazac mi jak to sie robi i zrobila 2 umowy, podpisala sie swoim nazwiskiem!!! To było w 2006roku. Jest 2012rok otrzymalam juz 3 pisma od Altusa ze mam zwrocic 800zł OVB nie wspomne juz o telefonach do domu po 3 razy dziennie :) Jestem po konsultacji z prawnikiem ktory kazał mi czekac , poniewaz wezwania do zapłaty przyszły zwykłym listem a nie poleconym. Gdy bedzie polecony wtedy działamy. I tak jestem w dobrej sytuacji bo znam ludzi ktorych małzenstwa sie rozpadły musieli sprzedac samochod czy mieszkanie zeby splacic długi. Ale to juz zapaleńcy na kase :) A szkolenia to tylko "pranie mózgu" . Cyt. słowa pana "d"yrektora "macie tak gadac zeby Eskimosowi lód sprzedac" :) I jeszcze wspomne o filmie pt. "SUKCES" pewno kazdy musial to ogladac :D na szczescie mnie to omineło hehe Przestrzegam WSZYSTKICH przed firmą OVB !!! Uciekajcie jak najszybciej z tej firmy !!! Pozdrawiam

Gość niunio93711
A co możecie powiedzieć o biurze w Warszawie na ul.Słomińskiego i na ul.Wilanowskiej? Bo zostałem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjna do jednego z tych biur. Pytam, bo slyszalem ze te dwa biura podlegaja pod dyrektora z austrii i nie sa polskimi biurami. Mial ktos stycznosc z tymi biurami?

Gość WIlanowska.
UP do Biura co do biura na wilanowskiej i skrztuskiego !!! Szczerze to jest to samo gdzie indziej, glupia polityka jak się skonczą znajomi rodzina to OUT !!! bo po co masz być tzw. kategorią "C" wiekszość ludzi to mięso armatnie tzn. wciągają rodzine i znajomych i dziekujemy takim osobom. Lepiej juz pojsc do avivy czy generali bezposrednio i dostac conajmniej telefon !!!! A nie dzwonisz ze xswojego ;/

Gość były kierownik
w odpowiedzi na temat zwrotu tych 800zł co altus czy cos tam dzwoni do Ciebie, to ich olej jak byłas na umowie zlecenie to nic nawet w sądzie nie zyskają ja juz mam to za sobą. Gorzej jeżeli chodzi o własną działalność to troszke inaczej wygląda ale też są duże szanse. A co wypowiedzi na temat biura na wilanowskiej. To wszystko co w nazwie ma OVB to ten sam syf i bez różnicy czy austryjacki czy niemiecki czy polski to wszystko jest jeden syf. To jest bardzo proste świat jest tak skonstruowany że bez wiedzy i nauki nie można być jakimkolwiek autorytetem w sprawach inwestowania i finansowym. Ciekawy jestem czy wielki grubas z Q7 nazwiska pana szanownego pseudo dyrektora nie bede wymieniał w jaki sposób dostał maturę... Nawet prostego zdania nie umie po polsku powiedzieć poza tym co ma na blache zapamiętane ze szkoleń z prania muzgu.

Gość były kierownik
A jeżeli chodzi o biuro przy ul. Rydygiera to już nawet szkoda pisać. Omijajcie dalekim łukiem. Pan solarium następny pseudo dyrektor. ach szkoda gadać

Witam, Chciałbym zrezygnować z pracy tam. Dodam, że byłem na jednym szkoleniu tylko. Podpisałem jakąś umowę w dwóch egzemplarzach, nie wiem nawet czego dotyczyła szczegółowo (głupio, wiem). Ktoś mógłby wyjaśnić co należy zrobić i czy czymś grozi taka rezygnacja? Jeszcze nie miałem kontaktu z klientem. Z góry dzięki za pomoc.